De Staatsgreep

De Staatsgreep

Nieuws & Politiek  |  6 afleveringen

Waarom is Nederland eigenlijk nog steeds een monarchie? Voormalig Republikein van het Jaar Marcel van Roosmalen wil zo snel mogelijk de republiek uitroepen. Hij onderzoekt wat een toekomstig president van de Oranjes kan leren. Want laten we eerlijk zijn: statistisch gezien is de kans is groot, dat u wél dol op ze bent.

Verras mij  


#5 - Hollands Next Staatshoofd

Luister  

De Staatsgreep  /  29-12-2021

Het moment van de waarheid: wil Nederland Marcel als president? En zo niet, wie dan wel? Een onderzoeksbureau zocht uit wie volgens het volk Hollands Next Staatshoofd moet worden.


#4 - Geen vragen, alstublieft

Luister  

De Staatsgreep  /  28-12-2021

Hoe gebruiken de Oranjes de media in hun PR-strategie? Is de pers wel kritisch genoeg op het koningshuis? En: is het überhaupt mogelijk om Willem-Alexander een vraag te stellen? De antwoorden komen van Jeroen Snel en verslaggever Ilan Hoekstra.


#3 - Een spoedcursus soeverein-zijn

Luister  

De Staatsgreep  /  27-12-2021

Als Marcel daadwerkelijk president wordt, wat moet hij dan eigenlijk precies de hele dag doen? Hoe ziet het leven van de koning er uit? Plus: twee mannen die geregeld in de huid van Willem-Alexander kruipen, leggen de fijne kneepjes van het vorst-zijn uit.


#2 - De revolutie begint (niet) in Den Haag

Luister  

De Staatsgreep  /  24-12-2021

In politiek Den Haag is het angstvallig stil als het over het Koningshuis gaat. Waarom maken ze daar niet meer werk van het invoeren van een republiek? Merel Ek maakt een rondgang langs de partijen en Joost Bekendam analyseert de koudwatervrees aan het Binnenhof.


#1 - Kijken in de ziel van Vorst en Volk

Luister  

De Staatsgreep  /  23-12-2021

Waarom zijn de Oranjes nog steeds zo geliefd? Marcel haalt herinneringen op aan Koningin Juliana. Gewone Nederlanders vertellen over hun ontmoetingen met Willem-Alexander en Beatrix, en Jeroen Snel en Justine Marcella kijken in de ziel van Vorst en Volk.


Trailer De Staatsgreep

Luister  

De Staatsgreep  /  13-12-2021

Vanaf 23 december in je podcast-app: Van Roosmalen For President!