Podcast Zoeker

De Top van Nederland | BNR

De Top van Nederland | BNR

Zakelijk  |  200 afleveringen

Elke werkdag een goed geïnformeerd gesprek met de top van het bedrijfsleven of een andere leider van nu. Presentatie: Thomas van Zijl.

Ron Louwerse (Rotterdam The Hague Airport)Luister  

Om de klimaatdoelen te halen, zijn er tal van initiatieven om de CO2-uitstoot naar nul te krijgen. Kunnen we vóór 2030 een elektrische vlucht boeken van Rotterdam naar Londen? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Ron Louwerse, algemeen directeur van Rotterdam The Hague Airport.

Mikel Pouw (Nice To Meat)Luister  

Ook het CDA erkent nu dat het afbouwen van de veestapel onvermijdelijk is om klimaatdoelen te behalen. Hoe denkt vleesbedrijf Nice To Meat daarover? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Mikel Pouw, directeur van Nice To Meat.

Arjan Kropman (F&L Media)Luister  

In 2017 moesten de eigenaren van tijdschriftenuitgever F&L Media nog een faillisement aanvragen, maar inmiddels is de Nijmeegse uitgeverij weer aan het groeien. Hoe hebben ze dat voor elkaar gekregen? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Arjan Kropman, directeur bij tijdschriftenuitgev…

Hedy Borreman (Taxi Centrale Amsterdam)Luister  

Hoe houdt de Taxi Centrale Amsterdam stand in de ongelijke strijd met Uber? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Hedy Borreman, directeur van de Taxi Centrale Amsterdam.

Dirk-Siert Schoonman (Unie van Waterschappen)Luister  

De recente overstromingen en de stijgende zeespiegel kaarten een urgent probleem aan: hoe maken we Nederland klimaatbestendig? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Dirk-Siert Schoonman, bestuurslid van de Unie van Waterschappen.

Jaco Brussé (Visualfabriq)Luister  

Voorheen was de sales-afdeling van een supermarkt uren bezig met het plannen van een kortingsactie. Nu is het geregeld met één druk op de knop. Dat is de belofte van VisualFabriq. Maar hoe werkt dat precies? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Jaco Brussé, topman van data-analysebe…

Roger Miesen (RWE Generation)Luister  

Energiebedrijf RWE stort zich op het opwekken van duurzamere energie. Wat gaat de kolen vervangen: waterstof, windenergie of toch nog biomassa? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Roger Miesen, topman van het Duitse RWE Generation.

Joep Verbunt (Matt Sleeps)Luister  

Met een achtergrond in de marketingwereld verzon hij een aantal ludieke stunts om in de verzadigde markt van matrassen op te vallen. Is zijn Matt Sleeps daardoor een succes geworden? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Joep Verbunt, oprichter van matrassen start-up Matt Sleeps.

Henk Westerhof (Plantnet International)Luister  

De Nederlandse groenten en fruit gaan de hele wereld over en zelfs deze worden tegenwoordig onderworpen aan een PCR-test. In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Henk Schuit, de voorzitter van de Vereniging van Evenementenmakers en directeur van ticketshop Eventim.

Henk Schuit (Vereniging van Evenementenmakers)Luister  

Het kabinet trapte keihard op de rem en dat doet de evenementenbranche opnieuw veel pijn. Hoe groot is de extra schade van het terugdraaien van de maatregelen? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Henk Schuit, de voorzitter van de Vereniging van Evenementenmakers en directeur van ticke…

Don van Schaik (Dormio Group)Luister  

Dormio Group bouwt, verkoopt én verhuurt vakantieparken. Zit het bedrijf in de lift nu vakantiehuizen populaire beleggingsobjecten zijn? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Don van Schaik, topman van de Dormio Group, ontwikkelaar en exploitant van vakantieparken.

Annerie Ploumen (Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie)Luister  

Na de fraude bij advocaten- en notariskantoor Pels Rijcken scherpte de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie de regels aan. Voorkomt dat toekomstige misstanden? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Annerie Ploumen, voorzitter van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB).

Hans Timmers (Nederlandse Wind Energie Associatie)Luister  

Er moeten nieuwe milieunormen komen voor windparken. Hoeveel vertraging loopt de energietransitie daardoor op? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Hans Timmers, voorzitter van de Nederlandse Wind Energie Associatie.

Tijs Pellemans (Calcasa)Luister  

Dankzij het computermodel van woningtaxatiebedrijf Calcasa is het mogelijk een huis op afstand te laten taxeren. Is het beroep van woningtaxateur daarmee binnenkort verleden tijd? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Tijs Pellemans, topman van woningtaxatiebedrijf Calcasa.

Yoeri van Alteren (Change Inc.)Luister  

De Europese Commissie heeft een nieuw pakket aan klimaatwetten gepresenteerd, Fit for 55. Hiermee moet de Europese uitstoot van broeikasgassen in 2030 met 55% zijn teruggebracht. Dat zijn ambitieuze plannen, maar zijn ze ook haalbaar? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Yoeri van Alte…

Jeroen Bartelse (Tivoli Vredenburg)Luister  

Premier Mark Rutte heeft zijn excuses aangeboden voor de te snelle versoepelingen. Hoe lang kun je flexibel blijven als je onderneming bepaald wordt door overheidsbeleid dat steeds weer veranderd? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Jeroen Bartelse, directeur van concertpodium Tivoli …

Willem Woelders (Nationale Politie)Luister  

De handhaving van de coronamaatregelen bezorgde de politie het afgelopen anderhalf jaar een hoop extra werk. De politie moet weer op adem komen waardoor ze te maken krijgt met een verminderde capaciteit. Hoe zal de openbare orde gehandhaafd blijven? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met…

Michiel van Vlimmeren (Salesforce Nederland)Luister  

Salesforce bedient met haar software voor klantrelatiemanagement iedereen van Shell tot PostNL. Hoe blijft Salesforce marktleider? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Michiel van Vlimmeren, algemeen directeur van softwarebedrijf Salesforce Nederland.

Michael de Nijs (Heilbron Voogd)Luister  

Financieel dienstverlener Heilbron doet overname na overname, en is nu gefuseerd met Voogd & Voogd. Maar is dat de enige manier om competitief te blijven in de verzekermarkt? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met topman Michael de Nijs van Heilbron Voogd.

Gerard Timmer (NOS) over de aanslag op Peter R. de VriesLuister  

In de coronacrisis was er een groeiende behoefte aan informatie. Het vertrouwen in media nam toe en de NOS wist zijn bereik nog verder uit te breiden. Tegelijkertijd staat de veiligheid van journalisten steeds vaker onder druk, blijkt ook uit de aanslag van gisteravond op Peter R. de Vries. In 'De t…

Mariska Tichem (Domus Magnus)Luister  

Domus Magnus begon in 2004 met het openen van luxe locaties voor particuliere ouderenzorg. Inmiddels hebben ze er 17, waarvan de laatste midden in de coronacrisis is geopend. Het bedrijf ziet kansen omdat Nederland snel vergrijst. In 'De top van Nederland' een uitgebreid gesprek met Mariska Tichem, …

Marcel Levi (NWO)Luister  

Marcel Levi stond in Londen in de frontlinie van de coronapandemie als hoofd van zeventien ziekenhuizen. Sinds april is hij officieel voorzitter van de NWO, die zich als belangrijkste taak heeft gesteld om wetenschap met maatschappelijke impact te stimuleren. Maar hoe verdeel je geld effectief en ho…

Alexander van der Lof (TKH Group)Luister  

Technologiebedrijf TKH Group kreeg flinke klappen tijdens de coronacrisis. Hoe wil het nu weer verder gaan groeien en innoveren? In 'De Top van Nederland' een uitgebreid gesprek met topman Alexander van der Lof.

