Podcast Zoeker

Echt Gebeurd

Echt Gebeurd

Kunst  |  348 afleveringen

Bij Echt Gebeurd vertellen mensen op een klein podium mooie, bijzondere of grappige verhalen over iets wat ze zelf hebben meegemaakt. Het idee voor Echt Gebeurd is ontleend aan het Amerikaanse The Moth. Anders dan bij The Moth leest er bij Echt Gebeurd ook elke maand iemand voor uit zijn of haar puberdagboek.

De illustraties bij de recente podcastafleveringen zijn gemaakt door Ella Bril en Jikke Lesterhuis.


Afl. 360 Over de grens: Nicolaas VrijmanLuister  

Nicolaas Vrijman gaat bouwen in Litouwen. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 359 Puberdagboek: Ester Naomi PerquinLuister  

'Ik zit de laatste tijd met een probleem', schrijft Ester Naomi Perquin op haar twaalfde in haar dagboek. 'Ik mis mijn vader. Ik denk vaak hoe het geweest was met hem erbij.' Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-n…

Afl. 358 Lang verhaal kort: LizaLuister  

Liza is nogal wagenziek maar doet mee aan een liftwedstrijd naar Berlijn. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 357 Ouders: Gijsje MaasLuister  

Gijsje Maas gaat zonder haar ouders naar haar eerste date. Of nee: bij nader inzien gaan haar ouders met haar mee. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 356 Gevaar: Joost VandecasteeleLuister  

Joost Vandecasteele wordt op straat in Brussel herkend en belaagd. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 355 Te water: Julia JansenLuister  

Julia Jansen zoekt als student een bijbaantje en vindt de vacature waar ze als kind al van droomde. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 354 Ouders: Abdou BouzerdaLuister  

Abdou Bouzerda vertelt een verhaal over moederliefde en oranjebloesemwater. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 353 Op het podium: Roderic Evans-KnaupLuister  

Roderic Evans-Knaup, naar eigen zeggen niet echt atletisch, neemt deel aan het Europees Kampioenschap bobsleeën. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 352 Puberdagboek: Eva van den BoogaardLuister  

In de lente van 2006 houdt Eva van den Boogaard een dagboek bij. De enige die haar begrijpt is hete Joris uit de vijfde. Dat weet ze zeker, al heeft ze nog nooit een woord met hem gewisseld. Eva's columns vind je op hardhoofd.com/auteur/eva-van-den-boogaard Zie het privacybeleid op https://art1…

Afl. 351 Liefde: Jet van BoxtelLuister  

Jet van Boxtel verlaat de middelbare school om de wereld te ontdekken. Tijdens een avondje dansen in Nijmegen ontmoet ze een knappe blonde jongen die ook nog alles weet van literatuur, kunst en architectuur. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië …

Afl. 350 Gevaar: Jouke de JongLuister  

Jouke de Jong werkt op het Amsterdamse politiebureau Warmoesstraat, waar de verslaafde Salman af en toe gevonden voorwerpen komt brengen die nog niemand verloren heeft. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sel…

Afl. 349 Ouders: Evelyn VlasmanLuister  

Evelyn Vlasman is als opstandige puber geliefd bij klasgenoten en gevreesd bij leraren. Dan besluit haar vader zich bij de leraren te scharen. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 348 Gevaar: Babah TarawallyLuister  

Babah Tarawally vertelt over de oorlog in zijn geboorteland Sierra Leone. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 347: Micha Wertheim en Paulien CornelisseLuister  

Micha Wertheim vertelt een verhaal over gevaar, Paulien Cornelisse een verhaal over ouderschap. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 346 Kunst: Casper BraatLuister  

Casper Braat haalt kippen in huis voor de kunst. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 345 Puberdagboek: Sofie van OpdorpLuister  

'Ik ben verliefd op een jongen schuin boven me met zijn kluisje', schrijft Sofie van Opdorp in haar puberdagboek. 'Maar wie wil er nou met mij, het allerverminktste monster van de aarde en het hele sterren- en planetenstelsel?' Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyver…

Afl. 344 Verovering: Rosa van ToledoLuister  

Rosa van Toledo begint een nieuw leven in New York. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 343 Ouders: Thijs van LitsenburgLuister  

De vader van Thijs van Litsenburg heeft twee linkerhanden. Maar hijzelf ook. Daarom vraagt hij zijn vader toch om hulp. (Luister ook naar Thijs' eigen feelgoodpodcast Het Compliment!) Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art1…

Afl. 342 Duisternis: Gemma VenhuizenLuister  

Gemma Venhuizen wandelt met haar vader naar een Noors berghutje waarin een tekening hangt die daar dertig jaar geleden werd gemaakt door haar moeder. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 341 Donkere dagen: Martine BakkerLuister  

Buiten woedt er een hevige storm, maar binnen tikt deadlinejunkie Martine Bakker onverstoorbaar verder aan haar stukje. Het blauwe zwaailicht negeert ze. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 340 Een geluk bij een ongeluk: Joris LuyendijkLuister  

Uit zijn jaren als Midden-Oosten-correspondent diept Joris Luyendijk een raadsel en een mysterie op. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 339 Van mijn geloof gevallen: Caryn 't HartLuister  

Caryn 't Hart spreekt op de begrafenis van haar moeder en ineens ziet ze die paarse dame zitten. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 338 EHBO: Seino van BreugelLuister  

Seino van Breugel gaat naar het oerwoud in India om verhalen van de bevolking te verzamelen, maar komt terug met een verhaal van zichzelf. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 337 Puberdagboek: Jorine LamsmaLuister  

Hoi pipeloi! In 1984 is Jorine Lamsma dertien jaar en schrijft ze in haar dagboek over onder meer de scheiding van haar ouders. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 336 Kunst: Gerben BeutickLuister  

Gerben Beutick doet auditie voor de Kleinkunstacademie in Amsterdam. Zijn oma naait een kostuum. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 335 Verhalen uit het publiekLuister  

In deze speciale oudjaarsaflevering presenteren Paulien Cornelisse en Micha Wertheim een compilatie van de briefjes die tijdens Echt Gebeurd-middagen worden ingevuld door het publiek. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/pri…

Afl. 334 Kerst: Francisco van JoleLuister  

December 1978. Francisco van Jole is achttien jaar en gaat zwaarbewapend de kerstdagen in. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 333 Obsessies: Laura San GiorgiLuister  

In onze 333ste aflevering herhalen we een favoriet verhaal uit onze beginjaren, verteld en zelfs een beetje gezongen door Laura San Giorgi. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 332 Handel: Henk NorelLuister  

Als basketballtalent wordt Henk Norel gedraft voor de Minnesota Timberwolves. // Henk op instagram: instagram.com/gewoon.henk // Echt Gebeurd op instagram: instagram.com/echt_gebeurd Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.co…

Afl. 331 Toeval: Nathalie BaartmanLuister  

Op een datingsite komt Nathalie Baartman in contact met een man die haar bekend voorkomt. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 330 Kunst: Cindy HoetmerLuister  

Cindy Hoetmer haalt de zee in huis. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 329 Handel: Henrik HolmLuister  

De mevrouw achter het glas denkt dat Henrik Holm doof is. Maar dát is handig! Volg @echt_gebeurd op Instagram! Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 328 Puberdagboek: Hans Van RompaeyLuister  

In de winter van 1987-1988 is Hans Van Rompaey zestien jaar en schrijft hij in zijn dagboek over Mariska, Carien, Dina, Marleen, Ellen, Pascale, Sigrid, Tanja, Nathalie, Carolien en Katrien. 'Ge ziet, ik ben weer in totale confusion.' Volg @echt_gebeurd op Instagram! Zie het privacybelei…

Afl. 327 My funny valentine: Sanne PolsLuister  

Sanne Pols verhuist van Tilburg naar Amsterdam en begint daar een nog nieuwer leven dan gedacht. Sanne op Instagram: www.instagram.com/lgbtour_amsterdam Sanne op Facebook: www.facebook.com/LGBTouronthemove Echt Gebeurd op Instagram: www.instagram.com/echt_gebeurd Echt Gebeurd op Twitter: www.…

Afl. 326 Huisgenoot: Babs GonsLuister  

November 1991. Babs Gons is barvrouw in Barcelona. Op een avond komt er een groep mannen met lange jassen de bar binnen en ze denkt meteen: dit is foute boel. Echt Gebeurd op Instagram: www.instagram.com/echt_gebeurd Echt Gebeurd op Twitter: www.twitter.com/echtgebeurd Zie het privacybele…

Afl. 325 Geld: Erwin WieringaLuister  

Erwin Wieringa heeft het niet zo op geluksgetallen en loterijen. Echt Gebeurd op Instagram: www.instagram.com/echt_gebeurd Echt Gebeurd op Twitter: www.twitter.com/echtgebeurd Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/pr…

Afl. 324 Handel: Mathijs VlamLuister  

Mathijs Vlam heeft als groenteboer op de markt geleerd: het gaat niet om dat ene mandarijntje of die kiwi die je verkoopt, het gaat om de beleving. Echt Gebeurd op Instagram: www.instagram.com/echt_gebeurd Echt Gebeurd op Twitter: www.twitter.com/echtgebeurd Zie het privacybeleid op https:…

Afl. 323 Puberdagboek: Marieke ten BroekeLuister  

Heyzzz dagboek, schrijft Marieke ten Broeke, Mark wil met me kussen op de klassenfuif. Hij geeft me heel veel procent kans. Nu ben ik keiblij. Echt Gebeurd op Instagram: www.instagram.com/echt_gebeurd Echt Gebeurd op Twitter: www.twitter.com/echtgebeurd Zie het privacybeleid op https://art19.…

