Etenstijd!

Etenstijd!

Kunst  |  187 afleveringen

Teun van de Keuken en Yvette van Boven bespreken hun lievelingskost. Van een spannend — of juist doodgewoon — ingrediënt tot een praktisch keukenapparaat en van horeca-ervaringen tot kooktips. En wat gaan ze vanavond zelf eten?
Teun en Yvette vertellen het elke maandag- en donderdagmiddag in 20 hapklare minuten, zo vlak voor etenstijd, rond de klok van 5. Aan tafel!

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Verras mij  


#186 - Gewoon lekker koken

Luister  

Etenstijd!  /  13-05-2024

Met Teuns woorden in het achterhoofd beteugelen we de hamster in het brein. Maar hoe streng moeten we zijn voor dat diertje? Met angst voor de voedingsindustrie wassen de luisteraars aardbeien met baking soda en tuinkers met heet water. Voelen mensen nog wel liefde voor het koken? Waar is het belang...


#185 - Seizoensgroenten

Luister  

Etenstijd!  /  09-05-2024

De moestuinen groeien vol met aardbeien, asperges en anders lekkers. De hunger gap is voorbij en de seizoensgroenten staan op tafel. Hoe kom je aan groenten die van nature niet in Nederland groeien? Haal je ze per Fiat 500 op uit Italië, of groei je ze in een Nederlandse kas? En wat staat er deze m...


#184 - De buitenkeuken

Luister  

Etenstijd!  /  06-05-2024

Afgelopen week lag Teun te zonnebaden in zijn Limburgse tuin. Maar Teun wil buiten meer bakken dan alleen zijn bruine huid. Wat voor aanrecht staat er binnenkort tussen de bluebells van Teun? Hoe bescherm je je grillplaat tegen Ierse en Limburgse buien? En wat kan Teun afkijken van Yvettes buitenkeu...


#183 - Pubersnacks

Luister  

Etenstijd!  /  02-05-2024

Na een blokuur wiskunde plunder je als puber het liefst de voorraadkast van je ouders voor zakken chips en pakken koek. Wat snacken de kinderen van Teun na school? Hoe zorg je dat pubers met onstilbare honger meer vitaminen en minder frikandelbroodjes binnenkrijgen? En hebben Teun en Yvette makkelij...


#182 - Kookboekclub

Luister  

Etenstijd!  /  29-04-2024

Jamie Oliver is deze maandag 25 jaar aan het werk, dus zetten Teun en Yvette hem in het Italiaanse zonnetje. Welke zomerse pasta's koken Teun en Yvette uit Jamie's Italy? Wie is de leermeester van the naked chef? En tijdens welke eetprogramma's van Jamie zat Teun aan de buis gekluisterd? Je hoort he...


#181 - Biologisch

Luister  

Etenstijd!  /  25-04-2024

Een biologisch product lijkt vaak verantwoord. Maar hoe verantwoord is een avocado als die met een containerschip vanuit Zuid-Amerika komt aangevaren? Wat is het verschil tussen ecologisch en biologisch? En aan welke stickers kun je dat aflezen? Je hoort het in Etenstijd!Tips:Skal Biocontrole❤️...


#180 - Droomkeuken

Luister  

Etenstijd!  /  22-04-2024

8 jaar geleden bouwde Yvette haar droomkeuken. Staat haar kookeiland in een gouden driehoek, of zou ze dan al haar spatels en messen kwijtraken? Hoeveel aanrechtkastelen moeten er in hoeveel stopcontacten? En waarom hangen er lp-rekken onder het keukenblok van Yvette? Je hoort het in Etenstijd!Onze...


#179 - Verse kaas

Luister  

Etenstijd!  /  18-04-2024

Mascarpone, hüttenkäse, roomkaas, ricotta, crème fraîche, zuivelspread of zure room - we zien door het stremsel de kaas niet meer. Wat is het verschil tussen wrongel en wei? Met welke verse kaas bak je een cheesecake? Hoe klop je de slagroom extra stijf? En hoe maak je zelf double cream? Je hoor...


#178 - De minikeuken

Luister  

Etenstijd!  /  15-04-2024

In de grote steden zijn de kamers klein en de keukens mini. Hoe maak je indruk op gasten als je maar twee kookpitjes hebt? Kan je nog wel kookboeken schrijven als je combimagnetron de helft van de zolderkamer inneemt? En hebben Teun en Yvette nog ruimtebesparende tips? Je hoort het in Etenstijd!Onze...