Investeerder Chris OomenLuister  

Investeerder Chris Oomen baarde onlangs opzien door het ANP in te lijven. Wat is de geldschieter van plan met het persbureau? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Oomen.

Frank Mattijssen (MSD) over de ontwikkeling van vaccinsLuister  

Van het Nederlandse MSD, dat normaal gesproken wereldwijd voorop loopt bij de ontwikkeling van vaccins, is weinig vernomen als het gaat om de bestrijding van corona. Wat is daar misgegaan? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Frank Mattijssen, financieel directeur bij farmaceut MSD.

Peter van den Bosch (BKR)Luister  

De gezamenlijke studieschuld van Nederlanders nam afgelopen jaren flink toe. Welke problemen zullen ontstaan als de rente weer gaat stijgen? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Peter van den Bosch, bestuursvoorzitter van stichting Bureau Krediet Registratie (BKR).

Hans Geels (Dille & Kamille)Luister  

Winkelketen Dille & Kamille ziet groei naar eigen zeggen niet als drijfveer, maar draaide afgelopen jaar wel een recordomzet. Wat is de strategie van het bedrijf dat vooral organisch groeide? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met topman Hans Geels.

Irine Gaasbeek (Accenture Nederland)Luister  

Diversiteit en inclusie is heel belangrijk voor Accenture topvrouw Irine Gaasbeek, maar wat doet zij om het harde imago van dit consultancybedrijf te veranderen? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Accenture-topvrouw Irine Gaasbeek.

Wouter Hoge (Centiv)Luister  

De druk op het personeel in ggz-instellingen neemt in coronatijd toe. Hoe blijven de werknemers van ggz-instelling Centiv in Brabant en Limburg mentaal gezond? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Wouter Hoge, directeur van ggz-instelling Centiv en schrijver van het boek Betere zorg me…

Erik Berkhof (Van Mossel Automotive Groep)Luister  

Ondanks dat autoverkoper Van Mossel Automotive Groep zich in 2018 al de grootste autoverkoper van Nederland mocht noemen, zetten ze de overnames in hoog tempo door. Wanneer is het bedrijf tevreden? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Eric Berkhof, algemeen directeur van Van Mossel Aut…

Marco van der Vegte (NBA)Luister  

De samenleving vraagt steeds meer van accountants dan slechts de controle van cijfers. Hoe gaan accountants aan deze verwachting voldoen? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Marco van der Vegte, voorzitter van de NBA, de Nederlandse Beroepsorganisatie voor Accountants.

Desirée Uitzetter (NEPROM)Luister  

In 2030 hebben we een miljoen extra woningen nodig om het groeiende tekort aan woningen te verhelpen, maar waar gaan we die bouwen? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Desiree Uitzetter, voorzitter van Neprom, de vereniging voor projectontwikkelaars.

Wouter Bos (Invest-NL)Luister  

Invest-NL moet grote maatschappelijke transities versnellen door financiering voor bedrijven te regelen. Echter, twee maanden na de officiële oprichting brak de corona crisis uit. In hoeverre gooide dat roet in het eten van de plannen van het investeringsfonds? In de Top van Nederland een uitgebrei…

Ad van Gils (PwC)Luister  

PwC steekt de komende jaren wereldwijd miljarden dollars in nieuwe medewerkers om klanten te adviseren met versneld transformeren. Hoe gaan ze dit voor elkaar krijgen? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Ad van Gils, topman van accountantsbureau PwC Nederland.

Henk Kummeling (Universiteit Utrecht)Luister  

De Universiteit Utrecht onderging afgelopen jaar een gedwongen digitale metamorfose. Keren de hoorcolleges nog terug in hun oude vorm? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Henk Kummeling, rector magnificus van de Universiteit Utrecht.

Hans Borstlap (CDA)Luister  

Hans Borstlap bestudeerde twee jaar lang de Nederlandse arbeidsmarkt en concludeerde dat er sprake is van 25 jaar achterstallig onderhoud. Hoe moet dit opgelost worden? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Hans Borstlap, lid van het CDA, voormalig topambtenaar en voorzitter van de comm…

Otto de Bont (Renewi)Luister  

Door de lockdown produceerde een aantal sectoren misschien geen afval meer, de thuisklusser des te meer. Het zorgde voor een goed jaar voor Renewi, waardoor het bedrijf nu zelfs overweegt dividend uit te keren. In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Otto de Bont, topman van afvalverwerki…

Arend Schot (Syngenta Nederland)Luister  

De wereldbevolking groeit terwijl de hoeveelheid landbouwgrond afneemt. Hoe zorg je er als zaadveredelingsbedrijf voor dat alle monden gevoed worden? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Arend Schot, directeur van zaadveredelingsbedrijf Syngenta Nederland.

Jeroen van Hooff (Easyfairs Nederland)Luister  

Nu het coronaherstel de goede kant op lijkt te gaan, kan weer voorzichtig worden nagedacht over het laten plaatsvinden van evenementen. Hoe kijkt de evenementensector hier zelf tegen aan? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Jeroen van Hooff, directeur van evenementenorganisator Easyfa…

Cora van Nieuwenhuizen (demissionair Minister van Infrastructuur en Waterstaat)Luister  

Onderzoeksbureau TNO stelt dat duizenden bruggen, viaducten en wegen in ons land toe zijn aan een opknapbeurt. Hoe is het gesteld met de Nederlandse infrastructuur? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Cora van Nieuwenhuizen, demissionair Minister van Infrastructuur en Waterstaat.

Esther Liefers (Baalderborg Groep)Luister  

De zorginstellingen hebben een zwaar jaar achter de rug met de coronacrisis. Keert de rust terug nu we langzaam allemaal gevaccineerd worden? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Esther Liefers, bestuurder van de Baalderborg Groep, zorgorganisatie voor ouderen en verstandelijk gehandic…

Sandra Molenaar (Consumentenbond)Luister  

Door dichte winkelstraten en gedwongen thuiswerken was de consument tijdens de corona crisis veroordeeld tot online winkelen. Daardoor nam het aantal klachten én het aantal leden bij de Consumentenbond enorm toe. Is de crisis daarmee een zegen voor de Consumentenbond? In de Top van Nederland een ui…

Trix van der Vleuten (KFC)Luister  

Nu duurzaamheid steeds belangrijker wordt voor bedrijven, stappen fastfoodketens massaal over op vleesvervangers. Betekent dit het einde van de kenmerkende bucket vol gefrituurde kip op het menu bij Kentucky Fried Chicken? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Trix van der Vleuten, mark…

Iris van de Looij (Dufas)Luister  

Nieuwe Europese wetgeving moet ervoor gaan zorgen dat vermogensbeheerders transparanter worden over hun duurzaamheidsbeleid. Hoe ga je hier als vermogensbeheerder mee om wanneer een duidelijke definitie van duurzaamheid ontbreekt? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Iris van de Looij,…

Ben Cornelisse (Kamera Express)Luister  

Door de corona crisis werd het merendeel van de fotowaardige reizen, bruiloften en evenementen afgelast. Weinig reden om een camera te kopen dus. Hoe ga je daar als fotografie winkelketen mee om? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Ben Cornelisse, directeur van Kamera Express.

Rien van Beemen (Mediahuis)Luister  

Hoewel de advertentie-inkomsten bij Mediahuis aan het begin van de coronacrisis zwaar onder druk kwamen te staan, boekte de uitgever uiteindelijk een winst van ruim 58 miljoen. Hoe heeft Mediahuis dit voor elkaar gekregen? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Rien van Beemen, topman va…

Jos Baeten (ASR)Luister  

ASR-topman Jos Baeten maakt zich zorgen over wat er gebeurt als de steunmaatregelen van de overheid stoppen. Wat betekent het voor de verzekeraar als bedrijven omvallen? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Jos Baeten, topman van ASR.

