Eten wat de podcast

Eten wat de podcast

Ontspanning  |  67 afleveringen

In de lekkerste podcast van Utrecht bespreken Ger de Gram en Jelle Schot hun favoriete restaurants. En dat zijn er nogal wat.

Verras mij  


#S02E03 Eindelijk naar Madeleine & schokkend nieuws over Huzur

Luister  

Eten wat de podcast  /  20-01-2023

We werden vorig jaar tijdens 24H chefs evenement welhaast gek van de lofzang van Ronald Giphart over restaurant Madeleine. Man, wat vindt hij dat geweldig. Tijd om er maar eens een kijkje te nemen, dus. Daarnaast verbouwden we het interieur bij Spice Monkey en deden we een schokkende ontdekking bij...


Kerstspecial: waar moet (en kan) je heen tijdens de feestdagen?

Luister  

Eten wat de podcast  /  16-12-2022

Waar moet je dit jaar in Utrecht met kerst gaan eten? En ga je dan voor een extravagant zesgangendiner met wijn- of bierarrangement, of juist voor een bescheiden afhaalmaaltijd? We bespreken het in de allereerste kerstspecial van Eten wat de podcast, opgenomen in het meest kerstige restaurant van de...


#S02E02 Een nieuwe hippe bierbar en Italiaans dineren op een gekke plek

Luister  

Eten wat de podcast  /  09-12-2022

Wist je dat er in een piepklein straatje naast Neude een goede Italiaan zit? En wat zie je liever: een hippe biertent of een goede Surinamer? Zo maar twee vragen waar Jelle en Ger dieper op in gaan in een nieuwe aflevering van Eten wat de podcast. Om het te verduidelijken: Bistro David en Frontaal L...


#S02E01 Koreaans barbecueën en ongastvrije koffie

Luister  

Eten wat de podcast  /  23-11-2022

Na maanden eindelijk weer een ouderwetse aflevering van Eten wat de podcast! En Jelle & Ger komen er gelijk weer lekker in met een discussie over Koreaans barbecueën bij Daebak BBQ op de Oudegracht. Is dat nu wel of niet een hit? En: het regent koffietentjes, maar wat is nou eigenlijk een redelijke...


24H #24 DE EINDUITSLAG: zoveel geld is er opgehaald voor het Prinses Máxima Centrum

Luister  

Eten wat de podcast  /  26-09-2022

Na vierentwintig uur podcasten, tientallen goddelijke gerechten van de allerbeste chefs van Nederland, interviews met gasten als Ronald Giphart en Dafne Schippers én een hoop slap gelul zit het er dan toch echt op: 24H Chefs in Karel V is voorbij. Een etmaal lang was Utrecht het allerbeste restaura...


24H #23 Onze favoriete gerechten

Luister  

Eten wat de podcast  /  26-09-2022

Wat is het allerlekkerste dat we de afgelopen drieëntwintig uur hebben gegeten? Het is eigenlijk onmogelijk te kiezen, maar we doen het toch. Verder evalueren we het gehele evenement en vragen we ons af: wat doen we eigenlijk met het avondeten? ------------- Op zondag 25 en maandag 26 september vin...


24H #22 Op wereldreis met Schilo van Coevorden

Luister  

Eten wat de podcast  /  26-09-2022

Voor aflevering 22 van deze bizarre podcastmarathon gaan we op wereldreis. Met onze gast Schilo van Coevorden van Taiko in het prestigieuze Conservatorium Hotel praten we over over koken in Dubai, over de Japanse esdoorn en over wat wij kunnen leren van de Aziatische keuken. En het is weer licht! --...


24H #21 Zo maak je een fantastisch ontbijt

Luister  

Eten wat de podcast  /  26-09-2022

De zon verschijnt aan de Utrechtse horizon, het is zeven uur 's ochtends en dus moeten we het maar eens over ontbijt hebben. En laat nu net Tim Golsteijn in de keuken van Karel V staan. Als chefkok van Michelinsterrenrestaurant Bougainville en het daarbij behorende boetiekhotel TwentySeven in A’da...