#177 - De moestuin

Luister  

Etenstijd!  /  11-04-2024

Ergens in Ierland groeit een woud vol met palm-, paarse en Russische kool. Het is de moestuin van Yvette. Welke gouden tip kreeg Yvette ooit van Hugh Fearnley-Whittingstall? Welke groenten moet je wel en vooral niet verbouwen op je kleine boerderij? Kan je ook eten groeien zonder tuin? En hoe bestri...


#176 - De mens is een plofkip

Luister  

Etenstijd!  /  08-04-2024

Teun scheurt over donkere snelwegen tot plotseling het asfalt oplicht van een gloeiende gouden M. Zelfs Teun kan de verleiding niet weerstaan. Waarom lijkt het soms onmogelijk om een McPlant te laten liggen? Hoe houd je dat jengelende oerbrein gedeisd? En wiens verantwoordelijkheid is dat eigenlijk?...


#175 - Knoflook

Luister  

Etenstijd!  /  04-04-2024

Van pasta puttanesca tot nasi goreng: een goed gerecht begint met knoflook. Roer je een zwarte, groene of paarse knoflook door je tzatziki? Moet je knoflook stampen, raspen, snijden, of persen? En met welk materiaal doe je dat dan? Je hoort het in Etenstijd!Onze sponsor:Delicious: Ga naar delicious...


#174 - Pasen

Luister  

Etenstijd!  /  01-04-2024

Na een Spaanse omelet en een sodabread verkeerde Teun al gauw in een eiercrisis. En dat vlak voor zijn Paasbrunch! Waarom vieren we Pasen eigenlijk altijd met een brunch, en nooit 's een diner? Waar komt de paashaas vandaan? En waar heeft hij de eieren van Teun verstopt? Je hoort het in Etenstijd!On...


#173 - Kookboekclub

Luister  

Etenstijd!  /  28-03-2024

Teun is vooralsnog een aubergine. Dat komt goed uit. Sami en Tara eten namelijk graag musaqa’as. Het duo blijft trouw aan traditie en bakt toch een aubergineschotel die zó vernieuwend is dat Teun hem nog nooit zo heeft gegeten. Hoe doen ze dat toch? Waar stond Falastin in de kookboeken top 10? En...


#172 - Gendergetrouw eten

Luister  

Etenstijd!  /  25-03-2024

De zon schijnt dus trekken de mannen en masse naar buiten: tijd om te barbecueën. Waarom is het altijd een bebaarde man met een leren schort die de sateetjes grilt? Waarom genieten alleen vrouwen van salades met geitenkaas - of van dozen chocolade bonbons? En kloppen deze stereotypes eigenlijk wel?...


#171 - Daslook

Luister  

Etenstijd!  /  21-03-2024

Het is vandaag officieel lente, maar de daslook schiet allang met bossen uit de grond. Is dat wel normaal? Hoeveel vuilniszakken aan daslook mag je eigenlijk plukken? Eet Yvette liever een tosti met daslookkimchi, of een salade met zilte bloemknoppen? Of ligt er helemaal geen daslook meer in de keuk...


#170 - De kookgeneratie

Luister  

Etenstijd!  /  18-03-2024

Een hamburger op je deurmat is lekker én makkelijk. Waarom zou je naar de supermarkt lopen als je door een app kan scrollen? Zijn het vooral jongeren die niet meer achter het aanrecht staan? Zijn kant-en-klare magnetronmaaltijden altijd ongezond? En hoe vaak bellen Teun en Yvette pizza? Je hoort he...


# 169 - Aansterkmaaltjes

Luister  

Etenstijd!  /  14-03-2024

Teun was ziek. Van de luisteraars krijgt hij mosterd na de maaltijd. Welke aansterkmaaltjes schreef Teun zichzelf voor toen hij snipverkouden op de bank lag? Wat eet je als je niks door je keel krijgt? Waarop kauw je als je kaken pijn doen van de griep? En eet Teun wél mandarijntjes als hij ziek is...


#168 - De culinair recensent

Luister  

Etenstijd!  /  11-03-2024

Met gebalde vuisten een online review optikken. Dat kan natuurlijk niet. Wat is het verschil tussen een Google review en een journalistieke recensie? Hoe kan hetzelfde restaurant een 3 krijgen van het Parool en een 8 van de Volkskrant? Wie is de godfather van culinaire recensies? En hoe verhoud je j...


