Podcast Zoeker

DnDutch

DnDutch

Ontspanning  |  66 afleveringen

Welkom bij Vechel Fantasy. Op dit kanaal kun je terecht voor DnDutch (een Nederlandstalige uitleg voor Dungeons & Dragons 5e), (educatieve) DnD voor kinderen, live play sessies en nog veel meer. Vechel Fantasy zijn de activiteiten op het gebied van spel en schrijven van mij, Rick Vechel. Ik schrijf verhalen en maak tabletop avonturen met allerlei extra’s voor o.a. het bordspel Dungeons and Dragons* (DnD) voor allerlei leeftijden.

040 – Vurige verlangens en oud onderzoek. The OnedersLuister  

Aflevering 40 van The Oneders, nu als podcast! We starten in een vulkaan en een boos gegil. Feest!

039 – Verzwolgen ziendende zielen. The OnedersLuister  

Aflevering 39 van The Oneders, nu als podcast! Op Koningsdag (ónze Material Plane) in hun vulkaan (Feywild). Met een WAT?!

038 – Veren in de Vulkaan. The OnedersLuister  

Aflevering 38 van The Oneders, nu als podcast! Eindelijk in de Feywild! En Mythrantar krijgt een make-over? En er is een NOG grotere zilveren draak?!

037 – Curieuze contreien. The OnedersLuister  

Aflevering 37 van The Oneders, nu als podcast! De groep ontsnapt met behulp van het kristal van/bij/voor Radun maar eindigt in Thay? Hoe komen ze nu weer weg? Hoe lang is het geleden?

036 – Legendarisch lastig. The OnedersLuister  

Aflevering 36 van The Oneders, nu als podcast! Na een volle check van de overgebleven ruimtes, met de gevaren die erbij horen, nemen ze een beter kijkje bij de gedaante in het inmiddels lichtgevende kristal.

035 – Kunsten met kristallen. The OnedersLuister  

Aflevering 35 van The Oneders, nu als podcast! De groep gaat verder in dit gevaarlijke grottenstelsel. Meer dan alleen die grote kevers lijkt er zich hier te verstoppen... Wat zou er op het einde zijn?

034 – Afgemaakt door Ardek? The OnedersLuister  

Aflevering 34 van The Oneders, nu als podcast! De groep is gevangen in een vierkante ruimte met vreemde tekens. Ontsnappen is de eerste prioriteit. Liefst veilig...

033 – Afgemaakt door Ardek? The OnedersLuister  

Aflevering 33 van The Oneders, nu als podcast! Eindelijk naar de Feywild! Maar daar is iemand het niet mee eens...

032 – De Man, De Mythe. The OnedersLuister  

Aflevering 32 van The Oneders, nu als podcast! De eerste test... Was succesvol. Nu een stevige vragenvuur. Met ook een duik in de achtergronden van The Oneders.

031 – Krachten kwijt? The OnedersLuister  

Aflevering 31 van The Oneders, nu als podcast! Op naar vrouwe Ordalf, eindelijk stappen zetten. Waar gaan ze naar leiden?

030 – Meedogenloze Mythrantar? The OnedersLuister  

Aflevering 30 van The Oneders, nu als podcast! Gaat het nu echt van een leien dakje? Wat nog met de tante van Cookie? Wilt Mythrantar nu eindelijk uitleggen wat er aan de hand is met zijn backstory? Who knows?!

029 – Water alvorens Waardering. The OnedersLuister  

WIE IS MYTHRANTAR?! HOT DAMN! WOW! Sorry, wacht. Hoe oud!?

028 – Eladrin en Elementen. The OnedersLuister  

Aflevering 28 van The Oneders, nu als podcast! Er zijn nog allerlei vragen na de laatste aflevering. Zoals... hoe krijgen we Cookie zijn schild terug? Wat met Wrakkie de boot? En hoe komen The Oneders op Karador!?

027 – Spreken is Silver. The OnedersLuister  

Aflevering 27 van The Oneders, nu als podcast! Waar Slei heel duidelijk maakt, dat hij de verkeerde is als vijand. (w)Auw.

026 – Speer & Sirene. The OnedersLuister  

Aflevering 26 van The Oneders, nu als podcast! De reis op het water is natuurlijk niet zonder gevaren. Waaronder een gevaar OP het schip... Heeft iemand trouwens was in zijn Inventory? Ga mee met deze vijf helden, nu in de Moonshae Isles op zoek naar Maandruppels.