24H #20 Ger zit er helemaal doorheen

Luister  

Eten wat de podcast  /  26-09-2022

Het gesprek dat we hadden met illusionist David Nathan zullen jullie helaas nooit horen, de techniek liet ons in de steek (of heeft de goochelaar er wat mee te maken?), maar gelukkig kon Cesar Majorana nog een laatste keer aanschuiven om te vertellen over zijn nachtelijke avonturen. Een magische erv...


24H #19 Op Air Jordans koken met een verhaal

Luister  

Eten wat de podcast  /  26-09-2022

Wat is er zo mooi aan koken in het holst van de nacht? Het lijkt op voorhand misschien niet de meest eervolle plek, maar Jef Schuur van het Texelse restaurant Bij Jef wilde per se tussen drie en zes uur ‘s nachts. Is hij nog steeds gelukkig met die keuze? En waarom loopt hij eigenlijk op basketbal...


24H #18 Kleine oogjes en dolgelukkige prijswinnaars

Luister  

Eten wat de podcast  /  26-09-2022

Eerder op de dag mochten we vier kaarten voor de nacht weggeven en inmiddels zijn de prijswinnaars in Karel V gearriveerd. We stuurden onze razende reporter Tobias op ze af om ze te vragen naar hun belevenissen. Hebben ze eerst nog geslapen, of trekken ze de hele nacht door? En hoe smaakt coquille o...


24H #17 Dineren om drie uur ‘s nachts, is dat leuk?

Luister  

Eten wat de podcast  /  26-09-2022

Misschien wel het spannendste moment van 24H Chefs is aangebroken: terwijl de rest van Utrecht slaapt zijn tientallen mensen naar Karel V gekomen om tussen drie en zes uur ‘s nachts maar liefst negen gangen te eten. Hoe is dat? We vragen het aan nachtdier Cesar Majorana, die ons al eerder op de av...


24H #16 Welke nieuwe restaurants komen binnenkort in Utrecht (en wat gaat er weg)?

Luister  

Eten wat de podcast  /  26-09-2022

We maken een klein uitstapje. We lopen even weg van de keuken - oké, fictief - en wandelen de prachtige Domstad in. Welke restaurants zijn er nieuw? Waar moeten we absoluut eten? Tipje van de sluier: er komt een seafood boil etablissement. Wat dat is? Luister deze aflevering van Eten wat de podcast...


24H #15 Wat is in vredesnaam ‘melkmoes’?

Luister  

Eten wat de podcast  /  26-09-2022

Midden in de nacht van 24H Chefs schuift chefkok Robert-Jan Bubberman van het Utrechtse Brass (te vinden op het Janskerkhof) aan om te vertellen over de amuse die hij aan alle gasten in Karel V serveert: een zeer verrassende interpretatie van het streekgerecht melkmoes, dat vroeger door boeren werd...


24H #14 Helderziende handlezer Professor Drabb

Luister  

Eten wat de podcast  /  26-09-2022

De verrassendste gast van de kookmarathon van 24H Chefs is zonder meer Professor Drabb, een zelfverklaarde helderziende handlezer die de gasten in het restaurant vermaakt door hun duistere verledens te onthullen (zonder enige gêne) en hun toekomst te voorspellen. In onze ‘studio’ in de keuken o...


24H #13 Dit vindt een trouwe luisteraar van 24H Chefs

Luister  

Eten wat de podcast  /  26-09-2022

We stuurden reporter Tobias weer eens de vloer op en waar komt hij mee terug? Een interview met een trouwe luisteraar van de podcast! Je zou haast denken dat het een vooropgezet plan is, maar niets is minder waar. Daarnaast evalueren we de afgelopen twaalf uur. Hoe is het om meer dan twintig verschi...