#167 - Culinaire Orthodoxie

Luister  

Etenstijd!  /  07-03-2024

"Zoals het bedacht is, moet het blijven!" Zo galmt het woord door de Culinair-Orthodoxe Kerk. Rond welk jaar is de pasta carbonara gecanoniseerd? Mag je als gastronomisch reformist wél een pizza Hawaii eten? Is Taco Friday werkelijk een eeuwenoude traditie in Zweden? Is sushi met rauwe zalm écht J...


#166 - Week zonder vlees en zuivel

Luister  

Etenstijd!  /  04-03-2024

Vee wordt letterlijk en figuurlijk uitgemolken. Daarom koken Teun en Yvette deze week zonder vlees of zuivel. Mag Yvette deze week nog wel eitjes bakken? Is een vegetariër slechter dan een vleeseter? Wat meng je door de aardappelgratin als het geen room is? En hoe bak je een melanzane senza parmigi...


Slecht nieuws

Luister  

Etenstijd!  /  29-02-2024

Slechts nieuws: Teun is zijn stem kwijt. Maandag halen we de aflevering weer in! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


#165 - Engelstalige recepten

Luister  

Etenstijd!  /  26-02-2024

Wegen is meten en meten is weten - behalve voor de Amerikanen dan. Na hoeveel gesnipperde uien heeft Joe Yonan zijn cup tot een quarter gevuld? Klooien Teun en Yvette iedere avond met verhoudingstabellen, of horen ze van Silicon Valley hoeveel een gallon of milk is? En met welke koekjes bak je een k...


#164 - Tuinkruiden

Luister  

Etenstijd!  /  22-02-2024

Teun en Yvette koken altijd met groene vingers. Eten met tuinkruiden is namelijk het lekkerst. Kan je eigenlijk wel zonder? Wat is het verschil tussen kruiden en specerijen? Op welk moment stop je een takje rozemarijn in de tomatensaus, en wanneer de basilicum? En met welke horeca-truc houd je je mu...


#163 - Post

Luister  

Etenstijd!  /  19-02-2024

De brievenbus is tot de nok toe gevuld: tijd voor een vragenrondje. Blijkt onze kookboekenclub een criminele organisatie? Kunnen mensen met het koriander-gen tóch wennen aan de smaak? Welke hypermoderne pan haal je binnenkort voor een prikkie in huis? En waarom zakt gebak in? Je hoort het in Etenst...


#162 - Vrolijkmakend voer

Luister  

Etenstijd!  /  15-02-2024

Vol van drabbige winterstoven glijdt Teun alleen maar verder in zijn dip. Welke gerechten zijn krakend, smakend en bovenal vrolijkmakend? Hoe haalt Yvette op donkere dagen toch de zon in huis? Kan je zomers koken met winterse kost? En mag je barbecueën in februari? Je hoort het in Etenstijd!Onze sp...


#161 - Pannenmateriaal

Luister  

Etenstijd!  /  12-02-2024

Het onderwerp van vorige week suddert door. Maar in wat voor een pan? Welk materiaal mag je schrobben en welk spul moet je weken? Wat doe je met vis die plakt aan plaatstaal? Kook je of bak je in RVS? En welk materiaal braadt het bruinst? Je hoort het in Etenstijd!Onze sponsor:Smyle: Ga naar wesmyle...


#160 - Linzen

Luister  

Etenstijd!  /  08-02-2024

Bij ons in de studio is het altijd Wereld Peulvruchtendag. Zwarte, groene, rode, Beluga linzen of die uit Puy - welke binden een soep het beste? Wat voor bonen stopt Teun in zijn vegetarische burger? En wat is eigenlijk het enkelvoud van linzen? Je hoort het in Etenstijd!Onze sponsor:Chocolatemakers...


#159 - Nutri-Score

Luister  

Etenstijd!  /  05-02-2024

Teun gelooft niet in labels en hokjes - vooral als het om eten gaat. Hoe komt een Nutri-Score eigenlijk tot stand? Krijg je de Schijf van Vijf binnen als je alleen maar groene A’tjes uit de schappen trekt? En waarom scoort zalm een D en komt de diepvriespizza weg met een A? Je hoort het in Etensti...


#158 - Comfort food

Luister  

Etenstijd!  /  01-02-2024

De dagen worden langer, maar koud is het nog wel: warm worden we van ons eten. Is comfort food altijd smeuïg en zacht? Zet je sneller een bord lasagne op tafel als er politieke onrust heerst? En wat zijn de ultieme comfort foods van Teun en Yvette? Je hoort het in Etenstijd!Onze sponsor:Oot Granola...


