Podcast Zoeker

De Tribune

De Tribune

Sport & Recreatie  |  161 afleveringen

Twee centrale gasten met een mening en de meest brandende sportactualiteit van de afgelopen week, dat zijn de hoofdingrediënten van De Tribune.

Gert Verheyen: "Gaan andere Duivels nu denken dat De Bruyne hen geen topspelers vindt?"Luister  

Is er leven na de Nations League? Het toernooi is een ontgoocheling geworden voor de Rode Duivels, maar de nederlagen tegen Frankrijk en Italië vragen om nuance.

Wout van Aert: "Te vroeg gepiekt? Voelde niet als een neerwaartse spiraal"Luister  

Stof was er dit jaar niet in Parijs-Roubaix, maar gespreksstof des te meer. Gasten zijn Wout van Aert en Michel Wuyts.

Steels: "Alaphilippe won dit jaar minder door de regenboogtrui, dat zal nu anders zijn"Luister  

Nakaarten over het WK wielrennen, zonder Belgische kers op de taart. De gasten zijn Tom Steels en Carl Berteele.

Heyerick: "Het WK tijdrijden was een vrijpartij van 48 minuten zonder climax"Luister  

Het WK wielrennen verblijft nog een hele week in ons land, maar op de eerste dag werd ze al fel Belgisch getint. Al was het maar zilver en brons in de tijdrit. Jonas Heyerick en Wim De Coninck analyseren het WK tijdrijden van de Belgen.

Gerlo: "Emma Raducanu is nu al een wereldster"Luister  

Tieners betwisten de vrouwenfinale van US Open, Djokovic laat zijn Grand Slam liggen, Wout Van Aert domineert in Groot-Brittannië en Remco Evenepoel ziet zijn glansprestatie in zilver gesmolten. Een sportweek van jewelste en dus ook een stevig gevulde aflevering van De Tribune. Dirk Gerlo en Jonas …

Vandenbempt: "De eerste voorspelling: PSG zal de Champions League niet winnen"Luister  

De groepsfase van de Champions League staat voor de deur, en dus verzamelen Peter Vandenbempt en Aster Nzeyimana zich opnieuw in de VRT-studio voor rake analyses en stoute voorspellingen. Wat kan Club Brugge tegen Messi en De Bruyne en wie gaat in mei met de trofee aan de haal? 110 minuten luisterpl…

Berings: "Hoge verwachtingen bij nieuwe atletiekgeneratie, maar begeleiding moet op topniveau"Luister  

Eline Berings zet een punt achter haar topsportcarrière en schikt zich meteen in een rol als analist. Samen met Hans Vandeweghe gaat ze in op de voorbije olympische atletiekprestaties en de toekomst van het BOIC.

Xhaët: "Geen excuus, maar ook andere 3x3-teams organiseerden fictieve toernooien"Luister  

Misschien wel het mooiste Belgische verhaal op de voorbije Spelen blijkt er eentje met een zwart randje. De 3x3 Lions organiseerden met het oog op olympische kwalificatie 27 fictieve toernooien. Ook de vormpiek van Remco Evenepoel en de klucht die de GP van België heette komen aan bod. De gasten …

Van Den Spiegel: "WK in Leuven moet achteraf bij de mensen blijven hangen"Luister  

Miserie in de Europese parcoursverkenning van onze Belgische topclubs in het voetbal, dus blikken we ook vooruit naar het WK wielrennen waar we optimistischer over mogen zijn. Mede-organisator Tomas Van Den Spigel is samen met Wim De Coninck te gast in De Tribune.

Union-CEO Philippe Bormans: "Een rustig seizoen is een flauw seizoen"Luister  

De trotse competitieleider in eerste klasse na vier speeldagen heet niet Club Brugge, Racing Genk of Anderlecht. Wel Union. CEO Philippe Bormans kwam vertellen over de terugkeer naar 1A van zijn club.

"4e plaats onthouden we vaak enkel door omstandigheden zoals legendarisch interview Paul Vermeiren"Luister  

Nog een keer maken we een balans op van de Olympische Spelen. En we krijgen uitleg bij de precieze redenen voor het vertrek van Lionel Messi.

Olympische Tribune #16 - Tim Moriau: "Bashir Abdi is iemand die duizend keer kan sterven"Luister  

Bashir Abdi wint brons! De Gentenaar is absolute wereldtop in de marathon. Minder nieuws vanop de baan in Izu: Lotte Kopecky valt en geeft op in het omnium. Ex-coach van Abdi en huidig coach van Dieter Kersten Tim Moriau brengt zijn analyse van de marathon, Renaat Schotte die over het olympisch toer…

Olympische Tribune #15 - Kris Meertens: "Formidabele Tornados, maar niemand onthoudt de vierde plek"Luister  

Bronzen glorie voor onze ruiters, maar ook weer een net-niet-dag. Zowel de Belgian Tornados als ploegkoersduo Kenny De Ketele en Robbe Ghys stranden op die ondankbare vierde plek. Atletiekcommentatoren Marc Willems & Kris Meertens en wielerman Renaat Schotte bespreken de troostelozen.

Olympische Tribune #14 - Renaat Schotte: "D'hoore en Kopecky nog nooit zien vallen, nu twee keer"Luister  

Geen medaille in de ploegkoers voor D'hoore en Kopecky, maar wel een finale voor onze Belgian Tornados. Renaat Schotte en Maarten Vangramberen blikken terug.

Olympische Tribune #13 - Demarez/Naert: DUBBEL GOUD!Luister  

DUBBEL GOUD! Onze Red Lions spoelen hun trauma van Rio 2016 door en Nafi Thiam verlengt haar olympische titel in de zevenkamp. Twee Belgische gouden medailles op een dag, dat is historisch. Eddy Demarez en David Naert blikken terug.

Olympische Tribune #12 - Dennis Xhaët: "Geweldige Cats, maar écht een gemiste kans"Luister  

Drama voor de Belgian Cats, goeie vooruitzichten in de zevenkamp. Dag 12 in Tokio sluiten we af met een dubbel gevoel. Dennis Xhaët en Bert Sterckx bespreken de actie.

Olympische Tribune #11 - Eddy Demarez: "Red Lions zijn veel nuchterder dan in Rio"Luister  

De Red Lions staan in de finale! India is een maatje te klein voor onze Belgische hockeymannen en zo krijgen we uitzicht op een tweede gouden medaille. En we hebben het ook eens over het olympisch voetbaltoernooi bij de mannen - dat je daar niks van opgevangen hebt, hoeft niet te verrassen. Eddy Dem…

Vandeweghe: "Goud van Derwael is Deburghraeve en Thiam opgeteld"Luister  

Hans Vandeweghe (vanuit Tokio) en Tom Boudeweel (vanuit Brussel) praten in de wekelijkse afspraak van De Tribune over het sporttoernooi dat momenteel allesoverheersend is.

