Podcast Zoeker

De Top van Nederland | BNR

De Top van Nederland | BNR

Zakelijk  |  200 afleveringen

Elke werkdag een goed geïnformeerd gesprek met de top van het bedrijfsleven of een andere leider van nu. Presentatie: Thomas van Zijl.

Bert Jongsma (Simon Lévelt)Luister  

Door de coronacrisis drinken Nederlanders thuis duurdere koffie. Maar kan Simon Lévelt hier blijvend van profiteren? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Bert Jongsma, mededirecteur van koffie- en theespeciaalzaak Simon Lévelt.

Arend Kisteman (NBOV)Luister  

Is brood van de bakker het extra geld waard? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Arend Kisteman, voorzitter van de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemersvereniging.

Steven Lagerweij (Vivantus)Luister  

Moeten makelaars kopers beschermen tegen hoge prijzen of moeten kopers zelf goed opletten? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Steven Lagerweij, algemeen directeur Vivantus.

Gerben Everts (VEB)Luister  

Zijn beleggers overal in de EU voldoende beschermd? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Gerben Everts, directeur van beleggersvereniging VEB.

Sjoerd van der Maaden (Specialisterren)Luister  

Voldoen bedrijven die geen mensen met autisme aannemen wel aan hun maatschappelijke plicht? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Sjoerd van der Maaden, oprichter en algemeen directeur van IT-bedrijf Specialisterren.

Koos van Essen (Koninklijke Nederlandse Slagers)Luister  

In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Koos van Essen, voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Slagers. Het aantal ambachtelijke slagers loopt terug en dat komt onder meer doordat veel slagers moeilijk een opvolger vinden.

René Jansen (Kansspelautoriteit)Luister  

Online gokken is nu legaal, maar hoe houden we dit verslavend tijdverdrijf in toom? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met René Jansen, bestuursvoorzitter van de Kansspelautoriteit.

Maxime Verhagen (Bouwend Nederland)Luister  

Het kabinet wil er in 2030 een miljoen woningen bij, maar ondersteunt het kabinet de bouwsector wel genoeg? In De top van Nederland een uitgebreid gesprek met Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland.

Mark Giethoorn (Center Parcs)Luister  

Al voor de coronacrisis wilde Center Parcs zijn vakantieparken moderniseren, heeft het bedrijf die ambitie waar kunnen maken? In De top van Nederland een uitgebreid gesprek met Mark Giethoorn, directeur van Center Parcs Nederland.

Charly Zwemstra (Main Capital Partners)Luister  

Er worden miljoenen geïnvesteerd in software bedrijven. Is dat terecht of worden ze overgewaardeerd? In De top van Nederland een uitgebreid gesprek met Charly Zwemstra, algemeen directeur van investeringsmaatschappij Main Capital Partners.

Steven van Wijk (Fairtrade Original)Luister  

Fairtrade Original heeft een duurzame visie, maar gebruikt wel vervuilende transportschepen om koffie, currie en chocola uit Azië en Latijns-Amerika te importeren. In De top van Nederland een uitgebreid gesprek met Steven van Wijk, directeur van Fairtrade Original.

Pieter Elbers (KLM)Luister  

KLM heeft 3.4 miljard euro aan staatssteun ontvangen, kan het bedrijf dit bedrag op tijd terugbetalen? In De top van Nederland een uitgebreid gesprek met Pieter Elbers, topman van KLM.

Paul Koster (VEB)Luister  

Het ledenaantal van de VEB loopt terug, hoe blijft de beleggersvereniging relevant? In De top van Nederland een uitgebreid gesprek met Paul Koster, vertrekkend directeur van de VEB.

Hans van der Wind (Van Dijk Educatie)Luister  

Zijn grote donaties aan politieke partijen wel wenselijk of moet er meer geld van de overheid komen? In De top van Nederland een uitgebreid gesprek met Hans van der Wind, aandeelhouder en commissaris van Van Dijk Educatie, inmiddels bekend als The Learning Network.

Enno Wiertsema (Adfiz)Luister  

Zijn financieel adviseurs er alleen voor de sociale bovenklasse of hebben ze iedereen wat te bieden? In De top van Nederland een uitgebreid gesprek met Enno Wiertsema, directeur van de branchevereniging van onafhankelijke financiële adviseurs Adfiz.

Hans Hummelink (Otto Simon)Luister  

Komt na een jaar van aanlever- en productieproblemen al het speelgoed op tijd thuis aan in december? In De top van Nederland een uitgebreid gesprek met Hans Hummelink, verkoopdirecteur van Otto Simon.

Peter Appel (Simon Loos)Luister  

Hoe lang gaat het elektrificeren van de Nederlandse wagenvloot duren? In De top van Nederland een uitgebreid gesprek met Peter Appel, algemeen directeur van transportbedrijf Simon Loos.

Stijn Schoonderwoerd (Nationale Opera & Ballet)Luister  

De cultuursector kreeg voor corona ook al veel subsidie, maar de Raad van Cultuur stelt nu extra eisen. In De top van Nederland een uitgebreid gesprek met Stijn Schoonderwoerd, algemeen directeur van de Nationale Opera & Ballet.

Menno Snel (NOGEPA)Luister  

Is de energietransitie het einde van de olie- en gassector? In De top van Nederland een uitgebreid gesprek met Menno Snel, voorzitter van NOGEPA.

Marco Eikelenboom (Sappi Europe)Luister  

Experts zeggen dat alles tegelijkertijd verkeerd gaat in de papierindustrie, hoe lang is dat uit te houden? In De top van Nederland een uitgebreid gesprek met Marco Eikelenboom, topman van papierproducent Sappi Europe.

Francesco Veenstra (Rijksbouwmeester)Luister  

Het demissionaire kabinet wil de komende tien jaar een miljard euro besteden aan huizen, gaat dit genoeg zijn? In De top van Nederland een uitgebreid gesprek met Francesco Veenstra, de nieuwe Rijksbouwmeester.

Theo Henrar (FME)Luister  

Om de klimaattransitie te realiseren, zijn er meer mensen nodig. Waar kunnen we die vandaan halen? In De top van Nederland een uitgebreid gesprek met Theo Henrar, voorzitter van ondernemersorganisatie FME.

Giel Braun (Limburgse Werkgeversvereniging) en Marcel Hielkema (VNO-NCW)Luister  

De Nederlandse economie is behoorlijk gestut tijdens de coronacrisis, maar die steun moet een keer eindigen. In De top van Nederland een uitgebreid gesprek met Marcel Hielkema, voorzitter van VNO-NCW Midden, en Giel Braun, voorzitter van de Limburgse Werkgeversvereniging.

Steven Dondorp (Northwave)Luister  

Het Ministerie van Veiligheid en Justitie probeert ransomware te bestrijden via een verbod op losgeld vergoeden, maar is dat de goede insteek? In De top van Nederland een uitgebreid gesprek met Steven Dondorp, directeur van cybersecurity bedrijf Northwave.

Eric Uijen (Pensioenfonds PME)Luister  

Pensioenfonds PME is gestopt met beleggen in olie en gas. Deed het fonds dit onder druk van de publieke opinie? In De top van Nederland een uitgebreid gesprek met Eric Uijen, bestuursvoorzitter van pensioenfonds PME.

Elisabeth Post (Transport en Logistiek Nederland)Luister  

De Nederlandse infrastructuur is in staat van verval. Wat betekent dat voor ondernemers in de transportsector? In De top van Nederland een uitgebreid gesprek met Elisabeth Post, voorzitter van Transport en Logistiek Nederland.

Tjerk Koopmans (Erkende Verhuizers)Luister  

Verhuizen is fysiek zwaar werk. Moeten werknemers dat tot het pensioen volhouden of zijn er andere mogelijkheden? In De top van Nederland een uitgebreid gesprek met vicevoorzitter Tjerk Koopmans van de Organisatie voor Erkende Verhuizers.