025 – Geriatrie en Grafroven. The OnedersLuister  

Aflevering 25 van The Oneders, nu als podcast! Daar zijn ze toch. Maandruppels! Totdat Qira en Mythranter het op een vreemde manier toepassen... Nog los van een nieuw alter ego voor Slei en een vreemde situatie in een bos... Typisch avondje D&D.

024 – Rust met een Rat. The OnedersLuister  

Aflevering 24 van The Oneders, nu als podcast! Het gevaar van de grote zwarte wolf is misschien geweken. Maar wat nu met Genji? Wat is er buiten deze gekke ruimte eigenlijk aan de hand? Ga mee met deze vijf helden, nu in de Moonshae Isles op zoek naar Maandruppels.

023 – Middelen tegen Maledictie. The OnedersLuister  

Daar is het... Het vuil van Malar dat de Moonshae Isles zoveel schaarste oplevert. Tijd voor The Oneders om er wat aan te doen! Maar hoe verbreken ze de vloek die zoveel van het eiland in diens macht heeft?

022 – Takken en Toverkunst. The OnedersLuister  

Tijd voor The Oneders om naar de kern van het probleem te gaan. De voorbereiding is goed. De reis is spannend... Wat gebeurt er met Mythrantar?

021 – Holte van de Hagedissen. The OnedersLuister  

Na de vorige gestuit te zijn op een draak van beenderen en bot, gaan The Oneders nu verder mee met de Lizardfolk. Dat blijken ook wel rare snuiters, hoor...!

020 – Metgezellen in het Moeras. The OnedersLuister  

Ontsnapt aan de wolven moeten The Oneders nu de Lizardfolk stam vinden in het Breasal March. Zijn ze daar wel veilig?

DnDialoog – Tom Blok (Project Epos)Luister  

Ditmaal spreken we een Nederlandse maker: Tom Blok. We gaan het hebben over natuurlijk DnD, creativiteit en hoe te gek verhalen eigenlijk zijn. En op een of andere manier kwamen we ook weer uit op muziek en voornamelijk metal. Vreemd hoe dat gaat ;) !

DnDialoog – Michel Quak (Voidcast)Luister  

Ditmaal spreken we een van de leden van Voidcast: Michel Quak. We gaan het hebben over natuurlijk DnD, maar ook metal, DnD met het gezin, DnD in de zorg, ontzettend vette visuals (zichtbaar buiten de podcast) en veel meer.

DnDialoog – Tim Boumans (Kobold Prints)Luister  

DnDialoog: kennis maken met toffe mensen in de DnD Community. Ditmaal spreken we Kobold Prints - ofwel Tim Boumans die met Dragonlock terrain de meest toffe dingen weet te maken. En gebruikt! Zelfs in groepen van 10+ personen. That's a party!

019 – Licht of Levenskracht? The OnedersLuister  

Was Genji die bundel die meegenomen is? Wat is er met haar aan de hand? Wat kunnen de andere Oneders doen om haar te helpen?? Elke dinsdag gaat ons avontuur verder op Twitch (www.Twitch.tv/VechelFantasy) en YouTube bij Vechel Fantasy. Tot daar! De livechat is supergezellig ;) .

DnDialoog – Jesse Deledda (The Oneders)Luister  

Hallooooo Jesse! De 'oprichter' van The Oneders. En koploper met aantal characters (incl. geniale personages natuurlijk).

016 – Bevreesd op een boot, The OnedersLuister  

De vorige keer hebben The Oneders kennis gemaakt met een stam van Northlanders. Het is ze gelukt een overtocht te schip te regelen. Maar zo'n goede herinneringen hebben The Oneders niet met varen... Zou dit beter gaan?

017 – Woud & Wildplassen, The OnedersLuister  

"Ohtso? Ben jij daar?" - Elke Oneder.

018 – Weerwolven en Wegrennen, The OnedersLuister  

The Oneders merken dat Moray zwaar in de problemen zit. Dit door een heeeeeeel ander licht van de maan... Kijk elke dinsdag live mee op www.YouTube.com/c/VechelFantasy of vindt meer podcasts op Audiogeeks.nl.

DnDialoog – Bas Machiels (The Oneders)Luister  

Tijd voor een nieuw programma. Laten we eens kennis maken met de toffe mensen in deze gemeenschap van Dungeons & Dragons. Het draait allang niet meer om alleen wat dobbelstenen en een verhaal. Maar juist om toffe mensen!