Afl. 322 Littekens: Job VogelLuister  

Job Vogel blijkt in een dorp in Tanzania vlakbij een luidruchtig evenement te logeren. https://www.culturele-vacatures.nl/2021/10/echt-gebeurd-zakelijk-leider/ Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-se…

Afl. 321 EHBO: Louis BenoistLuister  

Louis Benoist parkeert zijn truck bij een Canadees tankstation en bestelt een hamburgertje. Maar er is een oploopje. Er is onrust. www.culturele-vacatures.nl/2021/10/echt-gebeurd-zakelijk-leider Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op htt…

Afl. 320 Met de auto: Lisanne MeijersLuister  

In een Indiaas hostel maakt Lisanne Meijers kennis met Abou. Hij belooft haar het allermooiste uitzicht dat ze ooit gezien heeft. www.culturele-vacatures.nl/2021/10/echt-gebeurd-zakelijk-leider Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op h…

Afl. 319 Dieren: Maarten WesterveenLuister  

Als vijftienjarige nerd gaat Maarten Westerveen met andere nerds op natuurkamp. 'En wat ik het ergste vond: deze mensen accepteerden zichzelf.' Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 318 Voor het geld: Jack DruppersLuister  

Politieagent Jack Druppers gaat op boevenjacht maar vindt iemand anders. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 317 Tweede kans: Fattana MirzadaLuister  

Fattana Mirzada zint op wraak, maar haar moeder vindt rijstepap geschikter. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 316 Puberdagboek: Nora SchenkLuister  

'Ik vind Maarten echt niet leuker dan Maarten', schrijft de vijftienjarige Nora Schenk in haar dagboek. 'Probleem: wat nu met Maarten?' Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 315 Mediterranee: Farah CoppolaLuister  

Als dochter van een uitgever groeit Farah Coppola op met verhalen. Maar door haar vader worden haar kinderjaren ook een spannend verhaal op zich. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 314 Op reis: Jan Jaap van der WalLuister  

Als Jan Jaap van der Wal en zijn vriendin in de bergen op Cyprus een lifter meenemen, gebeuren er vreemde dingen. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 313 Onderweg: Pépé SmitLuister  

Terug naar een verleden waarin er keine Zukunft was: de gloomy jaren tachtig. Pépé Smit is achttien en treedt toe tot de band van bevriende krakers. (Meer informatie over het werk van Pépé vind je op www.fredhethert.nl) Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring …

Afl. 312 Tweede kans: Ron BusioLuister  

De pas gescheiden Ron Busio krijgt van zijn zevenjarige dochtertje twee zebravinkjes. 'Pap, je zorgt er goed voor hè?' Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 311 Puberdagboek: Anneke GalamaLuister  

'Ik heb mijn hoofd van achteren bijna kaal geschoren', schrijft Anneke Galama als puber in haar dagboek, 'lekker tegen de zin van pap en mam.' Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 310 Geweld: Joost van de LooLuister  

Joost van de Loo is in een progressief VPRO-gezin opgegroeid en gaat als student het goede voorbeeld geven in Zuid-Afrika. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 309 Tweede kans: Dorith GraefLuister  

Na lang wachten wordt Dorith Graef eindelijk gevaccineerd. Tegen hondsdolheid. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 308 Heetst van de strijd: Hans Jaap MelissenLuister  

Verslaggever Hans Jaap Melissen neemt zijn kind niet mee naar de oorlog. Andere vaders hebben geen keus. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 307 Moeders: Michelle ten BergeLuister  

Michelle ten Berge is vroedvrouw en wil zelf ook wel eens een bevalling meemaken. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 306 Puberdagboek: Arjen LubachLuister  

Midden jaren negentig stortte Arjen Lubach zijn hart uit in een puberdagboek. Vijftien jaar later had hij het lef om daaruit voor te lezen bij Echt Gebeurd in Toomler. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell…

Afl. 305 Marokko: Jochem de GrootLuister  

Als tiener in Marokko raakt Jochem de Groot op een filmset in de woestijn verzeild. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 304 Mijn vorige leven: Cindy PieterseLuister  

Cindy Pieterse komt als leerkracht voor groep 6 te staan. Dylan heeft ADHD en is net van de ritalin af, dus het kan zijn dat hij een beetje druk is. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 303 Littekens: Rayen PandayLuister  

Rayen Panday is te laat voor de aardrijkskundeles. Achterin de klas is nog één stoel vrij. Naast zijn droomvrouw. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 302 Beroemde mensen: Fenneke HordijkLuister  

De TV staat aan en Fenneke Hordijk herkent plotseling de stem van haar vroegere biologieleraar. Meer informatie over het Echt Gebeurd-boek vind je op www.echtgebeurdoppapier.nl Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#…

Afl. 301 Moederdag: Gover MeitLuister  

Moederdag is aanstaande en Gover Meit neemt zich voor een betere zoon te worden. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 300 Oorlog en vrede: Wim de BieLuister  

Op 21 november 1944 vond er in Den Haag een grote razzia plaats. Wim de Bie was vijf en herinnert het zich nog. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Nu te bestellen: Echt Gebeurd op papierLuister  

Extra! Extra! Hear all about it! Binnenkort verschijnt Echt Gebeurd op papier, een cassette met drie boekjes vol verhalen uit twaalf en een half jaar Echt Gebeurd. Het is nu al voor 25 euro te bestellen bij je favoriete boekwinkel en als het op 18 mei verschijnt gaat de verkoopprijs ietsje omhoog na…

Afl. 299 Onderweg: Janine WatsLuister  

Janine Wats gaat stage lopen in Burkina Faso. Daar gaat het er heel anders aan toe dan in Out of Africa. Het Echt Gebeurd-boek is nu te bestellen via onder meer www.echtgebeurdoppapier.nl Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.c…

Afl. 298 Huisgenoot: Jorn VeenstraLuister  

Jorn Veenstra neemt als Wageningse student zijn intrek in een kraakpand. Het huis en de tuin worden steeds idealer. Dan wordt er aangebeld door een haveloze figuur. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my…

Afl. 297 Puberdagboek: Maaike MarijneLuister  

De jeugd van tegenwoordig zegt het met likes en berichtjes, maar wie in 1994 veertien en verliefd was moest soms dagenlang op een brief wachten. Maaike Marijne vertelt erover in haar puberdagboek. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://…

Afl. 296 De laatste adem: Hans BeenhakkerLuister  

Het verhaal van Hans Beenhakker draait om de vraag: wat doen we met de as van moeder? Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 295 Reizen: Roelf Jan DuinLuister  

Roelf Jan Duin vertelt een onvervalst broodje aap-verhaal. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 294 Misdaad en straf: Roos le RouxLuister  

Roos le Roux fietst 's nachts alleen over een stille donkere weg naar een kasteeltje in De Bilt. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 293 Sprookjes: Floor SoesbergenLuister  

Floor Soesbergen beleeft het sprookje van Aladdin in het echt. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 292 Onbeschreven blad: Sander DonkersLuister  

Sander Donkers ontdekt dat een van zijn Amerikaanse soulhelden gewoon in Ruurlo woont. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 291 Het hart: Mariëtta NollenLuister  

Mariëtta Nollen is afgestudeerd in New York, maar eenzaam in een raamloze kelder in Queens. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 290 Misdaad en straf: Dorine WiersmaLuister  

Een korte cursus parkeerfraude. Uw cursusleider is Dorine Wiersma. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 289 Slechte beslissing: Micha WertheimLuister  

Micha Wertheim wordt goochelleraar aan het Magic Department van het prestigieuze Amerikaanse zomerkamp French Woods. Kijk voor informatie over Micha's nieuwe voorstelling 'Niemand anders' op zijn website www.michawertheim.nl Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring…

Afl. 288 Onderweg: Herman SandmanLuister  

Herman Sandman wil een boek schrijven over zijn voetbalheld Milko Ðurovski. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 287 Puberdagboek: Sara-May LeeflangLuister  

'Waarom geil jij op mijn broer?', vraagt de zus van Laurens aan Sara-May Leeflang. 'Wat denk je nou, dat hij een kleuter van veertien wil?' Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 286 Sneeuw en ijs: Sam van HaasterLuister  

Sam van Haaster is waar hij het liefste zijn wil: 'Kilometers en kilometers, dagen en dagen alleen maar witte sneeuw, metersdik, voor mij alleen.' Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 285 Onderweg: Aaf Brandt CorstiusLuister  

Tijdens haar laatste vakantie met hem is de vader van Aaf Brandt Corstius opmerkelijk mild en ontspannen. Zo kent ze hem helemaal niet. (Kijk voor de podcast van Aaf en Marc-Marie Huijbregts op hun instagram-account: www.instagram.com/marcmarieenaafvindeniets) Zie het privacybeleid op https://…

Afl. 284 Pubers: Johan PetitLuister  

In een regenachtig Mechelen ontdekt de zestienjarige Johan Petit: als het leven geen zin heeft, moet je de zin zelf maar verzinnen. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 283 Verhalen uit het publiekLuister  

In deze extra lange oudjaarsaflevering presenteren Paulien Cornelisse en Micha Wertheim een compilatie van zeer korte verhalen uit ons publiek. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 282 Marokko: Mohammed BenzakourLuister  

In het revalidatiecentrum eten Mohammed Benzakour en zijn moeder zonnig Marokkaans eten bij de kerstverlichting. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 281 Vlees en bloed: Paulo van VlietLuister  

Paulo van Vliet vertelt een verhaal over moederliefde. En het ontbreken daarvan. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 280 De baas: Lotte van GaalenLuister  

Lotte van Gaalen vertelt een spookverhaal. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 279 Leraren en leerlingen: Johan GoossensLuister  