Dick Weiffenbach (Netbeheer Nederland)Luister  

Het verduurzamen van het energienetwerk gaat veel geld kosten, kunnen netwerkbeheerders dat wel financieren? In De top van Nederland een uitgebreid gesprek met Dick Weiffenbach, directeur van Netbeheer Nederland.

Ingrid Thijssen (VNO-NCW)Luister  

Hebben werkgevers de afgelopen jaren te veel geprofiteerd van de flexibele arbeidsmarkt en moet er worden ingegrepen? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Ingrid Thijssen, voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW.

Tisha van Lammeren (T-Mobile Nederland)Luister  

Investeringsmaatschappijen Apax en Warburg Pincus hebben maar liefst 5,1 miljard euro over voor telecomprovider T-Mobile Nederland, waarmee de grootste telecomovername in de Nederlandse geschiedenis een feit is. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Tisha van Lammeren, commercieel direc…

Peter Berdowski (Boskalis)Luister  

Na twintig jaar werken aan hoogwaterbescherming bij de Grensmaas waren de overstromingen in Limburg een spannende test voor baggeraar Boskalis. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Peter Berdowski, topman van Boskalis.

Jeanine Lemmens (KidsFoundation)Luister  

Na de fusie met Partou werd kinderopvangorganisatie KidsFoundation geconfronteerd met de coronacrisis. De werkdruk is ondertussen zo hoog dat het personeel is gaan staken. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Jeanine Lemmens, topvrouw van KidsFoundation en bestuursvoorzitter van Partou…

Mai Spijkers (Uitgeverij Prometheus)Luister  

Een wereldwijd papiertekort raakt de wereld van de boekenuitgeverijen direct. Hoe gaan ze daarmee om? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Mai Spijkers, eigenaar van uitgeverij Prometheus.

Karl Dittrich (Open Universiteit)Luister  

Het academische jaar is weer begonnen, maar wordt het helemaal zoals vroeger of heeft corona het onderwijs permanent veranderd? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Karl Dittrich, de interim-voorzitter van de Open Universiteit.

Job van der Voort (Remote)Luister  

In twee jaar tijd van niets naar een bedrijf dat wordt gewaardeerd op 1 miljard dollar. Ondernemer Job van der Voort maakte het mee. Met Remote, het bedrijf dat hij samen met Marcelo Lebre oprichtte, kunnen werkgevers gemakkelijker personeel aannemen in het buitenland. De vraag daarnaar bleek zo gro…

Jeroen van Glabbeek (CM.com)Luister  

Het Bredase techbedrijf CM.com dat twintig jaar geleden begon met regelen van het sms-contact van klanten met hun nachtclubs, haalt vandaag de dag 100 miljoen euro op. Hoe is het bedrijf gegroeid naar wat het nu is? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Jeroen van Glabbeek, topman van C…

Petra de Boevere (Koninklijke Slijtersunie)Luister  

Hoe gaat de slijtersbranche om met de nieuwe alcoholwet en met wat al de alcoholvrije revolutie wordt genoemd? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Petra de Boevere, voorzitter van de Koninklijke Slijtersunie.

Han Fennema (Gasunie)Luister  

Gasunie heeft grote duurzame ambities. Het staatsbedrijf investeert de komende jaren miljarden in groen gas, waterstof en windparken op zee. Zal dat genoeg zijn om de energietransitie te maken? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Han Fennema, topman van energienetwerkbedrijf Gasunie

Peter Desmet (Solarclarity Group)Luister  

Stroom door zonnepanelen op het dak wordt steeds goedkoper. Maar zijn zonnepanelen nog wel te krijgen met het huidige grondstoffentekort? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Peter Desmet, oprichter en directeur van zonnepanelenbedrijf Solarclarity Group.

Jan Albers (Koninklijke Ten Cate)Luister  

Toen Koninklijke Ten Cate in 2015 werd opgekocht door investeringsmaatschappij Gilde bestond het nog uit vijf divisies. Inmiddels zijn vier van de vijf divisies verkocht en staat ook de laatste in de etalage. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Jan Albers, topman van textielbedrijf Ko…

Loek Radix (Chemelot)Luister  

Chemisch industrieterrein Chemelot in Geleen wil in 2050 volledig circulair zijn. Hoe gaat het bedrijf deze transitie financieren? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Loek Radix, directeur van chemisch industrieterrein Chemelot.

Titia Siertsema (NVTB)Luister  

De wereld kampt met enorme tekorten aan bouwmaterialen. Wat merken Nederlandse leveranciers daarvan? In 'De top van Nederland' een uitgebreid gesprek met voorzitter Titia Siertsema van branchevereniging NVTB.

Elise Vanaudenhove (Bristol)Luister  

Al vóór de coronacrisis had schoenenketen Bristol moeite om het hoofd boven water te houden en tijdens de pandemie weigerden banken krediet te verlenen. Dankzij financiële steun van de familie houdt het bedrijf nog steeds stand. In 'De top van Nederland' een uitgebreid gesprek met topvrouw Elise …

Sander de Groot (Sdu)Luister  

Sdu, de voormalige Staatsdrukkerij en uitgeverij, hield zich de afgelopen jaren vooral bezig met software en technologie. Nadert het einde van de traditionele uitgeverij? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Sander de Groot, algemeen directeur van uitgeverij SDU.

Cas König (Groningen Seaports)Luister  

Havenbedrijf Groningen Seaports is samen met Shell en GasUnie het grootste groene waterstofproject van Europa begonnen. Zal dit genoeg zijn om de doelen uit het Klimaatakkoord van 2015 te halen? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Cas König, algemeen directeur van havenbedrijf Gronin…

Ed Nijpels (Voortgangsoverleg Klimaatakkoord)Luister  

Het Klimaatakkoord is uit 2015, maar Ed Nijpels, voorzitter van het Voortgangsoverleg Klimaatakkoord, probeerde in 1989 al tot een verlaging van de wereldwijde CO2-uitstoot te komen. Waarom is dat toen niet gelukt? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Ed Nijpels, voorzitter van het Voo…

Bart van Olphen (Fish Tales)Luister  

Alle tonijn uit blik van Fish Tales is met de hengel gevangen. Met die werkwijze wil het bedrijf nu ook de Amerikaanse markt veroveren, het land waar de meeste tonijn uit blik wordt gegeten. Hoe pakt hij dit aan? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Bart van Olphen, oprichter van het d…

Henk Markerink (Johan Cruijff ArenA)Luister  

Al sinds de opening in 1996 staat Henk Markerink aan het roer van de Johan Cruijff Arena. Na vier wedstrijden als gastheer op het Europees Kampioenschap voetbal en het 25-jarig jubileum van het stadion neemt hij na deze zomer afscheid en gaat met pensioen. In de Top van Nederland een uitgebreid gesp…

Annemieke Nijhof (Deltares)Luister  

Nederland is eigenlijk één grote delta en de helft van ons land had niet bestaan als ingenieurs er niet aan geknutseld zouden hebben. Wat moeten we doen om veilig en welvarend in deze delta te kunnen blijven leven? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Annemieke Nijhof, topvrouw van o…

Marco van Kalleveen (DKV Mobility Services)Luister  

Tankpassengigant DKV Mobility Serviceswil vooroplopen in de verduurzaming van de transportsector, maar hoe? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Marco van Kalleveen, de eerste Nederlandse algemeen directeur van DKV Mobility Services, de Duitse multinational in tankpassen, tolkastjes en…

Allan Hardenberg (ALDA)Luister  

De evenementenbranche hoopt op een verlate festivalzomer, maar hebben organisatoren wel genoeg personeel om die summer of love te laten beginnen? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Allan Hardenberg, directeur van festivalorganisator Alda.