Olympische Tribune #10 - Maarten Vangramberen: "Paulien Couckuyt had een finale verdiend"Luister  

Tegenvallers. Zowel in het basketbal als in de atletiek. Zelfs de ijzersterke prestatie van Paulien Couckuyt werd niet beloond met een finale. Maarten Vangramberen en Christophe Vandegoor fileren de prestaties.

Olympische Tribune #9 - Inge Van Meensel:"1 augustus is vanaf vandaag Nina Derwael-dag!"Luister  

GOUD! Nina Derwael is olympisch kampioen aan de brug met ongelijke leggers. Commentator bij de gymnastiek komt nog wat uitdoven in de podcast. En ook de tennisfinales komen aan bod met commentator Gert Gommé.

Olympische Tribune #8 - Kris Meertens: "Ik ben nog altijd een believer van de Tornados"Luister  

Nul op twee voor de Belgen vandaag! Geen slechte resultaten, maar de medaillekansen in de mixed relay-nummers in de triatlon en op de 4x400m werden beide niet verzilverd. Commentatoren Dirk Gerlo en Kris Meertens leggen uit waarom.

Olympische Tribune #7 - Bert Sterckx: "Jacques Borlée kan als geen ander tegenstanders inschatten"Luister  

Eindelijk! De atletiekevenementen zijn van start gegaan! En onze Red Lions winnen met sprekend gemak hun groepsfase en mogen naar de kwartfinales. Atletiekverslaggever Bert Sterckx en hockeycommentator Eddy Demarez zijn de gasten vandaag.

Olympische Tribune #6 - Inge Van Meensel: "Voor Nina Derwael zal perfectie nodig zijn om goud te pakken"Luister  

Een knappe prestatie in de allroundfinale turnen en een gemiste kans op een olympische medaille in de uitzwaaiwedstrijd van Brys & Van Zandweghe. Gymnastiekcommentator Inge Van Meensel en roeiduo Ruben Claeys & Pierre De Loof bespreken de actie.

Olympische Tribune #5 - José De Cauwer: "Pas achteraf ga je alle logica op de juiste plek zetten"Luister  

Geen Belgische medaille in de tijdrit: Van Aert en Evenepoel eindigen zesde en negende. En hoe is het gesteld met het zwemmen op de Spelen? José De Cauwer en Sidney Appelboom zijn de gasten vandaag.

Olympische Tribune #4 - Dennis Xhaët: "3x3 Lions zijn gefocust, maar genieten ook écht van het moment"Luister  

Matthias Casse wint brons in het judo en België ontpopt zich tot basketbalnatie: de Cats doen het voortreffelijk tegen topfavoriet Australië en het sprookje van de 3x3 Lions strekt zich nu al tot in de halve finales. Judocommentator Marc Willems en basketbalcommentator Dennis Xhaët geven duiding.

"Toby Alderweireld kiest voor het geld, maar wat is het verschil met Thomas Meunier bij PSG?"Luister  

In een nieuwe aflevering van De Tribune praten Wim De Coninck en Bart Lagae over de 1e speeldag in de Jupiler Pro League, de nakende transfer van Toby Alderweireld naar Qatar en de eerste dagen van de Olympische Spelen.

Olympische Tribune #3 - Christophe Vandegoor: "Pidcock koppelt techniek aan een indrukwekkende kalmte"Luister  

Urban sports slaan aan op de Spelen en Tom Pidcock bevestigt zijn wonderkindstatus nog maar eens. Skateboardster Evelien Bouilliart en wielercommentator Christophe Vandegoor bespreken de evenementen.

Olympische Tribune #2 - Lieselot Decroix: "Afschaffing van oortjes nooit een goeie evolutie gevonden"Luister  

Wie, wat, waar? De Nederlandse Annemiek van Vleuten denkt de wegrit bij de vrouwen gewonnen te hebben, maar belandt op de tweede plek. En onze medaillehoop in het taekwondo Jaouad Achab gaat er meteen uit in de eerste ronde. Lieselot Decroix en Tom Boudeweel praten na.

Olympische Tribune #1 - Renaat Schotte: "Zilveren medaille met gouden randje? Nog een understatement"Luister  

De Olympische Spelen zijn nu echt van start gegaan! Een heldenvertoning in de olympische wegrit en een sterk signaal van onze Red Lions. Wielerman Renaat Schotte en hockeycommentator Eddy Demarez bespreken de actie.

Special Jupiler Pro League: "Op termijn zal dit Club misschien enkel nog gevolgd kunnen worden door Antwerp"Luister  

Vrijdag staat de eerste wedstrijd in de nieuwe competitie van de Jupiler Pro League op het menu. Tom Vandenbulcke blikt samen met Francky Dury en Tom Boudeweel vooruit.

Wuyts: "Voor het eerst trekken we naar de olympische wegrit met verwachtingen"Luister  

In De Tribune van deze week gaat het met Michel Wuyts, Philippe Clement en Kris Wauters over de voorbije Tour, het nieuwe seizoen van Club Brugge en het Formule 1-incident tussen Hamilton en Verstappen.

Stoom u klaar voor Tokio met de De Tribune Olympische SpelenLuister  

Na het politieke gekrakeel is het tijd voor het sportieve. Hans Vandeweghe, Jonas Creteur en Bert Sterckx stomen u klaar in onze olympische special van De Tribune.

Bervoet: "Paul Gheysens is een PSG of City op Belgisch niveau aan het creëren"Luister  

In uw wekelijkse afspraak met De Tribune wordt u onder meer bijgepraat over de nieuwe investeringsgroep achter Club Brugge, de Tour en de eindbalans over het EK.

EK-Tribune #22 - Peter Vandenbempt: "Karma voor Southgate dat Rashford en Sancho penalty missen"Luister  

Italië is Europees kampioen! De mannen van Mancini schakelen Engeland uit na penalty's. Commentatoren Peter Vandenbempt en Filip Joos vertellen je het fijne over la vittoria degli Italiani.

EK-Tribune #21 - Bert Sterckx: "Hoelang kan je door op adrenaline? Denen waren gewoon op"Luister  

De Engelsen zingen nog luider dan anders, want hun ploeg staat in de finale van het EK, voor de eerste keer! Het sprookje van de Denen is dan weer afgelopen; lang en gelukkig onderuitgegaan in de halve finale. Bert Sterckx en Tim Wielandt kaarten na.

EK-Tribune #20 - Filip Joos: "Elk team verliest tegen dit Spanje, maar Italië niet"Luister  

De eerste finalist is bekend! Italië zwoegt tegen de technische superioriteit van Spanje, maar stoot door na penalty's. Commentator Filip Joos en calciokenner Willem Haak praten na.