24H #12 Tweevoudig wereldkampioen Dafne Schippers schuift aan in Karel V

Luister  

Eten wat de podcast  /  25-09-2022

Wie had dat ooit gedacht: een tweevoudig wereldkampioen en winnaar van Olympisch zilver die te gast is in Eten wat de podcast? We hebben het natuurlijk over Dafne Schippers, icoon van de Nederlandse sport én in het bezit van haar eigen brug in Utrecht. Daarnaast is ze ook nog eens ambassadeur van h...


24H #11 De allermooiste restaurantervaring van Ronald Giphart

Luister  

Eten wat de podcast  /  25-09-2022

Schrijver, podcaster én culinair kenner par excellence Ronald Giphart kwam langs en nam meteen de hele show over. Hij vertelde honderduit over zijn lievelingsrestaurants (Madeleine!), wat er nog veel beter kan in de Utrechtse horeca, wat we van de Denen kunnen leren en waar hij ooit in Utrecht de a...


24H #10 Een spoedcursus wijnproeven met Cesar Majorana

Luister  

Eten wat de podcast  /  25-09-2022

Cesar Majorana is podcaster, wijnkenner én wijnfluencer op TikTok. Speciaal voor onze tiende aflevering neemt hij een glas wijn uit Italië mee naar de keuken van Karel V en geeft hij ons tips hoe je beter kunt leren proeven. ------------- Op zondag 25 en maandag 26 september vindt in het Utrechtse...


24H #9 Champagnebier: is dat lekker?

Luister  

Eten wat de podcast  /  25-09-2022

We stuurden razende reporter Tobias Bos naar het restaurant om met bezoekers over hun ervaringen te praten. Wat verschijnt er zoal op hun bord? En ook ging hij langs bij de markt en leerde daar van alles over Nederlandse wijnen en… champagnebier! ------------- Op zondag 25 en maandag 26 september...


24H #8 Een appeltje schillen met Concours & de winnaars van de prijsvraag!

Luister  

Eten wat de podcast  /  25-09-2022

Lisa Zeelenberg van het onvolprezen Concours aan de Biltstraat schuift aan om te vertellen over wat er volgens haar in de Utrechtse horeca nog ontbreekt en waarom ze met Concours onlangs een nieuwe ‘wijn- en foodbar’ zijn begonnen, tegenover hun restaurant: Café Concours. Vervolgens komt chefko...


24H #7 Pastel de nata van een sterrenchef

Luister  

Eten wat de podcast  /  25-09-2022

Pastel de nata is het nationale gebakje van Portugal én het is tegenwoordig in zo’n beetje elke hippe Utrechtse bakkerij te vinden, maar zo heerlijk machtig als de ‘Pastel do Michel’ van Michel van der Kroft, chef van tweesterrentoko ’t Nonnetje (Harderwijk), aten we het nog nooit. Verder d...


24H #6 De favoriete restaurants van Sharon Dijksma

Luister  

Eten wat de podcast  /  25-09-2022

Burgemeester Sharon Dijksma verrichtte eerder op de dag de opening van 24H Chefs en komt, na negen gangen van drie verschillende chefs te hebben gegeten, langs in de keuken om te vertellen over haar ambities voor de Utrechtse horeca. En die liggen héél erg hoog. Verder vertelt ze op welk Utrechts...


24H #5 Een wafel met hersenen en hoe lekker dat kan zijn

Luister  

Eten wat de podcast  /  25-09-2022

In de tuin van Karel 5 vindt vanmiddag de Gault&Millau Gastromarkt plaats, waar Utrechtse producenten hun waar (waaronder kaas en gin) en Utrechtse restaurants hun gerechten presenteren. Zoals relatieve nieuwkomer Terroir, dat op de markt staat met een wafel met hersentjes. Bij ons in de keuken schu...


24H #4 Zo krijgt Utrecht een sterrenrestaurant! (interview met 2 sterrenchef Arjan Speelman)

Luister  

Eten wat de podcast  /  25-09-2022

Chefkok Arjan Speelman (twee Michelinsterren) woont in Vleuten en kookt in Amsterdam, bij Ciel Blue in het Okura. Tijdens de lockdown speelde hij illegaal restaurantje met zijn buren, zo vertelde hij laatst in een interview. We proeven zijn verrukkelijke zeebaars en vragen hem naar zijn liefde voor...