015 – Magie en Mede, The OnedersLuister  

Op 19 juni 2019 startte een groep avonturiers na een TPK. Deze groep is de Oneders. Een jaar verder, starten we live op YouTube en Twitch! De vorige keer hebben The Oneders ternauwernood de ravijnen en heuvels overleefd. Zou het ze ditmaal beter vergaan? Of staat ze nog meer pech te wachten…? …

DnDialoog – Charlie Dingelstad-Machiels (The Oneders)Luister  

Tijd voor een nieuw programma. Laten we eens kennis maken met de toffe mensen in deze gemeenschap van Dungeons & Dragons. Het draait allang niet meer om alleen wat dobbelstenen en een verhaal. Maar juist om toffe mensen!

DnDialoog – Kevin Schoones (The Oneders)Luister  

Tijd voor een nieuw programma. Laten we eens kennis maken met de toffe mensen in deze gemeenschap van Dungeons & Dragons. Het draait allang niet meer om alleen wat dobbelstenen en een verhaal. Maar juist om toffe mensen!

014 – Trillende Territoria, The OnedersLuister  

Op 19 juni 2019 startte een groep avonturiers na een TPK. Deze groep is de Oneders. Een jaar verder, starten we live op YouTube en Twitch! In deze aflevering gaat de groep de heuvels in – de natuurlijke grens van de territoria. Ga mee met deze vijf helden, nu in de Moonshae Isles op zoek...

DnDialoog – Dave Balkestein (The Oneders)Luister  

Tijd voor een nieuw programma. Laten we eens kennis maken met de toffe mensen in deze gemeenschap van Dungeons & Dragons. Het draait allang niet meer om alleen wat dobbelstenen en een verhaal. Maar juist om toffe mensen!

Halloween Special 2020: The Discounted Van Helsing CrewLuister  

Tijd voor een Halloween Special met The Oneders. Genieten en griezelen! Met een extra'atje...

013 – Rust en Ruilhandel, The OnedersLuister  

Op 19 juni 2019 startte een groep avonturiers na een TPK. Deze groep is de Oneders. Een jaar verder, starten we live op YouTube en Twitch! Er zijn nog wat voorbereidingen nodig voor het volgende deel van de reis. De groep wordt wel erg ongeduldig - hoe laten ze dat merken?

012 – Lijdende Limmy, The OnedersLuister  

Een nieuwe liveplay aflevering staat online! De Kanmaiser is dood maar achter Limmy ging toch ook veel meer schuin... En krijgen The Oneders eindelijk nu betaald voor hun werk hier?

011 – Gruwel van de grot, The OnedersLuister  

Op 19 juni 2019 startte een groep avonturiers na een TPK. Deze groep is de Oneders. Een jaar verder, starten we live op YouTube en Twitch! EN nu zijn ze bij een van de grootste tegenstanders die ze ooit zijn tegengekomen; de Kanmaiser!

010 – Landschap Linksom, The OnedersLuister  

Voorzichtig, maar niet te voorzichtig, betreden ze het hol van de Manticore. Limmy is zelfs gespannen - iets nieuws voor The Oneders...… Slei heeft een plan over hoe het best te verkennen en het oog van Cookie hielp al een beetje. Als je het tof vindt: Like, Share & Subscribe - dat werkt het bes…

DnDutch Introductie Livestream, i.s.m. Dungeons & Dice en Kobold PrintsLuister  

Drie avonturiers zijn op doorreis maar kunnen de hulpvraag van een jongedame natuurlijk niet weigeren! Maar het neemt wel nogal een... Vreemde wending! Veel luisterplezier met deze speciale aflevering, waarbij we ook tussendoor uitleg geven over hoe DnD 5e werkt.

009 – Hinderlijke Heuvels, The OnedersLuister  

In deze sessie gaat de groep mee met Limmy, de heuvels in. De weg is niet makkelijk en wat ze aantreffen, kan misschien wel eens te veel worden... Als je het tof vindt: Like, Share & Subscribe - dat werkt het beste om ons vooruit te helpen.

