Podcast Zoeker

Digital Heroes

Digital Heroes

Zakelijk  |  10 afleveringen

In KPN Digital Heroes geven experts van Nederland oplossingen voor de grootste uitdagingen van zakelijk Nederland. Van bedrijfscontinuïteit en cybersecurity tot online samenwerken. De serie bestaat uit dossiers én deze podcast, met host John van Schagen.

Digital Heroes #11 - slimmer samenwerken op afstandLuister  

Het kantoor wordt steeds meer een ontmoetingsplek. Het echte samenwerken tussen collega's verschuift naar online, ook als de coronacrisis straks weer achter de rug is.

Digital Heroes #10 - Cybercriminelen geen kansLuister  

Bij Imbema hebben ze de digitale beveiliging van hun netwerk goed voor elkaar. Zo goed zelfs dat het de eigen IT-manager moeite kost om zogenaamde spam-mailtjes te sturen die de bewustzijn van medewerkers moet vergroten.

Digital Heroes #9 - Altijd doorrijden dankzij 5GLuister  

Nederland maakt kennis met 5G. In Almelo doen ze daar al langer ervaring mee op, met de inzet van slimme verkeerslichten. Die zorgen er onder meer voor dat hulpdiensten sneller bij een ongeval zijn.

Digital Heroes #8 – Thuiswerken bij GBLTLuister  

Net als bij veel andere organisaties in Nederland werken ook de ongeveer 180 medewerkers van GBLT deze maanden thuis. En wat blijkt? Dat gaat verrassend goed. En veilig.

Digital Heroes #7 – De datadriven werkplekLuister  

De datagedreven werkplek verovert Nederland in rap tempo. Steeds meer organisaties ontdekken hoe ze met de inzet van data de werkprocessen van medewerkers kunnen optimaliseren.

Digital Heroes #6 - ThuiswerkenLuister  

Miljoenen Nederlanders werken deze weken noodgedwongen thuis, als gevolg van het corona-virus. Hoe organiseer je dat als bedrijf en wat betekent werken op afstand voor de samenwerking tussen medewerkers?

Digital Heroes #5 - de zorgLuister  

Zorginstantie Lievegoed zet stevig in op digitalisering. Dat doet het niet alleen om de kosten beheersbaar te houden, volgens manager organisatie-ondersteuning Philip Blumendal wil Lievegoed hiermee in eerste instantie vooral de zorg verbeteren.

Digital Heroes #4 - de werkplekLuister  

De Nederlandse Spoorwegen investeren volop in het moderniseren van de werkplek. Zo zijn machinisten en monteurs tegenwoordig uitgerust met een iPad en worden OV-chipkaarten in de trein gecheckt door een conducteur met een smartphone.

Digital Heroes #3 - SecurityLuister  

Installateurs met iPads. Projectleiders die vanaf de bouwplaats inloggen op het bedrijfsnetwerk. Ton Sundermeijer is Chief Information Officer bij TBI, één van de grotere bouwbedrijven van ons land. Het bedrijf is volop aan het digitaliseren en stuit daarbij ook op nieuwe veiligheidsuitdagingen.

Digital Heroes #1 - het Internet of ThingsLuister  

De BouwTag is een slim apparaatje waarmee ondernemers in de bouw altijd kunnen zien waar hun materieel zich bevindt. Van boormachines tot minigravers, aggregaten en aanhangwagens. Maarten Visser, oprichter van VisserAssen, bedacht 'm.