#157 - Onmisbare pannen

Luister  

Etenstijd!  /  29-01-2024

Als Teun een betoog houdt over zijn Duikelmanaankoop slaat de vlam in de pan: Yvette is het er niet mee eens. Kan je nou wel of niet tomatensaus in een Lodge koken? Welke pannenmerken vullen de keukenkasten van Teun en Yvette? En bak je beter met of zonder ribbels? Je hoort het in Etenstijd!Onze spo...


#156 - Onmisbaar keukengerei

Luister  

Etenstijd!  /  25-01-2024

Omgeven door 300 soorten mandolines en alle maten gardes bekruipt Teun een angstig gevoel. Muren volgehangen met branders, schaven en tangen lijken dichterbij te komen. Waar moet hij in vredesnaam zijn Duikelmanbon aan uitgeven? Met welk gereedschap kan je tjoepen én scoopen? En gaat dat krabbetje...


#155 - Biet

Luister  

Etenstijd!  /  22-01-2024

Is het een voorverpakte biet? Dan wil Teun het niet. Daarom zet Yvette de oven vast aan. Vult ze haar bakplaat met oerbieten, gele bieten of Ajaxbieten? Welke kruiden halen de aardse smaak van de biet naar boven? En hoe voorkom je een rode verfbeurt van je hagelwitte keuken? Je hoort het in Etenstij...


#154 - Nostalgisch eten

Luister  

Etenstijd!  /  18-01-2024

Onze brievenbus stroomt vol met droefenis: het is koud en somber buiten. Yvette troost de luisteraars met gehaktballen van haar vader, maar nostalgische gerechten trekken Teun niet uit zijn winterdip. Is nostalgisch eten hetzelfde als troostvoer? Vindt Yvette toast met tomaat en Aromat nog steeds te...


#153 - Bijdehante bediening

Luister  

Etenstijd!  /  15-01-2024

Na een lange draaidag schoof Teun aan tafel in een Noors restaurant. Het eten was lekker, maar Teun vertrok toch met een zuur gevoel: de bediening was bijdehand. Welke opmerking kreeg hij naar zijn hoofd geslingerd? Mag een serveerder nooit een waardeoordeel geven? En mag de bediening zijn billen na...


#152 - Tosti

Luister  

Etenstijd!  /  11-01-2024

Teun zette ooit de croissant-tosti op de kaart: in welk restaurant deed hij dat eigenlijk? Bakken Teun en Yvette een tosti in de pan of in een ijzer? En met welke kaas beleg je welk brood voor de smeuïgste lunch? Je hoort het in Etenstijd!Onze sponsor:Matt Sleeps: Ga naar mattsleeps.com en gebruik...


#151 - Herhaalkoken

Luister  

Etenstijd!  /  08-01-2024

Het 8-gangen diner met een kaasplankje en trifle toe bleek toch wat veel met Kerst - dan moet je herhaalkoken. Voor Teun en Yvette is dat niets nieuws. Waar stopt Teun de resten van zijn pizza-avond in? Wat voor ovenschotel maakt Yvette met overgebleven pasta? En kan je de droge oliebollen op 1 janu...


#150 - Oudejaarsspecial

Luister  

Etenstijd!  /  28-12-2023

Naast een loeiend heet aanrechtkasteel nemen Teun en Yvette de laatste aflevering van het jaar op. Wat zijn ze aan het bakken? Moet je een schaal oliebollen tevoorschijn toveren om 12 uur, of zijn oesters eigenlijk lekkerder? Hoe haal je het nieuwe jaar voordat je in slaap valt? En welke handige koo...


#149 - De kerstspecial

Luister  

Etenstijd!  /  25-12-2023

Terwijl Yvette aan de quiche en Duitse wijn zit, is Teun aan het werk gezet door zijn zwager: als een nijverige kerstelf is hij parsnip aan het snipperen. Wat zijn eigenlijk de snij-etiquette voor linkshandigen? Hoe bak je in één keer een bups kerstkoekjes voor een grote familie? Waar koop je koks...


#148 - Het kerstpakket

Luister  

Etenstijd!  /  21-12-2023

Pasteibakjes, vieze kersenbonbons, en het liefst iets op siroop. Het staat allemaal op het verlanglijstje van Teun en Yvette. Voor deze ene keer maakt het ze niet uit of het wel lekker is - zolang het maar verpakt is in krullen van stro. Nemen Teun en Yvette genoegen met een cadeaubon of een transis...