Tom Peeters (Crisp)Luister  

Boodschappen kun je tegenwoordig overal online bestellen: bij Albert Heijn, Picnic en Gorillas. Toch denkt online supermarkt Crisp nog iets te kunnen toevoegen aan deze markt. In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Tom Peeters, mede-oprichter en algemeen directeur van online supermarkt C…

Auke Bijnsdorp (Top of Minds)Luister  

Door de coronacrisis is de werknemer minder loyaal geworden. Hoe hoog is de nood bij werkgevers? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Auke Bijnsdorp, algemeen directeur van arbeidsbemiddelaar Top of Minds.

Ronald van Schijndel (Webhelp Nederland)Luister  

Kunstmatige intelligentie wordt steeds belangrijker in de klantenservice. Worden mensen straks volledig vervangen door chatbots? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Ronald van Schijndel, topman van Webhelp Nederland.

Jacques Hoendervangers (Pathé Nederland)Luister  

Terwijl de bioscopen tijdens de coronacrisis dicht moesten, gingen de streamingdiensten er met de winst vandoor. Vormen streamingdiensten een gevaar voor de toekomst van de bioscoop of kunnen beide naast elkaar bestaan? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Jacques Hoendervangers, topma…

Eric Wildschut (Aldel)Luister  

Aluminiumproducent Aldel uit Delfzijl levert als enige partij in Nederland hoogwaardig aluminium. Het bedrijf wil wel vergroenen, maar de stijgende kosten van energie-uitstoot zitten Aldel in de weg. Hoe gaat het bedrijf dit aanpakken? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Eric Wildschu…

Eddy Hillebrand (Romazo)Luister  

Topdrukte en mooie cijfers in de zonweringbranche, maar hoe komen bedrijven aan technisch personeel dat vaardig genoeg is om rolluiken en markiezen te installeren? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Eddy Hillebrand, voorzitter van Romazo, branchevereniging van zonweringspecialisten, …

Ron Louwerse (Rotterdam The Hague Airport)Luister  

Om de klimaatdoelen te halen, zijn er tal van initiatieven om de CO2-uitstoot naar nul te krijgen. Kunnen we vóór 2030 een elektrische vlucht boeken van Rotterdam naar Londen? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Ron Louwerse, algemeen directeur van Rotterdam The Hague Airport.

Mikel Pouw (Nice To Meat)Luister  

Ook het CDA erkent nu dat het afbouwen van de veestapel onvermijdelijk is om klimaatdoelen te behalen. Hoe denkt vleesbedrijf Nice To Meat daarover? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Mikel Pouw, directeur van Nice To Meat.

Arjan Kropman (F&L Media)Luister  

In 2017 moesten de eigenaren van tijdschriftenuitgever F&L Media nog een faillisement aanvragen, maar inmiddels is de Nijmeegse uitgeverij weer aan het groeien. Hoe hebben ze dat voor elkaar gekregen? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Arjan Kropman, directeur bij tijdschriftenuitgev…

Hedy Borreman (Taxi Centrale Amsterdam)Luister  

Hoe houdt de Taxi Centrale Amsterdam stand in de ongelijke strijd met Uber? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Hedy Borreman, directeur van de Taxi Centrale Amsterdam.

Dirk-Siert Schoonman (Unie van Waterschappen)Luister  

De recente overstromingen en de stijgende zeespiegel kaarten een urgent probleem aan: hoe maken we Nederland klimaatbestendig? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Dirk-Siert Schoonman, bestuurslid van de Unie van Waterschappen.

Jaco Brussé (Visualfabriq)Luister  

Voorheen was de sales-afdeling van een supermarkt uren bezig met het plannen van een kortingsactie. Nu is het geregeld met één druk op de knop. Dat is de belofte van VisualFabriq. Maar hoe werkt dat precies? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Jaco Brussé, topman van data-analysebe…

Roger Miesen (RWE Generation)Luister  

Energiebedrijf RWE stort zich op het opwekken van duurzamere energie. Wat gaat de kolen vervangen: waterstof, windenergie of toch nog biomassa? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Roger Miesen, topman van het Duitse RWE Generation.

Joep Verbunt (Matt Sleeps)Luister  

Met een achtergrond in de marketingwereld verzon hij een aantal ludieke stunts om in de verzadigde markt van matrassen op te vallen. Is zijn Matt Sleeps daardoor een succes geworden? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Joep Verbunt, oprichter van matrassen start-up Matt Sleeps.

Henk Westerhof (Plantnet International)Luister  

De Nederlandse groenten en fruit gaan de hele wereld over en zelfs deze worden tegenwoordig onderworpen aan een PCR-test. In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Henk Schuit, de voorzitter van de Vereniging van Evenementenmakers en directeur van ticketshop Eventim.

Henk Schuit (Vereniging van Evenementenmakers)Luister  

Het kabinet trapte keihard op de rem en dat doet de evenementenbranche opnieuw veel pijn. Hoe groot is de extra schade van het terugdraaien van de maatregelen? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Henk Schuit, de voorzitter van de Vereniging van Evenementenmakers en directeur van ticke…

Don van Schaik (Dormio Group)Luister  

Dormio Group bouwt, verkoopt én verhuurt vakantieparken. Zit het bedrijf in de lift nu vakantiehuizen populaire beleggingsobjecten zijn? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Don van Schaik, topman van de Dormio Group, ontwikkelaar en exploitant van vakantieparken.

Annerie Ploumen (Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie)Luister  

Na de fraude bij advocaten- en notariskantoor Pels Rijcken scherpte de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie de regels aan. Voorkomt dat toekomstige misstanden? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Annerie Ploumen, voorzitter van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB).

Hans Timmers (Nederlandse Wind Energie Associatie)Luister  

Er moeten nieuwe milieunormen komen voor windparken. Hoeveel vertraging loopt de energietransitie daardoor op? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Hans Timmers, voorzitter van de Nederlandse Wind Energie Associatie.

Tijs Pellemans (Calcasa)Luister  

Dankzij het computermodel van woningtaxatiebedrijf Calcasa is het mogelijk een huis op afstand te laten taxeren. Is het beroep van woningtaxateur daarmee binnenkort verleden tijd? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Tijs Pellemans, topman van woningtaxatiebedrijf Calcasa.

Yoeri van Alteren (Change Inc.)Luister  

De Europese Commissie heeft een nieuw pakket aan klimaatwetten gepresenteerd, Fit for 55. Hiermee moet de Europese uitstoot van broeikasgassen in 2030 met 55% zijn teruggebracht. Dat zijn ambitieuze plannen, maar zijn ze ook haalbaar? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Yoeri van Alte…

Jeroen Bartelse (Tivoli Vredenburg)Luister  

Premier Mark Rutte heeft zijn excuses aangeboden voor de te snelle versoepelingen. Hoe lang kun je flexibel blijven als je onderneming bepaald wordt door overheidsbeleid dat steeds weer veranderd? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Jeroen Bartelse, directeur van concertpodium Tivoli …

Willem Woelders (Nationale Politie)Luister  

De handhaving van de coronamaatregelen bezorgde de politie het afgelopen anderhalf jaar een hoop extra werk. De politie moet weer op adem komen waardoor ze te maken krijgt met een verminderde capaciteit. Hoe zal de openbare orde gehandhaafd blijven? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met…

Michiel van Vlimmeren (Salesforce Nederland)Luister  

Salesforce bedient met haar software voor klantrelatiemanagement iedereen van Shell tot PostNL. Hoe blijft Salesforce marktleider? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Michiel van Vlimmeren, algemeen directeur van softwarebedrijf Salesforce Nederland.

Michael de Nijs (Heilbron Voogd)Luister  

Financieel dienstverlener Heilbron doet overname na overname, en is nu gefuseerd met Voogd & Voogd. Maar is dat de enige manier om competitief te blijven in de verzekermarkt? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met topman Michael de Nijs van Heilbron Voogd.

