Podcast Zoeker

Eten wat de podcast

Eten wat de podcast

Ontspanning  |  21 afleveringen

In de lekkerste podcast van Utrecht bespreken Ger de Gram en Jelle Schot hun favoriete restaurants. En dat zijn er nogal wat. Met elke aflevering een extra tip van barman Kalle.

#19 Luisteraarsvragen!Luister  

Wat is nou eigenlijk de beste Thai van Utrecht? Waar drink je de lekkerste cappuccino? En welk Utrechts restaurant gaat als eerste een Michelinster in de wacht slepen? Dat en meer (veel meer!) bespreken Ger en Jelle in de uiterst bijzondere soort-van-bonusaflevering, waarin uitsluitend vragen van lu…

#18 De ontdekking van de Sri Lankaanse 'hamburger'Luister  

In de eerste aflevering van 2021 besluiten Ger en Jelle het over een andere boeg te gooien, na een vernietigende recensie op iTunes. Positiviteit en nuance zijn de nieuwe toverwoorden. En gelukkig is er ook genoeg om om enthousiast over te zijn: zo ontdekte Jelle in Oost een verrukkelijk Sri Lankaan…

Special: de beste pizza van UtrechtLuister  

Daar is ie dan eindelijk: de langverwachte aflevering over onze zoektocht naar de allerbeste pizzeria van Utrecht. En we kunnen alvast verklappen: we hebben hem gevonden, en het is een zeer verrassende uitslag geworden (die we zelf totaal niet zagen aankomen)! Maar voordat we bekend maken welke pizz…

#17 Goedkoop eten in Zijdebalen en een buurtcafé-met-speeltuinLuister  

De Utrechtste horeca zit inmiddels potdicht, maar vlak voordat de hamer van Rutte alles aan diggelen sloeg brachten we nog een bezoek aan het spotgoedkope Ddadi in Zijdebalen en het charmante Café du Nord aan de Draaijweg. Gelukkig doen beide restaurants/café's inmiddels ook aan afhalen. Daarnaast…

#16 Hip hotel in Lombok en fusion aan de BiltstraatLuister  

In het stijlvolle, ultra-hippe hotel The Anthony, gesitueerd in een oud klooster in Lombok, vind je misschien wel de mooiste hotelbar van Utrecht. Maar kun je er ook lekker eten? Eveneens zeer stijlvol is Whakamarie aan de Biltstraat, waar een mix van Peruaans, Mexicaans, Koreaans én Japans wordt g…

#15 Wijnbar op de Twijnstraat en 'loungen' op z'n JapansLuister  

In alweer de vijftiende aflevering van de smaakvolste podcast van Utrecht vellen Ger en Jelle hun snoeiharde oordeel over wijnbar/bistro/boetiekhotel Zies op de Twijnstraat en de Japanse loungebar Kakunosuke op de Burgemeester Reigerstraat. Plus een antwoord op een luistervraag over gezonde fastfood…

#14 Een bruine kroeg in Ondiep en bijzondere combinaties bij SAARLuister  

Cor van Hout was er kind aan huis en er gebeurde van alles wat het daglicht niet kon verdragen, maar inmiddels is het roemruchte Murk in Ondiep omgetoverd tot Café 1899. We gingen op bezoek en aten er, zoals het hoort, een broodje bal en een broodje warm vlees. Daarnaast ruziën we in deze afleveri…

#13 Klantonvriendelijke tapas en het ideale eetcaféLuister  

In de dertiende aflevering van de smaakvolste podcast van Utrecht bespreken Ger en Jelle een op zijn zachtst gezegd nogal bijzonder bezoek aan Bar Bellota, een nieuwe tapastent aan de Biltstraat. Verder aandacht voor pop-up restaurants, de lekkerste frikandel speciaal van de stad en eetcafé Proost,…

#12 Meneer Potter en een 'fancy strandtent' in KanaleneilandLuister  

Het oude postkantoor op de Neude is eindelijk heropend, met een heus grand café erin genaamd Meneer Potter. Ger en Jelle zochten uit of dat een beetje leuk en lekker is, waarom er eigenlijk een boom midden in het café staat en wie in vredesnaam die meneer Potter is. Daarnaast ook nog aandacht voor…

#11 Luc, streetfood en de kunst van het fooi gevenLuister  

Ontbijt, lunch of diner: bij Luc op Voor Clarenburg kan het allemaal, in een schitterend decor. Maar je kijkt wel uit op de FEBO: verpest dat de beleving? Aan de andere kant van het culinaire spectrum staat Mr. Mike: een afhaaltoko/minirestaurant waar ze streetfood verkopen. Alhoewel: sinds wanneer …