#147 - Een kleine Kerst

Luister  

Etenstijd!  /  18-12-2023

Met een kerstdiner in de koeltas reist Yvette volgende week af naar Snowdonia in Wales - daar viert ze Kerst in het klein. Spendeer je een feestdag voor één liever op de bank met een bak ijs, of met een amuse van schorseneren en geschaafde truffel? Hoe verras je jezelf met Kerst? En hoe verkerst j...


#146 - Koekje

Luister  

Etenstijd!  /  14-12-2023

Omgeven in zoete walmen van versgebakken shortbread bespreken Teun en Yvette het onderwerp van deze aflevering: koekjes. Terwijl Yvette staat te zwoegen in de keuken, laat Teun zijn Kuchen mit flüssigem Kern door de kinderen bakken. In een poging de koektrommel niet in één keer leeg te eten, bakt...


#145 - Prei

Luister  

Etenstijd!  /  11-12-2023

Prei maakt iedereen blij. Toch versnipperen de meeste mensen de groente om 'm vervolgens door een kom gehakt te roeren. Hoe maak je van een prei een spektakel? Als je 'm goed onder de okseltjes wast, mag je dan het witte én het groene deel eten? En hoe groeit een prei eigenlijk? Je hoort het in Ete...


#144 - Worstelingen

Luister  

Etenstijd!  /  07-12-2023

Ooit vergeleek Bismarck wetten met worsten: je slaapt beter als je niet weet hoe ze gemaakt worden. Die vlieger gaat niet op voor Samuel Levie. In zijn nieuwe boek omschrijft hij alles wat er mis is met de vleesindustrie. Kan je tegenwoordig nog verantwoord worsten maken? Wat is de aantrekkingskrach...


#143 - Captain's dinner

Luister  

Etenstijd!  /  04-12-2023

Na een lange dag wateren bevaren druipt de kapitein doorweekt af naar zijn kajuit: daar wacht een kom gortdroge ingrediënten hem op. Welke peulvruchten vormen de bodem van een captain's dinner? En moeten we in de kielzog van de VOC varen, of mag je net zoals Hanneke Groenteman ook een andere soort...


#142 - Stamppot

Luister  

Etenstijd!  /  30-11-2023

Na dagen lang wandelen in Duitsland is Teun inmiddels weer naar Amsterdam gestampt: tijd voor Hollandse pot. Vinden Teun en Yvette stamppot eigenlijk lekker? Moet er per se een rookworst naast je klodder puree liggen? Of kan je stamppot ook op smaak brengen met sambal badjak en seroendeng? Je hoort...


#141 - Aan tafel koken

Luister  

Etenstijd!  /  27-11-2023

As we listen heeft Teun 28 km door de natte sneeuw gewandeld. Zou hij opwarmen van een potje racletten, of laat dat aan-tafel-gekook hem koud? Waarom voelt Yvette zo'n weerzin tegen miniatuur pannetjes op een grillplaat, maar trekt ze wekelijks de yaki yaki san uit haar keukenkast? Je hoort het in E...


#140 - Etenspost

Luister  

Etenstijd!  /  23-11-2023

De bus van Etenstijd stroomde over, dus scheuren Teun en Yvette een rits brieven open. Wat is het verschil tussen een snelkookpan, slow cooker en een instantpot? Wanneer gaat bouillon schuimen? Wat is gefermenteerde forel? En met welke granen krijgen de Duitsers hun brood zo lekker zuur? Je hoort he...


#139 - Spitskool

Luister  

Etenstijd!  /  20-11-2023

In Yvettes groentela ligt altijd spitskool - het blijft namelijk 100 jaar goed. Gelukkig maar. Zo kunnen Teun en Yvette zelfs dagen na de week van de spitskool nog een discussie over de vlezige groente opdienen. Is spitskool eigenlijk een bijgerecht of een spektakelstuk? Hoe blaker je de bladeren? E...


#138 - All you can eat

Luister  

Etenstijd!  /  16-11-2023

Na de theatershow aten Teun en Yvette verdachte coquilles en Marbella-achtige calamares in een zaak die veel weghad van een wereldrestaurant. Zijn Teun en Yvette daar ook weleens geweest? Wat schreef Hiske Versprille over deze exorbitante all-you-can-eat etablissementen? En hoeveel kilo's aan etensr...


#137 - Kookboekprijs

Luister  

Etenstijd!  /  13-11-2023

Terwijl de Schouwburg van Amstelveen volstroomde met luisteraars, namen Teun en Yvette het draaiboek van hun awardshow nog één keer door. Live maakten ze bekend op welke boeken jullie massaal hebben gestemd. Welk kookboek haalde de eerste plaats? En welke auteur kwam het vaakst voorbij? Je hoort h...