Hans Schoenmakers (Uniper)Luister  

Energiebedrijf Uniper ligt met de Nederlandse overheid in de clinch wegens de gedwongen sluiting van de kolencentrale op de Maasvlakte in 2030. De pas gebouwde centrale moet een kwart eeuw eerder sluiten dan gepland. Wat betekent dit voor Uniper? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Ha…

Wouter Kolk (Ahold Delhaize)Luister  

Terwijl de coronacrisis een vloek was voor velen, bleek het een zegen voor Ahold Delhaize. Het moederbedrijf van onder andere Albert Heijn en Bol.com boekte in 2020 de hoogste omzet ooit. Hoe gaat Ahold Delhaize met dit succes om? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Wouter Kolk, topma…

Sven Sauvé (RTL)Luister  

Tussen Netflix, Amazon Prime en Disney+ raken de traditionele televisiezenders steeds meer ondergesneeuwd. Hoe houdt een zender als RTL zich staande als steeds meer kijkers de voorkeur lijken te geven aan online streamingdiensten? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Sven Sauvé, direc…

Lotte de Bruijn (NLdigital)Luister  

De vraag naar ICT-personeel neemt door de corona crisis alleen maar toe, terwijl er al sprake was van een schrijnend tekort aan ICT-personeel. Wat kan er in Nederland gedaan worden om dit probleem te verhelpen? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Lotte de Bruijn, directeur van branche…

Saskia Klep (Binckbank)Luister  

De overname van online broker Binckbank door het Deense Saxo Bank is bijna voltooid, de 300.000 klanten van het handelsplatform worden deze zomer aan de nieuwe eigenaar gekoppeld. Blijft het Binckbank-DNA wel behouden nu de Denen met de scepter gaan zwaaien? In de Top van Nederland een uitgebreid ge…

Arno Visser (Algemene Rekenkamer)Luister  

De Algemene Rekenkamer maakte gehakt van het financiële beleid van minister de Jonge en zijn ministerie. Bonnetjes ontbraken, er was geen verantwoording afgelegd en het parlement was onvoldoende geïnformeerd. Hoe kon het zo uit de klauwen lopen? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met A…

Dennis Dijkstra (Flow Traders)Luister  

De handel in cryptovaluta levert Flow Traders mooie winst op in een voor andere ondernemingen uitdagende periode. Was de keuze om de winst te verdelen onder de werknemers in plaats van de aandeelhouders er één om het imago op te krikken? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Dennis Di…

Tuur Elzinga (FNV)Luister  

Een beslissing maken over de te volgen strategie al lastig voor een zittende bewindsman, laat staan voor een voorzitter die tijdens een pandemie en een lopende kabinetsformatie aan zijn taak begint. Hoe gaat hij proberen het ledenaantal van de grootste vakbond van Nederland weer op peil te krijgen? …

Pieter van Voorst Vader (McArthurGlen)Luister  

Het lopend houden van een outletcentrum is al een enorme taak op zich, laat staan als er door coronamaatregelen ook nog maar een paar klanten per winkel naar binnen mogen. De rijen in Roermond waren soms wel vier uur lang, is het aantal klanten voldoende om het verlies van afgelopen jaar op te vange…

Erik Gerritsen (VWS)Luister  

In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Erik Gerritsen, secretaris-generaal van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. In de grootste gezondheidscrisis van de afgelopen eeuw was het alle hens aan dek bij het ministerie. Hoe behoud je als bestuurder de rust en het overzicht …

Jilko Andringa (Brunel)Luister  

In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Jilko Andringa, bestuursvoorzitter van arbeidsbemiddelaar Brunel. De vraag naar technische vakmensen groeit en het lukt grote ondernemingen steeds minder goed om bekwaam personeel te vinden. Hoe zorgt Brunel dat ze dit werktalent juist wel kan lever…

Lex Hoefsloot (Lightyear)Luister  

In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Lex Hoefsloot, mede-oprichter van de Nederlandse autofabrikant Lightyear. De elektrische auto is ondertussen niet meer weg te denken uit het straatbeeld, maar wagens op zonne-energie zijn in Nederland nog uiterst zeldzaam. Hoe gaat Lightyear daar ve…

Mark Wetzels (Egeria)Luister  

In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Mark Wetzels, partner bij investeringsmaatschappij Egeria. Die maatschappij verrijkte de portefeuille onlangs met de Fletcher hotelketen en opende vorig jaar een vestiging in München. Hoe ziet het vervolg van het buitenlandse avontuur van de Amster…

Koen Overtoom (Haven van Amsterdam)Luister  

In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Koen Overtoom, topman van de Haven van Amsterdam. De haven is druk bezig met de verduurzaming van haar operaties en heeft beloofd om voor 2030 te stoppen met het faciliteren van kolen. Hoe heeft het afgelopen coronajaar invloed gehad op de duurzame …

Daan Versteeg (Ipsos)Luister  

In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Daan Versteeg, directeur Nederland van onderzoeksbureau Ipsos. Tijdens de afgelopen tweede Kamerverkiezingen zat het bureau er tien zetels naast, met een teleurgesteld D66 tot gevolg. Hoe kan het dat Ipsos er zo ver naast zat?

Hans Willem Cortenraad (CB)Luister  

In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Hans Willem Cortenraad, topman van logistiek dienstverlener CB. Die letters stonden vroeger voor Centraal Boekhuis en de onderneming is nog steeds verantwoordelijk voor de distributie van boeken door heel Nederland, al zijn daar nu ook medische hulp…

Martine de Knoop (TTC)Luister  

In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Martine de Knoop, bestuurslid bij de ANVR en directeur van The Travel Club. De meesten van ons kunnen niet wachten om weer op vakantie te gaan. Lekker bakken in de zon op het strand of wandelen door de bergen. Hoe kijken de reisadviseurs van The Tr…

Ria Doedel (PWN)Luister  

In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Ria Doedel, interim-directeur van het Noord-Hollandse drinkwaterbedrijf Puur Water & Natuur. De afgelopen zomers merkten we in Nederland steeds meer van de opwarming van onze aarde, met lange en droge zomers. Hoe zorgen drinkwaterbedrijven ervoor da…

Mark de Rijke (Hypotheekshop)Luister  

In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Mark de Rijke, directeur van De Hypotheekshop. Koophuizen in Nederland stegen afgelopen kwartaal met bijna 15% en starters kunnen met hun studieschuld steeds minder geld bij de bank verkrijgen. Wat voor effect heeft dat op het aantal hypotheekaanvra…

Dominique Hermans (Randstad)Luister  

In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Dominique Hermans, algemeen directeur van Randstad Nederland. Het uitzendbureau had het lastig door het gebrek aan beschikbaar werk. Nu de crisis op zijn retour lijkt komen ook de banen terug en komt een zwaar economisch jaar ten einde. Hoe heeft Ra…

Ton van Mil (Royal Brinkman)Luister  

In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Ton van Mil, algemeen directeur van glastuinbouwer Royal Brinkman. Met grote angst werd door de glastuinbouwers gekeken naar de naderende Brexit, tot er een nieuw gevaar voor de branche in China de kop op stak. Wat zijn de effecten van de coronacris…

Alex van Hooff (Burgers' Zoo)Luister  

In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Alex van Hooff, topman van Burgers' Zoo. Zelfs de slag om Arnhem tijdens Operation Market Garden was niet voldoende om Burgers' Zoo dicht te houden, in het 108-jarige bestaan van de dierentuin waren de deuren nog nooit voor een langere periode geslo…

Martijn Snoep (ACM)Luister  

In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Martijn Snoep, bestuursvoorzitter van de Autoriteit Consument & Markt. Mensen zijn door corona meer gaan webwinkelen en lopen vaker risico om online misleid te worden. En bedrijven grijpen deze pandemie aan om zich voor fusies en overnames te gooien…

Danny Damman (Ziggo Dome)Luister  

In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Danny Damman, commercieel directeur van concerthal de Ziggo Dome. Na een zwaar jaar lijkt de aanstaande openstelling van de samenleving een geschenk uit de hemel voor de cultuursector. De Ziggo Dome had voor deze zomer al een aantal grote concerten …

Bert Halm (Eigen Haard)Luister  

In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Bert Halm, bestuursvoorzitter van woningcorporatie Eigen Haard. Gemeenten en provincies hebben het met elkaar aan de stok over waar de nieuwe woningen moeten komen te staan. Hoe gaat dat in Amsterdam en omstreken?