24H #3 De favoriete Utrechtse restaurants van chefkok Leon Mazairac van Karel 5

Luister  

Eten wat de podcast  /  25-09-2022

We proeven live de oesters van Karel 5. Alvast een tipje van de sluier: verre van 'slimey', die oesters van chefkok Leon Mazairac. En tegelijkertijd praten we met de verdacht opgewekte chefkok over de lekkerste restaurants die Utrecht te bieden heeft. En we praten natuurlijk even over het Prinses Ma...


24H #2 Het epicentrum van 24H Chefs

Luister  

Eten wat de podcast  /  25-09-2022

In een keuken waar 24 uur lang gekookt wordt zou je verwachten dat het één grote, luide chaos is, maar bij Karel 5 gaat het er verrassend rustig en gestroomlijnd aan toe. Ger en Jelle bespreken onder andere hun voorbereiding op de marathon en spreken kort met Leon Mazairac, chefkok van Karel 5 en...


24H #1 Het beste restaurant ter wereld staat in Utrecht

Luister  

Eten wat de podcast  /  25-09-2022

Ger en Jelle trappen de 24-uurs podcastmarathon af met een introductie en een gesprek met de grote man achter 24H Chefs Tjitze van der Dam! Op zondag 26 en maandag 26 september vindt in het Utrechtse restaurant Karel V het evenement 24H Chefs plaats, waarin de allerbeste chefs van Nederland een etma...


24 uur lang Eten wat de podcast voor het goede doel

Luister  

Eten wat de podcast  /  09-09-2022

Op 25 & 26 september gaat Eten wat de podcast 24 uur lang (!) podcasten om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Prinses Maxima Centrum in Utrecht. Dat doen we tijdens het 24H Chefs evenement, gehouden in Karel 5. Live vanuit de keuken. 24H Chefs is een kookmarathon waarbij 24 topchefs 24 uur la...


#36 Dit zijn onze favoriete terrassen in Utrecht

Luister  

Eten wat de podcast  /  24-07-2022

Waar drink je in de ochtendzon de lekkerste koffie van Utrecht? Waar moet je zijn voor ijskoud bier, of wijn en oesters? Wat is het beste terras om uitgebreid te dineren? En op welk plein sluit je de avond af? We bespreken het allemaal in de tweede zomerspecial, boordevol tips van zowel ons als van...


#35 Dit restaurant moet Utrecht ontwikkelen (Valencia-special!)

Luister  

Eten wat de podcast  /  08-07-2022

Wat kan Utrecht leren van een stad als Valencia? Wat hebben ze daar wel en wij hier niet? Ger woont momenteel enkele maanden in de Spaanse sinaasappelstad en Jelle ging op bezoek om de nieuwste trends te ontdekken, heel veel boquerones te eten en aan den lijve te ondervinden waarom Ger al wekenlang...


#34 Hier moet je absoluut eten in Hoog Catharijne!

Luister  

Eten wat de podcast  /  26-05-2022

We kunnen rustig stellen dat Hoog Catharijne de afgelopen jaren een enorme gedaantewisseling heeft ondergaan. Met glimmende tegels, grote ramen en moderne verlichting, heeft het de allure van... Een heel modern vliegveld. Althans, volgens Ger en Jelle dan. Maar kun je er ook fatsoenlijk eten? In dez...


#33 De opvolger van Snackbar Hans en niet-zo-fastfood

Luister  

Eten wat de podcast  /  13-05-2022

Ben je op zoek naar een Japans 'huiskamerrestaurant' waar je ook nog eens hoogwaardig porselein kunt kopen? Of een nieuwe plek voor vegan fastfood omdat je weigert nog een voet bij Waku Waku binnen te zetten? Dag mag je deze nieuwe aflevering zeker niet missen. We bespreken namelijk het stijlvolle J...


#32 Waar vind je de beste charcuterieplank? (luisteraarsvragen!)