#136 - Donna Hay

Luister  

Etenstijd!  /  09-11-2023

Om haar nieuwe kookboek te vieren nodigde Donna Hay Teun en Yvette uit voor een lunch. Hoewel Donna van Australië afreisde naar het koude Nederland, was het Teun die stond te bibberen van de social anxiety. Gelukkig zat hij naast Yvette. Wat zette Donna op tafel? Wat maakt haar kookboeken zo goed?...


#135 - Polenta

Luister  

Etenstijd!  /  06-11-2023

Een pannetje polenta wordt gauw een aangekoekte smurrie met klonten. In haar spreekbeurt legt Yvette uit hoe je die bubbelende lava smeuïg houdt. Wanneer roer je de kruiden en boter door je maïspap? En wat maak je van de liters polenta die je altijd overhoudt? Je hoort het in Etenstijd!Onze sponso...


#134 - Zuurkool

Luister  

Etenstijd!  /  02-11-2023

Stamppot met zuurkool gaat er bij de kinderen van luisteraar Cecile niet in. Zouden ze sauerkraut wel lusten door een salade, of in een quiche? Is er een ook een snellere methode om kool te slinken? En wat vinden Teun en Yvette van een pluk zuurkool op een hotdog? Je hoort het in Etenstijd!Onze spon...


#133 - Bakvormen

Luister  

Etenstijd!  /  30-10-2023

Iedere zondagochtend walmen er dampen van Teuns versgebakken sodabread door de keuken. Hij weet als geen ander: een goede bakvorm bepaalt het resultaat. Bakt Yvette haar esmamisu-taart met siliconen, porselein, staal, aluminium, of aardewerk? Moet je je bakvorm invetten, bekleden met bakpapier, of a...


#132 - Tahini, tahina, techina

Luister  

Etenstijd!  /  26-10-2023

Yvette spreekt het uit met een harde G, maar een dot tahini maakt haar dressing smeuïg en zacht. Moet je sesamzaden roosteren voor je ze gaat malen? Kan je dat laagje olie gewoon door je sesampasta roeren? Wat is het verschil tussen donkere, lichte en zwarte tahin? En hebben naakte zaadjes het niet...


#131 - Boerenkool

Luister  

Etenstijd!  /  23-10-2023

Het weer is crispy, en dan wil je ook een knapperig blad op je bord. Daarom eten Teun en Yvette morgen op Nationale Boerenkooldag knisperende groente. Waarom maken Nederlanders altijd stamppot van een zak voorgesneden kool? Is het ook lekker door een soep of curry? En waarom moet er vorst over de ko...


#130 - Stoof

Luister  

Etenstijd!  /  19-10-2023

Of het nou tajine is, zoervleisj, of Dahl - tijdens de herfst zet je een sudderende stoof op tafel. Niemand wil eindeloos malen op taai vlees, dus hoe kook je runderlapjes die smelten in je mond? Moet je vlees braden van tevoren? En hoe fotografeer je je stoofpot op zo'n manier dat het niet lijkt op...


#129 - Instagrammable food

Luister  

Etenstijd!  /  16-10-2023

Komt je voorgerecht eindelijk aan, wil de influencer aan tafel nog even een paar kiekjes schieten voor de Gram. Kunnen we onze telefoons beter inleveren voor we een restaurant binnenstappen? Mogen we Instagram de schuld geven van de koekjeswinkels en bijbehorende rijen toeristen? Wat doen sociale me...


#128 - Goedkoop

Luister  

Etenstijd!  /  12-10-2023

Als Yvette premier was, zou je op school leren blancheren na je blokuur wiskunde. Maar Yvette is de baas niet. Daarom grijpen mensen toch nog vaak een kant-en-klare pastasalade of een in plastic verpakte hamburger uit het koelvak. Lekker voordelig. Waarom is goedkoop eten eigenlijk vaak ongezond? En...


#127 - Weekend weg

Luister  

Etenstijd!  /  09-10-2023

Teun was 20 jaar getrouwd en reisde af naar een landhuis buiten Amsterdam. Zelfgebakken croissants en druiperige eggs benedict maakten het culinair logeren af. Het peperdure waterarrangement, daarentegen, voelde wat kil voor een romantische escapade. Wat maakt een weekendje weg wél warm? Je hoort h...