Berings: "Ik ondervond hetzelfde als De Gendt, jonge generatie haalde energie uit coronajaar"Luister  

Eline Berings en Jonas Creteur focussen op de belangrijkste verhalen uit de atletiek en het wielrennen van de afgelopen week.

EK-Tribune #19 - Filip Joos: "De zwakke schakel bij Engeland heet nu toch weer Jordan Pickford"Luister  

Een EK zonder Belgische belofte, maar met Deense sprookjes en Engelse grinta, ook daar kunnen we ons voor opwarmen. Commentatoren Filip Joos en Stef Wijnants bespreken de nieuwe halve finalisten.

EK-Tribune #18 - Snelders/Demarez: "Ook iets positiefs? Doku was geweldig"Luister  

De kwartfinale is opnieuw fataal voor de Rode Duivels. Of anders gezegd: de Italianen zijn te sterk voor de Belgen. Het EK zit er alweer op voor ons en dat is toch weer vroeg. Eddy Snelders en Eddy Demarez kaarten na.

EK-Tribune #17 - Peter Vandenbempt: "Geweldige ervaring, maar weinig goed voetbal van de Engelsen"Luister  

Football's coming home bis?! Engeland stoomt in een uitzinnig Wembley voorbij de Duitsers en laat zijn fans nog (!) meer geloven in een eerste Europese titel. Commentatoren Peter Vandenbempt en Bert Sterckx voorzien de nodige duiding.

EK-Tribune #16 - Michael Van Vaerenbergh: "Granit Xhaka waande zich Xavi tegen de Fransen"Luister  

Adieu les Bleus! De Fransen gaan eruit op penalty's tegen de Zwitsers. Elders hebben de Spanjaarden verlengingen nodig om zich te weren tegen Kroatië. Nicolas De Brabander en Michael Van Vaerenbergh leggen uit waarom.

Michel Wuyts: "Jammer genoeg grijpt men pas in als iemand op straat sterft"Luister  

We kunnen niet kiezen tussen de Tour de France, de Belgian Cats en de Rode Duivels. Daarom geen 2 gasten, maar drie specialisten in deze aflevering.

EK-Tribune #15 - Filip Joos: "Schrik er soms van hoe de Duivels ook worden weggezet in een match"Luister  

Stress! Maar de Belgen overleven hun achtste finale tegen de Portugezen. De Nederlanders stellen dan weer teleur. Enorm teleur. Aan het woord in deze lagelandenaflevering: Filip Joos en Aster Nzeyimana.

EK-Tribune #14 - Heleen Jaques: "Dit Italië kunnen we zeker aan"Luister  

't Is menens op het EK! De directe uitschakeling tot ploegen wankelen. De Denen hakken Wales in de pan, Italië trilt van angst tegen de Oostenrijkers, maar vindt de doorgang in de verlengingen. Eddy Demarez en Heleen Jaques kaarten na.

EK-Tribune #13 - Nicolas De Brabander: "Benzema scoort, maar wordt nog altijd te weinig bediend"Luister  

De laatste speeldag van de groepsfase houdt ons tot de allerlaatste minuut in zijn greep! Frankrijk, Portugal en Duitsland gaan door in Groep F zoals verwacht, maar met heel weinig overschot. Commentatoren Stef Wijnants en Nicolas De Brabander overlopen de speeldag."

EK-Tribune #12 - Filip Joos: "Als je vindt dat Sancho moet starten, ken je Saka niet"Luister  

"Football's Coming Home!" Het is weer van dat. Engeland wint in groep D, maar overtuigt te weinig. Of dat zeggen Filip Joos en Tim Wielandt toch, de twee gasten in deze EK-Tribune.

Berteele: "Als renner met de voeten van Lefevere rammelen, dat doe je niet"Luister  

Door de match van de Rode Duivels tegen Finland een dag later dan normaal, maar nog altijd ontzettend interessant. Een nieuwe aflevering met Frank Raes en Carl Berteele.

EK-Tribune #11 - Peter Vandenbempt: "Rode Duivels hebben nog altijd niet met hun typeploeg gespeeld"Luister  

De Belgen laten niks liggen in hun laatste groepswedstrijd en wuiven de Finnen uit als groepswinnaar richting de achtste finales. Peter Vandenbempt en Eddy Snelders ontleden de Duivelse prestaties.

EK-Tribune #10 - Filip Joos: "Marco Verratti bezorgt Mancini een enorm dilemma op het middenveld"Luister  

Italië is de eerste ploeg die zich groepswinnaar mag noemen op het EK! Geen verrassing maar wel een nieuw moment om de toernooikansen van de Azzurri te bespreken. De roep naar Italiaanse expertise werd ontvangen door Filip Joos en Willem Haak.

EK-Tribune #9 - Bert Sterckx: "Joachim Löw is beloond voor zijn koppigheid"Luister  

Wispelturige toplanden, dat krijgen we te zien op dit EK. Na Engeland gisteren laten ook Frankrijk en Spanje kostbare punten liggen. Duitsland speelt dan weer al zijn zorgen uit de eerste wedstrijd weg. Tijd voor herziening, gebracht door radiocommentatoren Tom Boudeweel en Bert Sterckx.

EK-Tribune #8 - Bert Sterckx: "De invalbeurt van Grealish heeft Southgate toch gelijk gegeven"Luister  

Strijdlustige Schotten, flegmatieke Engelsen: de ingrediënten voor een 0-0 in de Britse derby. Bert Sterckx en Tim Wielandt bespreken de wedstrijd.

Vooruitblik Tour 2021 met Wout van Aert, Michel Wuyts en José De CauwerLuister  

Zaterdag 26 juni begint de 108e Ronde van Frankrijk. Met Wout van Aert, Christoph Roodhooft, Michel Wuyts en José De Cauwer blikken we vooruit.

EK-Tribune #7 - Peter Vandenbempt: "Ontsnappen aan Denemarken kan, maar Italië overleef je niet"Luister  

De Belgen winnen opnieuw, maar met heel wat meer moeite. Elders rolt Nederland de Oostenrijkers met sprekend gemak op. De Lage Landen boven! Aan het woord de commentatoren: Peter Vandenbempt en Aster Nzeyimana.

EK-Tribune #6 - Stef Wijnants: "Met de drietand Insigne-Immobile-Berardi win je het EK niet"Luister  

De tweede speelronde gaat van start en Italië herhaalt zijn kunstje uit Turkije feilloos tegen de Zwitsers. Stef Wijnants en Nicolas De Brabander fileren de prestatie van de Italianen.

EK-Tribune #5 - Filip Joos: "Ronaldo denkt geen seconde dat het maar een penaltygoal is"Luister  

De groep des doods schiet in actie! Frankrijk houdt Duitsland af, Portugal warmt op tegen Hongarije. Filip Joos belt in vanuit de Allianz Arena, Aster Nzeyimana doet hetzelfde in slaaphouding vanuit zijn hotelkamer.