Johan Goossens is achttien en gaat lesgeven aan Ghanese schoolkinderen. Geweld is daar onderdeel van het pedagogische systeem. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 278 Sprookjes: Jurrien BarettaLuister  

Jurrien Baretta is een sucker voor romantiek en krijgt de kans om met een stoere blonde Noor te kamperen in een tentje in de sneeuw. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 277 Marokko: Abdou BouzerdaLuister  

Op zijn vijftiende debuteert Abdou Bouzerda als wedstrijdbokser. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 276 Puberdagboek: Coosje WilterdinkLuister  

In reisloze tijden is Echt Gebeurd uw tijdreisbureau! Blader met ons mee in een puberdagboek van een halve eeuw geleden, sprankelend voorgelezen door de schrijfster zelf. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-…

Afl. 275 Oorlog en vrede: Minka NijhuisLuister  

In Birma noemt Minka Nijhuis zichzelf producer of educational materials, want je kunt daar maar beter geen journalist zijn. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 274 Onderweg: Willem de WolfLuister  

Eind jaren zeventig vaart Willem de Wolf met zijn vader en broertje het Lauwersmeer op. Oom Klaas gaat ook mee, want die heeft vaarervaring. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 273 Geweld: Rosa van ToledoLuister  

In deze aflevering staat Rosa van Toledo als held in haar hemd. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 272 Naar buiten: Matthias DeclercqLuister  

De Vlaamse journalist Matthias Declercq schreef een boek over het vissersdorp Urk, en denk maar niet dat dat vanzelf ging. (Informatie over het boek: www.uitgeverijpodium.nl/book/707/De-ontdekking-van-Urk.) Volg Echt Gebeurd op Twitter, Instagram en Facebook! Zie het privacybeleid op https://art19…

Afl. 271 Van mijn geloof gevallen: Jaus MüllerLuister  

Jaus Müller heeft geleerd dat pijn ook maar een emotie is. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 270 De laatste adem: Hannah FrazaLuister  

Hannah Fraza, tien jaar oud, ligt ziek in bed en wordt voorgelezen door haar moeder. (N.B. Onze verhalenmiddag op 11 oktober kan helaas niet doorgaan als gevolg van de coronamaatregelen. Abonneer je op onze nieuwsbrief als je wilt weten wanneer er weer een verhalenmiddag is, of volg Echt Gebeurd…

Afl. 269 Marokko: Naïma NajibLuister  

Naïma Najib besluit van een familiebezoek in Marokko een zakenreis te maken. Volg Naïma op Instagram: www.instagram.com/naimazahra En volg daar dan meteen ook Echt Gebeurd: www.instagram.com/echt_gebeurd Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californi…

Afl. 268 Puberdagboek: Beau van der BorstLuister  

Beau van der Borst kijkt terug op de zomer... van 2004. Ze was vijftien en hield een dagboek bij. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 267 Het hart: Mark WagemakersLuister  

Net uit een inrichting ontslagen stort Mark Wagemakers zich op de inrichting van zijn huis. twitter.com/snuisterij en twitter.com/echtgebeurd instagram.com/snuisterij en instagram.com/echtgebeurd Meer informatie over ons nieuwe seizoen vind je op www.echtgebeurd.net Zie het privacybelei…

Afl. 266 Het lichaam: Gerard van SantenLuister  

Gerard van Santen vertelt een verhaal over pijn als tegenstander en metgezel. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 265 Donkere dagen: Lotte KokLuister  

De oma van Lotte Kok verzaakt haar enige omaplicht. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 264 Terug naar school: Annemiek OverbeekLuister  

Annemiek Overbeek ervoer haar laatste jaar op de lagere school als een oase. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 263 Naakt: Sytse WilmanLuister  

Een mooie zomeravond, zes jaar geleden. Het ene moment zit Sytse Wilman nog met zijn vrouw op een steiger, het volgende moment waadt hij daaronder door het water. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-i…

Afl. 262 Naar buiten: Erwin WieringaLuister  

Elf jaar geleden was er ook een pandemie. Erwin Wieringa vertelt over die Mexicaanse griep. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 261 Lijf en leden: Kirsten Wiesman-SpoolderLuister  

Hoe Kirsten Wiesman-Spoolder als studente haar hart verloor. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 260 Puberdagboek: Pelumi AdejumoLuister  

We schrijven oktober 2012. Pelumi Adejumo is veertien en begint een dagboek. 'Eerlijk gezegd wilde ik een blog maken, maar ons toetsenbord doet het niet.' Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 259 Op reis: Merijn ScholtenLuister  

Het is 1996 en Merijn Scholten gaat met zijn ouders op kampeervakantie. Zijn zus gaat niet meer mee en nu mag hij de camping kiezen. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 258 Naar buiten: Paulien CornelisseLuister  

Als je gevraagd wordt bij een bevalling aanwezig te zijn, ben je volgens Paulien Cornelisse geslaagd als mens. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 257 Sprookjes: Linda PolmanLuister  

Veel Afrikaanse migranten hebben een rooskleurig beeld van Europa. De geliefde van Linda Polman niet. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 256 Dieren: ElisaLuister  

Als geboren dierenvriend komt Elisa al haar leven lang regelmatig voor dilemma's te staan. _______________ Deze aflevering is gesponsord door Best Secret, een online mode-warenhuis. Word lid via www.bestsecret.nl/echtgebeurd! Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyver…

Afl. 255 Huisgenoot: Fieke FlierLuister  

Als Fieke Flier op haar twaalfde een wietplant ontdekt op het balkon, weet ze wat haar te doen staat. _______________ Deze aflevering is gesponsord door Best Secret, een online mode-warenhuis. Word lid via www.bestsecret.nl/echtgebeurd! Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de pr…

Afl. 253 Onderweg: NassiraLuister  

Eens in de twee zomers gaat de familie van Nassira... nou, niet met vakantie, maar naar huis. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 252 Terug naar school: Lonneke van GenugtenLuister  

Lonneke en Sanne playbacken altijd Madonnaliedjes op de kamer van Kitty, want Kitty is een soort Madonna van negen. Tot Mariët op het toneel verschijnt en besluit dat Kitty niet meer mee mag doen. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https:/…

Afl. 251 Puberdagboek: Karen VandermeulenLuister  

De twaalfjarige Karen Vandermeulen noemt haar dagboek Joko. 'Als je niet akkoord gaat met deze naam, dan mag je het altijd zeggen.' Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 250 Littekens: Maarten WesterveenLuister  

Maarten Westerveen is een preutse puber van zestien met een probleem dat aangepakt moet worden. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 249 De laatste adem: Nel van RatingenLuister  

Waarom word je in godsnaam uitvaartondernemer? Nel van Ratingen legt het uit aan de hand van een mooi verhaal. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 248 Het hart: Heather RentonLuister  

Tussen Heather Renton en de Nederlandse mannen wil het nooit zo lukken. Gelukkig voegt Diego haar toe op Facebook. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 247 Fiasco: Lennart HofmanLuister  

Eind 2012. Lennart Hofman is een beginnend journalist en besluit zijn ultieme droom na te jagen: ooggetuige te zijn van de geschiedenis. Hij gaat naar Syrië om verslag te doen van de burgeroorlog. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https:/…

Afl. 246 Verovering: Jan van TienenLuister  

Jan van Tienen kan als jongen goed leren. Is tandheelkunde niet iets voor hem? Nou nee, zo blijkt later in zijn leven. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 245 Quarantaine: Micha WertheimLuister  

Micha Wertheim vertelt een waargebeurd quarantaineverhaal aan Chris Bajema, de Man met de Microfoon. Meer informatie over de podcast van Chris vind je op www.manmetdemicrofoon.nl Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#…

Afl. 244 Onderweg: Sanne PolsLuister  

Sanne Pols en haar zes middelbare-school-vriendinnen uit Brabant gaan voor het eerst vakantie vieren in het buitenland. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 243 112: Ania SharwoodLuister  

Als je merkt dat er bij je ingebroken wordt, moet je doortastend optreden. Maar Ania Sharwood wil ook weten of Carly wel terugkomt bij Jack. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 242 Sprookjes: Thea BrüggenLuister  

Thea Brüggen is op haar 23ste nog nooit verliefd geweest. De vriendin met wie ze per paard door Nederland zou trekken heeft het wel zwaar te pakken en ziet van hun vakantie af. Nou, dan gaat Thea wel alleen. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië…

Afl. 241 Liegbeesten en leugenaars: Leendert WesternengLuister  

Begin jaren zeventig. Omdat hij om werk verlegen zit zegt de zestienjarige Leendert Westerneng dat hij eenentwintig is en ervaring heeft met offsetdrukken. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 240 Naakt: Daphne GakesLuister  

Daphne Gakes is 23 en zit in een periode waarin ze veel ja zegt op dingen. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 239 Het hart: Lukas NelissenLuister  

Op een mooie voorjaarsavond speelt Nederland tegen Bulgarije in de Amsterdam Arena en verandert student Lukas Nelissen als bij toverslag in een sportjournalist. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-inf…

Afl. 238 Onderweg: Maarten van BuurenLuister  

Maarten van Buuren legt twee lijntjes ketamine neer en zet het vioolconcert van Sjostakovitsj op. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 237 Puberdagboek: Ilvy NjiokiktjienLuister  

Osama Bin Laden was waarschijnlijk net zo boos als zij, schrijft Ilvy Njiokiktjien als puber in haar dagboek. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 236 Onderweg: Daan JuijnLuister  

Kijk ze lopen, die toeristen met hun wandelschoenen en afritsbroeken. Daan Juijn en zijn vader weten dat je de Mulhacén ook gewoon in t-shirt en zwembroek en op allstars kunt beklimmen. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/…