Hellen van der Plas (Signify)Luister  

In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Hellen van der Plas, directeur Benelux van verlichtingsbedrijf Signify. De onderneming heeft de negatieve gevolgen van de pandemie enigszins weten te vermijden, de omzet daalde maar er werd nog wel winst gemaakt. Toch ontsloeg Signify recentelijk ze…

Martin van Rijn (Aedes)Luister  

In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Martin van Rijn, voorzitter van branchevereniging Aedes. Woningcorporaties willen het liefst van de verhuurdersheffing af om meer huizen te kunnen bouwen. Dat is hard nodig, maar gaat het kabinet ook overstag?

Marc Estourgie (Holland and Barrett)Luister  

In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Marc Estourgie, topman van gezonheidsketen Holland and Barrett. Onze gezondheid is sinds de coronacrisis belangrijker dan ooit tevoren. Ziet de gezondheidswinkelketen Holland & Barrett, die open mocht blijven tijdens de crisis, dat ook terug in de o…

Niels Onkenhout (Nederlandse Loterij)Luister  

In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Niels Onkenhout, de directeur van de Nederlandse Loterij. Jarenlang was de Nederlandse Loterij de alleenheerser op de kansspelenmarkt in Nederland. Nu is die markt geopend voor buitenlandse spelers en moet de onderneming de concurrentiestrijd aan ga…

Laura van Geest (AFM)Luister  

In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Laura van Geest, topvrouw bij AFM. De Autoriteit Financiële Markten pleit in deze pandemische tijden voor betere bescherming van de particuliere belegger en maatwerk bij de Belastingdienst voor mkbers die hard door de crisis geraakt worden. Gaat he…

Hubert de Leeuw (Audax)Luister  

In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Hubert de Leeuw, algemeen directeur van de onderneming achter onder andere AKO en Bruna. Het afgelopen jaar heeft het flink gerommeld in de bestuurskamer van Audax, met een ware stoelendans tot gevolg. Na het overlijden van oprichter en vader Jacque…

Annemarie Buitelaar (Marktplaats)Luister  

In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Annemarie Buitelaar, topvrouw van Marktplaats. Het online handelsplatform zag het afgelopen jaar een toename van negen miljoen advertenties. Dat heeft alles te maken met de pandemie en opruimwoede die het thuisblijven teweeg brengt. Een groot deel w…

Ton Anbeek (Accell)Luister  

In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Ton Anbeek, topman van Accell Group. De onderneming achter onder andere Batavus en Koga kende ondanks een chaotisch begin een topjaar in 2020. Fietsen waren niet aan te slepen en ook de markt voor de elektrische variant liet een enorme groei zien. H…

Ingrid Faber (Faber Halbertsma)Luister  

In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Ingrid Faber, algemeen directeur van de Faber Halbertsma Group. Deze marktleider op het gebied van palletproductie besloot de productieketen af te stoten en zich volledig te gaan richten op de verhuur van logistieke onderdelen. Wat heeft deze verand…

As Tempelman (Eneco)Luister  

In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met As Tempelman, topman bij Eneco. Het energiebedrijf legt al een tijd lang de focus op duurzame energie en zet vol in op de energietransitie. Nu zijn ze ook deel uit gaan maken van een waterstofalliantie met als doel om Nederland aan de groene waterst…

Jochanan Bax (Bax Music)Luister  

In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Jochanan Bax, directeur en mede-eigenaar van muziekwinkelketen Bax Music. Die winkelketen verkoopt alles wat maar enigszins met muziek te maken heeft en zag de omzet het afgelopen jaar met vijftien procent stijgen. Bijna alle bestellingen kwamen onl…

Pieter Hasekamp (CPB)Luister  

In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Pieter Hasekamp, directeur van het Centraal Planbureau. Hij staat sinds 1 maart 2020 aan het roer bij de overheidsinstantie die deze week haar ramingen voor de komende twee jaar naar buiten bracht. In het jaarlijkse Centraal Economisch Plan viel op …

Joep van Beurden (Kendrion)Luister  

In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Joep van Beurden, topman van Kendrion. Die onderneming produceert geavanceerde onderdelen voor onder andere de auto-industrie en robots. Vorig jaar hebben ze besloten de dividenduitkering stop te zetten maar na een opleving in het vierde kwartaal ga…

Annabelle Birnie (Hermitage)Luister  

In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Annabelle Birnie, directeur van Hermitage Amsterdam en de Nieuwe Kerk. Musea zijn al maanden dicht en als het aan de besmettingscijfers ligt blijft dat nog wel even zo. Dichte deuren betekenen een gebrek aan inkomsten en dat kan de Hermitage Amsterd…

Ruud van Munster (DA)Luister  

In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Ruud van Munster, directeur van drogisterijketen DA. Drogisterijen mochten het afgelopen jaar open blijven en daar heeft DA goed van geprofiteerd. Het bedrijf noteerde een omzetstijging van maar liefst 10%. Hoe gaat de keten ervoor zorgen dat ze na …

Roelof Bleker (HKU)Luister  

In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Roelof Bleker, bestuursvoorzitter van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. De culturele sector zit al meer dan een jaar op slot, perspectief voor kunstenaars is er nauwelijks en de toekomst van de sector mag maximaal één dag per week naar sch…

Marjan Rintel (NS)Luister  

In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Marjan Rintel, president-directeur van de NS. De treinen stromen weer vol maar de de financiële reserves van de Nationale Spoorwegen zijn leeg. Met nieuwe overheidssteun moet de spoorvervoerder weer op stoom geraken, als de pandemie tenminste niet …

John van Hoof (CSU)Luister  

In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met John van Hoof, voorzitter van de raad van bestuur van CSU, de grootste werkgever in de schoonmaakbranche. Door het thuiswerken blijven grote delen van kantoorgebouwen dicht en dus is er minder vraag naar schoonmakers. Dat voelt CSU in de portemonnee…

Ben van Berkel (UNStudio)Luister  

In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Ben van Berkel, oprichter en directeur van architectenbureau UNStudio. De overheid wil in 2030 een miljoen extra woningen neergezet hebben. Daar moeten er volgens Ben nog honderdduizenden huizen bij worden gebouwd. Waar moet de overheid volgens dez…

Martijn Gribnau (Volksbank)Luister  

Er was het afgelopen jaar veel te doen over de bestuurskamer van de Volksbank. Het leek meer op een soap dan op het professioneel kloppend hart van een financieel instituut. Martijn Gribnau, de nieuwe directeur van de Volksbank moest orde op zaken stellen. Zijn begin bij de bank ging echter ook niet…

André ten Wolde (Domino's)Luister  

Dominos maakte eerder bekend te gaan uitbreiden bij de presentatie van de halfjaarcijfers. Voor de pandemie groeide het bedrijf al hard en de pandemie heeft ervoor gezorgd dat de vraag naar maaltijdbezorging nog meer is toegenomen. Dat is voor Dominos genoeg reden om twintig extra vestigingen te gaa…

Petra van de Goorbergh (Oval)Luister  

In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Petra van de Goorbergh, directeur van Oval, de brancheorganisatie van arbodiensten. Het lijkt erop dat er in de politiek draagvlak ontstaat voor het verkorten van doorbetalen bij ziekte. Daarnaast ervaren de arbodiensten een groei in het aantal ment…