Gerard Timmer (NOS) over de aanslag op Peter R. de VriesLuister  

In de coronacrisis was er een groeiende behoefte aan informatie. Het vertrouwen in media nam toe en de NOS wist zijn bereik nog verder uit te breiden. Tegelijkertijd staat de veiligheid van journalisten steeds vaker onder druk, blijkt ook uit de aanslag van gisteravond op Peter R. de Vries. In 'De t…

Mariska Tichem (Domus Magnus)Luister  

Domus Magnus begon in 2004 met het openen van luxe locaties voor particuliere ouderenzorg. Inmiddels hebben ze er 17, waarvan de laatste midden in de coronacrisis is geopend. Het bedrijf ziet kansen omdat Nederland snel vergrijst. In 'De top van Nederland' een uitgebreid gesprek met Mariska Tichem, …

Marcel Levi (NWO)Luister  

Marcel Levi stond in Londen in de frontlinie van de coronapandemie als hoofd van zeventien ziekenhuizen. Sinds april is hij officieel voorzitter van de NWO, die zich als belangrijkste taak heeft gesteld om wetenschap met maatschappelijke impact te stimuleren. Maar hoe verdeel je geld effectief en ho…

Alexander van der Lof (TKH Group)Luister  

Technologiebedrijf TKH Group kreeg flinke klappen tijdens de coronacrisis. Hoe wil het nu weer verder gaan groeien en innoveren? In 'De Top van Nederland' een uitgebreid gesprek met topman Alexander van der Lof.

Investeerder Chris OomenLuister  

Investeerder Chris Oomen baarde onlangs opzien door het ANP in te lijven. Wat is de geldschieter van plan met het persbureau? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Oomen.

Frank Mattijssen (MSD) over de ontwikkeling van vaccinsLuister  

Van het Nederlandse MSD, dat normaal gesproken wereldwijd voorop loopt bij de ontwikkeling van vaccins, is weinig vernomen als het gaat om de bestrijding van corona. Wat is daar misgegaan? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Frank Mattijssen, financieel directeur bij farmaceut MSD.

Peter van den Bosch (BKR)Luister  

De gezamenlijke studieschuld van Nederlanders nam afgelopen jaren flink toe. Welke problemen zullen ontstaan als de rente weer gaat stijgen? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Peter van den Bosch, bestuursvoorzitter van stichting Bureau Krediet Registratie (BKR).

Hans Geels (Dille & Kamille)Luister  

Winkelketen Dille & Kamille ziet groei naar eigen zeggen niet als drijfveer, maar draaide afgelopen jaar wel een recordomzet. Wat is de strategie van het bedrijf dat vooral organisch groeide? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met topman Hans Geels.

Irine Gaasbeek (Accenture Nederland)Luister  

Diversiteit en inclusie is heel belangrijk voor Accenture topvrouw Irine Gaasbeek, maar wat doet zij om het harde imago van dit consultancybedrijf te veranderen? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Accenture-topvrouw Irine Gaasbeek.

Wouter Hoge (Centiv)Luister  

De druk op het personeel in ggz-instellingen neemt in coronatijd toe. Hoe blijven de werknemers van ggz-instelling Centiv in Brabant en Limburg mentaal gezond? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Wouter Hoge, directeur van ggz-instelling Centiv en schrijver van het boek Betere zorg me…

Erik Berkhof (Van Mossel Automotive Groep)Luister  

Ondanks dat autoverkoper Van Mossel Automotive Groep zich in 2018 al de grootste autoverkoper van Nederland mocht noemen, zetten ze de overnames in hoog tempo door. Wanneer is het bedrijf tevreden? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Eric Berkhof, algemeen directeur van Van Mossel Aut…

Marco van der Vegte (NBA)Luister  

De samenleving vraagt steeds meer van accountants dan slechts de controle van cijfers. Hoe gaan accountants aan deze verwachting voldoen? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Marco van der Vegte, voorzitter van de NBA, de Nederlandse Beroepsorganisatie voor Accountants.

Desirée Uitzetter (NEPROM)Luister  

In 2030 hebben we een miljoen extra woningen nodig om het groeiende tekort aan woningen te verhelpen, maar waar gaan we die bouwen? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Desiree Uitzetter, voorzitter van Neprom, de vereniging voor projectontwikkelaars.

Wouter Bos (Invest-NL)Luister  

Invest-NL moet grote maatschappelijke transities versnellen door financiering voor bedrijven te regelen. Echter, twee maanden na de officiële oprichting brak de corona crisis uit. In hoeverre gooide dat roet in het eten van de plannen van het investeringsfonds? In de Top van Nederland een uitgebrei…

Ad van Gils (PwC)Luister  

PwC steekt de komende jaren wereldwijd miljarden dollars in nieuwe medewerkers om klanten te adviseren met versneld transformeren. Hoe gaan ze dit voor elkaar krijgen? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Ad van Gils, topman van accountantsbureau PwC Nederland.

Henk Kummeling (Universiteit Utrecht)Luister  

De Universiteit Utrecht onderging afgelopen jaar een gedwongen digitale metamorfose. Keren de hoorcolleges nog terug in hun oude vorm? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Henk Kummeling, rector magnificus van de Universiteit Utrecht.

Hans Borstlap (CDA)Luister  

Hans Borstlap bestudeerde twee jaar lang de Nederlandse arbeidsmarkt en concludeerde dat er sprake is van 25 jaar achterstallig onderhoud. Hoe moet dit opgelost worden? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Hans Borstlap, lid van het CDA, voormalig topambtenaar en voorzitter van de comm…

Otto de Bont (Renewi)Luister  

Door de lockdown produceerde een aantal sectoren misschien geen afval meer, de thuisklusser des te meer. Het zorgde voor een goed jaar voor Renewi, waardoor het bedrijf nu zelfs overweegt dividend uit te keren. In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Otto de Bont, topman van afvalverwerki…

Arend Schot (Syngenta Nederland)Luister  

De wereldbevolking groeit terwijl de hoeveelheid landbouwgrond afneemt. Hoe zorg je er als zaadveredelingsbedrijf voor dat alle monden gevoed worden? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Arend Schot, directeur van zaadveredelingsbedrijf Syngenta Nederland.

Jeroen van Hooff (Easyfairs Nederland)Luister  

Nu het coronaherstel de goede kant op lijkt te gaan, kan weer voorzichtig worden nagedacht over het laten plaatsvinden van evenementen. Hoe kijkt de evenementensector hier zelf tegen aan? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Jeroen van Hooff, directeur van evenementenorganisator Easyfa…

Cora van Nieuwenhuizen (demissionair Minister van Infrastructuur en Waterstaat)Luister  

Onderzoeksbureau TNO stelt dat duizenden bruggen, viaducten en wegen in ons land toe zijn aan een opknapbeurt. Hoe is het gesteld met de Nederlandse infrastructuur? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Cora van Nieuwenhuizen, demissionair Minister van Infrastructuur en Waterstaat.

Esther Liefers (Baalderborg Groep)Luister  

De zorginstellingen hebben een zwaar jaar achter de rug met de coronacrisis. Keert de rust terug nu we langzaam allemaal gevaccineerd worden? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Esther Liefers, bestuurder van de Baalderborg Groep, zorgorganisatie voor ouderen en verstandelijk gehandic…

Sandra Molenaar (Consumentenbond)Luister  

Door dichte winkelstraten en gedwongen thuiswerken was de consument tijdens de corona crisis veroordeeld tot online winkelen. Daardoor nam het aantal klachten én het aantal leden bij de Consumentenbond enorm toe. Is de crisis daarmee een zegen voor de Consumentenbond? In de Top van Nederland een ui…

Trix van der Vleuten (KFC)Luister  

Nu duurzaamheid steeds belangrijker wordt voor bedrijven, stappen fastfoodketens massaal over op vleesvervangers. Betekent dit het einde van de kenmerkende bucket vol gefrituurde kip op het menu bij Kentucky Fried Chicken? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Trix van der Vleuten, mark…

Iris van de Looij (Dufas)Luister  

Nieuwe Europese wetgeving moet ervoor gaan zorgen dat vermogensbeheerders transparanter worden over hun duurzaamheidsbeleid. Hoe ga je hier als vermogensbeheerder mee om wanneer een duidelijke definitie van duurzaamheid ontbreekt? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Iris van de Looij,…

Ben Cornelisse (Kamera Express)Luister  

Door de corona crisis werd het merendeel van de fotowaardige reizen, bruiloften en evenementen afgelast. Weinig reden om een camera te kopen dus. Hoe ga je daar als fotografie winkelketen mee om? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Ben Cornelisse, directeur van Kamera Express.