EK-Tribune #4 - Eddy Demarez: "Meer ervaren jongens hadden er voor Spanje wel eentje binnengelopen"Luister  

Spanje stelt teleur in zijn eerste wedstrijd op het EK, Patrik Schick kan meteen de prijs voor doelpunt van het toernooi afhalen. Eddy Demarez en Michael Van Vaerenbergh bespreken de actie op speeldag 4.

Vandeweghe: "Vroeger hoopten onze olympiërs op geluk en kreupele concurrenten"Luister  

Het EK-voetbal wordt momenteel gespeeld, maar het was ook een topweek voor enkele Belgische olympiërs. Over beide thema's praten Hans Vandeweghe en Tom Boudeweel.

Bert Sterckx: "Als je de prestatie van Dumfries ziet, geef je de Boer gelijk met die 5-3-2"Luister  

Schaduwfavorieten Nederland en Engeland winnen hun eerste wedstrijd op het EK. Radiocommentatoren Bert Sterckx en Nicolas De Brabander vertellen je of ze daarmee ook overtuigd hebben.

Tom Boudeweel: "Het is niet de eerste keer dat Tielemans een zwakkere match speelt voor de Duivels"Luister  

Angst, opluchting en ontlading. Een hevige speeldag, maar op het einde winnen de Belgen hun eerste wedstrijd op het EK. Tom Boudeweel en Bert Sterckx fileren de prestaties uit groep B.

EK-Tribune #1 - Filip Joos: "Het Italiaanse middenveld behoort tot de top 3 op dit EK"Luister  

Het EK is begonnen en dus is er de eerste aflevering van de EK-tribune. Samen met Filip Joos en Stef Wijnants blikken we terug op de openingsmatch en kijken we al vooruit naar wat nog komt.

De EK-special van De Tribune: "Geld inzetten op de Rode Duivels? Ik denk het niet"Luister  

Peter Vandenbempt en Aster Nzeyimana blikken vooruit op UEFA Euro 2020.

Joos: "Als de bondscoach Witsel even belangrijk maakt als Kanté zijn we van het padje af"Luister  

De Tribune heeft iets te vieren. Onze podcast wordt 100 afleveringen oud. Eregasten op ons jubileum zijn Filip Joos en Wim De Coninck.

Zonneveld: "Om Pogacar en Roglic te kloppen moet Bernal uit een ander vaatje tappen"Luister  

Wist u dat sporteconoom Wim Lagae een enorme wielerfanaat is? U hoort het in deze aflevering. Thijs Zonneveld is zijn metgezel.

Heyerick: "Sorry Victor, je bent meer dan een middelmatige renner"Luister  

De Belgen en de Giro, het leverde afgelopen week bijna elke dag een verhaallijn op. Daar spreken we over met gasten Jonas Creteur en Jonas Heyerick.

Vandenbempt: "Moeten we City geweldig vinden? Ik word enthousiaster van Chelsea"Luister  

De apotheose van het Europese voetbal loert om de hoek. Woensdag 26 mei is er de finale van de Europa League. Zaterdag 29 mei de finale van de Champions League. Peter Vandenbempt en Aster Nzeyimana blikken vooruit.

De Coninck: "Dat Tielemans een wereldster lijkt te worden, is hoopgevend voor BelgiëLuister  

Roberto Martinez heeft de 26 Rode Duivels gekozen die België de Europese titel moeten bezorgen en Club Brugge kan donderdag landskampioen zijn. Veel voetbal om over te praten met Bart Lagae en Wim De Coninck.

Vandegoor: "Keisse en Evenepoel zullen op de kamer wel in hun vuistje gelachen hebben"Luister  

In Turijn is de Giro begonnen en exact tien jaar na het overlijden van Wouter Weylandt won een Belg de eerste sprint. Elke Weylandt en Christophe Vandegoor zijn de gasten.

Deschacht: "Laat ons zeggen dat geen enkele linksback die Anderlecht haalde, me volgt op Instagram"Luister  

Na 688 matchen als profvoetballer, zat Olivier Deschacht ontspannen, eerlijk en met de nodige zelfrelativering in zijn eerste aflevering van onze podcast.

De Tribune Giro: "Minder voorspelbaar dan de Tour en dat maakt hem zo mooi"Luister  

In een speciale aflevering van De Tribune - zeg maar La Tribuna - rijden José De Cauwer en Renaat Schotte de gedroomde koppelkoers richting de start van de eerste grote ronde van het jaar: de Giro.

Boudeweel: "Eigenlijk wou Refaelov bij Antwerp blijven, maar dat kon hij als gentleman niet doen."Luister  

Met de transfer van Lior Refaelov heet van de naald, de bekerfinale en de discussie over fiscale voordelen voor voetbalclubs, hadden Tom Boudeweel en arbeidseconoom Stijn Baert meer dan genoeg stof om over te praten.

Joos: "Plots lijkt UEFA de Moeder Theresa van het voetbal"Luister  

Peter Vandenbempt en Filip Joos praten over wat net is geweest en wat er volgende week aankomt in de extra aflevering van De Tribune over het Europese voetbal.

Vandeweghe: "Elke sport evolueert naar Amerikaans model, maar Super League is anders"Luister  

Hans Vandeweghe en Luc Kempen bespreken een sportweek om "u" tegen tet zeggen. Met de Amstel Gold Race, het EK Judo, de Super League en de onderzoekscommissie in het turnen.

Extra podcast over gymnastiekrapport: "Zonder excuses van trainers kon er niets veranderen"Luister  

Wat moeten we onthouden uit het rapport over psychisch misbruik in de gymnastiek? In een extra aflevering geven Inge Van Meensel en Dirk van Esser tekst en uitleg over de conclusies van het langverwachte rapport.

Mignolet: "Het schot van Lokonga gaat op 100 keer 99 keer opnieuw binnen"Luister  

Nakaarten over de topper tussen Anderlecht en Club Brugge doen we met een hoofdrolspeler: Club Brugge-doelman Simon Mignolet. Samen met Stef Wijnants praat hij ook over zijn ex-clubs Liverpool en STVV.

Adrie van der Poel: "Door Parijs-Roubaix te verzetten, zullen er meer favorieten zijn"Luister  

Adrie van der Poel en José De Cauwer praten na over een beklijvende sprint in De Ronde van Vlaanderen.

