De Vogelaars

De Vogelaars

Ontspanning  |  10 afleveringen

Een dag bij de vogels, van zonsopgang tot zonsondergang. Barbara De Coninck schrijft over kunst én over vogels. Zij is dan ook een enthousiaste vogelaar. Sara Debroey is radiomaker en ook dol op onze gevederde vrienden. Samen doorlopen ze de dag, van bij het ochtendgloren in het bos tot het invallen van de nacht op een duin in de zwinbosjes. Opwinding, ontroering, frustratie. Het hoort allemaal bij het vogelkijken. Al deze emoties kan je met hen mee beleven. Dit is geen cursus vogelgeluiden herkennen of een encyclopedie van vogelweetjes, ook al steek je ongetwijfeld wat op. 'De Vogelaars' is een ode aan het plezier van het observeren.

Verras mij  


0u: De nachtegaal

Luister  

De Vogelaars  /  04-01-2024

Barbara en Sara gaan de nacht in, gezeten op een duintje in de zwinbosjes. De grootste zanger van het vogelrijk, een klein bruin vogeltje, begint aan zijn free jazz improvisatie en verovert onze harten. Of is het grand opera?


22u: De nachtzwaluw

Luister  

De Vogelaars  /  04-01-2024

De zon gaat onder en aan de einder ontvouwt zich nog een adembenemende lichtshow. We zitten aan de rand van een heidebos. Nu is het wachten want we weten dat hier een wel heel bijzondere vogel broedt, de nachtzwaluw. Zal deze vreemde vogel vanavond van zich laten horen?


20u: Een fluitconcert in de tuin

Luister  

De Vogelaars  /  04-01-2024

Als de warme zomerdag op zijn laatste benen begint te lopen, de zon nog net genoeg warmte geeft en een gebenedijd licht verspreidt, strijken Barbara en Sara neer in de tuin. Daar vergasten de solisten van de tuin, de merel en de roodborst, hen op een prachtig avondconcert.


19u: De gierzwaluwen

Luister  

De Vogelaars  /  04-01-2024

Barbara en Sara zoeken een gezellig zomers terrasje op. Bij een frisse pint genieten ze van hét geluid van de zomer in de stad: de gierzwaluwen die het tijdens hun grillige luchtcapriolen uitgieren van plezier.


14u: Een polderplaatje

Luister  

De Vogelaars  /  04-01-2024

In de polder voelen vogelaars zich helemaal in hun sas. De weidevogels met hun gracieuze verschijningen en elk met zijn specialiteit waarvoor hij of zij perfect is uitgerust met de juiste bek. Lepelaars, tureluurs, ruiters, kemphanen, scholeksters, reigers, het zit allemaal verscholen in de kreken e...


11u: Koekoek!

Luister  

De Vogelaars  /  04-01-2024

Een koekoek speelt verstoppertje maar vliegt uiteindelijk toch naar een proestend wijfje. Over deze prachtige snoodaard heeft Barbara heel wat te vertellen.


9u: In de kraamkamer van een meeuwenkolonie

Luister  

De Vogelaars  /  04-01-2024

Aan een mooie waterplas met kleine eilandjes en rietkragen komen Barbara en Sara terecht in het kabaal van een hele kolonie meeuwen, ouders en jongelingen. Tussen al dat heftige leven, ontwaren ze nog een bijzonder gezinnetje geoorde futen.


7u: Een nest jonge roofvogels

Luister  

De Vogelaars  /  04-01-2024

Barbara hoort geluiden van jonge roofvogels en probeert te achterhalen wie ze zijn. Rara, wie woont daar hoog verscholen in de kruinen van de bomen? Misschien zijn de vogels wel aan hun eerste vliegles toe.


5u: De verrijzenis van de dag

Luister  

De Vogelaars  /  04-01-2024

Barbara en Sara trekken het bos in om 5 uur ’s morgens en beleven het moment waarop de vogels met veel poeha de nieuwe dag aankondigen en andere dieren op zoek zijn naar een lekker ontbijt.


Trailer De vogelaars

Luister  

De Vogelaars  /  04-01-2024

Een dag bij de vogels, van zonsopgang tot zonsondergang. Barbara De Coninck schrijft over kunst én over vogels. Zij is dan ook een enthousiaste vogelaar. Sara Debroey is radiomaker en ook dol op onze gevederde vrienden. Samen doorlopen ze de dag, van bij het ochtendgloren in het bos tot het invalle...