Annette Mosman (APG Group)Luister  

In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Annette Mosman, bestuursvoorzitter van pensioenuitvoerder APG Groep. Binnenkort gaan de pensioenen op de schop en APG gaat daar een grote rol in spelen. Van de 1800 miljard euro aan pensioenen zal APG verantwoordelijk zijn voor de herverdeling van m…

Jan Joost Bosman (Auping)Luister  

In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Jan Joost Bosman, algemeen directeur van matrassenfabrikant Auping. Bij het maken van een matras komt veel kijken, bij het verwerken van een oud matras is dat eveneens het geval. Daarom ontwikkelde Auping een circulaire matrassenlijn voor de consume…

Coen Boogaart (EY)Luister  

In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Coen Boogaart, voorzitter van de raad van bestuur bij EY Nederland. Door de coronacrisis zetten veel bedrijven hun consultants op straat en accountants kregen er door de steunmaatregelen juist meer werk bij. Wat betekent dat voor het financiële pla…

Lard Friese (Aegon)Luister  

In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Lard Friese, algemeen directeur bij verzekeraar Aegon. Lard begon met deze functie toen de coronacrisis al in volle gang was. Van de duizenden werknemers heeft hij er tot nu toe éénentachtig persoonlijk gesproken. Hoe is het om als topman bij een …

Geeke Feiter (Verbond van Verzekeraars)Luister  

In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Geeke Feiter, directeur bij het Verbond van Verzekeraars. Klimaatverandering heeft grote invloed op het aantal stormen dat jaarlijks over ons land trekt. Nu die steeds vaker en heviger worden moeten verzekeraars vaker uitkeren. Tel dat op bij een op…

Saskia Bruines (Wethouder Den Haag)Luister  

In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Saskia Bruines, wethouder economie in Den Haag. De Hofstad heeft te lijden onder het wegblijven van toeristen en dagjesmensen. De winkelstraten in de binnenstad houden het niet lang meer vol en de grote steden gaan er in de nieuwe verdeling van geme…

Eric Dietz (DPD)Luister  

In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Eric Dietz, directeur bij DPD Nederland. De pakketbezorgers gaan al maanden gebukt onder een hoge werkdruk. Dat komt deels door de crisis, maar voordat de pandemie losbrak waren er ook al voortekenen. Hoe lang moeten de pakketbezorgers zich nog een …

Kees van Wijk (VVV)Luister  

In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Kees van Wijk, algemeen directeur van de VVV Nederland en voorzitter van Gastvrij Nederland. De reisbeperkingen hebben de toerismebranche in Nederland vrijwel compleet stilgelegd. Het is voor toeristen extra lastig om ons land nog te bereiken. Gastv…

Martijn van Loon (British American Tobacco)Luister  

De Nederlandse overheid is al jaren bezig met het wegwerken van de sigaret uit het straatbeeld, de accijnzen stijgen en het gebruik daalde. Totdat het thuiswerk-tijdperk begon; thuis een sigaretje roken tijdens werktijd blijkt toch erg aantrekkelijk. Hoe kijkt de tabaksindustrie naar de rookvrije to…

Karen Maex (Universiteit van Amsterdam)Luister  

Het hoger onderwijs heeft het tijdens deze crisis zwaar. Studenten moeten vanuit huis studeren en de werkdruk voor een universitair docent ligt hoog. Voeg daar een recente hackpoging en seksueel overschrijdend gedrag van een docent aan toe en je hebt een zeer bevlogen jaar. Hoe kijkt de eindverantwo…

Chico van Hemert (Retourmatras)Luister  

Het afgelopen jaar kochten we massaal nieuwe matrassen. De oude onderbedden werden echter niet voldoende ingeleverd en dus kwam er een fabriek van Retourmatras stil te liggen. Nu alles weer begint te lopen durft de onderneming groot te dromen. Hoe zien die dromen eruit? In De Top van Nederland een u…

Simon Reinink (Het Concertgebouw)Luister  

Het Concertgebebouw bleef door financiële steun vanuit de overheid, sponsoren en donateurs in 2020 op de been. Hoe moet het in 2021 verder met culturele sector, kunnen we misschien in het najaar weer naar live concerten? In de Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Simon Reinink, directeur va…

Alain Vermeulen (Vitaminstore)Luister  

Alain Vermeulen verkocht afgelopen jaar een meerderheidsaandeel van zijn winkelketen Vitaminstore. Na 25 jaar aan het roer te hebben gestaan van de supplementenketen was het tijd voor een volgende stap. Hoe gaat het nu met hem en zijn bedrijf? Vandaag in De Top van Nederland een uitgebreid gesprek m…

Henk Smit (Kees Smit Tuinmeubelen)Luister  

Veel Nederlanders hebben de afgelopen tijd verplicht vakantie moeten vieren in de eigen achtertuin. Dat kwam de tuinmeubelbranche niet slecht uit, het bedrijf van Henk Smit draaide een verrassend goed jaar. Hoe onderscheidt deze familie-onderneming zich tussen andere tuinmeubel verkopers? In De top …

Alexander Collot d’Escury (Bruynzeel)Luister  

Het grootste deel van de kunst in musea wordt niet tentoongesteld maar ligt opgeslagen in beveiligde depots. Bruynzeel Storage Systems is de grootste speler in de Europese markt en gaat de oceaan over, gaat het ze ook in Amerika lukken? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Alexander Co…

Paul Eidhof (Apollo Vredestein)Luister  

Apollo Vredestein gaat reorganiseren en dat raakt ruim 500 medewerkers in Nederland. Zelfs een actie van Rutte kon hier geen stokje voor steken. Wat is de impact op het bedrijf? En komt het nog goed met het bedrijf in Nederland? In 'De Top van Nederland' een uitgebreid gesprek met Paul Eidhof, clust…

Eveline Ruinaard (Kifid)Luister  

Naast consumenten kunnen ondernemers met klachten over financieringsadvies tegenwoordig ook terecht bij geschillencommissie Kifid. Weten de ondernemers Kifid al een beetje te vinden? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Eveline Ruinaard, voorzitter van de geschillencommissie van Kifi…

Linda Reurich (ANBOS)Luister  

Vanaf 2 maart mogen de kapperszaken in Nederland de deuren weer openen. De schoonheidssalons blijven echter gesloten. Komt dit door de oververtegenwoordiging van mannen in de beleidsvorming? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Linda Reurich, mede-bestuurder van ANBOS, de brancheorgani…

Rogier van der Hijden (DMFCO)Luister  

De hypotheekmarkt had een recordjaar in 2020, meer dan 130 miljard euro ging er naar nieuwe hypotheken. En dat tijdens een wereldwijde pandemie. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Rogier van der Hijden, directeur van DMFCO en verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken bij doc…

Robert Swaak (ABN Amro)Luister  

ABN Amro schrijft voor het eerst in tien jaar tijd rode cijfers. Is de coronacrisis de boosdoener, speelt de lage rente de bank parten of is er meer aan de hand? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Robert Swaak, topman van ABN Amro.

Jan Roelofs (ORO)Luister  

Voor de bewoners met een verstandelijke beperking van zorgorganisatie ORO is fysiek contact ontzettend belangrijk. Maar juist dat kon de afgelopen tijd niet. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Jan Roelofs, bestuurder bij zorgorganisatie ORO.

Herman Bramer (BCC)Luister  

BCC profiteert flink van de coronacrisis. Weet de elektronicaketen die stijgende lijn ook na de pandemie door te zetten? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Herman Bramer, directeur van BCC.

Bernard Kobes (Buma/Stemra)Luister  

Buma/Stemra zag vorig jaar de helft van de omzet verdwijnen door de horecasluiting. Toch wist de auteursrechtenorganisatie dat verlies via streaming voor een deel weer goed te maken. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Bernard Kobes, bestuursvoorzitter van Buma/Stemra.