Rien van Beemen (Mediahuis)Luister  

Hoewel de advertentie-inkomsten bij Mediahuis aan het begin van de coronacrisis zwaar onder druk kwamen te staan, boekte de uitgever uiteindelijk een winst van ruim 58 miljoen. Hoe heeft Mediahuis dit voor elkaar gekregen? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Rien van Beemen, topman va…

Jos Baeten (ASR)Luister  

ASR-topman Jos Baeten maakt zich zorgen over wat er gebeurt als de steunmaatregelen van de overheid stoppen. Wat betekent het voor de verzekeraar als bedrijven omvallen? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Jos Baeten, topman van ASR.

Hans Schoenmakers (Uniper)Luister  

Energiebedrijf Uniper ligt met de Nederlandse overheid in de clinch wegens de gedwongen sluiting van de kolencentrale op de Maasvlakte in 2030. De pas gebouwde centrale moet een kwart eeuw eerder sluiten dan gepland. Wat betekent dit voor Uniper? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Ha…

Wouter Kolk (Ahold Delhaize)Luister  

Terwijl de coronacrisis een vloek was voor velen, bleek het een zegen voor Ahold Delhaize. Het moederbedrijf van onder andere Albert Heijn en Bol.com boekte in 2020 de hoogste omzet ooit. Hoe gaat Ahold Delhaize met dit succes om? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Wouter Kolk, topma…

Sven Sauvé (RTL)Luister  

Tussen Netflix, Amazon Prime en Disney+ raken de traditionele televisiezenders steeds meer ondergesneeuwd. Hoe houdt een zender als RTL zich staande als steeds meer kijkers de voorkeur lijken te geven aan online streamingdiensten? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Sven Sauvé, direc…

Lotte de Bruijn (NLdigital)Luister  

De vraag naar ICT-personeel neemt door de corona crisis alleen maar toe, terwijl er al sprake was van een schrijnend tekort aan ICT-personeel. Wat kan er in Nederland gedaan worden om dit probleem te verhelpen? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Lotte de Bruijn, directeur van branche…

Saskia Klep (Binckbank)Luister  

De overname van online broker Binckbank door het Deense Saxo Bank is bijna voltooid, de 300.000 klanten van het handelsplatform worden deze zomer aan de nieuwe eigenaar gekoppeld. Blijft het Binckbank-DNA wel behouden nu de Denen met de scepter gaan zwaaien? In de Top van Nederland een uitgebreid ge…

Arno Visser (Algemene Rekenkamer)Luister  

De Algemene Rekenkamer maakte gehakt van het financiële beleid van minister de Jonge en zijn ministerie. Bonnetjes ontbraken, er was geen verantwoording afgelegd en het parlement was onvoldoende geïnformeerd. Hoe kon het zo uit de klauwen lopen? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met A…

Dennis Dijkstra (Flow Traders)Luister  

De handel in cryptovaluta levert Flow Traders mooie winst op in een voor andere ondernemingen uitdagende periode. Was de keuze om de winst te verdelen onder de werknemers in plaats van de aandeelhouders er één om het imago op te krikken? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Dennis Di…

Tuur Elzinga (FNV)Luister  

Een beslissing maken over de te volgen strategie al lastig voor een zittende bewindsman, laat staan voor een voorzitter die tijdens een pandemie en een lopende kabinetsformatie aan zijn taak begint. Hoe gaat hij proberen het ledenaantal van de grootste vakbond van Nederland weer op peil te krijgen? …

Pieter van Voorst Vader (McArthurGlen)Luister  

Het lopend houden van een outletcentrum is al een enorme taak op zich, laat staan als er door coronamaatregelen ook nog maar een paar klanten per winkel naar binnen mogen. De rijen in Roermond waren soms wel vier uur lang, is het aantal klanten voldoende om het verlies van afgelopen jaar op te vange…

Erik Gerritsen (VWS)Luister  

In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Erik Gerritsen, secretaris-generaal van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. In de grootste gezondheidscrisis van de afgelopen eeuw was het alle hens aan dek bij het ministerie. Hoe behoud je als bestuurder de rust en het overzicht …

Jilko Andringa (Brunel)Luister  

In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Jilko Andringa, bestuursvoorzitter van arbeidsbemiddelaar Brunel. De vraag naar technische vakmensen groeit en het lukt grote ondernemingen steeds minder goed om bekwaam personeel te vinden. Hoe zorgt Brunel dat ze dit werktalent juist wel kan lever…

Lex Hoefsloot (Lightyear)Luister  

In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Lex Hoefsloot, mede-oprichter van de Nederlandse autofabrikant Lightyear. De elektrische auto is ondertussen niet meer weg te denken uit het straatbeeld, maar wagens op zonne-energie zijn in Nederland nog uiterst zeldzaam. Hoe gaat Lightyear daar ve…

Mark Wetzels (Egeria)Luister  

In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Mark Wetzels, partner bij investeringsmaatschappij Egeria. Die maatschappij verrijkte de portefeuille onlangs met de Fletcher hotelketen en opende vorig jaar een vestiging in München. Hoe ziet het vervolg van het buitenlandse avontuur van de Amster…

Koen Overtoom (Haven van Amsterdam)Luister  

In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Koen Overtoom, topman van de Haven van Amsterdam. De haven is druk bezig met de verduurzaming van haar operaties en heeft beloofd om voor 2030 te stoppen met het faciliteren van kolen. Hoe heeft het afgelopen coronajaar invloed gehad op de duurzame …

Daan Versteeg (Ipsos)Luister  

In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Daan Versteeg, directeur Nederland van onderzoeksbureau Ipsos. Tijdens de afgelopen tweede Kamerverkiezingen zat het bureau er tien zetels naast, met een teleurgesteld D66 tot gevolg. Hoe kan het dat Ipsos er zo ver naast zat?

Hans Willem Cortenraad (CB)Luister  

In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Hans Willem Cortenraad, topman van logistiek dienstverlener CB. Die letters stonden vroeger voor Centraal Boekhuis en de onderneming is nog steeds verantwoordelijk voor de distributie van boeken door heel Nederland, al zijn daar nu ook medische hulp…

Martine de Knoop (TTC)Luister  

In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Martine de Knoop, bestuurslid bij de ANVR en directeur van The Travel Club. De meesten van ons kunnen niet wachten om weer op vakantie te gaan. Lekker bakken in de zon op het strand of wandelen door de bergen. Hoe kijken de reisadviseurs van The Tr…

Ria Doedel (PWN)Luister  

In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Ria Doedel, interim-directeur van het Noord-Hollandse drinkwaterbedrijf Puur Water & Natuur. De afgelopen zomers merkten we in Nederland steeds meer van de opwarming van onze aarde, met lange en droge zomers. Hoe zorgen drinkwaterbedrijven ervoor da…

Mark de Rijke (Hypotheekshop)Luister  

In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Mark de Rijke, directeur van De Hypotheekshop. Koophuizen in Nederland stegen afgelopen kwartaal met bijna 15% en starters kunnen met hun studieschuld steeds minder geld bij de bank verkrijgen. Wat voor effect heeft dat op het aantal hypotheekaanvra…

Dominique Hermans (Randstad)Luister  

In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Dominique Hermans, algemeen directeur van Randstad Nederland. Het uitzendbureau had het lastig door het gebrek aan beschikbaar werk. Nu de crisis op zijn retour lijkt komen ook de banen terug en komt een zwaar economisch jaar ten einde. Hoe heeft Ra…