#10 Rijsttafel-voor-één en samsam aan de VechtLuister  

We mogen weer! De Utrechtse horeca heeft haar deuren heropend en dus streken Ger en Jelle neer op een terras om twee van hun favoriete restaurants te bespreken: Spekuk in de Drieharingenstraat, waar ze een 'belachelijk lekkere' rijsttafel-voor-één serveren, en het heerlijk pretentieloze Blij aan d…

#9 Twee fantastische nieuwkomersLuister  

In de negende aflevering van de smaakvolste podcast van Utrecht bespreken Ger en Jelle welke restaurants de crisis niet hebben overleefd, wat ze van het Utrechtse horecalied vinden en welke nieuwkomers je vanaf 1 juni zeker moet gaan bezoeken. Niet te missen voor liefhebbers van hip Surinaams en sim…

#8 Afhalen met je eigen pan en de kookkunsten van Lammes en GiphartLuister  

Vanaf 1 juni mag de horeca in Utrecht weer voorzichtig open, maar tot die tijd testen we nog verschillende afhaal- en bezorgrestaurants. Met in deze aflevering onder meer bistro Madeleine op 't Wed, waar je onlangs je eigen pannetje kon laten vullen. En ook bespreken we de kookkunsten van kookboeken…

#7 Luxueuze viergangendiners bij je thuisLuister  

Een chique diner met meerdere gangen bij je thuis laten bezorgen, werkt dat eigenlijk wel? En hoe goed is de curry van 'de beste Japanner van Utrecht'? Dat en meer bespreken Ger en Jelle in alweer de zevende aflevering van de smaakvolste podcast van de Domstad. Plus twee gastbijdragen van vaste luis…

#6 Culinaire drive-through en chique ordinaire aspergesLuister  

Steeds meer restaurants stappen over op afhalen of bezorgen. Genoeg om te bespreken dus in deze zesde aflevering van de lekkerste podcast van Utrecht. Zo vertelt Ger over zijn avonturen in de drive-through van restaurant De Pomp en tipt Jelle een 'chique ordinair' driegangenmenu met asperges van Noi…

Special: onze favoriete bezorgrestaurantsLuister  

Een podcast maken over de Utrechtse horeca in tijden van corona, kan dat? We hebben ons best gedaan, want meer dan ooit hebben restaurants, barretjes en 'de mevrouw van het koffietentje op de hoek' onze steun nodig. Ger en Jelle bespreken hun favoriete restaurants die momenteel bij je thuis bezorgen…

#5 Eten in een tankstation en zelf bier tappenLuister  

Zelf je eigen bier tappen bij 't Taphuys op de Mariaplaats, is dat leuk? En zinvol? En hoe smaakt het verrassingsmenu bij De Pomp, een 'creatieve huiskamer' in een oud tankstation aan de Croeselaan? Dat en meer bespreken Ger en Jelle in de vijfde aflevering van de lekkerste podcast van Utrecht.

#4 De beste Italiaan van Utrecht en een stijlvolle wijnbarLuister  

Volgens Jelle is San Siro de allerbeste Italiaan van de stad, maar kan Ger zich daar wel in vinden? En is Talud 9 aan de Donkere Gaard nou meer een wijnbar, of meer een koffiebar? Dat alles wordt besproken in de vierde aflevering van de smaakvolste podcast van Utrecht. Plus natuurlijk weer een extra…

#3 Heel veel hummus en kinderen in de fabriekLuister  

In de derde aflevering van de smaakvolste podcast van Utrecht bespreken Ger en Jelle het beste (en enige) hummusrestaurant van de stad (Juuls Hummus) en vellen ze hun oordeel over het kindvriendelijke Buurten in de Fabriek. Plus natuurlijk weer een extra gratis tip van Puschkin-uitbater Kalle.

#2: De lelijkste plek van Utrecht en Afghaans eten in een werfkelderLuister  

In de tweede aflevering van Eten wat de podcast bespreken Ger en Jelle het Afghaanse restaurant Sarban en eten ze dim sum op de lelijkste plek van Utrecht: het Chinees-Indische restaurant Tai Soen op Hoog Catharijne. Plus natuurlijk weer een extra gratis tip van barman Kalle.

#1: Ger goes vegan en een knusse cavabarLuister  

In Eten wat de podcast sturen Ger de Gram en Jelle Schot elkaar om de twee weken naar een van hun favoriete restaurants in Utrecht. Met in deze allereerste aflevering het 'plant based' veganistenparadijs Waku Waku en de knusse cavabar Los Amigos. Plus een gratis extra tip van barman Kalle, uitbater …