Afl. 235 Huisgenoot: Yunus AktasLuister  

Yunus Aktas begrijpt niet waarom zijn broer hele dagen World of Warcraft speelt. Tot hij zijn eigen computer krijgt - en zijn eigen guild. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 234 Met de auto: Joke van den KerkhofLuister  

Net als Abel Tasman wil Joke van den Kerkhof naar Nieuw-Zeeland. Maar dan wel met de auto, een droombus die ze Tobias doopt. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 233 Een goede daad: Maarten van ErpLuister  

Op een koude winteravond ziet Maarten van Erp een auto wegzakken in de bevroren Slotervaart. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 232 Littekens: Hils RobbéLuister  

Hils Robbé heeft vaak geluk gehad in haar leven. Met woonruimtes in Amsterdam bijvoorbeeld en met dingen met elektriciteit. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 231 Donkere dagen: Oscar SmitLuister  

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 230 Sprookjes: Elma DrayerLuister  

Elma Drayer komt uit de ultra-orthodoxe vleugel van het gereformeerdendom. Dat heeft haar beleving van Oudjaarsavond getekend. Ad: Deze aflevering van Echt Gebeurd wordt mede mogelijk gemaakt door het Berlijnse online audiobedrijf Teufel. Teufel heeft voor luisteraars van Echt Gebeurd nu …

Afl. 229 Alleen: Mark WagemakersLuister  

Mark Wagemakers is bijna vijftien en brengt Kerstavond 2004 door in een psychiatrische inrichting. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 228 Alleen: Hester VerheijenLuister  

In de aanloop naar haar studie geneeskunde werkt Hester Verheijen een half jaar als vrijwilliger in een kliniek in Tamale, Ghana. Maar ze wil ook wel eens stappen. Echt een keer goed uit. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com…

Afl. 227 Donkere dagen: Koen KleijnLuister  

Sinterklaas zit om een Piet verlegen. Koen Kleijn is jong en heeft verder toch niets te doen. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 226 Tieners: Pépé SmitLuister  

Pépé Smit bracht als puber veel tijd door op het kasteel van een excentrieke Betuwse baron. Want daar was een Lipizzaner van de Spaanse Rijschool in Wenen. Ad: Deze aflevering van Echt Gebeurd wordt mede mogelijk gemaakt door het Berlijnse online audiobedrijf Teufel. Teufel heeft voor luister…

Afl. 225 Met de auto: Willem EekhofLuister  

Willem Eekhof heeft een kinderwens en een Suzuki Splash. Ad: Deze aflevering van Echt Gebeurd wordt mede mogelijk gemaakt door het Berlijnse online audiobedrijf Teufel. Teufel heeft voor luisteraars van Echt Gebeurd nu ook een speciale actie. Bij een minimale besteding van €179,99, krijg je name…

Afl. 224 Puberdagboek: Ronnie van VeenLuister  

Op het discofeest van Michiel slowt Ronnie voor het eerst met een meisje. En Vincent maar een gebaar maken van het gaat prima. Ad: Deze aflevering van Echt Gebeurd wordt mede mogelijk gemaakt door het Berlijnse online audiobedrijf Teufel. Teufel heeft voor luisteraars van Echt Gebeurd nu …

Afl. 223 Littekens: Saskia RoggeveenLuister  

De avond valt. Saskia Roggeveen is in de wildernis in Alaska. Ze gaat alvast terug naar de oude treinwagon met stapelbedden om het kampvuur aan te steken. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 222 Storyslam: Paulien CornelisseLuister  

Zelfs op haar achttiende en in Amerika merkte Paulien Cornelisse hoe leuk taal kan zijn. En hoe verwarrend. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 221 Duitsland: Felix KreierLuister  

Begin jaren negentig rekenen Felix en zijn vriend af met Duitsland om in Amsterdam een café voor knappe intellectuele homo's te beginnen. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 220 Curriculum vitae: Aaf Brandt CorstiusLuister  

Als verkoopster in de Bijenkorf leert Aaf Brandt Corstius de mensen kennen. Inclusief zichzelf. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 219 Een goede daad: Jack DruppersLuister  

Met zijn twee linkerhanden is politieagent Jack Druppers toch maar mooi levens gaan redden. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 218 Dieren: Steffi JornaLuister  

Steffi Jorna vindt een jong kauwtje en zet het bij de afwas. Haar oma betwijfelt of het vogeltje de volgende ochtend zal halen. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 217 Huisgenoot: Chris BrouwerLuister  

Waar komt toch die rare lucht vandaan in het nieuwe huis van Chris Brouwer? Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 216 Geweld: Anouk KemperLuister  

Een koopavond in 2004. De hevig puberende Anouk Kemper fietst naar de stad en wordt ingehaald door een motoragent. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 215 Puberdagboek: Barbara van der VeenLuister  

Maart 1981. Barbara van der Veen is bijna twaalf en begint een dagboek naar het voorbeeld van Anne Frank. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 214 Terug naar school: Kasper van RoyenLuister  

Die ene leraar kan soms het verschil maken. Maar die ene leerling net zo goed. Dat ondervond filosofiedocent Kasper van Royen. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 213 Bij mij in de straat: Seino van BreugelLuister  

Seino van Breugel gaat wonen in een bergdorpje in India, waar hij leert praten en lopen. Van een baby verandert hij in een giraf. Een berggiraf. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 212 Rock & roll: Jan VollaardLuister  

Het liefst was popjournalist Jan Vollaard natuurlijk zelf rocker geworden. Hij werd the next best thing en schreef toen alsnog een hit. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 211 Seks: Sidney VollmerLuister  

Halverwege de jaren negentig was alle porno nog analoog en Sidney Vollmer een jaar of veertien. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 210 Hier ver vandaan: Dorothée de RooyLuister  

Dorothée de Rooy gaat tien dagen aan zichzelf werken op Bali. 'Ik kan het iedereen aanraden. Mits in leuk gezelschap.' Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 209 Onderweg: Pieter BouwmanLuister  

Pieter Bouwman trakteert een vriendin en haar zoontje op tien dagen in een huisje aan zee op Sicilië. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 208 Vrienden: YvonneLuister  

Volgens haar vriend Arne is couchsurfen gewoon een verkapte vorm van internetdaten. Daar is Yvonne het totaal niet mee eens. Nee zeg. Wat een kortzichtig idee. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info…

Afl. 207 Via internet: Alex PloegLuister  

Het is 1998 en brugklasser Alex Ploeg maakt een emailadres aan. Blijkt dat zijn emailadres al aan iemand anders toebehoort. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 206 Alleen: Merel SteinwegLuister  

Merel Steinweg is wereldkampioen roeien, maar dat zou je niet zeggen als je haar ziet bij haar eerste training op de Ohio State University. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 205 Hier ver vandaan: Harm Ede BotjeLuister  

'Je oom is een leuke man', waarschuwt de vader van Harm Ede Botje hem, 'maar je moet wel met hem oppassen als hij drinkt.' Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 204 Vechten of vluchten: Lucia GrijpinkLuister  

Lucia Grijpink wil niet de standaard geneeskunde-backpacker zijn. Ze gaat niet naar Thailand of Vietnam, maar naar Vientiane, de hoofdstad van Laos. Haar eigenzinnigheid wordt beloond met de kans om in één keer haar studieschuld af te betalen. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en…

Afl. 203 Puberdagboek: Johan GoossensLuister  

Het is 1999 en de zestienjarige Johan Goossens begint een dagboek als een dankboek. 'Morgen ga ik het vertellen. Morgen ga ik het echt vertellen.' Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 202 Vaders en zonen: Merel MoistraLuister  

Als de vader van Merel Moistra met vakantie gaat, houdt iedereen zijn hart vast. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 201 Dieren: Janine WatsLuister  

In een plantenbak op het Amsterdamse dakterras van Janine Wats besluit een moedereend vijftien eieren te gaan uitbroeden. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 200 Het lichaam: Peter Paul van KempenLuister  

Peter Paul van Kempen gaat als badmeester, pardon waterfront specialist werken op een Amerikaans zomerkamp. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 199 Slechte beslissing: Joris TaanmanLuister  

Midden jaren negentig. Joris Taanman gaat naar de Osdorp Posse en haalt de krant. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 198 Sprookjes: Irene van der AartLuister  

Er was eens een sprookjespark in Brabant. Nee, niet de Efteling, het Land van Ooit! Irene van der Aart kon er van rollen spelen haar werk maken. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 197 Het recht: Jeroen de LeijerLuister  

'Heb je het al gehoord?', vraagt de buurman van Jeroen de Leijer op 11 september 2001. Eerst denkt Jeroen dat het over de aanslagen in New York gaat. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 196 Een goede daad: NinaLuister  

Probeer maar eens in balans te blijven als het SS-teken op het krijtbord in de yogaruimte verschijnt. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 195 Puberdagboek: Esma MoukhtarLuister  

'Ik vergeet soms dat ik het ben die schrijft', schrijft de vijftienjarige Esma Moukhtar begin 1988 in haar dagboek, 'en vaak ook schrijf ik alsof een ander het zou kunnen lezen.' Dertig jaar later leest ze het voor. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Cali…

Afl. 194 Thuiskomen: Niels RoelenLuister  

Majoor Niels Roelen is terug in Nederland. Maar in gedachten is hij nog in Afghanistan. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 193 Bij mij in de straat: Roos WesterveldLuister  

Roos Westerveld doet een spelletje met een vierjarige Australische jongen en ze denkt nog: wat een gekke klik. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 192 Vechten of vluchten: Harry KikstraLuister  

Harry Kikstra beklimt een berg in Alaska met een vulkaan uit Spanje. Want hoog in de bergen kun je maar beter niet alleen zijn. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 191 Slechte beslissing: Eva van de WaterLuister  