008 – Verborgen Verzamelaars, The OnedersLuister  

Op 19 juni 2019 startte een groep avonturiers na een TPK. Deze groep is de Oneders. Een jaar verder, starten we live op YouTube en Twitch! Ga mee met deze vijf helden, nu in de Moonshae Isles op zoek naar Maandruppels. Met dank aan Qira en Genji, volgt de groep Limmy naar een verborgen stam van Shi…

007 – Jacht op de Jager, The OnedersLuister  

Op 19 juni 2019 startte een groep avonturiers na een TPK. Deze groep is de Oneders. Een jaar verder, starten we live op YouTube en Twitch! Ga mee met deze vijf helden, nu in de Moonshae Isles op zoek naar Maandruppels. In deze sessie gaan The Oneders weg uit Blackstone. Geleid door visioenen bij Qi…

006 – Bouwen aan Blackstone, The OnedersLuister  

In deze sessie gaan The Oneders orde op zaken stellen in Blackstone. Er is veel gebeurd. Er is nog altijd iets geks met die dwerg heer... En ze moeten nog iets met Maandruppels!

005 – Vuile zaken in de villa, The OnedersLuister  

In deze sessie gaan The Oneders verder na de chaos uit aflevering vier... Er wordt brand gesticht en ze stuiten op waanzinnige zaken in de bergwand! Als je het tof vindt: Like, Share & Subscribe - dat werkt het beste om ons vooruit te helpen.

004 – Paniek op het plein, The OnedersLuister  

Op 19 juni 2019 startte een groep avonturiers na een TPK. Deze groep is de Oneders. Een jaar verder, starten we live op YouTube en Twitch! Ga mee met deze vijf helden, nu in de Moonshae Isles op zoek naar Maandruppels. In deze sessie gaan The Oneders verder met het plannen van een heuze revolutie. …

003 – Problemen in Blackstone, The OnedersLuister  

De groep moet naar het noorden! Maar natuurlijk stond de wereld niet stil tijdens hun avonturen en zit er nu iets in de weg...

002 – De Fomorian, The OnedersLuister  

Op 19 juni 2019 startte een groep avonturiers na een TPK. Deze groep is de Oneders. Een jaar verder, starten we live op YouTube en Twitch! Ga mee met deze vijf helden, nu in de Moonshae Isles op zoek naar Maandruppels. In deze sessie, staan The Oneders tegen een grootse vijand (zeker in formaat): …

001 – Kinderen van de Maan, The OnedersLuister  

Op 19 juni 2019 startte een groep avonturiers na een TPK. Deze groep is de Oneders. Een jaar verder, starten we live op YouTube en Twitch! Ga mee met deze vijf helden, nu in de Moonshae Isles op zoek naar Maandruppels. In deze eerste livestream betreden ze een lang verborgen Maantempel. Er gebeurt…

Test #3 – Tempels en Waanbeelden, The OnedersLuister  

Vanavond op YouTube, nu op je favoriete Podcastapplicaties: de laatste test van The Oneders: Tempels en Waanbeelden. Volgende week gaan we live! #Dungeoncrawl #FullMoon

Test #2 – Cellen en Rituelen, The OnedersLuister  

Op YouTube verscheen het al... De tweede test van de Nederlandstalige DnD Livestream: the Oneders! Nu ook in Podcastformaat op al je favoriete podcastapplicaties. Wil je ons toch zien? Ga dan naar www.Youtube.com/c/vechelfantasy en abonneer je!

Test #1 – Gedrogeerde Dromen, The OnedersLuister  

Op YouTube verscheen het al... De eerste tests van de Nederlandstalige DnD Livestream: the Oneders! Nu ook in Podcastformaat op al je favoriete podcastapplicaties. Wil je ons toch zien? Ga dan naar www.Youtube.com/c/vechelfantasy en abonneer je!

DnDutch Introductie Livestream, i.s.m. FantasyWereldLuister  

Met dank aan FantasyWereld, waar ook alle DnDutch blogs te vinden zijn, hebben we op 17 juni een livestream opgezet met (redelijk) nieuwe spelers. Waarom? Om nieuwe mensen te introduceren in Dungeons & Dragons 5e! Geniet van deze podcast en laat het gerust weten als je vragen hebt!

