Podcast Zoeker

Droomtheater Het Oor

Droomtheater Het Oor

Kinderen & Familie  |  12 afleveringen

Droomtheater Het Oor is een jeugdpodcast van Zappelin en de KRO-NCRV (vanaf 2 jaar). Hele dagen dekenforten bouwen, tekenen, en achter een scherm zitten. Doodop raak je ervan. Wat is er lekkerder dan aan het eind van zo’n dag je ogen te sluiten, je oren te spitsen en je mee te laten voeren naar een andere wereld. Dit is Droomtheater Het Oor. Een voorleesservice voor vermoeide ouders en avontuurlijk kinderen. Konijn Jibbe vertelt elke aflevering een verhaal over ‘Het Begin’. Hoe begon jij? Hoe begon muziek? Hoe begon de wind? Jibbe heeft alle antwoorden. Of zoals hij het zelf zegt: het zijn verhalen van beginnen omdat als we iets niet zeker weten we net zo goed iets kunnen verzinnen Schrijver en verteller: Jibbe Willems Muziek: Michaël van Putten Illustratie: Flos Vingerhoets Audionabewerking: Coen Snijder Concept en montage: Josephine Hoogland & Evelien Veldboom

Droomtheater Het OorLuister  

Welkom in Droomtheater Het Oor! Konijn Jibbe vertelt je hier de mooiste verhalen. Met zijn grote oren vangt hij ze overal ter wereld op, en hier vertelt hij ze door, speciaal voor jou! Luister je mee?

#1 - Konijn Jibbe en Het Begin van De WereldLuister  

In deze aflevering gaat Konijn Jibbe op zoek naar het begin van de wereld. Toen was er helemaal niets. Geen licht en geen donker, geen zon en geen maan, maar hoe is de wereld dan ontstaan?

#2 - Konijn Jibbe en Het Begin van De EchoLuister  

In deze aflevering gaat Konijn Jibbe op zoek naar het begin van de echo. Heb je wel eens in een diepe put geroepen en riep de put toen iets terug? Het was je echo o o o. Maar waar komt die echo toch vandaag? Jibbe weet het antwoord.

#3 - Konijn Jibbe en Het Begin van De NarcisLuister  

In deze aflevering gaat Konijn Jibbe op zoek naar het begin van de narcis. De narcis is een échte ijdeltuit. Met zijn gele kraagje, zijn hoge steel en zijn guitig vooruitspruitende snuit. Maar de Narcis is niet altijd bloem geweest, ook die is ergens begonnen. Of heeft Jibbe weer eens iets verzonne…

#4 - Konijn Jibbe en Het Begin van Het VliegtuigLuister  

In deze aflevering gaat Konijn Jibbe op zoek naar het begin van het vliegtuig. Dat is een wonderlijke geschiedenis, die bijna niemand kent. Het begon allemaal op Kreta, dat is een eiland in de Middellandse zee waar de hemel altijd blauw is en het water vol dolfijnen. Daar woonde Icarus met zijn vade…

#5 - Konijn Jibbe en Het Begin van De SpinLuister  

In deze aflevering gaat Konijn Jibbe op zoek naar het begin van de spin. Je hebt vast wel eens een spin gezien, met acht ogen en acht poten. Als je een spin ziet, dan moet je weten dat het eigenlijk de betoverde Arachne is. Zo heet de eerste van allemaal. Met Arachne begint deze mythe, dit verhaal.

#6 - Konijn Jibbe en Het Begin van Het GoudLuister  

In deze aflevering gaat Konijn Jibbe op zoek naar het begin van het goud. Want goud, dat weet je, groeit niet aan de bomen. Maar hoe is het dan in de wereld gekomen? Goud is een heel bijzonder metaal. Maak je klaar voor een schitterend verhaal.

#7 - Konijn Jibbe en Het Begin van De KikkersLuister  

In deze aflevering gaat Konijn Jibbe op zoek naar het begin van de kikker. Kikkers, je kent ze. Die vrolijke groentjes, die dikkige ventjes met slijmerige lijfjes en altijd maar kwaken. Waarom dan? Leuk dat je dat vraagt, want dat gaat Jibbe je vertellen vandaag.

#8 - Konijn Jibbe en Het Begin van Het LaurierblaadjeLuister  

In deze aflevering gaat Konijn Jibbe op zoek naar het begin van het laurierblaadje. Huh? Laurierblaadjes? Wat zijn dat nou voor dingen? Wat kan het nou schelen hoe die zijn ontstaan! Nou let maar op, want dit is een spannend verhaal.

#9 - Konijn Jibbe en Het Begin van De WoestijnenLuister  

In deze aflevering gaat Konijn Jibbe op zoek naar het begin van de woestijnen. Het is het verhaal van de roekeloze jongen Phaëton en zijn vader Koning Zon. Die vertellen je hoe de grootste zandbak op aarde, de woestijn ooit begon.

#10 - Konijn Jibbe en Het Begin van Het HertLuister  

In deze aflevering gaat Konijn Jibbe op zoek naar het begin van het hert. Misschien zag je wel eens een met zo’n koddig staartje. Hij lijkt een beetje op een paardje, maar dan met grote reebruine ogen en glanzend zachte haartjes. Wist je dat dat hertje ooit een jongen is geweest? Jibbe meent het,…

Nieuw! De podcast Yoga mee met Roos!Luister  

Luister ook eens naar de podcast Yoga mee met Roos! Kom lekker zitten op Roos haar magische wolk en vertrek samen op een ontspannen avontuur. In deze podcast voor jonge kinderen én hun ouders, beleef je telkens een nieuw verhaal. Over de staart van Dolly de Draak bijvoorbeeld, want die zit aan alle…