Halverwege hun reis door Cuba verliezen Eva en haar vriendin een tas met een dure fotocamera. Ze gaan op zoek naar de dief. En zij niet alleen. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 190 Sprookjes: Micha WertheimLuister  

Een volgetatoeëerde man met een zilveren tand wil Micha Wertheim naar Carré brengen. Maar eerst gaan ze naar Istanbul, een stad als een onbekend gedicht. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 189 Puberdagboek: Geesje TomassenLuister  

‘Ik zit erover te denken morgenochtend niet naar school te gaan, maar al mijn geld van mijn Zilvervloot te halen en weg te lopen’, schrijft de zestienjarige Geesje Tomassen op 3 maart 1982 in haar dagboek. ‘Waarheen zal ik gaan? Ik denk richting Frankrijk.’ Zie het privacybeleid op https://…

Afl. 188 Vrienden: Maarten WesterveenLuister  

Maarten Westerveen vertelt over de vriendschap die hij als student sloot met een man van 75. Terwijl Maarten zijn eerste geliefde kwijtraakte, vond Jan de zijne terug. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell…

Afl. 187 Fiasco: Stefan VerhaeghLuister  

Komend weekend is het carnaval, vooral in het zuiden van Nederland. Stefan Verhaegh groeide daar op en heeft een verhaal over de keer dat hij de rechterhand van Prins Carnaval mocht zijn. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com…

Afl. 186 Aan tafel: Sabine EgbertsLuister  

Sabine Egberts studeert aan de hotelschool en vindt een stageplek in Figueres, Spanje. Onder haar medestudenten staat het hotel bekend als Fawlty Towers. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 185 Tieners: Ruud KiewiedLuister  

Het is Valentijnsdag, dus er zal gezoend moeten worden. Door Ruud Kiewied bijvoorbeeld. Hij zit in groep 8 van de bassischool in Bavel en hij wil tongen. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 184 Slechte beslissing: Linda PolmanLuister  

Linda Polman reist achterop een brommer van Bo in Liberia naar Bo in Sierra Leone. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 183 Tieners: Teun van EssenLuister  

Privedetective Teun van Essen wordt verliefd op schikgodin Atropos. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 182 Puberdagboek: Raoul de JongLuister  

Zomer 1996. De twaalfjarige Raoul gaat van de basisschool naar de brugklas en besluit zijn gevoelens daarover toe te vertrouwen aan een dagboek. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 181 Vrienden: Xi ZengLuister  

De Chinese studente Xi Zeng beleeft een Hollandse winternacht met een Indiase baggersysteemontwerpster. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 180 Rivalen: Tex de WitLuister  

Al sinds zijn kindertijd is Tex de Wit meer een mentale dan een fysieke vechter. Maar op zijn 28ste moet hij het opnemen tegen een Russische beer. Hij krijgt de beroemde schaker Vladimir Epichin tegenover zich. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californi…

Afl. 179 Duitsland: Axel WickeLuister  

Als jongen in West-Berlijn vraagt Axel Wicke zich af waarom zijn neef Markus nooit op zijn verjaardag komt. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 178 De ex: Elma DrayerLuister  

Het jaar zit er bijna op, maar Elma Drayer moet nog wel even Oud en Nieuw gaan vieren in de Ardennen. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 177 Vechten of vluchten: Johnny DkdanLuister  

De Syrische student tandheelkunde Johnny Dkdan heeft het geven van injecties alleen geoefend op sponzen. Dan breekt in Aleppo de oorlog uit. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 176 Rivalen: Rogier JacobsLuister  

Rogier Jacobs wil dichter worden en doet mee aan een poetry slam. Net als zijn alter ego. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 175 Puberdagboek: Sarah ArnoldsLuister  

'Dit dagboek is vanaf nu officieel verboden terrein', schrijft Sarah Arnolds op 17 maart 2003. Vijftien jaar later leest ze haar pubernotities voor in Toomler. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info…

Afl. 174 Het lichaam: Eva ZwavingLuister  

Eva Zwaving vertelt een verhaal over het begin van alle verhalen: de geboorte. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 173 Verovering: Isabelle van der LooLuister  

Isabelle van der Loo komt zichzelf tegen. Het is liefde op het eerste gezicht. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 172 Via internet: Leontien de GraauwLuister  

In de chatbox van het snowboardforum deelt Leontien de Graauw haar diepste geheimen met... ja, met wie eigenlijk? Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 171 Familie duurt het langst: Mustafa DunmezLuister  

Mustafa Dunmez laat zich overhalen tot een blind date. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 170 Méditerranée: Joost NijsenLuister  

Op vakantie aan de Côte d'Azur ontpopt de jonge Joost Nijsen zich tot een profeet van de liefde. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 169 Geweld: Henk EuvingLuister  

Als er tegen sluitingstijd twee veel te goed geklede jongens de discotheek binnenkomen, weet agent Henk Euving: foute boel. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 168 Geweld: Eva RoversLuister  

Op vakantie gaat Eva Rovers op de vuist met de Zuid-Chinese Zee. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 167 Vrienden: Sanne PolsLuister  

Sanne krijgt een stalker op haar dak... Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 166 Vrienden: Jet BerkhoutLuister  

Bij Jet zit een meisje in de klas dat graag vrienden met haar wil worden... Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 165 Bonus: documentaire Het verhaal van Echt GebeurdLuister  

Om te vieren dat Echt Gebeurd tien jaar bestaat maakte Gijsbert van der Wal een documentaire waarin oprichters, redacteuren en andere betrokkenen vertellen hoe de verhalenmiddagen in Toomler tot stand komen en wat je (als verteller en als luisteraar) kunt hebben aan een goed verhaal. Zie het privac…

Afl. 164 Puberdagboek: Toosje HendriksenLuister  

Toosje worstelt met de snollen in onze 164e! Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 163 Verovering: Berend HarmsenLuister  

Berend gaat naar het Hoofddorp van China, Whenzou, met drie liedjes en een gitaar... Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 162 Suriname: Cyanne Toebes Moe-TjonLuister  

Cyanne heeft haar vader jaren niet gezien als ze het vliegtuig naar Paramaribo pakt om hem haar nieuwe vriend te tonen... Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 161 Méditerranée: Hemza LasriLuister  

Het is bijna zomer en Hemza propt zich in de auto voor de lange reis naar het Zuiden... Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 160 Het recht: Martin HeijmeriksLuister  

Martin krijgt in Oeganda het lot van een ander in zijn handen gedrukt. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 159 Puberdagboek: Renée van HeterenLuister  

Waarschuwing! Renées dagboek bevat heftig materiaal over eetstoornissen en is misschien niet voor iedereen geschikt. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 158 Dieren: Jet BerkhoutLuister  

Of het nou om honden, goudvissen of cavia's gaat, het botert niet tussen Jet en de dieren. Op een feestje besluit ze wat constructiefs met dat gebrek aan dierenliefde te doen... Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#…

Afl. 157 My Funny Valentine: Maarten SmuldersLuister  

Maarten trekt zijn stoutste schoenen aan en vraagt zijn droomvrouw uit voor een date. Fris gewassen, haren gekamd: wat kan er misgaan? Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl 156 Rivalen: Joris van MeelLuister  

Joris' droom komt uit: hij wordt door zijn droomclub NAC Breda gescout! Maar in zijn keepersfantasieën over volle stadions en gepakte penalties had hij buiten René gerekend... Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#…

Afl. 155 Suriname: Etchica VoornLuister  

Etchica droomt van haar grootmoeder die ver weg in Suriname woont. Na jaren wachten maakt oma dan eindelijk de grote oversteek... Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 154 Rivalen: Pépé Smit Luister  

De 16-jarige Pépé Smit neemt het op tegen haar plaatselijke HEMA-manager... Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 153 Puberdagboek: Nanda BrouwerLuister  

Nanda Brouwer leest voor uit haar puberdagboek. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 152 Het recht: Remy Jon-MingLuister  

Remy is klaar met modellenwerk, maar dan wordt hij gevraagd voor een laatste klus. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 151 Oorlog en Vrede: Jaus MüllerLuister  

Jaus mag voor de krant mee op missie naar Afghanistan... Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 150 Verhuizen: Martine BakkerLuister  

Martine Bakker wil journalist worden. Ze solliciteert bij de omroepen. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 149 112: RiaLuister  

Ria werkt op de meldkamer. Op een dag ziet ze dat een collega zelf hulp nodig heeft. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 148 Verhuizen: Kasper van RoyenLuister  

Kasper van Rooyen is op zoek naar een huis voor hem en zijn dochter. Hij krijgt reactie van een woongroep. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 146 Post: Jan Jaap van der WalLuister  

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 145 Puberdagboek: Daphne GakesLuister  

Daphne Gakes leest voor uit haar puberdagboek. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 144 Het recht: Anouk KemperLuister  

Anouk Kemper wordt opgelicht via internet. Ze maakt er melding van bij de politie. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 143 112: Micha WertheimLuister  

Micha Wertheim wordt opgebeld. Hij moet naar het ziekenhuis. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 142 Geld: Massih HutakLuister  

Massih Hutak vlucht met zijn familie vanuit Afghanistan naar Nederland. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 141 Puberdagboek: Mijke JoostenLuister  

Mijke Joosten leest voor uit haar puberdagboek. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 140 My funny valentine: Botte JellemaLuister  

Botte Jellema kijkt graag naar the Wonder Years. Jaren later denkt hij er nog aan terug, hij gaat op Tinderdate. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 139 Beroemde mensen: Mareen KamphuisLuister  