Peter Vandenbempt: "Hoe vaak hebben we Real Madrid al afgeschreven? Op een of andere manier mag je dat nooit doen"Luister  

De nationale elftallen worden weer eventjes in de koelkast gestopt, de clubcompetities en Europese bekers zijn terug na het korte intermezzo. Volgende week staan de kwartfinales in de Champions League en de Europa League op het programma. Peter Vandenbempt en Aster Nzeyimana blikken vooruit in onze …

Lagae: "Reacties van de voetbalbond op vragen over WK in Qatar zijn slap”Luister  

Als sport een zoals een taart was, dan liggen er dezer dagen heel veel kersen op. Met gasten Jonas Creteur en Bart Lagae bespreken we de sportweek.

Wuyts: "Met Roglic aan de start in Milaan-Sanremo spreken we over een ander verhaal"Luister  

Jasper Stuyven won Milaan-Sanremo en de Rode Duivels beginnen aan hun laatste officiële opdracht voor het begin van het EK. Drie keer raden waar Michel Wuyts en Wim De Coninck het over hadden.

Stoot Max Verstappen Lewis Hamilton van de troon? "Het is de hoogste tijd voor Red Bull"Luister  

Nog een week en het nieuwe Formule 1-seizoen gaat van start. Hoog tijd dus voor een special van onze podcast De Tribune. Play Sports-commentatoren Gert Vermersch en Kris Wauters blikken samen met David Naert vooruit.

D'hoore: "Kopecky kan bergop mee met wereldtop, dat had ik niet verwacht"Luister  

Koers, koers, koers, zo is deze aflevering van De Tribune samen te vatten. Gasten zijn Jolien D'hoore en Renaat Schotte.

Vangramberen: "Met Evenepoel er ook bij, heb je in Strade allerbeste kopgroep in 20 jaar"Luister  

Wattages en medailles, daar gaat het deze week over. Maarten Vangramberen en Hans Vandeweghe praten over het wielrennen en het geslaagde EK indooratletiek.

Roodhooft: "Was niet echt heel blij met vroege aanval van Mathieu"Luister  

Met Christoph Roodhooft en Jonas Heyerick praten we over wat al gebeurd is in dit prille voorjaar en het lekkers dat er de komende weken nog aankomt in wielerland.

Vannieuwkerke: "Het duo Clijsters-Mertens zou ideaal zijn voor Tokio"Luister  

Na een gevarieerde sportweek zijn twee allrounders te gast in De Tribune. Dirk Gerlo en Karl Vannieuwkerke.

"In Roubaix kunnen we van Wout en Mathieu stoten zien die we in geen jaren gezien hebben"Luister  

Michel Wuyts, José De Cauwer en Thijs Zonneveld blikken vooruit op het wielervoorjaar 2021 in deze special van De Tribune.

De Gendt: "De kritiek van Trentin? Ik was een van de 16 renners die de mail las"Luister  

Thomas De Gendt en Christophe Vandegoor bespreken de lessen die ze trokken uit de Ronde van de Provence en de kritiek op de nieuwe veiligheidsmaatregelen.

"Wie zegt dat Belgisch team Europa League kan winnen, heeft die Sevilla-United gezien?"Luister  

Over enkele dagen is het opnieuw tijd voor voetbal van het allerhoogste niveau in de Champions League en Europa League. Peter Vandenbempt en Aster Nzeyimana blikken vooruit.

Vandenbempt: "Voor Anderlecht wordt Europees voetbal financieel cruciaal"Luister  

Voetbal en football domineerden de afgelopen sportweek. In de Verenigde Staten draaide alles om de Super Bowl, in België is het een drukke periode van competitie- en bekervoetbal. Dries Bervoet (journalist van De Tijd) en Peter Vandenbempt zijn de gasten.

Gerlo: "Misschien doet de nieuwe generatie ons Federer en Nadal wel snel vergeten"Luister  

8 februari begint de Australian Open. Reden genoeg voor een extra aflevering van onze podcast De Tribune. Met gasten Sabine Appelmans en Dirk Gerlo.

Eline Berings: "Succes Nederlandse atletiek komt er dankzij Wolfpack-mentaliteit"Luister  

podcast DT 01/02/21

Zonneveld: "Als er een weg terug is voor Tom Dumoulin, dan niet als ronderenner"Luister  

In een week waarvan we dachten dat voetbal het hoofdelement zou worden van onze podcast, besliste wielrenner Tom Dumoulin daar anders over. Met zijn landgenoot Thijs Zonneveld en Hans Vandewegh praten we over Dumoulin en het WK veldrijden.

Lefevere: "Remco blijft nog 3 weken van de fiets, dan zien we of we een risico nemen voor de Giro"Luister  

Omdat onze honger naar koers al groot is, maar ook omdat Remco Evenepoel ons vorige week even liet schrikken, zat Patrick Lefevere samen met Renaat Schotte in de studio.

"Bas Dost koos bewust voor Club Brugge omdat hij er dé man kan zijn"Luister  

In deze aflevering komen Wim De Coninck en Bart Lagae de sportactualiteit van de afgelopen week bespreken. Met een hoofdrol voor Koning voetbal, maar ook aandacht voor het BK veldrijden.

Gouden Schoen special met Filip Joos en Peter VandenbemptLuister  

Woensdag 13 januari wordt de 67e Gouden Schoen uitgereikt. In een extra aflevering blikken we vooruit met Filip Joos en Peter Vandenbempt.

"De Kimback blijft een zeer groot vraagteken"Luister  

Een nieuw jaar, maar het idee achter De Tribune blijft hetzelfde. Deze week bespreken Maarten Vangramberen en Inge Van Meensel de sportactualiteit.

De Tribune Eindejaar: "Ik schat Wout van Aert nog hoger in dan Roglic"Luister  

In deel 2 van De Tribune Eindejaar blikken Imke Courtois, Michel Wuyts en Steffy Merlevede terug op hun twee meest memorabele sportmomenten van 2020.

De Tribune Eindejaar: "Nibali en Evenepoel, dat gaat blijkbaar niet samen"Luister  

Tijdens de kerstvakantie blikken we in De Tribune terug op de meest beklijvende sportmomenten van 2020. In deel 1 met doen we dat met Peter Vandenbempt, Ann Wauters en Hans Vandeweghe.

De Coninck: "Antwerp is Beiranvand kwijt na de woorden van Ivan Leko"Luister  

Een schandalige tweet plaatste racisme helaas ook deze week op de agenda in het voetbal. Gelukkig kon er ook over pure sportbeleving worden gepraat met Aster Nzeyimana en Wim De Conick.

De Witte: "Mocht ik kunnen ik zou ontslag Thorup waarschijnlijk ongedaan maken"Luister  

Na alweer een woelige week voor AA Gent kwam voorzitter Ivan De Witte zelf naar de studio voor tekst en uitleg. Onze andere gast was Peter Vandenbempt.

Berteele: "Dat Eden Hazard een voorbeeld neemt aan Laurens Sweeck"Luister  

In een gevarieerde aflevering van onze podcast De Tribune kwamen o.a. de blessure van Eden Hazard, de terugkeer van Wout van Aert en de crash van Romain Grosjean aan bod.