Ton van Mil (Royal Brinkman)Luister  

In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Ton van Mil, algemeen directeur van glastuinbouwer Royal Brinkman. Met grote angst werd door de glastuinbouwers gekeken naar de naderende Brexit, tot er een nieuw gevaar voor de branche in China de kop op stak. Wat zijn de effecten van de coronacris…

Alex van Hooff (Burgers' Zoo)Luister  

In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Alex van Hooff, topman van Burgers' Zoo. Zelfs de slag om Arnhem tijdens Operation Market Garden was niet voldoende om Burgers' Zoo dicht te houden, in het 108-jarige bestaan van de dierentuin waren de deuren nog nooit voor een langere periode geslo…

Martijn Snoep (ACM)Luister  

In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Martijn Snoep, bestuursvoorzitter van de Autoriteit Consument & Markt. Mensen zijn door corona meer gaan webwinkelen en lopen vaker risico om online misleid te worden. En bedrijven grijpen deze pandemie aan om zich voor fusies en overnames te gooien…

Danny Damman (Ziggo Dome)Luister  

In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Danny Damman, commercieel directeur van concerthal de Ziggo Dome. Na een zwaar jaar lijkt de aanstaande openstelling van de samenleving een geschenk uit de hemel voor de cultuursector. De Ziggo Dome had voor deze zomer al een aantal grote concerten …

Bert Halm (Eigen Haard)Luister  

In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Bert Halm, bestuursvoorzitter van woningcorporatie Eigen Haard. Gemeenten en provincies hebben het met elkaar aan de stok over waar de nieuwe woningen moeten komen te staan. Hoe gaat dat in Amsterdam en omstreken?

Hellen van der Plas (Signify)Luister  

In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Hellen van der Plas, directeur Benelux van verlichtingsbedrijf Signify. De onderneming heeft de negatieve gevolgen van de pandemie enigszins weten te vermijden, de omzet daalde maar er werd nog wel winst gemaakt. Toch ontsloeg Signify recentelijk ze…

Martin van Rijn (Aedes)Luister  

In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Martin van Rijn, voorzitter van branchevereniging Aedes. Woningcorporaties willen het liefst van de verhuurdersheffing af om meer huizen te kunnen bouwen. Dat is hard nodig, maar gaat het kabinet ook overstag?

Marc Estourgie (Holland and Barrett)Luister  

In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Marc Estourgie, topman van gezonheidsketen Holland and Barrett. Onze gezondheid is sinds de coronacrisis belangrijker dan ooit tevoren. Ziet de gezondheidswinkelketen Holland & Barrett, die open mocht blijven tijdens de crisis, dat ook terug in de o…

Niels Onkenhout (Nederlandse Loterij)Luister  

In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Niels Onkenhout, de directeur van de Nederlandse Loterij. Jarenlang was de Nederlandse Loterij de alleenheerser op de kansspelenmarkt in Nederland. Nu is die markt geopend voor buitenlandse spelers en moet de onderneming de concurrentiestrijd aan ga…

Laura van Geest (AFM)Luister  

In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Laura van Geest, topvrouw bij AFM. De Autoriteit Financiële Markten pleit in deze pandemische tijden voor betere bescherming van de particuliere belegger en maatwerk bij de Belastingdienst voor mkbers die hard door de crisis geraakt worden. Gaat he…

Hubert de Leeuw (Audax)Luister  

In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Hubert de Leeuw, algemeen directeur van de onderneming achter onder andere AKO en Bruna. Het afgelopen jaar heeft het flink gerommeld in de bestuurskamer van Audax, met een ware stoelendans tot gevolg. Na het overlijden van oprichter en vader Jacque…

Annemarie Buitelaar (Marktplaats)Luister  

In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Annemarie Buitelaar, topvrouw van Marktplaats. Het online handelsplatform zag het afgelopen jaar een toename van negen miljoen advertenties. Dat heeft alles te maken met de pandemie en opruimwoede die het thuisblijven teweeg brengt. Een groot deel w…

Ton Anbeek (Accell)Luister  

In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Ton Anbeek, topman van Accell Group. De onderneming achter onder andere Batavus en Koga kende ondanks een chaotisch begin een topjaar in 2020. Fietsen waren niet aan te slepen en ook de markt voor de elektrische variant liet een enorme groei zien. H…

Ingrid Faber (Faber Halbertsma)Luister  

In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Ingrid Faber, algemeen directeur van de Faber Halbertsma Group. Deze marktleider op het gebied van palletproductie besloot de productieketen af te stoten en zich volledig te gaan richten op de verhuur van logistieke onderdelen. Wat heeft deze verand…

As Tempelman (Eneco)Luister  

In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met As Tempelman, topman bij Eneco. Het energiebedrijf legt al een tijd lang de focus op duurzame energie en zet vol in op de energietransitie. Nu zijn ze ook deel uit gaan maken van een waterstofalliantie met als doel om Nederland aan de groene waterst…

Jochanan Bax (Bax Music)Luister  

In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Jochanan Bax, directeur en mede-eigenaar van muziekwinkelketen Bax Music. Die winkelketen verkoopt alles wat maar enigszins met muziek te maken heeft en zag de omzet het afgelopen jaar met vijftien procent stijgen. Bijna alle bestellingen kwamen onl…

Pieter Hasekamp (CPB)Luister  

In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Pieter Hasekamp, directeur van het Centraal Planbureau. Hij staat sinds 1 maart 2020 aan het roer bij de overheidsinstantie die deze week haar ramingen voor de komende twee jaar naar buiten bracht. In het jaarlijkse Centraal Economisch Plan viel op …

Joep van Beurden (Kendrion)Luister  

In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Joep van Beurden, topman van Kendrion. Die onderneming produceert geavanceerde onderdelen voor onder andere de auto-industrie en robots. Vorig jaar hebben ze besloten de dividenduitkering stop te zetten maar na een opleving in het vierde kwartaal ga…

Annabelle Birnie (Hermitage)Luister  

In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Annabelle Birnie, directeur van Hermitage Amsterdam en de Nieuwe Kerk. Musea zijn al maanden dicht en als het aan de besmettingscijfers ligt blijft dat nog wel even zo. Dichte deuren betekenen een gebrek aan inkomsten en dat kan de Hermitage Amsterd…

Ruud van Munster (DA)Luister  

In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Ruud van Munster, directeur van drogisterijketen DA. Drogisterijen mochten het afgelopen jaar open blijven en daar heeft DA goed van geprofiteerd. Het bedrijf noteerde een omzetstijging van maar liefst 10%. Hoe gaat de keten ervoor zorgen dat ze na …

Roelof Bleker (HKU)Luister  

In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Roelof Bleker, bestuursvoorzitter van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. De culturele sector zit al meer dan een jaar op slot, perspectief voor kunstenaars is er nauwelijks en de toekomst van de sector mag maximaal één dag per week naar sch…

Marjan Rintel (NS)Luister  

In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Marjan Rintel, president-directeur van de NS. De treinen stromen weer vol maar de de financiële reserves van de Nationale Spoorwegen zijn leeg. Met nieuwe overheidssteun moet de spoorvervoerder weer op stoom geraken, als de pandemie tenminste niet …

John van Hoof (CSU)Luister  

In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met John van Hoof, voorzitter van de raad van bestuur van CSU, de grootste werkgever in de schoonmaakbranche. Door het thuiswerken blijven grote delen van kantoorgebouwen dicht en dus is er minder vraag naar schoonmakers. Dat voelt CSU in de portemonnee…

Ben van Berkel (UNStudio)Luister  

In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Ben van Berkel, oprichter en directeur van architectenbureau UNStudio. De overheid wil in 2030 een miljoen extra woningen neergezet hebben. Daar moeten er volgens Ben nog honderdduizenden huizen bij worden gebouwd. Waar moet de overheid volgens dez…

Martijn Gribnau (Volksbank)Luister  

Er was het afgelopen jaar veel te doen over de bestuurskamer van de Volksbank. Het leek meer op een soap dan op het professioneel kloppend hart van een financieel instituut. Martijn Gribnau, de nieuwe directeur van de Volksbank moest orde op zaken stellen. Zijn begin bij de bank ging echter ook niet…