#126 - Pompoen

Luister  

Etenstijd!  /  05-10-2023

Vallen de blaadjes naar beneden, dan schept Yvette pompoen op. Daar gaat een hoop klieven en schillen aan vooraf. Veel te veel moeite voor een weeïge groente, vindt Teun. Hoe krik je die zoete smaak op? Waarom is pompoensoep bijna altijd vies? En zou de herfstgroente ook lekker smaken op een pizza?...


#125 - Rösti

Luister  

Etenstijd!  /  02-10-2023

Een knapperige aardappelkoek wordt al gauw een kliederige koekenpan. Wat voor aardappelen rasp je in je rösti? De moeder van Teun zette vroeger reibekuchen op tafel - wat zat daar precies in? En wat is de röstikloof in Zwitserland? Je hoort het in Etenstijd!Onze sponsor:????️ Oot Granola: Ga naa...


#124 - Solo koken

Luister  

Etenstijd!  /  28-09-2023

Via zijn computerscherm staart Teun naar Yvette. Maar zodra hij zijn laptop dichtklapt, blijft Teun helemaal alleen achter in zijn schrijverstunnel. Wat kook je als je zowel de crowd als de pleaser bent? Hoe geef je de vulling van gister een nieuwe invulling? En waarom schrijft Yvette altijd recepte...


#123 - Restauritatie

Luister  

Etenstijd!  /  25-09-2023

Je hapt nét in een sappige burrata als de geur van basilicum zich mengt met een hondenscheet. Dan hoor je vanuit een iPad twee tafels verderop tetterende stemmetjes die een blauw belicht kindergezichtje gedeisd houden. Jij zit inmiddels met een verhoogde hartslag te dineren. Hoe ga je om met irrita...


#122 - Mosselen

Luister  

Etenstijd!  /  21-09-2023

Een R in de maand is een mosselpan op tafel. Is die regel inmiddels achterhaald? Zijn loaded mosselen wél lekker als ze uit Turkije komen? En waarom waren mosselen vroeger bebaard en stoffig, maar groeien ze tegenwoordig op als hangjongeren? Je hoort het in Etenstijd!Tips:Eerste hulp bij reukverlie...


#121 - Kitchenaid versus keukenmachine

Luister  

Etenstijd!  /  18-09-2023

KitchenAid en keukenmachine beginnen met de K van krankzinnig duur. Bedenk dus: waar gebruik ik die machines eigenlijk voor? Waarom kosten die apparaten zo veel? En hoe ga ik de K van keukenkastfossiel tegen? Je hoort het in Etenstijd!☕️ De koffiejongens: Ga naar koffiejongens.nl/cupzooi en krij...


#120 - Quiche

Luister  

Etenstijd!  /  14-09-2023

Struikelend over de K-klanken snijden Yvette en Teun het onderwerp hartige taart aan. Hoe krijg je boterdeeg droog en knapperig - en vooral niet soggy? Kan Yvette geblinddoekt een quiche in de oven proppen? Of betekent blind bakken toch iets anders? Je hoort het in Etenstijd!Tips:Hartige taart - Jas...


#119 - Gezond

Luister  

Etenstijd!  /  11-09-2023

Gewapend met waaier wappert Yvette de vakantiesfeer uit de hete studio: het strenge abspecken moet nu echt beginnen. Waarom snack je nooit een klein bakje chips, maar meteen een hele zak? En wat betekent 'gezond' eigenlijk? Je hoort het in Etenstijd!????‍???? Studira: Ga naar studira.nl/etenstijd...


#118 - Truffel

Luister  

Etenstijd!  /  07-09-2023

Truffelolie is een misdaad tegen de mensheid. Het is een scheut petroleum waarmee je op het laatste moment een gerecht alsnog verziekt. Wat vinden Teun en Yvette dan van verse truffel, of truffelzout? En hoe komt de Chinese truffel aan zijn smaak? Je hoort het in Etenstijd!Tips:Bored Couples - Marti...


#117 - Verjaardag

Luister  

Etenstijd!  /  04-09-2023

Met kaart, taart en cadeau zitten Teun en Yvette in de podcaststudio: Teun is jarig. Waarom begeven Nederlanders zich tijdens verjaardagen altijd in kringen rondom planken met kaas en leverworst? At kleine Teun graag één van de vijf P's als hij een jaar ouder werd? En wat eet grote Teun vandaag? J...