Maureen Kamphuis gaat graag uit met haar vriendinnen in de Roxy. Zij wordt alleen nooit mee naar huis genomen door mooie mannen, want zij gaat liever voor een goed gesprek. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not…

Afl. 138 My funny valentine: Jochem van StaalduineLuister  

Jochem van Staalduine krijgt twee valentijnskaarten. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 137 Van mijn geloof gevallen: NazgolLuister  

Nazgol moet weg uit Iran. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 136. Geven en nemen: Nathalie BaartmanLuister  

Afl. 136. Geven en nemen: Nathalie Baartman by Echt Gebeurd Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 135 Misdaad en straf: Henk EuvingLuister  

Het is 1980. Henk Euving wordt politieman. Dan wordt de nieuwe koningin ingehuldigd. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 134 Puberdagboek: Anke Van KruistumLuister  

Anke van Kruistum leest voor uit haar puberdagboek. Meer dagboeken en verhalen op www.echtgebeurd.net Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 133 Aan tafel: Jeroen VosLuister  

Jeroen Vos gaat een weekje bij een bevriend stel op bezoek, in Griekenland. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 132 112: Rosa van ToledoLuister  

Rosa van Toledo gaat alleen met vakantie, naar de Ardennen. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 131 Op het podium: Okke WestdorpLuister  

Als kind wil Okke Westdorp muzikant worden. Bij de Harmonie in het dorp gaat hij iedere week kijken. Dan komt er een plek vrij in het orkest. Meer verhalen: www.echtgebeurd.net Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do…

Afl 130 Beroemde mensen: AlexandraLuister  

Alexandra gaat met een vriendin naar Rusland. Ze neemt Pride & Prejudice van Jane Austen mee voor als het saai wordt. Meer verhalen: www.echtgebeurd.net Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 129 Puberdagboek: Jan HoekLuister  

Jan Hoek leest voor uit zijn puberdagboek. Meer verhalen en puberdagboeken: www.echtgebeurd.net Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 128 De dood in de ogen: Elma DrayerLuister  

Als kind droomt Elma Drayer van drama. ('Waarom gaat er nou nooit eens niemand dood?') Nog even geduld, zei de Dood. Meer verhalen: www.echtgebeurd.net Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 127 De laatste adem: Maurits De BruijnLuister  

Maurits de Bruijn wordt door zijn broer gekoppeld aan de jongen met een BMW Z4. Ze gaan op date. Meer verhalen luisteren of zelf een keer vertellen? Ga naar www.echtgebeurd.net Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do…

Afl. 126 Dieren: Howard KomproeLuister  

Howard Komproe verhuist van Nederland naar Suriname. Daar heeft hij ineens meer huisdieren. Meer podcasts: www.echtgebeurd.net. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 125 Kogels: Eva Maria StaalLuister  

Eva Maria Staal gaat geld halen bij de bank. Het loopt iets anders dan verwacht. Meer verhalen luisteren? Ga naar www.echtgebeurd.net of abonneer je op de podcast via iTunes. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-n…

Afl. 124 Pubers: Johan PetitLuister  

De jonge Johan Petit is op zoek naar zichzelf. Hij hoort een lied van Freek de Jonge. Meer podcasts zijn te horen op www.echtgebeurd.net. Via itunes kun je je abonneren. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-s…

Afl. 123 Puberdagboek: Caro DestLuister  

Caro Dest leest voor uit haar puberdagboek. Voor meer podcasts ga naar www.echtgebeurd.net Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 122 Verdwaald: Anke LaterveerLuister  

De therapeut van Anke Laterveer vindt dat het tijd is voor een doorbraak. En deze doorbraak krijgt Anke. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 121 Fiasco: Isabel NolteLuister  

Isabel Nolte rijdt terug van een kroegavond naar huis. Het is donker, ze is dronken. Dan komt ze een jongen tegen bij het stoplicht. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 120 Te land, ter zee en in de lucht: OsamaLuister  

Osama woont in Aleppo. Wanneer de oorlog uitbreekt, moet hij huis en haard verlaten. Meer verhalen op: www.echtgebeurd.net. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 119 Muziek: Erik de JongLuister  

Erik de Jong ontmoet Marc Almond. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 118 De ex: Noah SchielenLuister  

Noah Schielen heeft een wedstrijd met een vriendin. Wie als eerst met een jongen zoent, krijgt één euro. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 117 Puberdagboek: Wieger WindhorstLuister  

Wieger Windhorst leest voor uit zijn puberdagboek. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 116 List en Bedrog: Niels RoelenLuister  

Niels Roelen staat op de middenstip van een voetbalveld. Voor hem stelt het andere elftal zich op. Het draagt geen korte broekjes en noppen, maar bayonetten en mortieren. Welkom in Uruzgan. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.c…

Afl. 115 Holland Amerika: Rebecca WilsonLuister  

Al is Rebecca Wilson half Amerikaanse, veel heeft ze niet met de U.S of A. Behalve met haar oma Bev dan. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl 114 Pubers: Chiem van StraatenLuister  

Wanneer Chiem van Straaten zestien is, begint het grootste avontuur van zijn leven: hij gaat zonder ouders op reis. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 113 Aan tafel: Hiske VersprilleLuister  

Hiske Versprille werkt als kok in een Italiaans restaurant. Ze heeft het niet gemakkelijk. Maar dan komt de kaasman. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 112 Kogels: Wassilios AthanasiadisLuister  

Wassilios Athanasiadis vecht in Afghanistan. Op een dag gaat hij met een paar soldaten op expeditie. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 111 Puberdagboek: Maria IbrahimLuister  

Maria Ibrahim leest voor uit haar puberdagboek. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 110 Dieren: Joep Van DeudekomLuister  

Joep van Deudekom heeft een olifantenverhaal, een verhaal dat zo goed is dat hij het zelfs op feestjes van andere mensen hoort. Toch vertelt hij het niet meer graag. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-m…

Afl. 109 List en bedrog: Sanne PolsLuister  

Tijdens de Poetinprotesten in 2013 gaat Sanne Pols op date. De avond loopt voorspoedig, totdat ze bij het meisje thuiskomt. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 108 Aan en uit II: Maarten PietersonLuister  

Wanneer Maarten Pieterson op een avond laat de trein naar huis neemt, ziet hij in dezelfde coupé zijn vrouw zitten. Dat is vreemd, want tegen hem zei ze dat ze die avond gewoon thuis was. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.co…

Afl. 107 Dieren: Sander NieuwenhuijsenLuister  

Sander Nieuwenhuijsen studeert biologie. Om af te studeren loopt hij mee met een onderzoek naar de links- en rechtshandigheid van duiven. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 106 Voor het geld: Jacquelien NoordhoekLuister  

Jacquelien Noordhoek heeft een vermogende vader. Hij belooft haar bergen wanneer is ze later groot is, 'alles is later voor jou'. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 105 Vlees en bloed II: Shanti Udo De HaesLuister  

Shanti Udo de Haes gaat in Nepal op zoek naar haar biologische ouders. Wonder boven wonder vindt ze een gezin dat zegt haar familie te zijn. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 104 Hier ver vandaan: Driss AarabiLuister  

Driss Aarabi gaat met zijn goudkleurige Opel Kadett naar de bruiloft van zijn oom. Wanneer de bruiloft afgelopen is, wil hij zo snel mogelijk naar huis. Maar de weg is donker en het is laat. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.…

Afl. 103 Muziek: Sander van OpzeelandLuister  

Sander zat als tiener in een vervelende havoklas, die muziekles kreeg van een blinde lerares. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 101 Gevangen: Jack DruppersLuister  

Jack Drupper is geen held, maar toch wordt hij wijkagent, praatpolitie. Op een dag wordt hij opgeroepen, want de kroeg op de hoek wordt verbouwd. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 100 Gevangen: Victor BrandsLuister  

Victor Brands belandt in de gevangenis in de USA. Hij komt in een cel waar hij ontdekt dat hij niet alleen is. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 99 De dood in de ogen: Hans BerbeeLuister  

Hans Berbee werkt in een ziekenhuis als analist. Hij vertelt hoe het is om bij levensgrote vraagstukken op de kinderafdeling te zijn. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 98 Puberdagboek: Rinke VerkerkLuister  

Rinke Verkerk leest voor uit haar puberdagboek. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 97 De nacht: Laura van der VetLuister  

Laura van der Vet is een brave puber, ze houdt niet van uitgaan en van drinken, want ze wil president worden. Dan wordt ze uitgenodigd voor een feestje. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 96 Aan en uit: Johan GoossensLuister  

Johan Goossens heeft de liefde gevonden: Prince, een mooie en lieve jongen uit Ghana. Johan is tot over zijn oren. Tot hij de iPad van zijn vriend bekijkt. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 95 Aan tafel: Victor Bergen HenegouwenLuister  

Als kind heeft Victor Bergen Henegouwen het thuis niet fijn. Hij gaat naar de Jongeren SOS om hulp te krijgen, maar SOS gaat niet op de vraag in. Hij verzint een plan. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell…

Afl. 94 Tussen de regels IV: Linda PolmanLuister  

Linda Polman is journalist, wanneer ze twee vrouwen in Osdorp interviewt over hun actie voor een terdoodveroordeelde in Texas, ontdekt ze dat er meer aan de hand is. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-m…

Afl. 93 Tussen de regels III: Eva Maria StaalLuister  

Eva Maria Staal is 36, werkt 12 jaar succesvol in de wapenhandel, maar wil stoppen. Ze wordt moeder en ze gaat schrijven. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 92 Borsten II: Erik PuntLuister  

Wanneer Erik Punt in de pubertijd komt, is hij maar in één ding geïnteresseerd: borsten. Hij zoekt én vindt. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 91 Een nieuw begin II: Roland VonkLuister  