André ten Wolde (Domino's)Luister  

Dominos maakte eerder bekend te gaan uitbreiden bij de presentatie van de halfjaarcijfers. Voor de pandemie groeide het bedrijf al hard en de pandemie heeft ervoor gezorgd dat de vraag naar maaltijdbezorging nog meer is toegenomen. Dat is voor Dominos genoeg reden om twintig extra vestigingen te gaa…

Petra van de Goorbergh (Oval)Luister  

In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Petra van de Goorbergh, directeur van Oval, de brancheorganisatie van arbodiensten. Het lijkt erop dat er in de politiek draagvlak ontstaat voor het verkorten van doorbetalen bij ziekte. Daarnaast ervaren de arbodiensten een groei in het aantal ment…

Annette Mosman (APG Group)Luister  

In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Annette Mosman, bestuursvoorzitter van pensioenuitvoerder APG Groep. Binnenkort gaan de pensioenen op de schop en APG gaat daar een grote rol in spelen. Van de 1800 miljard euro aan pensioenen zal APG verantwoordelijk zijn voor de herverdeling van m…

Jan Joost Bosman (Auping)Luister  

In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Jan Joost Bosman, algemeen directeur van matrassenfabrikant Auping. Bij het maken van een matras komt veel kijken, bij het verwerken van een oud matras is dat eveneens het geval. Daarom ontwikkelde Auping een circulaire matrassenlijn voor de consume…

Coen Boogaart (EY)Luister  

In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Coen Boogaart, voorzitter van de raad van bestuur bij EY Nederland. Door de coronacrisis zetten veel bedrijven hun consultants op straat en accountants kregen er door de steunmaatregelen juist meer werk bij. Wat betekent dat voor het financiële pla…

Lard Friese (Aegon)Luister  

In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Lard Friese, algemeen directeur bij verzekeraar Aegon. Lard begon met deze functie toen de coronacrisis al in volle gang was. Van de duizenden werknemers heeft hij er tot nu toe éénentachtig persoonlijk gesproken. Hoe is het om als topman bij een …

Geeke Feiter (Verbond van Verzekeraars)Luister  

In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Geeke Feiter, directeur bij het Verbond van Verzekeraars. Klimaatverandering heeft grote invloed op het aantal stormen dat jaarlijks over ons land trekt. Nu die steeds vaker en heviger worden moeten verzekeraars vaker uitkeren. Tel dat op bij een op…

Saskia Bruines (Wethouder Den Haag)Luister  

In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Saskia Bruines, wethouder economie in Den Haag. De Hofstad heeft te lijden onder het wegblijven van toeristen en dagjesmensen. De winkelstraten in de binnenstad houden het niet lang meer vol en de grote steden gaan er in de nieuwe verdeling van geme…

Eric Dietz (DPD)Luister  

In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Eric Dietz, directeur bij DPD Nederland. De pakketbezorgers gaan al maanden gebukt onder een hoge werkdruk. Dat komt deels door de crisis, maar voordat de pandemie losbrak waren er ook al voortekenen. Hoe lang moeten de pakketbezorgers zich nog een …

Kees van Wijk (VVV)Luister  

In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Kees van Wijk, algemeen directeur van de VVV Nederland en voorzitter van Gastvrij Nederland. De reisbeperkingen hebben de toerismebranche in Nederland vrijwel compleet stilgelegd. Het is voor toeristen extra lastig om ons land nog te bereiken. Gastv…

Martijn van Loon (British American Tobacco)Luister  

De Nederlandse overheid is al jaren bezig met het wegwerken van de sigaret uit het straatbeeld, de accijnzen stijgen en het gebruik daalde. Totdat het thuiswerk-tijdperk begon; thuis een sigaretje roken tijdens werktijd blijkt toch erg aantrekkelijk. Hoe kijkt de tabaksindustrie naar de rookvrije to…

Karen Maex (Universiteit van Amsterdam)Luister  

Het hoger onderwijs heeft het tijdens deze crisis zwaar. Studenten moeten vanuit huis studeren en de werkdruk voor een universitair docent ligt hoog. Voeg daar een recente hackpoging en seksueel overschrijdend gedrag van een docent aan toe en je hebt een zeer bevlogen jaar. Hoe kijkt de eindverantwo…

Chico van Hemert (Retourmatras)Luister  

Het afgelopen jaar kochten we massaal nieuwe matrassen. De oude onderbedden werden echter niet voldoende ingeleverd en dus kwam er een fabriek van Retourmatras stil te liggen. Nu alles weer begint te lopen durft de onderneming groot te dromen. Hoe zien die dromen eruit? In De Top van Nederland een u…

Simon Reinink (Het Concertgebouw)Luister  

Het Concertgebebouw bleef door financiële steun vanuit de overheid, sponsoren en donateurs in 2020 op de been. Hoe moet het in 2021 verder met culturele sector, kunnen we misschien in het najaar weer naar live concerten? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Simon Reinink, directeur va…

Alain Vermeulen (Vitaminstore)Luister  

Alain Vermeulen verkocht afgelopen jaar een meerderheidsaandeel van zijn winkelketen Vitaminstore. Na 25 jaar aan het roer te hebben gestaan van de supplementenketen was het tijd voor een volgende stap. Hoe gaat het nu met hem en zijn bedrijf? Vandaag in De Top van Nederland een uitgebreid gesprek m…

Henk Smit (Kees Smit Tuinmeubelen)Luister  

Veel Nederlanders hebben de afgelopen tijd verplicht vakantie moeten vieren in de eigen achtertuin. Dat kwam de tuinmeubelbranche niet slecht uit, het bedrijf van Henk Smit draaide een verrassend goed jaar. Hoe onderscheidt deze familie-onderneming zich tussen andere tuinmeubel verkopers? In De top …

Alexander Collot d’Escury (Bruynzeel)Luister  

Het grootste deel van de kunst in musea wordt niet tentoongesteld maar ligt opgeslagen in beveiligde depots. Bruynzeel Storage Systems is de grootste speler in de Europese markt en gaat de oceaan over, gaat het ze ook in Amerika lukken? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Alexander Co…

Paul Eidhof (Apollo Vredestein)Luister  

Apollo Vredestein gaat reorganiseren en dat raakt ruim 500 medewerkers in Nederland. Zelfs een actie van Rutte kon hier geen stokje voor steken. Wat is de impact op het bedrijf? En komt het nog goed met het bedrijf in Nederland? In 'De Top van Nederland' een uitgebreid gesprek met Paul Eidhof, clust…

Eveline Ruinaard (Kifid)Luister  

Naast consumenten kunnen ondernemers met klachten over financieringsadvies tegenwoordig ook terecht bij geschillencommissie Kifid. Weten de ondernemers Kifid al een beetje te vinden? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Eveline Ruinaard, voorzitter van de geschillencommissie van Kifi…

Linda Reurich (ANBOS)Luister  

Vanaf 2 maart mogen de kapperszaken in Nederland de deuren weer openen. De schoonheidssalons blijven echter gesloten. Komt dit door de oververtegenwoordiging van mannen in de beleidsvorming? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Linda Reurich, mede-bestuurder van ANBOS, de brancheorgani…

Rogier van der Hijden (DMFCO)Luister  

De hypotheekmarkt had een recordjaar in 2020, meer dan 130 miljard euro ging er naar nieuwe hypotheken. En dat tijdens een wereldwijde pandemie. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Rogier van der Hijden, directeur van DMFCO en verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken bij doc…

Robert Swaak (ABN Amro)Luister  

ABN Amro schrijft voor het eerst in tien jaar tijd rode cijfers. Is de coronacrisis de boosdoener, speelt de lage rente de bank parten of is er meer aan de hand? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Robert Swaak, topman van ABN Amro.

