Dossier Data

Dossier Data

Kunst  |  29 afleveringen

In deze podcast volg je mij, Noëlle van Dijk, tijdens het afstuderen van de studie Graphic Design op de Willem de Kooning Academie. Afstuderen van een kunstacademie gaat misschien iets anders dan je gewend bent. Hoe kom ik aan een onderwerp? Wat ga ik onderzoeken? En welke artistieke middelen zet ik in om mijn onderzoek vorm te geven? Je hoort over mijn struggles, mijn meevallers en de feedback die ik krijg. Maar ook: hoe ga ik afstuderen tijdens de Corona-crisis? Door deze podcast te luisteren kun je bijdragen aan mijn afstudeeronderzoek. Instagram: @noellevandijk

Verras mij  


28. Juli 6 t/m 12: Geslaagd!!!

Luister  

Dossier Data  /  14-07-2020

In deze aflevering heb ik mijn examen en praat ik over mijn feedback. Verder praat ik over mijn vier jaar op de Willem de Kooning Academie, geef ik mijn studie een cijfer en heb ik een laatste boodschap voor de WdKA.


27. Juni 30 t/m juli 5: De presentatie

Luister  

Dossier Data  /  08-07-2020

In deze aflevering werk ik aan mijn presentatie — ik wil er graag nog echt wat leuks van maken. Ook heb ik vragen over mijn examinatoren en kijk ik Keeping Up With The Kardashians om mijn zenuwen in bedwang te houden.


26. Juni 22 t/m 28: Het inlevermoment

Luister  

Dossier Data  /  30-06-2020

In deze aflevering stuur ik mijn boek naar de drukker om hem vervolgens op te halen in een Uber. Ik laat mijn boek op het laatste moment nog proeflezen, ik verander tóch nog mijn cover en ik heb moeite met foto's maken. 


25. Juni 17 t/m 21: Censuur

Luister  

Dossier Data  /  25-06-2020

In deze aflevering spreek ik me uit tegen racisme en sta daardoor in het oog van de storm — ik zekere zin wérd ik mijn project deze week. Ook leg ik de laatste hand aan mijn boek en maak ik hem drukklaar.


24. Juni 15 t/m 16: Het kan niet anders dan dat ik hiermee slaag

Luister  

Dossier Data  /  23-06-2020

In deze aflevering ben ik bezig met de laatste loodjes. Ik ga tot 's nachts door met datav erwerken, krijg voor de laatste keer feedback en ik ben in contact met een drukker.


23. Juni 8 t/m 14: Is dit examenstress?

Luister  

Dossier Data  /  16-06-2020

In deze aflevering doe ik alle laatste dingen voor mijn research document. Ook ben ik even klaar met het doorhalen tot 's avonds laat, is mijn practice docent erg enthousiast over mijn boek en wordt Spike Lee wellicht de inspiratiebron voor mijn nawoord.


22. Juni 1 t/m 7: Wat wit privilege te maken heeft met mijn project

Luister  

Dossier Data  /  11-06-2020

In deze aflevering spreek ik me uit tegen racisme, ook ben ik bezig met mijn research document. Ik lees alle 4000 berichten uit mijn database, ik verzamelen alle afbeeldingen die zijn gebruikt in de moorkoppen-discussie en ik bepaal de volgorde van mijn boek.


21. Mei 25 t/m 31: BPM, berichten per minuut

Luister  

Dossier Data  /  02-06-2020

In deze aflevering lever in de tweede versie van mijn research document in, realiseer ik me dat dit de laatste keer ooit is dat ik in een eindpsprint zit zoals deze en denk ik na over de indeling van mijn boek.


20. Mei 21 t/m 24: Een beetje in paniek

Luister  

Dossier Data  /  28-05-2020

In deze aflevering vraag ik me af of ik een groot deel van mijn research moet weggooien. Ik ga naar American Book Center om te praten over Betty the Bookprinting machine om te kijken of ik mijn boek daar kan laten drukken. En ik heb een waardevol gesprek met mijn research docent, waarna ik ervoor ki...