Waar de meesten van ons op hun veertigste achter hun oren krabben om uit te zoeken wat ze nu eigenlijk moeten doen met de rest van hun leven, raakt Roland Vonk op zijn 24ste in een flinke crisis. Anoniem en vertrouwelijk praten over zelfdodingsgedachten? Ga naar www.113.nl of bel gratis naar 0800-…

Afl. 90 Puberdagboek: Lisette SmeetsLuister  

Lisette Smeets leest voor uit haar puberdagboek. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 89 Natuur: Jennifer EvenhuisLuister  

Jennifer Evenhuis is na een relatie met een foute man op zoek naar rust in de natuur. Ze gaat op kano en yogavakantie. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 88 Borsten: Latoya van der MeerenLuister  

Latoya van der Meeren groeit op bij de Jehova's Getuigen. Ze leert daar wat ze mag, maar vooral ook niet mag. Zoals bloot rondlopen. Ze droomt van een vrij leven. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-i…

Afl. 87 Een nieuw begin: Emilio GuzmanLuister  

Wanneer Emilio Guzman in de spiegel kijkt, ziet hij zijn vader. Maar in plaats van dat hij hier trots op is, is hij bang: zijn vader is namelijk een alcoholist. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-inf…

Afl. 86 Broers en Zussen II: Elma DrayerLuister  

Elma Drayer is de enige blonde in haar donkerharige familie. Op een dag krijgt ze te horen dat ze een broertje of zusje krijgt. Elma is blij, want misschien heeft het nieuwe kindje ook blonde haren. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https:…

Afl. 85 Tussen de regels II: Chris KeulemansLuister  

Chris Keulemans keept bij ASV Arsenal, een voetbalclub in Amsterdam. Op een winteravond staat er ineens een nieuwe keeper op het veld: Bamba uit Ghana. Chris moet zijn doel verdedigen. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/pr…

Afl. 84 Tussen de regels: Charlotte BrandingLuister  

Op haar 17e leert Charlotte Branding een verborgen wereld kennen. Een wereld van rood pluche, zacht gekreun en vochtige lolly's: ze gaat werken bij een 06-lijn. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-inf…

Afl. 83 In de natuur: Frederique SchutLuister  

Frederique doet mee aan een paardenrace. Ze doorkruist 1000 km Mongolië. Een deelneemster werkt op haar zenuwen. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 82 Borsten: Susannah HermanLuister  

Susannah Herman heeft grote borsten. Altijd wanneer ze langs een bouwput loopt, krijgt ze commentaar. Maar dat verandert. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 81 Een nieuw begin: Esther PorcelijnLuister  

De middelbare school is voor Esther Porcelijn een hel. Ze wordt gepest. Ook op de acteursopleiding vindt ze niet haar draai. Dan besluit ze filosofie te studeren. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-i…

Afl. 80 Broers en Zussen: Cathelijn SchilderLuister  

Wanneer Cathelijn met haar broer Jeroen naar Rome op vakantie gaat, merkt ze dat hij geen interesse heeft in de Sixtijnse kapel en ruïnes. Hij badmintont liever en luistert op zijn mp3-speler naar soera's uit de koran. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van …

Afl. 79 Puberdagboek: Saskia Van EngelandLuister  

Saskia van Engeland leest uit haar puberdagboek voor. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 78 Vrienden - Daan BörgerLuister  

Tijdens zijn studie communicatiewetenschappen onderzoekt Daan Börger facebook. Hij ontdekt hoe je kan zien wie jouw profiel het meest bekijkt. Hij schrikt wanneer hij ziet wie dat bij zijn pagina is. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op http…

Afl 77. Broers en Zussen: Coco SchrijberLuister  

Coco Schrijber heeft twee broers. De één rijdt motor, de ander een puch. Wanneer de oudste broer in de Rode Zee overlijdt, moet Coco moet op zoek naar een doodverklaring. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not…

Afl. 76 Kogels II: Nadja SchijveschuurderLuister  

Nadja Schijveschuurder is geen held. Ze wordt al hysterisch van een ongehoorzaam vlammetje van een petroleumbrander. Dan wordt er midden in de nacht op haar deur geklopt. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-s…

Afl. 75 Verdwaald: Sjoerd HamburgerLuister  

Sjoerd Hamburger roeit. Wanneer hij voor een race in Zambia zit, drukt de organisator van de race hem op het hart: kijk uit voor wilde dieren en ga nooit in je eentje het terrein af. De volgende dag vertrekt Sjoerd alleen in een taxi naar de woestijn. Zie het privacybeleid op https://art19.com/priv…

Afl. 74 Kogels: Stefan VerhaeghLuister  

De ouders van Stefan Verhaegh hielden niet van oorlog. Zij waren voor vrede. Dat hebben Stefan en zijn zusje geweten. Van meedoen in politiek straattheater tot napalmfoto’s in het familiefotoboek. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https:…

Afl. 73 Curriculum Vitae II: Nathan VechtLuister  

De mooiste baan van Nathan Vecht was het ambt van postbode. De glans zat niet in het buitenleven, of in het brieven sorteren, maar in het postbodepak. Het kostuum bracht Nathan op het huwelijksfeest van Maxima & Alexander én in Elburg, een klein plaatsje op de Veluwe. Zie het privacybeleid op http…

Afl. 72 Puberdagboek Willem BoschLuister  

‘Waarschuwing: mag ik u erop wijzen dat u verboden gebied hebt betreden, u hebt intrede gedaan in het absoluut persoonlijk gebied van Willem Bosch, en wanneer ik merk dat er in mijn persoonlijke documenten is gelezen, ik ken alles uit mijn hoofd, zal ik daarna erg chagrijnig zijn.’ Zie het priv…

Afl. 71 Het Is Maar Een Spelletje - Ton van der GraafLuister  

Wanneer journalist Ton van der Graaf in 1985 vanuit Oeganda voor VPRO Radio verslaggeeft, sluit hij zich aan bij de plaatselijke voetbalclub, Kampala Express. Langzaamaan leert hij de jongens kennen, net als hun huiveringwekkende geschiedenis. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en d…

Afl. 70 De Nacht - Erik PuntLuister  

Erik Punt vertrekt een week naar Parijs om alleen te zijn. In het centre Pompidou ontdekt hij een kamer die zo donker is dat hij geen hand voor ogen ziet. Hij waant zich eindelijk echt alleen. Plots klinkt de stem van een vrouw. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverkla…

Afl.69 Curriculum Vitae Linda PolmanLuister  

Wanneer Linda Polman jarig is, krijgt ze een Kip caravan van een vriendin cadeau. Het wagentje, niet groter dan 5 bij 2 meter, heeft scheuren in de wanden en staat op een verlaten kampeerterrein op de hoge Veluwe. Toch trekt Polman er direct in om haar boek af te schrijven. Dan valt de winter in. Z…

Afl. 68 Puberdagboek Elma DrayerLuister  

Liever was ze als negentiende eeuwse prinses geboren, maar Elma Drayer trof een ander lot. Ze groeide op als gereformeerde domineesdochter in het midden van de jaren zeventig. Geen walsen en edele handkussen, maar zondags vervelen in de kerk, tongzoenen en een links vriendje met een ‘actieve staat…

Afl. 67 Heimwee III: Joep van DeudekomLuister  

Hoera! Zoon Thijs is geboren! Maar vader Joep vertrekt 6 weken na de geboorte toch nog even naar Jakarta voor een optreden met NUR. Van heimwee heeft hij geen last totdat hij op de terugreis te horen krijgt dat zijn zoon in het ziekenhuis ligt. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en …

Afl. 65 Heimwee: Elissa CapelleLuister  

Voor Elissa Capelle was de wereld simpel: haar vader was een held. Maar die ene reis naar haar beste vriendin in Kenia veranderde haar hele leven... Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 64 De buren III: Elma DrayerLuister  

Elma Drayer was 22 jaar en ging voor het eerst in haar leven in een eigen huisje wonen aan de toen nog verpauperde van Woustraat in de Amsterdamse buurt 'De Pijp'. Nadat ze er 2 weken woonde ontmoette ze haar buurman... Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van …

Afl. 63 De Buren II: Linda PolmanLuister  

Linda Polman heeft moeite met haar bovenbuurvrouw vanwege het gedrag omtrent haar grote rode kat. Wanneer haar verloofde, uit West-Afrika, naar Nederland komt. Weet hij dat Linda haar bovenbuurvrouw een heks is en in West-Afrika worden heksen vermoord... Zie het privacybeleid op https://art19.com/p…

Afl. 62 puberdagboeken: Alma MathijssenLuister  

Alma Mathijssen leest voor uit haar puberdagboeken Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 61 De Buren: Paulien CornelisseLuister  

Paulien krijgt een nieuwe onderbuurman. Op een dag waarop ze besluit te gaan sporten treft ze hem dood aan... Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 60 Haat en Wraak III: Tim KampsLuister  

Tim staat in de finale van het Amsterdams Kleinkunstfestival en wint. In de recentie wordt zijn moeder, die in de zaal zat, uitgebreid genoemd. Ging dat te ver en was het tijd voor wraak? Ja... Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art…

Afl. 59 Haat en Wraak II: Michael SchaapLuister  

Zaterdagmorgen, Amsterdam op zijn mooist en iedereen blij, Michael zelf zit in een meer gespannen sfeer in zijn auto en wordt op straat geblokkeerd door een stil staande auto... Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#d…

Afl. 58 Haat en Wraak: Jet BerkhoutLuister  

Jet Berkhout wilde een artikel gaan schrijven over alle bezigheden op een cruiseschip. Na de meeste activiteiten op het schip te hebben gedaan moest er nog 1 activiteit afgevinkt worden... De kunstgalerie, waar tot haar verbazing werken werden verkocht van bekende schilders. Wat zou zij daar graag i…