Luister  

Eten wat de podcast  /  22-04-2022

Traditie bij Eten wat de podcast: één keer in het jaar beantwoorden we vragen van luisteraars in een speciale aflevering. En jullie stuurden massaal jullie meest prangende vragen in, variërend van 'Waar vind je de beste charcuterieplank' tot 'Waar kan je nog voor een tientje een daghap scoren'. E...


#31 Een onontdekte parel en all you can eat halalvlees

Luister  

Eten wat de podcast  /  06-04-2022

Bij Eten wat de podcast proberen we graag nieuwe, gekke restaurants en eetcafé’s. Etablissementen, die, als het even meezit, iets hebben wat Utrecht nog niet heeft. De realiteit is helaas soms weerbarstiger. De shared dining concept pop up restaurants worden welhaast wekelijks met hippe filmpjes...


#30 Henk Westbroek 2.0 en Qatarese sterren

Luister  

Eten wat de podcast  /  23-03-2022

Wat hebben New Orleans en een Spaanse patio met elkaar gemeen? En waarom zijn Wesley Sneijder en Memphis Depay zo'n fan van El Qatarijne? Je hoort het in deze kakelverse aflevering van Eten wat de podcast waar Jelle en Ger het zowaar af en toe met elkaar eens zijn. Je gelooft het niet. Meer info of...


#29 Pop-up restaurant voor het goede doel

Luister  

Eten wat de podcast  /  10-03-2022

Eten voor het goede doel. Het pop-up restaurant Happietaria maakt het mogelijk. Op een ietwat grappige, maar bijzondere locatie in Tolsteeg kun je genieten van een maaltijd, vrijwillig en met veel liefde bereid door studenten. Dat moesten wij natuurlijk even checken. Is het eten van Happietaria de m...


#28 'Het slechtste restaurant van Utrecht'

Luister  

Eten wat de podcast  /  23-02-2022

Het eten is er verschrikkelijk, het personeel scheldt je de huid vol als je klaagt en er wordt zelfs gedreigd met geweld. Dat is, kort samengevat, het oordeel van de bezoekers van TripAdvisor over een 'authentiek' restaurant aan de Oudegracht. Gefascineerd door deze gruwelverhalen besloten Ger en Je...


#27 Het goedkoopste bier van Utrecht en héél veel kaas

Luister  

Eten wat de podcast  /  11-02-2022

Waar drink je het goedkoopste bier van Utrecht? En wordt een mens gelukkig van een hele avond alleen maar kaas eten? Op die prangende vragen geven Ger en Jelle antwoord in ein-de-lijk weer een normale aflevering van Eten wat de podcast. Want de horeca is weer open en dat moet gevierd worden. De twee...


#26 De iconen van Utrecht

Luister  

Eten wat de podcast  /  25-01-2022

Welk restaurant/eetcafé/broodjeszaak is net zo onlosmakelijk met Utrecht verbonden als de Dom, de Oudegracht en Wijk C? In een speciale aflevering bespreken Ger en Jelle hun favoriete iconen van de stad: van een eeuwenoud stadskasteel tot een landelijk bekend instituut en van een kroeg waar de tijd...


#25 Het beste vlees en de lekkerste lunch van Utrecht?

Luister  

Eten wat de podcast  /  24-12-2021

Waar vind je in Utrecht het lekkerste vlees? Het antwoord op die (veelgestelde) vraag zou zo maar eens Jonkheer de Ram op het Wed kunnen zijn. En zoek jij een lunch op niveau? Dan is Concours in de Biltstraat absoluut een aanrader, maar hou dan wel rekening met tijd. Waarom? Je hoort het allemaal in...


#24 Bierboot en een flight bar

Luister  

Eten wat de podcast  /  09-11-2021

In culturele vrijhaven De Nijverheid bevindt zich één van de meest bijzondere barretjes van Utrecht: Boot122, een brewpub in een voormalige prostitutieboot. Maar hoe kom je daar in vredesnaam? Ook een hele ervaring is een bezoek aan de Sumventure Flightbar in de Vogelenbuurt, waar je talloze soort...