19. Mei 18 t/m 20: Jodenkoek, blanke vla & hoofddoek

Luister  

Dossier Data  /  26-05-2020

In deze aflevering ga ik aan de slag met mijn nieuwe database — een werkelijke goudmijn aan data. Ik heb een goed gesprek met mijn practic docent, waarna ik overweeg om mijn pseudoniem uit mijn project te halen. Ook ben ik in de war over het schrijven van mijn research document, want wat moet ik m...


18. Mei 11 t/m 16: Mensen snappen het verschil tussen racisme en een bijvoeglijk naamwoord niet

Luister  

Dossier Data  /  19-05-2020

In deze aflevering volg ik een workshop van de BNO, begin ik met het beantwoorden van berichten names mijn pseudoniem en voelt mijn project saai aan. Ook leg ik het verschil uit tussen soft en hard data en heb ik een gesprek met mijn contactpersoon bij HEMA, dat mij een hele hoop nieuwe data oplever...


17. Mei 4 t/m 9: Ik heb een zware week

Luister  

Dossier Data  /  12-05-2020

In deze aflevering heb ik het zwaar. Goede dagen wisselen zich af met rotdagen. Ik werk aan een standalone presentatie, doe een poging tot het schrijven van mijn research document en ik ben het zat waarom er telkens wordt gevraagd "waarom een boek?".


16. April 27 t/m mei 2: De lessen van Margaret Atwood

Luister  

Dossier Data  /  04-05-2020

In deze aflevering vertel ik over mijn eerste interview voor de documentaire. Ook neem ik een abonnement op Masterclass en volg lessen van Margaret Atwoord (van o.a. The Handmaid's Tale), ik ontdek de term 'flash fiction' en ik denk na over mijn doelgroep.


15. April 21 t/m 25: Inspiratie komt soms van onverwachte plekken

Luister  

Dossier Data  /  28-04-2020

In deze aflevering krijg ik meer uitleg over de documentaire waar ik aan meewerk. Verder kijk in de Netflix-serie Unorthadox en lees ik Murder On The Orient Express waar ik inspiratie uit haal voor mijn project en voel ik dat de samenhorigheid omtrent Corona in mijn omgeving afneemt. 


14. April 18 t/m 20: Soms weet ik echt niet wat wijsheid is

Luister  

Dossier Data  /  23-04-2020

In deze aflevering van de podcast ben ik moe, maak ik het mezelf soms veel te ingewikkeld en overweeg ik om mijn alter ego bij HEMA om te leggen voor mijn project.


13. April 14 t/m 16: Ik word gevolgd voor een documentaire

Luister  

Dossier Data  /  21-04-2020

In deze podcast doe ik een experiment rondom machine learning, begint het eindwerk van mijn afstudeerproject steeds meer vorm te krijgen en spreek ik met documentaire-makers die mij tijdens mijn afstudeerproces willen volgen.


12. April 6 t/m 11: Wat gaat er gebeuren met de Graduation Show?

Luister  

Dossier Data  /  15-04-2020

In deze aflevering lees ik voor uit 'Weather' van Jenny Offil, ben ik eindelijk klaar met editten van alle voorgaande afleveringen van deze podcast, ben ik bezig met het maken van een digitale standalone presentatie en heb ik thuis duidelijkere afspraken gemaakt.


11. April 1 t/m 4: Gedichten uit haatberichten

Luister  

Dossier Data  /  14-04-2020

Opeens staat HEMA op de frontpagina van de NOS, gaat HEMA failliet? Ook zijn de HEMA-haters weer terug, maak ik gedichten aan de hand van berichten uit mijn database, schrijf ik mijn project statement en heb ik een goed gesprek met mijn theorie docent. 


10. Maart 30 t/m 31: Eén grote frustratieparade

Luister  

Dossier Data  /  13-04-2020

In deze aflevering hoor je dat ik de eerste twee afleveringen van deze podcast online zet en dat toch opeens wel erg spannend vind. Ook stuur ik mijn vriend het huis uit om rustig te kunnen werken en ik probeer het beste te maken van de situatie. 