Afl. 57 Op Het Podium II: Pim De KuijerLuister  

Pim de Kuijer heeft eerder een verhaal verteld op het 'Echt Gebeurd' podium (podcast Afl. 22). In dat verhaal kwam hij met zijn sexuele gerichtheid uit de spreekwoordelijke kast. Nadien een bericht van een onbekende... Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van C…

Afl. 56 Op het podium: Daniël CornelissenLuister  

Daniël kijkt na zijn studie aan de toneelschool, vol verwachting van roem en geluk de toekomst op het podium in. Kijkt hij er nu nog zo naar? Luister naar zijn verhaal. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-se…

Afl. 55 Macht: Eva Maria StaalLuister  

Eva Maria Staal was 10 jaar en had nog nooit iets gepikt. Ze hield niet van pikken en je mocht niet pikken. Dat had ze thuis zo geleerd. Jaren later, na haar eerste huwelijk, ontmoette ze Harry... Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://…

Afl. 53 Puberdagboeken: Dagboek Joost NijsenLuister  

Joost Nijsen leest voor uit zijn puberdagboeken. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 52 Duisternis II: Nadja SchijveschuurderLuister  

Nadja komt in aanraking met "het licht". Hoe dit haar naar de duistere periode leidt. Luister naar haar verhaal. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl 51. Duisternis: Johan PetitLuister  

Johan zat bij de VNJ (Vlaams Nationalistisch Jeugdverbond), een grillig fascistische vereniging, waar hij van zijn 5,5e tot 6,5e levensjaar actief was. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 50 Puberdagboeken: Oene KlumperLuister  

Oene Klumper leest voor uit zijn puberdagboeken. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 49 Rock'n Roll: Maarten WesterveenLuister  

Maarten vertelt een verhaal over een bijzondere ontmoeting. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 48 Gestrand: Vanessa GroenewegenLuister  

Vanessa is vaak gestrand in haar leven, maar 1 verhaal is haar in het bijzonder bij gebleven... Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 47 Puberdagboeken: Isabelle Luister  

Isabelle leest voor uit haar puberdagboeken. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 46 Thuiskomen: Eva Maria StaalLuister  

Eva Maria Staal vertelt over haar lange adem voor het adopteren van een kind uit het buitenland. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 45 Gestrand: Tim KampsLuister  

Tim Kamps was heel ernstig ziek. In het ziekenhuis wilden zij hem geen infuus geven. 's Nachts is hij geholpen door een arts die in het ziekenhuis achteraf niet bekend bleek te zijn. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/priv…

Afl. 44 Dagboek V: Nina de la CroixLuister  

Nina de la Croix leest voor uit haar puberdagboeken Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 42 Groupies: SpinvisLuister  

Erik de Jong (Spinvis) werd geïnterviewd door een journalist die dacht een andere 'Erik de Jong' voor zich te hebben... Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 40 Sex, Drugs en Rock & Roll: Merel RozeLuister  

Merel Roze heeft nog nooit XTC durven gebruiken, terwijl veel van haar vrienden deze drug fantastisch vinden. Gaat ze het dan toch een keer proberen? Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 39 Drugs: Kees van AmstelLuister  

Kees van Amstel is 47 jaar. Hij vraagt zich af of hij wel genoeg heeft meegemaakt in zijn leven. Drugs.... Dat heeft hij nog niet geprobeerd. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 37 De Baas II: Niels RoelenLuister  

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger en vertelt over zijn tijd in Afghanistan waar hij leiding gaf aan een groep soldaten. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 36 Uitgaan: Jan HiddinkLuister  

Jan Hiddink is festivalorganisator en programmeur van onder andere '5 days off'. Hij vertelt over een eerdere ervaring die hij heeft als organisator. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 35 De Baas: Linda PolmanLuister  

Linda Polman vertrekt als journalist naar Sierra Leone om te schrijven over het diamantgraven. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl 34. Puberdagboek V: Anne BüdgenLuister  

Anne Büdgen leest voor uit haar puberdagboeken. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 33 Obsessies II: Miriam van OortLuister  

Miriam van Oort vertelt hoe haar verliefdheid zich ontwikkelde tot een ware obsessie. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 32 Uitgaan: Frans de WitLuister  

Frans de Wit Studeert af met zijn 'HAVO-pretpakket'. Wat hem nadien gebeurt.... Luister naar zijn verhaal Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 31 Onderweg: Tim KampsLuister  

Tim Kamps is een uitgesproken dierenvriend en met zijn band op reis in Portugal. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 30 Obsessies: Laura San GiorgiLuister  

Het getal 3 is een obsessie voor Laura, maar dat is niet de enige obsessie waar ze mee heeft leren omgaan. Luister naar haar verhaal in deze podcast. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 29 Puberdagboek IV: Caroline van KeekenLuister  

Caroline van Keeken leest voor uit haar puberdagboeken Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 27 Littekens: Michael SchaapLuister  

Vaak zit er een mooi verhaal achter een litteken. Zo ook bij Michael Schaap. Wanneer hij de leeftijd van 18 jaar bereikt begint het verhaal achter zijn litteken. Luister naar zijn verhaal in deze podcast. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op …

Afl. 26 Politiek III: Thomas GastLuister  

Thomas Gast houdt zich niet erg graag bezig met politiek. Toch komt hij er in terecht via een eigenaardige samenloop van omstandigheden. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 25 Mijn Vorige leven: Floor van der WalLuister  

Floor van der Wal vertelde bij 'Echt Gebeurd' een verhaal over haar leven op de middelbare school, wat niet altijd gemakkelijk door haar haar ervaren werd. 1 specifiek persoon speelde daar een grote rol in. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië o…

Afl. 24 De Klant Is Koning: Reinder RustemaLuister  

Reinder Rustema heeft een kapotte telefoon. Vol goede moed brengt hij zijn telefoon weg ter reparatie. Hoe gaat dat hem af. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 23 Politiek: Lucien StöplerLuister  

Lucien Stöpler wil de waarheid vertellen. Hij vertelt over zijn politieke ambities, zijn politieke loopbaan en daarna. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 22 Politiek: Pim de KuijerLuister  

Pim de Kuijer werkte in de politiek voor een Europarlementariër en vertelt een verhaal waarin hij zichzelf zoekt en ontdekt. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 21 Liegbeesten en leugenaars: Sieger SlootLuister  

Sieger Sloot is een acteur en geen schrijver. Hij vertelt hoe hij verwikkeld raakte in een web van leugens. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 20 Beesten: Esther GerritsenLuister  

Esther Gerritsen vertelt over het verlies van haar kat. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 19 Op reis: Linda PolmanLuister  

Linda Polman is een actief volgeling geweest van de 'Lonely Planet' reisgids en ze verafschuwde 'Neckermann' reizigers, die in bussen een geheel verzorgde vakantie tegemoet gingen. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/priva…

Afl. 18 Beesten: Aaf Brandt CorsiusLuister  

Al jaren wilde Aaf Brandt Corsius een hond. Op haar verlanglijstjes voor sinterklaas en alle andere situaties waar verlanglijstjes van toepassing waren schreef zij er boven aan 'een hond' bij op. Of ze er 1 krijgt en voor hoe lang... Luister naar haar verhaal Zie het privacybeleid op https://art19.…

Afl. 17 Op reis: Kees van AmstelLuister  

Kees van Amstel vertelt een verhaal waarin hij als reisleider een zeer budgetgebonden schoolreisje naar Praag georganiseerd. Hoe deze reis verloopt... Luister naar zijn verhaal. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#d…

Afl. 16 Puberdagboek: Mirjam VosLuister  

Mirjam Vos leest voor uit haar puberdagboeken. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 15 Mijn vorige leven: Tijs GoldschmidtLuister  

Tijs Goldschmidt vertelt over een groot talent dat hij heeft voor het doen van zaken. Hoe dit in het ene en andere leven een terugkerend thema voor hem is hoort u in deze podcast. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy…

Afl. 14 Toeval: Joyce RoodnatLuister  

Joyce Roodnat werd al jonge ijverige studente Italiaans gecharmeerd door een onbekende man uit een documantaire. Tot welk toeval dit aanleiding heeft gegeven hort u in haar verhaal Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privac…

Afl. 13 Familie: Paolo van VlietLuister  

Paolo van Vliet vertelt over een jeugdige vriendschap waarop abrupt een einde kwam na een tragisch ongeluk. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 12 Puberdagboek: Nathalie BaartmanLuister  

Nathalie Baartman leest voor uit haar puberdagboeken Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 10 Mijn vorige leven: Maarten WesterveenLuister  

Maarten Westerveen zijn langste vorige leven was dat van een maagd. Hoe hij dat ervaren heeft en hoe dat komt vertelt hij in de volgende podcast... Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 8 Onmogelijke liefdes: Tommy van EckLuister  

Tommy van Eck reist met zijn onmogelijke liefde mee naar Bolivia. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 7 Puberdagboek: Eva Postuma de BoerLuister  

Eva Postuma-de Boer leest voor uit haar puberdagboeken Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 6 Mijn vorige leven: RojaLuister  

Roja vertelt over haar puberjaren in Iran. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 3 De feestdagen: Ron SietekLuister  

Ambulancebroeder Ron Sietek vertelt over zijn avonddienst tijdens nieuwjaarsnacht. Hij werkte de nacht tijdens de brand in Volendam. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 2 Geluk bij een ongeluk: Mat WijnLuister  

Mat Wijn vertelt hoe je een ongeluk overleeft. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afl. 1 Puberdagboek: Anne BudgenLuister  

Anne Budgen leest voor uit haar puberdagboek Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.