Klaas Verschuure (wethouder Utrecht)Luister  

Utrecht dreigt door de coronacrisis zijn economische aantrekkingskracht te verliezen. Kan Klaas Verschuure dat weten te voorkomen? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Klaas Verschuure, D66-wethouder voor ruimtelijke ontwikkeling, economische zaken, circulaire economie in Utrecht.

Esmond Berkhout (DeGiro)Luister  

Het aantal gebruikers van het beleggersplatform van DeGiro stijgt met de dag en het merendeel is jonger dan 35 jaar. Wat maakt beleggen juist nu zo populair? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Esmond Berkhout, topman van DeGiro.

Bart Schmeink (Securitas Nederland)Luister  

Medewerkers van beveiligingsbedrijf Securitas zouden drugssmokkel hebben gefaciliteerd in de haven van Rotterdam. Hoe kan dat in de toekomst worden voorkomen? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Bart Schmeink, algemeen directeur bij Securitas Nederland.

Gerrit van Gelder (Van Gelder Groente & Fruit)Luister  

De horecasluiting is funest voor Van Gelder Groente & Fruit want de groothandelaar draait daardoor wekelijks anderhalf miljoen euro minder dan omzet. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Gerrit van Gelder, algemeen directeur van Van Gelder Groente & Fruit.

Maurice Limmen (Vereniging Hogescholen)Luister  

Veel studenten hangt een studievertraging boven het hoofd nu praktijklessen en stages worden uitgesteld. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Maurice Limmen, voorzitter van de Vereniging Hogescholen.

Jos Roeven (Maastricht Aachen Airport)Luister  

Maastricht Aachen Airport richt zich met succes op vrachtvluchten, maar geluidsoverlast zit verdere groei van de luchthaven in de weg In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Jos Roeven, topman van Maastricht Aachen Airport.

Albert Scholte (Bever)Luister  

Online verkoop compenseert een hoop voor Bever nu de 40 winkels in het land zijn gesloten. Toch ziet de outdoorspecialist tonnen per week verdampen. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Albert Scholte, directeur van buitenwinkel Bever.

Allard Castelein (Havenbedrijf Rotterdam)Luister  

De Nederlandse douane werkt in de Rotterdamse haven met scanners van het Chinese staatsbedrijf Nuctech om goederen te controleren. Experts en politici maken zich zorgen om de veiligheidsrisico's. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Allard Castelein, topman van Havenbedrijf Rotterdam.

Michiel Zwinkels (Openbaar Ministerie)Luister  

Internetfraude groeit door de coronacrisis harder dan ooit tevoren. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Michiel Zwinkels, hoofdofficier van justitie bij het Openbaar Ministerie en landelijk portefeuillehouder Cybercrime.

Bas van der Veldt (AFAS)Luister  

2020 was een goed jaar voor AFAS, maar dat is eigenlijk niks nieuws. Het software familiebedrijf doet het al jaren goed. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Bas van der Veldt, directeur van AFAS.

Bruno Bruins (HTM)Luister  

Het is akelig stil in de Haagse trams en bussen sinds de invoering van de avondklok, toch blijft HTM s avonds gewoon rijden. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Bruno Bruins, interim algemeen directeur van HTM.

Robèr Willemsen (Koninklijke Horeca Nederland)Luister  

Restaurants, cafés en hotels zijn nog altijd gesloten. Ter compensatie trekt de overheid nog maar weer eens de portemonnee voor de noodlijdende branche. Maar is het genoeg? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Robèr Willemsen, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland.

Daan Schalck (North Sea Port)Luister  

De topman van North Sea Port zag de overslag in zijn havens vorig jaar met ruim 11% afnemen door de coronacrisis, de Brexit en het ineenstorten van de olieprijs. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Daan Schalck, topman van North Sea Port.

Jolanda Jansen (Ahoy)Luister  

Na een maandenlange lobby staan de eerste corona-testevenementen in theaters en voetbalstadions op de agenda. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Jolanda Jansen, directeur van Ahoy en woordvoerder van de Alliantie van Evenementenbouwers.

Dorrie Eilers (Neptunus Structures)Luister  

Het bouwen van tenten voor grote evenementen zat er vorig jaar niet in voor Neptunus Structures maar de demontabele gebouwen kwamen de GGDen goed van pas. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Dorrie Eilers, directeur van Neptunus Structures.

Wim Beelen (ex-eigenaar de Beelen Groep)Luister  

Wim Beelen verkocht na 28 jaar zijn onderneming de Beelen Groep en richt zich nu op een nieuw avontuur. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Wim Beelen, ex-eigenaar van de Beelen Groep en mede-oprichter van de Amsterdam Logistic Cityhub.

Rembrandt Sutorius (Artis)Luister  

Ook zonder bezoekers gaat het leven in Dierentuin Artis gewoon door, maar dat kost bakken met geld. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Rembrandt Sutorius, directeur van Artis.

Michaël Brouwer (KBvG)Luister  

De overheid houdt met steunmaatregelen noodlijdende ondernemers en burgers een hand boven het hoofd. Die steun houdt een keer op. Krijgen we dan een vloedgolf aan financiële problemen? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Michaël Brouwer, voorzitter van de Koninklijke Beroepsorganisa…

Dirk Bruins (LTO Noord)Luister  

Nederlandse boeren en tuinders vinden dat ze te weinig betaald krijgen voor hun producten in de supermarkt. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Dirk Bruins, voorzitter van branchevereniging LTO Noord.

Marcel Huizing (Dirk van den Broek)Luister  

Van het ouderenuurtje tot de hamsterwoede, het was het afgelopen jaar alle hens aan dek bij supermarktketen Dirk van den Broek. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Marcel Huizing, directeur van Dirk van den Broek.

Marcel Molenaar (LinkedIn)Luister  

Het gebruik van LinkedIn is sinds de coronacrisis met 50% toegenomen. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Marcel Molenaar, directeur Benelux van LinkedIn.

Adnan Tekin (MBO-raad)Luister  

Veel studenten komen door de coronacrisis niet aan een stage en lopen daarom studievertraging op. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Adnan Tekin, voorzitter van de MBO-raad.

Just Spee (KNVB)Luister  

De voorzitter van de KNVB maakt zich zorgen over het voortbestaan de clubs uit het prof- en amateurvoetbal. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met KNVB-voorzitter Just Spee.

Bart van Twillert (Unibail Rodamco-Westfield)Luister  

Unibail Rodamco-Westfield zag door corona de markt voor detailhandelvastgoed volledig instorten, stuurde een topman de laan uit en kreeg te maken met activistische aandeelhouders. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Bart van Twillert, directeur Nederland bij Unibail Rodamco-Westfield.

Conny Helder (Actiz)Luister  

Naast de toenemende vergrijzing zet de coronacrisis de zorg verder onder druk. Moet ons zorgstelsel zo snel mogelijk op de schop? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Conny Helder, bestuurslid van brancheorganisatie Actiz.

Ron Blaauw (Ron Gastrobar)Luister  

Nog voordat de coronacrisis losbarstte had topkok Ron Blaauw een slecht voorgevoel over 2020 en besloot hij de begroting aan te passen. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Ron Blaauw.

John Quist (Unica Groep)Luister  

Technisch dienstverlener Unica draaide ondanks corona een recordjaar in 2020 en houdt de ogen wagenwijd open voor mogelijke overnames in 2021. De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met John Quist, topman van Unica Groep.

Jan van Merwijk (De Kuip)Luister  

Stadion De Kuip kan al maanden geen grote evenementen organiseren en de wedstrijden van Feyenoord worden gespeeld zonder publiek. Hoe lang houdt De Kuip het hoofd nog boven water? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Jan van Merwijk, directeur van De Kuip.