#23 Potentiële sterrenrestaurants in Utrecht

Luister  

Eten wat de podcast  /  15-10-2021

Een veelgestelde vraag van luisteraars: waar in Utrecht moet je heen als je chique en uitgebreid wil dineren? En waarom heeft Utrecht eigenlijk geen sterrenrestaurant? In onze zoektocht naar antwoorden gingen we op bezoek bij twee ambitieuze nieuwkomers: Hemel & Aarde in het voormalige Polman’s Hu...


#22 Hier eet en drink je met én zonder kinderen

Luister  

Eten wat de podcast  /  05-10-2021

In deze kakelverse aflevering beantwoorden we de vraag: waar moet je nu heen met je kinderen? Maar ook: als je geen kinderen hebt of wil zien, waar moet je dan heen? ‘Non-kindvriendelijke etablissementen’, noemt Ger dat onhandig.
 Wat komt er zoal voorbij? Meneer en mevrouw Peer, een veldkeuke...


#21 Lunchen bij het grootkapitaal

Luister  

Eten wat de podcast  /  24-07-2021

Nu de Utrechtse horeca zijn deuren weer heeft geopend is het ein-de-lijk tijd voor een normale aflevering van Eten wat de podcast: geen afhaalmaaltijden meer, maar gewoon weer twee restaurants die uitvoerig worden besproken. Jelle stuurde Ger naar Mr. Black and the White Ox, dat zich in het oude hoo...


#20 Kroegentocht langs (dichte) terrassen

Luister  

Eten wat de podcast  /  18-06-2021

Het leek zo'n briljant idee: op een dinsdag per fiets een tour maken langs mooie en verrassende terrassen. Maar dat was buiten de (merkwaardige) openingstijden van de Utrechtse horeca gerekend. En de fietsketting van Ger. Ondanks allerlei tegenslagen wisten we toch nog op drie verschillende terrasse...


#19 Luisteraarsvragen!

Luister  

Eten wat de podcast  /  01-04-2021

Wat is nou eigenlijk de beste Thai van Utrecht? Waar drink je de lekkerste cappuccino? En welk Utrechts restaurant gaat als eerste een Michelinster in de wacht slepen? Dat en meer (veel meer!) bespreken Ger en Jelle in de uiterst bijzondere soort-van-bonusaflevering, waarin uitsluitend vragen van lu...


#18 De ontdekking van de Sri Lankaanse 'hamburger'

Luister  

Eten wat de podcast  /  11-02-2021

In de eerste aflevering van 2021 besluiten Ger en Jelle het over een andere boeg te gooien, na een vernietigende recensie op iTunes. Positiviteit en nuance zijn de nieuwe toverwoorden. En gelukkig is er ook genoeg om om enthousiast over te zijn: zo ontdekte Jelle in Oost een verrukkelijk Sri Lankaan...


Special: de beste pizza van Utrecht

Luister  

Eten wat de podcast  /  24-12-2020

Daar is ie dan eindelijk: de langverwachte aflevering over onze zoektocht naar de allerbeste pizzeria van Utrecht. En we kunnen alvast verklappen: we hebben hem gevonden, en het is een zeer verrassende uitslag geworden (die we zelf totaal niet zagen aankomen)! Maar voordat we bekend maken welke pizz...


#17 Goedkoop eten in Zijdebalen en een buurtcafé-met-speeltuin

Luister  

Eten wat de podcast  /  22-10-2020

De Utrechtste horeca zit inmiddels potdicht, maar vlak voordat de hamer van Rutte alles aan diggelen sloeg brachten we nog een bezoek aan het spotgoedkope Ddadi in Zijdebalen en het charmante Café du Nord aan de Draaijweg. Gelukkig doen beide restaurants/café's inmiddels ook aan afhalen. Daarnaast...