Bondscoach Vanthourenhout: "Lefevere wil beste voor zijn renners en van de rest ligt hij niet wakker"Luister  

Een kersverse wielerbondscoach en een specialist in voetbalboekhoudingen zijn de gasten deze week in onze podcast: Sven Vanthourenhout en Dries Bervoet.

Vandenbempt: "Noord-Macedonië op het EK is als een Volkswagen Kever in de Formule 1"Luister  

De wereldkampioen in de Formule 1 is bekend en de Rode Duivels staan met een been in de Final Four van de Nations League. Gasten zijn Peter Vandenbempt en Gert Vermersch.

De Gendt: "Kritiek op Lotto-Soudal? In vergelijking met Deceuninck - Quick Step verliest iedereen"Luister  

Om het zwarte gat nog wat uit te stellen voor wielerfans nodigden we Thomas De Gendt en Jonas Heyerick, hoofdredacteur van wielermagazine Bahamontes, uit.

Stef Wijnants: "Nieuwe trainer van Genk zal een buitenlander zijn, maar liefst niet opnieuw een goeroe"Luister  

Stef Wijnants is de centrale gast in een bijzonder gevarieerde aflevering van onze podcast.

Scheidsrechtersbaas Forde: "Misschien kan iedereen reglementenboekje eens lezen"Luister  

De scheidsrechters (en VAR) hebben de wind van voor gekregen de afgelopen weken. Tijd voor Stephanie Forde en Tom Boudeweel om tegengas te geven.

Vandenhaute: "Voor de rivaliteit tussen de twee is het goed dat Van der Poel de Ronde won"Luister  

Twee gasten met een passie voor koers én voetbal in deze aflevering van De Tribune. Wouter Vandenhaute en Wim De Coninck.

Tom Steels: "Van Aert moet leren leven met zijn nieuwe status"Luister  

Na een weekend waarin topsporters allemaal hun best leken te doen om de voorpagina's te halen, was er veel te bespreken in onze podcast De Tribune. Onze gasten waren tweevoudig winnaar van Gent-Wevelgem Tom Steels en journalist Hans Vandeweghe.

Gert Verheyen: "Doku over aantal jaar 40 miljoen waard? Zo werkt het niet"Luister  

Voetbal was het hoofdingrediënt voor aflevering 55 van onze podcast De Tribune. Afgewerkt met een vleugje tennis. Voetbalanalist Gert Verheyen en voetbaljournalist Bart Lagae waren de gasten.

Manager Smets: "De verhalen over speelvogel Alaphilippe storen mij soms wel"Luister  

Sinds een jaar of zeven heeft de kersverse wereldkampioen Julian Alaphilippe een Belgische manager. Dries Smets was maandag te gast in onze podcast De Tribune, samen met Carl Berteele.

De Cauwer: "Misschien heeft Van Aert er wel voor gezorgd dat Roglic de Tour niet won"Luister  

Met José De Cauwer en voetbalanalist en koersliefhebbers in hart en nieren Wim De Coninck hebben we het over de Tour, het WK en het eersteklassevoetbal.

Van Den Spiegel: "Signalen dat na Diegem nog veldritten niet zullen plaatsvinden"Luister  

Met wielercolumniste Bieke Purnelle en CEO van Flanders Classics Thomas Van den Spiegel gaat het in onze podcast De Tribune over o.a. de Tour, te veel volk op de Peyresourde en het onrechtstreekse effect daarvan op het veldrijden.

Premier League-special: "Een miljoen procent overtuigd dat Chelsea grootste challenger wordt"Luister  

Peter Vandenbempt en Aster Nzeyimana blikken vooruit op de meest gemediatiseerde competitie ter wereld: de Premier League.

"Kim Clijsters is voor een stuk haar eigen erfenis aan het ondergraven"Luister  

Met sportieve duizendpoot Luc Kempen en Sporza-journalist Dirk Gerlo ging het in onze podcast De Tribune deze aflevering onder meer over tennis, atletiek, de Ronde van Frankrijk en Formule 1.

"Bölöni is iemand die Vadis een stijve nek bezorgt."Luister  

De Tour raast op volle toeren door Frankrijk, de Belgische competitie is al aan speeldag 4, voetbalmakelaars zitten weer in het oog van de storm en de transfer van Lionel Messi beheerst de wereldpers. Stof genoeg om over te praten in De Tribune, met Sporza-commentator Tom Boudeweel en Dries Bervoet,…

vooruitblik Tour 2020Luister  

Michel Wuyts, José De Cauwer en de Nederlandse wielercolumnist Thijs Zonneveld praten over de Ronde van Frankrijk.

"Denk dat Jess Thorup de slechtste Gent-trainer was in jaren"Luister  

De Champions League, Europa League, het Belgisch voetbal, De Tour en de nederlaag van Delphine Persoon, allemaal komt het aan bod in deze aflevering van De Tribune. Met gasten Hans Vandeweghe en Bert Sterckx.

Elke Weylandt: "Denk niet dat er sinds de dood van mijn broer veel veranderd is"Luister  

Als sport emotie is, dan was de val van Remco Evenepoel met voorsprong hét moment van de afgelopen week. Elke Weylandt, zus van de overleden Wouter Weylandt, vertelt hoe zij de afgelopen Ronde van Lombardije beleefde.

De Cauwer: "Hét moment van Milaan-Sanremo is Van Aert achteraan voor de Poggio"Luister  

Wat zijn de Belgische wielerfans afgelopen week verwend. Dus nodigden we er twee uit: José De Cauwer en Christophe Vandegoor.

"18 clubs is te veel, maar OHL en Beerschot horen thuis in Jupiler Pro League"Luister  

We zijn terug! Peter Vandenbempt (Sporza) en Bart Lagae (Sportwereld) trappen seizoen 2 af.

Verheyen: “Heb mezelf een stuk buitenspel gezet voor job als trainer"Luister  

Koning voetbal was aan zet in aflevering 42 van De Tribune. Gasten Gert Verheyen en Peter Vandenbempt lieten hun licht schijnen over de actualiteit.

"Lamkel Zé doet me denken aan Dennis Rodman"Luister  

Snooker, atletiek, voetbal en wielrennen passeren de revue in aflevering 41. Gasten zijn Hans Vandeweghe en Bart Lagae.

"Vrijdag stemt Anderlecht tegen het voorstel van Cercle Brugge"Luister  

In deze woelige periode in het Belgisch voetbal probeert De Tribune wat licht in de duisternis te scheppen. In aflevering 40 gaat Tom Vandenbulcke in gesprek met Karel Van Eetvelt, CEO van Anderlecht en voetbalcommentator Peter Vandenbempt.