Barbara Kathmann (wethouder Rotterdam)Luister  

Wethouder Barbara Kathmann ziet dat de ondernemers in Rotterdam het zwaar hebben. Maar kan zij hen ook helpen? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Barbara Kathmann, wethouder Economie, Wijken en Kleine kernen in Rotterdam.

Jan-Paul Rutten (Gulpener)Luister  

Niet alleen de horeca zelf wordt hard geraakt door de sluiting van de cafés en restaurants. Ook de bierbrouwers hebben het zwaar. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Jan-Paul Rutten, directeur van bierbrouwer Gulpener.

Hans van Waayenburg (Capgemini)Luister  

ICT-dienstverlener Capgemini houdt ondanks de coronacrisis de ogen en oren open voor mogelijke overnames. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Hans van Waayenburg, directievoorzitter van Capgemini Nederland.

Robert De Boeck (Antea)Luister  

Investeringsmaatschappij Antea beleefde ondanks corona het beste jaar ooit door de verkoop van de twee deelnemingen. Kan dat in 2021 nog worden overtroffen? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Robert De Boeck, directeur van Antea.

Michael Colijn (Heliox)Luister  

Heliox, producent van elektrische laadsystemen, richt zich voor een groot deel op OV-aanbieders maar die schalen nu massaal hun dienstregelingen af. Overleeft Heliox de coronacrisis? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Michael Colijn, directeur van Heliox.

Mirjam Moll (Museumvereniging)Luister  

Mirjam Moll ziet de musea in ons land het liefst zo snel mogelijk weer open gaan ondanks dat het in veel gevallen niet rendabel is. Is dat wel financieel verantwoord? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Mirjam Moll, directeur van de Museumvereniging.

Sigrid van Aken (Novamedia)Luister  

In december vliegt de ene na de andere jackpot om je oren. Waagt Nederland ook na alle corona-ellende gewoon weer een eindejaarsgokje? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Sigrid van Aken, topvrouw van Novamedia, het bedrijf achter de postcode-, vrienden- en bankgiroloterij.

Onno van de Stolpe (Galapagos)Luister  

Farmabedrijf Galapagos zag het aandeel kelderen nadat duidelijk werd dat hun reumamedicijn Filgotinib niet in de VS op de markt zal komen. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Onno van de Stolpe, topman van Galapagos.

Marco van Zijverden (Dutch Flower Group)Luister  

Door de naderende Brexit en het oplaaiende coronavirus zijn het spannende laatste weken voor de aftredend topman Marco van Zijverden. Weet hij het stokje goed over te dragen aan zijn opvolger? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Marco van Zijverden, topman van Dutch Flower Group.

Karien van Gennip (VGZ)Luister  

Zorgverzekeraar VGZ vindt dat het anders moet in de zorg om deze ook op de lange termijn betaalbaar kunnen te houden, maar stuit daarbij op weerstand van onder andere ziekenhuisbestuurders. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Karien van Gennip, bestuursvoorzitter van zorgverzekeraar V…

Dave Storm (Vakantiepark Slagharen)Luister  

De strenge lockdown zorgt voor een waardeloos einde van 2020 voor de Nederlandse attractieparken. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Dave Storm, directeur van Attractie- en Vakantiepark Slagharen.

Wijnand Jongen (Thuiswinkel.org)Luister  

PostNL en DHL waarschuwden begin december al dat zij de overvloed aan pakketjes niet aan kunnen. Blijven webwinkels dan nog gewoon orders aannemen? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Wijnand Jongen, directeur van branchevereniging Thuiswinkel.org.

Berend Schans (VNPF)Luister  

De lockdown is een feit maar voor poppodia en festivals maakt het eigenlijk geen verschil. Organisatoren richten hun pijlen al een tijdje op aankomende zomer, wanneer ze hopen dat grote festivals weer plaats mogen vinden. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Berend Schans, directeur va…

Maurice Crusio (ANKO)Luister  

Ook kappers moeten de komende vijf weken de deuren sluiten en dat terwijl de periode voor Kerst altijd het moment is waarop omzetrecords geknipt worden. In 'De top van Nederland' een uitgebreid gesprek met Maurice Crusio, voorzitter van kappersbond ANKO.

Hans van Haarst (Smit & Zoon)Luister  

Of het nu gaat om schoenen of vliegtuigstoelen, de vraag naar leer is hard geraakt door de coronacrisis. Smit & Zoon is een wereldspeler in chemicaliën die worden gebruikt voor de behandeling van leer. Hoe vangt het familiebedrijf de omzetdaling op? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek me…

Olaf Sleijpen (directeur Monetaire Zaken De Nederlandse Bank)Luister  

De krimp is dit jaar minder heftig dan gedacht, de komende twee jaar groeit onze economie weer. Dat voorspelt De Nederlandse Bank. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Olaf Sleijpen, directeur Monetaire Zaken bij De Nederlandse Bank.

Susi Zijderveld (Kamer van Koophandel)Luister  

Het coronaloket van de Kamer van Koophandel draait overuren. Ondernemers die in financieel zwaar weer verkeren kloppen bij hun aan voor advies. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Susi Zijderveld, interim-voorzitter van de Raad van Bestuur van de Kamer van Koophandel.

Hermen van der Lugt (Pallas)Luister  

De bouw van een nieuwe kernreactor in Petten loopt vertraging op omdat de minister dit moment geen mogelijkheden ziet voor een private financiering. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Hermen van der Lugt, topman van Pallas.

Pieter Cox (Van Uffelen)Luister  

Modeketen Van Uffelen besloot ondanks de coronacrisis de merken Expresso en Claudia Sträter te redden van de ondergang door ze te kopen. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Pieter Cox, directeur van Van Uffelen.

Maurice Vos (3M Nederland)Luister  

Technologiebedrijf 3M Nederland raakte verzeild in een internationale politieke rel om mondmaskers. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Maurice Vos, directeur van 3M Nederland.

Joanne Kellerman (PFZW)Luister  

Pensioenfonds Zorg en Welzijn wil de komende jaren nog groener gaan beleggen en voorzitter Joanne Kellerman denkt dat dit kan zonder een verlies van rendement. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Joanne Kellerman, voorzitter pensioenfonds Zorg en Welzijn.

Victor Everhardt (wethouder financiën gemeente Amsterdam)Luister  

De gemeente Amsterdam verkeert in financieel zwaar weer. Door het ineenstorten van de toerismesector heeft de stad een nijpend begrotingstekort. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Victor Everhardt, wethouder financiën en economische zaken van de gemeente Amsterdam.

Maurice Unck (RET)Luister  

Het openbaar vervoer staat onder druk nu reizigers naar verwachting ook in 2021 niet direct terugkeren. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Maurice Unck, directeur van de Rotterdamse vervoerder RET.

Marc Jansen (Centraal Bureau Levensmiddelenhandel)Luister  

Als het aan Marc Jansen ligt schort het kabinet nog deze maand de stokoude winkeltijdenwet op en bepalen winkels zelf wanneer zij hun klanten ontvangen. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Marc Jansen, directeur van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel.

Joost Farwerck (KPN)Luister  

Elk jaar verdubbelt het Nederlandse dataverbruik en om aan die vraag te kunnen voldoen zet KPN vol in op de ontwikkeling van een glasvezelnetwerk. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Joost Farwerck, topman van KPN.

Theo Vegter (Busvervoer Nederland)Luister  

Theo Vegter, de voorzitter van branchevereniging Busvervoer Nederland stuitte met zijn verzoek om steunmaatregelen bij het ministerie op een muur. Hij schreef negen keer een brief en daarom zocht hij uiteindelijk zijn weg naar het kabinet via Tweede Kamerleden. In De Top van Nederland een uitgebreid…

Arthur Dontje (oud-topman Dobla)Luister  

De verkoop van chocoladebedrijf Dobla leverde Arthur Dontje een plek op in de Quote 500. Zijn belangrijkste ondernemerslessen schreef hij op in zijn boek Groot. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met ondernemer Arthur Dontje.