#16 Hip hotel in Lombok en fusion aan de Biltstraat

Luister  

Eten wat de podcast  /  09-10-2020

In het stijlvolle, ultra-hippe hotel The Anthony, gesitueerd in een oud klooster in Lombok, vind je misschien wel de mooiste hotelbar van Utrecht. Maar kun je er ook lekker eten? Eveneens zeer stijlvol is Whakamarie aan de Biltstraat, waar een mix van Peruaans, Mexicaans, Koreaans én Japans wordt g...


#15 Wijnbar op de Twijnstraat en 'loungen' op z'n Japans

Luister  

Eten wat de podcast  /  17-09-2020

In alweer de vijftiende aflevering van de smaakvolste podcast van Utrecht vellen Ger en Jelle hun snoeiharde oordeel over wijnbar/bistro/boetiekhotel Zies op de Twijnstraat en de Japanse loungebar Kakunosuke op de Burgemeester Reigerstraat. Plus een antwoord op een luistervraag over gezonde fastfood...


#14 Een bruine kroeg in Ondiep en bijzondere combinaties bij SAAR

Luister  

Eten wat de podcast  /  28-08-2020

Cor van Hout was er kind aan huis en er gebeurde van alles wat het daglicht niet kon verdragen, maar inmiddels is het roemruchte Murk in Ondiep omgetoverd tot Café 1899. We gingen op bezoek en aten er, zoals het hoort, een broodje bal en een broodje warm vlees. Daarnaast ruziën we in deze afleveri...


#13 Klantonvriendelijke tapas en het ideale eetcafé

Luister  

Eten wat de podcast  /  31-07-2020

In de dertiende aflevering van de smaakvolste podcast van Utrecht bespreken Ger en Jelle een op zijn zachtst gezegd nogal bijzonder bezoek aan Bar Bellota, een nieuwe tapastent aan de Biltstraat. Verder aandacht voor pop-up restaurants, de lekkerste frikandel speciaal van de stad en eetcafé Proost,...


#12 Meneer Potter en een 'fancy strandtent' in Kanaleneiland

Luister  

Eten wat de podcast  /  17-07-2020

Het oude postkantoor op de Neude is eindelijk heropend, met een heus grand café erin genaamd Meneer Potter. Ger en Jelle zochten uit of dat een beetje leuk en lekker is, waarom er eigenlijk een boom midden in het café staat en wie in vredesnaam die meneer Potter is. Daarnaast ook nog aandacht voor...


#11 Luc, streetfood en de kunst van het fooi geven

Luister  

Eten wat de podcast  /  03-07-2020

Ontbijt, lunch of diner: bij Luc op Voor Clarenburg kan het allemaal, in een schitterend decor. Maar je kijkt wel uit op de FEBO: verpest dat de beleving? Aan de andere kant van het culinaire spectrum staat Mr. Mike: een afhaaltoko/minirestaurant waar ze streetfood verkopen. Alhoewel: sinds wanneer...


#10 Rijsttafel-voor-één en samsam aan de Vecht

Luister  

Eten wat de podcast  /  19-06-2020

We mogen weer! De Utrechtse horeca heeft haar deuren heropend en dus streken Ger en Jelle neer op een terras om twee van hun favoriete restaurants te bespreken: Spekuk in de Drieharingenstraat, waar ze een 'belachelijk lekkere' rijsttafel-voor-één serveren, en het heerlijk pretentieloze Blij aan d...


#9 Twee fantastische nieuwkomers

Luister  

Eten wat de podcast  /  29-05-2020

In de negende aflevering van de smaakvolste podcast van Utrecht bespreken Ger en Jelle welke restaurants de crisis niet hebben overleefd, wat ze van het Utrechtse horecalied vinden en welke nieuwkomers je vanaf 1 juni zeker moet gaan bezoeken. Niet te missen voor liefhebbers van hip Surinaams en sim...