Audiogeeks Oneshot DnD 5e – Live Cast tijdens Stay at Home Comic Con (juni 2020)Luister  

Op 13 juni 2020 was er nog steeds geen Comic Con te bekennen. Wel had Audiogeeks weer zin om iets tofs te doen! Samen met Chez Geeque, Geekers op je Speakers, de Supercast en Cinema Coda zijn we op avontuur gegaan! Waar we de vorige keer hebben gewerkt aan een karakter, gaan we nu aan de slag in een…

Character Creation DnD 5e – Live Cast tijdens Stay at Home Comic Con (maart 2020)Luister  

Op 28 maart 2020 was er helaas geen Dutch Comic Con. Wel was daar de Audiogeeks Live Cast voor de Stay At Home Comic Con. Samen hebben we een dag vol live programma's vorm gegeven en ook Vechel Fantasy was erbij. In deze podcast gaan we live een Character voor Dungeons & Dragons 5th edition maken. M…

DnDutch: Recap (aflevering 1 t/m 6)Luister  

Een korte versie van podcast 1 t/m 6 van DnDutch. Deze audio komt van de YouTube video's. Nieuwsgierig? Kijk dan op www.VechelFantasy.com/DnDutch

DnDutch 6 – Rollenspel en inspiratieLuister  

De zesde en laatste podcast van dit hoofdstuk. Welkom bij DnDutch van Vechel Fantasy. In deze podcast heb ik het over rollenspel, het geven van meer karakter aan jouw karakter en wat de DM jou kan geven (of zelfs zou moeten geven ;) ) .

DnDutch 5 – Jouw beurt: Actie, Bonus Actie & meerLuister  

Je hebt het Player’s Handbook en eventueel de Dungeon Master Guide met het Monster Manual. En nu? Om jullie allen vooruit te helpen om een start te kunnen maken met Dungeons & Dragons, is DnDutch de Nederlandstalige uitleg voor Fifth Edition. In deze aflevering: de Actie, Bonus Actie, Reactie,…

DnDutch 4 – Vaardigheden, Weerstand & SpecialiteitenLuister  

Je hebt het Player’s Handbook en eventueel de Dungeon Master Guide met het Monster Manual. En nu? Om jullie allen vooruit te helpen om een start te kunnen maken met Dungeons & Dragons, is DnDutch de Nederlandstalige uitleg voor Fifth Edition. In deze aflevering: Vaardigheden, Weerstand & Speci…

DnDutch 3.3 – Type Avonturiers (Classes)Luister  

Je hebt het Player’s Handbook en eventueel de Dungeon Master Guide met het Monster Manual. En nu? Om jullie allen vooruit te helpen om een start te kunnen maken met Dungeons & Dragons, is DnDutch de Nederlandstalige uitleg voor Fifth Edition. In deze aflevering: Rassen, Achtergronden en Type A…

DnDutch 3.2 – Achtergronden (Backgrounds)Luister  

Je hebt het Player's Handbook en eventueel de Dungeon Master Guide met het Monster Manual. En nu? Om jullie allen vooruit te helpen om een start te kunnen maken met Dungeons & Dragons, is DnDutch de Nederlandstalige uitleg voor Fifth Edition. In deze aflevering: Rassen, Achtergronden en Type Avontur…

DnDutch 3.1 – Races (Rassen)Luister  

Je hebt het Player's Handbook en eventueel de Dungeon Master Guide met het Monster Manual. En nu? Om jullie allen vooruit te helpen om een start te kunnen maken met Dungeons & Dragons, is DnDutch de Nederlandstalige uitleg voor Fifth Edition. In deze aflevering: Rassen, Achtergronden en Type Avontur…

DnDutch 2 – Attributen (Ability Scores)Luister  

Je hebt het Player's Handbook en eventueel de Dungeon Master Guide met het Monster Manual. En nu? Om jullie allen vooruit te helpen om een start te kunnen maken met Dungeons & Dragons, is DnDutch de Nederlandstalige uitleg voor Fifth Edition. Nu... Laten we het hebben over de Ability Scores.

DnDutch 1 – Wat is Dungeons & Dragons?Luister  

Je hebt het Player's Handbook en eventueel de Dungeon Master Guide met het Monster Manual. En nu? Om jullie allen vooruit te helpen om een start te kunnen maken met Dungeons & Dragons, is DnDutch de Nederlandstalige uitleg voor Fifth Edition. Nu... Wat is Dungeons & Dragons eigenlijk?

DnDutch – IntroductieLuister  

Je hebt het Player's Handbook en eventueel de Dungeon Master Guide met het Monster Manual. En nu? Om jullie allen vooruit te helpen om een start te kunnen maken met Dungeons & Dragons, is DnDutch de Nederlandstalige uitleg voor Fifth Edition.