De Schapenpodcast

De Schapenpodcast

Wetenschap & Geneeskunde  |  9 afleveringen

Welkom bij de Schapenpodcast. Dé podcast waarin ik, Elise, je meeneem in mijn avonturen met mijn schapen. Over de momenten waarin ik mijzelf herken in een schaap, maar ook over de dingen die ik van hen kan leren. En natuurlijk alle leuke en alle grappige dingen die ik met hen meemaak. Hoe mijn leven als "schaapsherder" eruit ziet en hoe ik met mijn schapen omga.

Verras mij  


#8 Een dag als Schaapherder ????????????

Luister  

De Schapenpodcast  /  28-07-2020

In deze aflevering beschrijf ik hoe mijn dag als Schaapherder eruit ziet. Ik vertel je wat ik doe en hoe het verschilt per seizoen.


#7 Circusschaap in het wild ????????????

Luister  

De Schapenpodcast  /  21-07-2020

In deze aflevering vertel ik over hoe je schapen dingen kunt leren en vooral over hoe ik dat aanpak. Van beloning tot aan routine, ik leg het je uit in deze aflevering!


#6 Schapen Q&A ????????????

Luister  

De Schapenpodcast  /  14-07-2020

In deze aflevering beantwoordt ik een aantal van jullie vragen.


#5 Vraag het een Schaap????????❓

Luister  

De Schapenpodcast  /  07-07-2020

In deze aflevering geef ik uitgebreid antwoord op de volgende 5 vragen: ❓Hoe benader ik een schaap❓Wat doe ik als een schaap op zijn/haar rug ligt❓Waarom worden schapen bij behandeling soms op hun kont gezet❓Hoe gaan schapen met elkaar om in de kudde❓Hoe ervaren schapen schrikdraad❓


#4 Vier gouden pootjes en 'n gouden bekkie????????????

Luister  

De Schapenpodcast  /  30-06-2020

In deze aflevering vertel ik jou over het schaap in het algemeen. Een aantal bijzondere feitjes en een magisch goedje in de wol van schapen. Ook vertel ik over wat schapen eten en hoe ze omgaan met het weer. Dat alles hoor je in deze aflevering!


#3 Kont in de Wind & een Eigenwijs Schaap????????????????

Luister  

De Schapenpodcast  /  23-06-2020

In deze aflevering vertel ik je over onder andere over mijn schaap Juultje en haar karakter. Hoe een schaap omgaat met weer en wind. Én wat vertrouwen voor een schaap betekent. Ga je weer met mij mee de Wei in?


#2 Scharrelschaap met Routeplanner????????????

Luister  

De Schapenpodcast  /  15-06-2020

In deze aflevering vertel ik je over mijn scharrelschaap Bloem en haar avontuur van laatst.


#1 Het Begin van het Schapenverhaal...????????????

Luister  

De Schapenpodcast  /  09-06-2020

In deze aflevering vertel ik je over hoe ik ben begonnen met het houden van schapen. Waarom mijn schapen allemaal namen hebben + wat schapen en mensen met elkaar gemeen hebben. Kortom een samenvatting van mijn Schapenhobby!


De Schapenpodcast (Trailer)

Luister  

De Schapenpodcast  /  08-06-2020