#8 Afhalen met je eigen pan en de kookkunsten van Lammes en Giphart

Luister  

Eten wat de podcast  /  08-05-2020

Vanaf 1 juni mag de horeca in Utrecht weer voorzichtig open, maar tot die tijd testen we nog verschillende afhaal- en bezorgrestaurants. Met in deze aflevering onder meer bistro Madeleine op 't Wed, waar je onlangs je eigen pannetje kon laten vullen. En ook bespreken we de kookkunsten van kookboeken...


#7 Luxueuze viergangendiners bij je thuis

Luister  

Eten wat de podcast  /  24-04-2020

Een chique diner met meerdere gangen bij je thuis laten bezorgen, werkt dat eigenlijk wel? En hoe goed is de curry van 'de beste Japanner van Utrecht'? Dat en meer bespreken Ger en Jelle in alweer de zevende aflevering van de smaakvolste podcast van de Domstad. Plus twee gastbijdragen van vaste luis...


#6 Culinaire drive-through en chique ordinaire asperges

Luister  

Eten wat de podcast  /  10-04-2020

Steeds meer restaurants stappen over op afhalen of bezorgen. Genoeg om te bespreken dus in deze zesde aflevering van de lekkerste podcast van Utrecht. Zo vertelt Ger over zijn avonturen in de drive-through van restaurant De Pomp en tipt Jelle een 'chique ordinair' driegangenmenu met asperges van Noi...


Special: onze favoriete bezorgrestaurants

Luister  

Eten wat de podcast  /  18-03-2020

Een podcast maken over de Utrechtse horeca in tijden van corona, kan dat? We hebben ons best gedaan, want meer dan ooit hebben restaurants, barretjes en 'de mevrouw van het koffietentje op de hoek' onze steun nodig. Ger en Jelle bespreken hun favoriete restaurants die momenteel bij je thuis bezorgen...


#5 Eten in een tankstation en zelf bier tappen

Luister  

Eten wat de podcast  /  06-03-2020

Zelf je eigen bier tappen bij 't Taphuys op de Mariaplaats, is dat leuk? En zinvol? En hoe smaakt het verrassingsmenu bij De Pomp, een 'creatieve huiskamer' in een oud tankstation aan de Croeselaan? Dat en meer bespreken Ger en Jelle in de vijfde aflevering van de lekkerste podcast van Utrecht.


#4 De beste Italiaan van Utrecht en een stijlvolle wijnbar

Luister  

Eten wat de podcast  /  21-02-2020

Volgens Jelle is San Siro de allerbeste Italiaan van de stad, maar kan Ger zich daar wel in vinden? En is Talud 9 aan de Donkere Gaard nou meer een wijnbar, of meer een koffiebar? Dat alles wordt besproken in de vierde aflevering van de smaakvolste podcast van Utrecht. Plus natuurlijk weer een extra...


#3 Heel veel hummus en kinderen in de fabriek

Luister  

Eten wat de podcast  /  07-02-2020

In de derde aflevering van de smaakvolste podcast van Utrecht bespreken Ger en Jelle het beste (en enige) hummusrestaurant van de stad (Juuls Hummus) en vellen ze hun oordeel over het kindvriendelijke Buurten in de Fabriek. Plus natuurlijk weer een extra gratis tip van Puschkin-uitbater Kalle.


#2: De lelijkste plek van Utrecht en Afghaans eten in een werfkelder

Luister  

Eten wat de podcast  /  24-01-2020

In de tweede aflevering van Eten wat de podcast bespreken Ger en Jelle het Afghaanse restaurant Sarban en eten ze dim sum op de lelijkste plek van Utrecht: het Chinees-Indische restaurant Tai Soen op Hoog Catharijne. Plus natuurlijk weer een extra gratis tip van barman Kalle.


#1: Ger goes vegan en een knusse cavabar

Luister  

Eten wat de podcast  /  10-01-2020

In Eten wat de podcast sturen Ger de Gram en Jelle Schot elkaar om de twee weken naar een van hun favoriete restaurants in Utrecht. Met in deze allereerste aflevering het 'plant based' veganistenparadijs Waku Waku en de knusse cavabar Los Amigos. Plus een gratis extra tip van barman Kalle, uitbater...