Jan Roelofs (ORO)Luister  

Voor de bewoners met een verstandelijke beperking van zorgorganisatie ORO is fysiek contact ontzettend belangrijk. Maar juist dat kon de afgelopen tijd niet. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Jan Roelofs, bestuurder bij zorgorganisatie ORO.

Herman Bramer (BCC)Luister  

BCC profiteert flink van de coronacrisis. Weet de elektronicaketen die stijgende lijn ook na de pandemie door te zetten? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Herman Bramer, directeur van BCC.

Bernard Kobes (Buma/Stemra)Luister  

Buma/Stemra zag vorig jaar de helft van de omzet verdwijnen door de horecasluiting. Toch wist de auteursrechtenorganisatie dat verlies via streaming voor een deel weer goed te maken. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Bernard Kobes, bestuursvoorzitter van Buma/Stemra.

Klaas Verschuure (wethouder Utrecht)Luister  

Utrecht dreigt door de coronacrisis zijn economische aantrekkingskracht te verliezen. Kan Klaas Verschuure dat weten te voorkomen? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Klaas Verschuure, D66-wethouder voor ruimtelijke ontwikkeling, economische zaken, circulaire economie in Utrecht.

Esmond Berkhout (DeGiro)Luister  

Het aantal gebruikers van het beleggersplatform van DeGiro stijgt met de dag en het merendeel is jonger dan 35 jaar. Wat maakt beleggen juist nu zo populair? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Esmond Berkhout, topman van DeGiro.

Bart Schmeink (Securitas Nederland)Luister  

Medewerkers van beveiligingsbedrijf Securitas zouden drugssmokkel hebben gefaciliteerd in de haven van Rotterdam. Hoe kan dat in de toekomst worden voorkomen? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Bart Schmeink, algemeen directeur bij Securitas Nederland.

Gerrit van Gelder (Van Gelder Groente & Fruit)Luister  

De horecasluiting is funest voor Van Gelder Groente & Fruit want de groothandelaar draait daardoor wekelijks anderhalf miljoen euro minder dan omzet. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Gerrit van Gelder, algemeen directeur van Van Gelder Groente & Fruit.

Maurice Limmen (Vereniging Hogescholen)Luister  

Veel studenten hangt een studievertraging boven het hoofd nu praktijklessen en stages worden uitgesteld. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Maurice Limmen, voorzitter van de Vereniging Hogescholen.

Jos Roeven (Maastricht Aachen Airport)Luister  

Maastricht Aachen Airport richt zich met succes op vrachtvluchten, maar geluidsoverlast zit verdere groei van de luchthaven in de weg In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Jos Roeven, topman van Maastricht Aachen Airport.

Albert Scholte (Bever)Luister  

Online verkoop compenseert een hoop voor Bever nu de 40 winkels in het land zijn gesloten. Toch ziet de outdoorspecialist tonnen per week verdampen. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Albert Scholte, directeur van buitenwinkel Bever.

Allard Castelein (Havenbedrijf Rotterdam)Luister  

De Nederlandse douane werkt in de Rotterdamse haven met scanners van het Chinese staatsbedrijf Nuctech om goederen te controleren. Experts en politici maken zich zorgen om de veiligheidsrisico's. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Allard Castelein, topman van Havenbedrijf Rotterdam.

Michiel Zwinkels (Openbaar Ministerie)Luister  

Internetfraude groeit door de coronacrisis harder dan ooit tevoren. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Michiel Zwinkels, hoofdofficier van justitie bij het Openbaar Ministerie en landelijk portefeuillehouder Cybercrime.

Bas van der Veldt (AFAS)Luister  

2020 was een goed jaar voor AFAS, maar dat is eigenlijk niks nieuws. Het software familiebedrijf doet het al jaren goed. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Bas van der Veldt, directeur van AFAS.

Bruno Bruins (HTM)Luister  

Het is akelig stil in de Haagse trams en bussen sinds de invoering van de avondklok, toch blijft HTM s avonds gewoon rijden. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Bruno Bruins, interim algemeen directeur van HTM.

Robèr Willemsen (Koninklijke Horeca Nederland)Luister  

Restaurants, cafés en hotels zijn nog altijd gesloten. Ter compensatie trekt de overheid nog maar weer eens de portemonnee voor de noodlijdende branche. Maar is het genoeg? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Robèr Willemsen, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland.

Daan Schalck (North Sea Port)Luister  

De topman van North Sea Port zag de overslag in zijn havens vorig jaar met ruim 11% afnemen door de coronacrisis, de Brexit en het ineenstorten van de olieprijs. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Daan Schalck, topman van North Sea Port.

Jolanda Jansen (Ahoy)Luister  

Na een maandenlange lobby staan de eerste corona-testevenementen in theaters en voetbalstadions op de agenda. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Jolanda Jansen, directeur van Ahoy en woordvoerder van de Alliantie van Evenementenbouwers.

Dorrie Eilers (Neptunus Structures)Luister  

Het bouwen van tenten voor grote evenementen zat er vorig jaar niet in voor Neptunus Structures maar de demontabele gebouwen kwamen de GGDen goed van pas. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Dorrie Eilers, directeur van Neptunus Structures.

Wim Beelen (ex-eigenaar de Beelen Groep)Luister  

Wim Beelen verkocht na 28 jaar zijn onderneming de Beelen Groep en richt zich nu op een nieuw avontuur. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Wim Beelen, ex-eigenaar van de Beelen Groep en mede-oprichter van de Amsterdam Logistic Cityhub.

Rembrandt Sutorius (Artis)Luister  

Ook zonder bezoekers gaat het leven in Dierentuin Artis gewoon door, maar dat kost bakken met geld. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Rembrandt Sutorius, directeur van Artis.

Michaël Brouwer (KBvG)Luister  

De overheid houdt met steunmaatregelen noodlijdende ondernemers en burgers een hand boven het hoofd. Die steun houdt een keer op. Krijgen we dan een vloedgolf aan financiële problemen? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Michaël Brouwer, voorzitter van de Koninklijke Beroepsorganisa…

Dirk Bruins (LTO Noord)Luister  

Nederlandse boeren en tuinders vinden dat ze te weinig betaald krijgen voor hun producten in de supermarkt. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Dirk Bruins, voorzitter van branchevereniging LTO Noord.

Marcel Huizing (Dirk van den Broek)Luister  

Van het ouderenuurtje tot de hamsterwoede, het was het afgelopen jaar alle hens aan dek bij supermarktketen Dirk van den Broek. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Marcel Huizing, directeur van Dirk van den Broek.

Marcel Molenaar (LinkedIn)Luister  

Het gebruik van LinkedIn is sinds de coronacrisis met 50% toegenomen. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Marcel Molenaar, directeur Benelux van LinkedIn.

Adnan Tekin (MBO-raad)Luister  

Veel studenten komen door de coronacrisis niet aan een stage en lopen daarom studievertraging op. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Adnan Tekin, voorzitter van de MBO-raad.

Just Spee (KNVB)Luister  

De voorzitter van de KNVB maakt zich zorgen over het voortbestaan de clubs uit het prof- en amateurvoetbal. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met KNVB-voorzitter Just Spee.

Bart van Twillert (Unibail Rodamco-Westfield)Luister  

Unibail Rodamco-Westfield zag door corona de markt voor detailhandelvastgoed volledig instorten, stuurde een topman de laan uit en kreeg te maken met activistische aandeelhouders. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Bart van Twillert, directeur Nederland bij Unibail Rodamco-Westfield.

Conny Helder (Actiz)Luister  

Naast de toenemende vergrijzing zet de coronacrisis de zorg verder onder druk. Moet ons zorgstelsel zo snel mogelijk op de schop? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Conny Helder, bestuurslid van brancheorganisatie Actiz.

Ron Blaauw (Ron Gastrobar)Luister  

Nog voordat de coronacrisis losbarstte had topkok Ron Blaauw een slecht voorgevoel over 2020 en besloot hij de begroting aan te passen. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Ron Blaauw.