"We moeten ons voorbereiden op Olympische Spelen zonder publiek"Luister  

Onze podcast De Tribune probeert ook in onduidelijke tijden de olympische gedachte hoog te houden. Red Lion Florent van Aubel en Olav Spahl, directeur van het BOIC, zijn de gasten van aflevering 39.

"Ik wil koersen tot mijn 40e met een afscheid op de Zesdaagse"Luister  

Iljo Keisse en Christophe Vandegoor spreken in aflevering 38 over de situatie van een renner die einde contract is en de problemen van de wielersport.

"Gerucht gaat dat Felice Mazzu is gesignaleerd op Sclessin"Luister  

Aflevering 37 van De Tribune was aan voetbal gewijd. Peter Vandenbempt en Bart Lagae van Het Nieuwsblad waren de gasten. Die eerste is niet helemaal zeker dat Michel Preud'homme volgend seizoen nog trainer van Standard zal zijn.

"Iedereen had kunnen weten dat Moeskroen een licentie zou krijgen"Luister  

Een voetbaltrainer die van koers houdt en een wielercommentator die van voetbal houdt in aflevering 36 van De Tribune. Hein Vanhaezebrouck en José de Cauwer.

"Ben zeker dat Michel Louwagie hetzelfde zou reageren als Paul Gheysens"Luister  

Ivan De Witte en Peter Vandenbempt hadden maandagavond tijd voor onze podcast De Tribune, want de vergadering van de Pro League werd voor de vierde keer uitgesteld.

"Cru gezegd is Jonathan Sacoor nog maar een jongetje, geen atleet"Luister  

Het zijn barre tijden voor de atletieksport. Hordeloopster en sportpsychologe Eline Berings en Hans Vandeweghe kwamen er over praten in aflevering 34 van onze podcast De Tribune.

"Ik plan het boek 'The Godfather' te schrijven over KVO en Coucke"Luister  

Twee mannen met een mening waren te gast in aflevering 33 van onze podcast De Tribune. Politicus Jean-Marie Dedecker en Sporza-journalist Frank Raes nemen geen blad voor de mond.

Lefevere: "Evenepoel was de eerste die vroeg of hij niet hoefde in te leveren"Luister  

Patrick Lefevere en Michel Wuyts moeten de dag na Parijs-Roubaix normaal het stof of de modder nog uit hun ogen wrijven. Dit jaar kwamen ze kraaknet en op veilige afstand praten over het wielrennen in coronatijden voor aflevering 32 van onze podcast De Tribune.

"Ik kijk alleen nog uit naar het moment dat de Tour wordt afgelast"Luister  

In aflevering 31 van onze podcast De Tribune praten we met Carl Berteele en Tom Boudeweel over de gevolgen van de huidige crisis voor het wielrennen en het voetbal. Maar ook Maria Sjarapova, Ann Wauters en Nathan Kabasele passeren de revue.

Een ding is zeker: de competitie zal geen correcte afloop kennenLuister  

Hoe moet het verder met het nationaal en internationaal voetbal in coronatijd? Die vraag schotelen we Peter Vandenbempt en Dries Bervoet van De Tijd voor in aflevering 30 van De Tribune.

"Ik zou naar het front trekken als de nood het hoogst is"Luister  

Aflevering 29 werd voor de eerste keer opgenomen vanop 4 verschillende locaties. Met dank aan de moderne technologie, maar vooral aan onze gasten: zwemmer Pieter Timmers, marathonloper Koen Naert en Sporza-journalist Dirk Gerlo.

Doe het Remco Evenepoel niet aan om de Tour te rijdenLuister  

Het coronavirus houdt ook de sportwereld ijzingwekkend in zijn greep. In aflevering 28 van de Tribune praten Hans Vandeweghe en Carl Berteele over de gevolgen voor diverse sporten.

Het coronavirus is een soort competitievervalsing en zorgt voor mentale vraagtekensLuister  

Gasten Peter Vandenbempt en Christophe Vandegoor zijn gelukkig kerngezond voor aflevering 27, maar ze kunnen hét gespreksonderwerp van het moment niet links laten liggen. Daarnaast praten ze over de basketbalfinale, de finale van 1B en Sporting Charleroi.

"Internationale zwemfederatie in top 3 van meest corrupte bonden"Luister  

In de 26ste aflevering van de tribune werd de sportactualiteit van de afgelopen week opnieuw onder de loep genomen. Onze gasten zijn sporza-commentator Christophe Vandegoor en sportjournalist en reportagemaker Luc Kempen.

De Tribune Voorjaar 2020Luister  

In deze speciale editie van De Tribune wordt het wielervoorjaar gefileerd met notoire koerskenners Thijs Zonneveld, Michel Wuyts en José De Cauwer

"Club Brugge is bergaf aan het rijden en bij Gent gaat het bergop"Luister  

In aflevering 25 van de tribune ontvangen we vandaag de vaste co-commentator van sporza radio en voetbalanalist, Eddy Snelders en sporza-collega Tom Boudeweel. Het zal u dan ook niet verrassen dat het met deze twee voetbaldieren vooral over, u raadt het nooit, voetbal zal gaan.

De Bruyne zal niet denken dat hij zo snel mogelijk uit Manchester weg moetLuister  

In aflevering 24 van De Tribune staat voetbal centraal. Maar op de dag van haar eerste wedstrijd in 7 jaar, gaat het ook over Kim Clijsters. Gasten zijn Dries Bervoet van De Tijd en Stef Wijnants.

Een alternatieve rol in Tokio? Nee, ik heb mijn plaats als speelster op de SpelenLuister  

Groot bezoek in aflevering 23 van De Tribune. Ann Wauters vertelt over haar olympische droom met de Belgian Cats, maar heeft het ook over haar band met Wout van Aert. Ze wordt vergezeld door Carl Berteele.

Tom Pidcock wordt een hele grote, de Belgen eindigden gewoon op hun plaatsLuister  

In aflevering 22 passeren het WK veldrijden, de Australian Open, doellijntechnologie in het Belgische voetbal, Kobe Bryant, Jelle Vossen en Jakob Fuglsang de revue. Gasten zijn Bart Lagae en Christophe Vandegoor.

Het spel om Play-Off 1 is helemaal nog niet gespeeldLuister  

Ministerieel bezoek in De Tribune. Vlaams Minister van Sport Ben Weyts en Hans Vandeweghe kwamen de sportactualiteit van de afgelopen week op scherp stellen.

Elke jonge man die van veldrijden houdt, is verliefd op AlvaradoLuister  

Paul Herygers en Christophe Vandegoor praten over de prestaties van Laurens Sweeck, Bart Swings, Ceylin del Carmen Alvarado en de fratsen van Lamkel Zé.