Gertjo Janssen (Euretco)Luister  

Winkeliers moesten in maart snel online activiteiten opzetten of uitbreiden om de coronacrisis het hoofd te bieden. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Gertjo Janssen, topman van detailhandel-dienstverlener Euretco.

Stepan Breedveld (Eriks)Luister  

Topman Stepan Breedveld, van industrieel dienstverlener Eriks begon midden in de coronacrisis met zijn nieuwe baan. Hoe is het om al videobellend een bedrijf te leren kennen? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Stepan Breedveld, topman van Eriks.

Marcel Herben (Amsterdam The Style Outlets)Luister  

Amsterdam The Style Outlets opent deze week de deuren en is daarmee de allereerste outlet in de randstad. Zullen de klanten wel komen nu de premier ons heeft opgeroepen om niet te gaan funshoppen? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Marcel Herben, directeur van Amsterdam The Style Out…

Tom Kliphuis (Vivat)Luister  

Verzekeraar Vivat gooit het roer volledig om en gaat zich richten op pensioenen, maar dat gaat ten koste van honderden banen. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Tom Kliphuis, topman van verzekeraar Vivat.

Emmeline Bijlsma (Brancheorganisatie Kinderopvang)Luister  

De directeur van Brancheorganisatie Kinderopvang vindt dat de dienst Toeslagen beter kan worden ondergebracht bij een ministerie dan bij de Belastingdienst. Had de toeslagenaffaire daarmee kunnen worden voorkomen? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Emmeline Bijlsma, directeur van Bra…

Paul de Jong (IKEA)Luister  

Medewerkers van IKEA renden tijdens de zesweekse sluiting met winkelwagens door de winkels om alle online bestellingen bij elkaar te rapen. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Paul de Jong, directeur IKEA Nederland.

Gert-Jan Dekker (Rataplan)Luister  

De opruimdrift van Nederland is nog altijd niet gaan liggen en dat zorgt voor lange files bij kringloopwinkels. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Gert-Jan Dekker, directeur van kringloopketen Rataplan.

Duncan Stutterheim (Westergas, A'DAM toren, ID&T)Luister  

Cultureel ondernemer Duncan Stutterheim, die onder andere betrokken is bij de Westergas en de ADAM toren lag de afgelopen maanden vaak wakker van corona en de toekomst van de evenementenbranche. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Duncan Stutterheim.

Roeland van der Woude (Ginaf)Luister  

Truckbouwer Ginaf was tien jaar lang in handen van een Chinees staatsbedrijf maar is nu weer volledig Nederlands. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Roeland van der Woude, topman van truckfabrikant Ginaf.

John van der Ent (De Spar)Luister  

De wereldwijde supermarktketen De Spar kreeg door de vestigingen in Wuhan al vroeg te maken met het coronavirus. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met John van der Ent, Topman van De Spar.

Marco Florijn (NVVK)Luister  

Het totaal aantal bedrijven dat in oktober failliet ging is gedaald tot het laagste aantal in 21 jaar. Is het stilte voor de storm? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Marco Florijn, voorzitter van de NVVK, branchevereniging voor schuldhulp- en financiële dienstverlening.

Erik Roddenhof (DPG Media)Luister  

Door de overname van concurrent Sanoma begin dit jaar werd DPG Media het grootste mediabedrijf van Nederland. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Erik Roddenhof, topman van DPG Media.

Wouter Vos (EuroParcs)Luister  

Vakantieparkenexploitant EuroParcs lijfde ondanks corona concurrent Droomparken in. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Wouter Vos, topman van EuroParcs.

Raymond Cloosterman (Rituals)Luister  

Cosmeticabedrijf Rituals opende dit jaar ondanks corona een gloednieuwe flagship store van vier verdiepingen in het centrum van Amsterdam. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Raymond Cloosterman, topman van Rituals.

Peter Hutten (Van Wijnen)Luister  

Bouwconcern Van Wijnen investeerde onlangs 50 miljoen in de bouw van een woningfabriek. Zijn prefab woningen de oplossing voor de stikstofproblematiek en de aanhoudende woningtekorten? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Peter Hutten, topman van bouwconcern Van Wijnen.

Riek Siertsema (Aannemersfederatie)Luister  

Stimuleringsmaatregelen voor de bouw bereiken de kleine en middelgrote aannemers niet, stelt de Aannemersfederatie. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met voorzitter Riek Siertsema.

Kees van der Waaij (Veneca)Luister  

Cateraars noteren dit jaar dieprode cijfers. Hoeveel bedrijven staan er na de crisis nog overeind om de lunch in bedrijfskantines uit te serveren? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Kees van der Waaij, voorzitter van Veneca, de branchevereniging voor cateringbedrijven.

Godfried Barnasconi (Cordaan)Luister  

Medewerkers van zorginstelling Cordaan maakten tijdens de eerste golf pakken van vuilniszakken en ductape vanwege het tekort aan beschermingsmateriaal. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Godfried Barnasconi, topman van zorginstelling Cordaan.

Wouter Mans (Decathlon)Luister  

De online verkoopcijfers van Decathlon gingen door het dak tijdens de eerste lockdown in maart. Weet de sportwinkel ook in de tweede golf te profiteren van de vele thuissporters? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Wouter Mans, commercieel directeur van Decathlon Nederland.

Sieger Dijkstra (VNO-NCW Noord)Luister  

Bij veel ondernemers staat het water aan de lippen door de coronacrisis terwijl andere bedrijven betere omzetten draaien dan ooit tevoren. Hoe groot zijn de verschillen in de regio Noord-Nederland? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Sieger Dijkstra van VNO-NCW Noord.

Stijn Deelen (Vereniging Nederlandse Brouwers)Luister  

Een derde van de omzet van brouwers komt uit de horeca. De zonnige zomer maakte iets goed, maar hoe gaat het nu de cafés en restaurants misschien tot in december weer dicht zijn? In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Stijn Deelen, voorzitter van de vereniging Nederlandse Brouwers.

Krein Bons (Van Haren)Luister  

Schoenenketen Van Haren nam begin deze maand ruim veertig winkels van het Belgische Brabanto over. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Krein Bons, topman van Van Haren.

Toine Tax (Doornroosje)Luister  

In tegenstelling tot andere concertzalen en theaters wordt er bij het Nijmeegse poppodium Doornroosje gewoon opgetreden. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Toine Tax, directeur van Doornroosje.

Willem van Weede (Vivera)Luister  

Vivera is in Europa de derde producent van vleesvervangers maar moet het opnemen tegen gerenommeerde namen zoals Beyond Meat, Nestlé en Unilever. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Willem van Weede, topman van Vivera.

Henk van den Helder (Hertz)Luister  

Autoverhuurbedrijf Hertz moest snel schakelen toen de coronacrisis uitbrak: vakantiegangers en zakenreizigers vlogen niet meer en huurden dus ook geen autos. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Henk van den Helder, directeur van Hertz Benelux.

Riemer Rijpkema (CLC-VECTA)Luister  

De evenementenbranche krijgt vanwege de nieuwe coronamaatregelen harde klappen. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Riemer Rijpkema, directeur van branchevereniging CLC-VECTA en voorzitter van Eventplatform.

Walter Seib (HMSHost)Luister  

De wereldwijde marktleider in vliegveldhoreca HMSHost zag door het stilvallen van de luchtvaart de omzet in eerste instantie teruglopen naar slechts 1,5 procent. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Walter Seib, topman van HMSHost.

Rob Klifman (Bouwmaat)Luister  

Groothandel Bouwmaat zag de omzet met dubbele cijfers stijgen in de coronacrisis. In De Top van Nederland een uitgebreid gesprek met Rob Klifman, algemeen directeur van Bouwmaat.