9. Maart 24 t/m 29: Afstuderen met aanpassingen

Luister  

Dossier Data  /  12-04-2020

In deze aflevering hoor je wat het aangepaste plan is waarmee we moeten afstuderen, ik heb een gesprek met mijn afstudeerbegeleider en ik voel me gedemotiveerd.


8. Maart 17 t/m 21: Thuis, alleen maar thuis

Luister  

Dossier Data  /  11-04-2020

In deze aflevering hoor je hoe ik, in de eerste week dat iedereen massaal thuis moet blijven door Corona, absoluut niets uit mijn vingers krijg. Ik ben onzeker of ik überhaupt wel kan afstuderen, ik kan niet goed thuis werken en uiteindelijk leg ik de lat iets minder hoog voor mezelf.


7. Maart 14 t/m 16: De ontdekking van de term culturisme

Luister  

Dossier Data  /  10-04-2020

In deze aflevering ben ik op zoek naar wat de onderzoeksvragen voor mijn project gaan worden. Verder besluit ik om het project persoonlijker aan te pakken en krijg ik feedback van mijn theorie en practice docenten.


6. Maart 9 t/m 13: Door corona kan ik niet meer naar school

Luister  

Dossier Data  /  09-04-2020

Ik begin deze week met het uitvogelen van mijn hoofdvraag voor mijn onderzoek en ik lees '21 lessen over de 21e eeuw' van Yuval Noah Harari. Dan is er opeens de eerste persconferentie over corona en moeten we allemaal op thuiswerken, niet meer uit huis gaan als je je niet lekker voelt en sluit de Wi...


5. Maart 4 t/m 7: Van alle kanten feedback

Luister  

Dossier Data  /  08-04-2020

In deze aflevering hoor je hoe ik de laatste hand leg aan mijn moorkoppen-database. Ik doe mee aan de standalone presentatie en krijg ik heel erg veel feedback; van mijn practice docenten, van tientallen medestudenten, van één van mijn research docenten en mijn afstudeerbegeleider. Ook hoor je ove...


4. Februari 27 t/m maart 3: Het belang van vrije tijd

Luister  

Dossier Data  /  07-04-2020

Deze week heb ik vakantie en ik vertel je waarom ik altijd mijn zondag helemaal vrij houd. Ook werk ik verder aan mijn moorkoppen-database en heb ik print-struggles op school.


3. Februari 13 t/m 22: Ik leg een moorkoppen-database aan

Luister  

Dossier Data  /  06-04-2020

In deze aflevering praat ik over de kickoff van het afstuderen, ik vertel over de nieuwe issues met het inplannen, ontmoet ik mijn afstudeerbegeleider en begin ik aan het eerste deel van mijn onderzoek. 


2. Februari 9 t/m 12: Waarom ik niet verder ga met mijn Zachte Feministische Encyclopedie

Luister  

Dossier Data  /  31-03-2020

In deze aflevering bereid ik me voor op mijn competentie assesment, ik vertel over mijn geschiedenis van samenwerkingen en ik vertel waarom ik niet verder ga met mijn Zachte Feministische Encyclopedie. Ook denk ik mijn afstudeeronderwerp gevonden te hebben.


1. Februari 3 t/m 7: Waar ga ik mee afstuderen?

Luister  

Dossier Data  /  31-03-2020

In deze aflevering vertel ik over mijn eerste ideeën voor een afstudeeronderwerp. Ook bereid ik me voor op de belangrijke competentie assesment én vertel ik dat ik nu niet verder wil met mijn Zachte Feministische Encyclopedie. 


Trailer — Dossier Data

Luister  

Dossier Data  /  25-03-2020

Welkom bij Dossier Data, in deze podcast volg je mijn afstudeertraject van mijn studie Graphic Design op de Willem de Kooning Academie.