Europees voetbal zal evolueren naar Amerikaans competitiemodelLuister  

In de eerste podcast van De tribune van 2020 bespreken twee gasten onderwerpen die de sportactualiteit beheersten. En het zal niet verbazen dat het in deze aflevering vooral over geld en voetbal zal gaan want Dries Bervoet, politiek sportjournalist van De Tijd, schuift aan samen met Sporza-journalis…

Denk dat Moura ondertussen een scheldwoord is in AmsterdamLuister  

In de laatste podcast van het jaar van De Tribune herbeleven Peter Vandenbempt, Steffy Merlevede en Carl Berteele op hun manier de sportieve hoogtepunten van 2019 die hen het meest bijblijven.

Het beeld van Van der Poel na de Amstel was de schwalbe van een wielrennerLuister  

Tijdens de Kerstvakantie kiezen 6 vaste gasten van De Tribune niet hun momenten van de week, maar hun momenten van het jaar. Ze verwoorden in geheel eigen stijl hun gevoel bij sportieve hoogtepunten van 2019.

Ook bij Club heeft het al vierkant gedraaid, maar nooit gedacht aan open briefLuister  

Op de dag dat Manchester United als tegenstander van Club Brugge uit de loting kwam en Philippe Clement de trofee Raymond Goethals kreeg, was Vincent Mannaert de gast in De Tribune op. Samen met Peter Vandenbempt praat hij over het seizoen van Club Brugge.

Vandenbroucke was ook een supertalent, maar op Evenepoel staat ook een hoofdLuister  

Twee sport-omnivoren waren deze week te gast in aflevering 15 van De Tribune. Luc Kempen, de man achter onder meer Belga Sport, en Maarten Vangramberen bespraken de meest brandende sportactualiteit.

Rusland heeft zoveel bedrogen, het moet voor 4 jaar geschorst wordenLuister  

Hans Vandeweghe en Dirk Gerlo bespreken en uiterst interessante en gevarieerde sportweek.

Ketonen smaken met veel verbeelding een beetje als Gin-TonicLuister  

Laurens De Plus: 24 jaar, toptalent en één van de uitblinkers in de afgelopen Tour. Voor hij opnieuw op winterstage naar het buitenland trekt, nodigde we hem uit op De Tribune. Voor een gesprek over het afgelopen seizoen, zijn ploeg, zijn vele kopmannen en de toekomst. Wielerman Christophe Vandego…

Rode Duivels moeten kiezen voor oefenmatch tegen Zuid-Amerikaans landLuister  

Eddy Demarez en Rudy Nuyens van Het Laatste Nieuws namen deze week plaats voor de microfoon van De Tribune. Ze hielden met kritische blik de sportactualiteit van de afgelopen week tegen de lamp.

Door de wispelturige concurrenten is Gent de grootste titelrivaal van Club BruggeLuister  

AA Gent-voorzitter Ivan De Witte en Peter Vandenbempt spreken over het succes van AA Gent, de BeNe League en het lot van Felice Mazzu.

Een blessure zo vroeg in haar comeback is een serieuze tik voor Kim ClijstersLuister  

Het WK-rugby, Formule 1 en hockey geen sport is De Tribune vreemd. Ook voetbal, tennis en een zekere Mathieu van der Poel kwamen aan bod. Het fileermes lag deze week in de handen van Carl Berteele en Marc Vermeiren.

Dominantie van Iserbyt hebben we behalve van Mathieu en Wout zelden gezien de laatste jarenLuister  

November staat voor de deur en het veldritseizoen komt stilaan onder stoom, met in de marge hommeles over de hervormingen in de Wereldbeker. Stof genoeg om over te praten in De Tribune met de stem van de koers, Michel Wuyts en CEO van Flanders Classics, en ex-basketbaltopper, Tomas Van Den Spiegel.

Ref Lardot werd niet alleen geschorst omdat hij met de pers sprakLuister  

De VAR beroert de gemoederen in België en ver daarbuiten. Het EK-baanwielrennen was een teleurstelling voor de Belgen. Frank Vercauteren stelde bij Anderlecht niet teleur. En de sfeer bij KV Mechelen is na een bewogen beter dan ooit daarvoor.

Sportvrouw v/h Jaar kiezen is hartverscheurend, maar doe mij maar DerwaelLuister  

Geen probleem waar De Tribune zo graag mee wordt geconfronteerd als het luxeprobleem waar de sportactualiteit ons deze week voor plaatste. Met dank aan Nina Derwael, Emma Meesseman, Eliud Kipchoge, de Rode Duivels en het tennistoernooi van Antwerpen. Gasten om dat probleem op te lossen zijn Frank Ra…

Er is weinig veranderd. Bayat pronkt graag met de gemiste oproepen van VerschuerenLuister  

Het is deze week een jaar geleden dat het voetbalschandaal uitbrak in België. Deze aflevering is gewijd aan de bom die ontplofte op 10 oktober 2018. Wat weten we al? Wat is er veranderd? En wat zit er nog aan te komen? Gasten zijn Peter Vandenbempt en Bart Lagae.

Van der Poel is het beste dat ooit op twee wielen heeft rondgeredenLuister  

Vanuit een droge radiostudio blikken de gasten van De Tribune terug op een verzopen WK wielrennen in Yorkshire. Die gasten waren Wouter Vandenhaute, grote baas van Flanders Classics, en journalist Hans Vandeweghe. Vandenhaute sprak voor het eerst ook over Anderlecht sinds niet hij, maar Marc Coucke …

Club Brugge moet af van zijn Peter Pan-complexLuister  

Een dag na Club Brugge-Anderlecht waren de gasten op De Tribune nog lang niet uitgepraat over de “topper”. En wat met Racing Genk en met de Red Dragons na een teleurstellend EK? Gasten van deze aflevering zijn Bart Lagae en Bert Sterckx.

Vuelta-revelatie Pogacar is nog straffer dan EvenepoelLuister  

et succes van het Sloveense wielrennen in de Vuelta. De tweede terugkeer van Anthony Vanden Borre naar Anderlecht. En een vooruitblik op het WK wielrennen in Yorkshire. José De Cauwer en Carl Berteele bespreken dat en meer in de derde podcast van De Tribune.

Ik zet mijn geld op Djokovic in de strijd om de beste aller tijdenLuister  

In de tweede aflevering wordt De Tribune bevolkt door sportjournalisten Marc Vermeiren en Tom Boudeweel. Ze bespreken de meest brandende sportactualiteit van de afgelopen week.

Vuelta-rit in Andorra? Als de Champions League op een patattenveldLuister  

De Tribune bespreekt de meest brandende sportactualiteit van de afgelopen week. Gasten van de eerste aflevering zijn sportjournalist en columnist Hans Vandeweghe en Sporza-voetbaljournalist Peter Vandenbempt.