#116 - We zien wel

Luister  

Etenstijd!  /  31-08-2023

Teun is met zijn gezin neergestreken in het Ierse paradijs van Yvette. Terwijl de rest van het huis nog slaapt kruipen ze samen achter één microfoon om een extra lange aflevering op te nemen. Na een rectificatie over blikvis komt er een probleem dat Teun niet begrijpt. Wat is dat toch met de Eftel...


#115 - Meloen

Luister  

Etenstijd!  /  27-07-2023

Voor de zomerstop bespreken Teun en Yvette het enige fruit waar Teuns hart sneller van gaat kloppen: de meloen. Althans, de watermeloen - er is een verschil. Welke meloenen zijn lekker in een smoothie, en welke op de gril? En hoe maak je van een drie dagen oude watermeloen met bruine randjes nog een...


#114 - Vliegtuigvoer

Luister  

Etenstijd!  /  24-07-2023

Eten in het vliegtuig doet Teun vooral uit verveling - een extra reden om de luchtvaartindustrie te boycotten. Yvette kan wel genieten van een bevroren kaiserbroodje met een warme witte wijn. Welke vliegtuigsnacks zijn te pruimen? En waarom kan je in de lucht beter geen koffie of thee bestellen? Je...


#113 - Kersen

Luister  

Etenstijd!  /  20-07-2023

Aan alles zit een kersensmaak, behalve aan kersen. Met rood glimmende oorbellen bungelend langs haar gezicht vertelt Yvette over morellen uit de Balkan. Zijn die zoet of zuur? Wat is een ingemaakte kers, en wat is een geglaceerde? Je hoort het in Etenstijd!Muziek en montage: Keez GroentemanInstagram...


#112 - Eetvakantie

Luister  

Etenstijd!  /  17-07-2023

Een eetvakantie is iets anders dan eten op vakantie. Hoe prop je tijdens een weekend Parijs zoveel mogelijk madeleines en chèvre chaud in je mond? Reserveer je een tafeltje op de bonnefooi? En doe je dat dan bij een sterrenrestaurant, of haal je tamales bij een kraampje op straat? Je hoort het in E...


#111 - De ijs- eh... koelkast

Luister  

Etenstijd!  /  13-07-2023

IJskast, koelkast of koeling - tot welke sociale klasse je ook behoort, een koude kast inrichten blijft ingewikkeld. Moet je sambal nou gekoeld bewaren? Stop je die tomaten in een fruitmand op kamer temperatuur of in een koude groentela? En hoe voorkom je dat eieren naar spaghetti bolognese smaken?...


#110 - Visconserven

Luister  

Etenstijd!  /  10-07-2023

Het liefst staren Teun en Yvette uren naar de blikken van Ortiz. Maar het glimmende zilver wat erin zit, is toch het mooist. Welke geconserveerde vissen doen de tinned-fish-snackers op een toastje? En uit welk jaar is een sardientje het zachtst van smaak? Je hoort het in Etenstijd!Onze sponsor:Story...


#109 - Eetregels

Luister  

Etenstijd!  /  06-07-2023

Volgens Felicity Cloake zitten veel mensen vastgeroest in eetregels waar ze niets aan hebben. Wat vinden Teun en Yvette? Moet je pasta in zeewater koken? Of de zaadjes uit een te hete peper lepelen? En mag je een glas pernod drinken bij een Teuns zeebaars uit de oven? Je hoort het in Etenstijd!Onze...


#108 - Muziek

Luister  

Etenstijd!  /  03-07-2023

Genieten van een vispannetje onder een dreunende speakerbox is lastig. Is muziek in een restaurant überhaupt nodig? En hoe vraag je of de muziek een tandje zachter mag als je niet bekend wil staan als 'de boomer'? Je hoort het in Etenstjid!Onze sponsor:Matt Sleeps: Ga naar mattsleeps.com en krijg 1...


#107 - Aardbeien

Luister  

Etenstijd!  /  29-06-2023

Met gevulde mondjes praten Teun en Yvette in de microfoon - het bakje aardbeien tussen hen in is tenslotte niet te weerstaan. Is het zomerkoninkje eigenlijk wel een vrucht? En waarom glanzen sommige aardbeien zo mooi rood, maar smaken ze zo zuur? Je hoort het in Etenstijd!Onze sponsor:De koffiejonge...


#106 - Eten in de hitte

Luister  

Etenstijd!  /  26-06-2023

Heel Nederland stond deze week met bezwete bovenlip in de keuken: het was heet. Teun de smeerselman zette zijn tafel vol met mezze. Wat blijft er nog meer lekker fris in de brandende zon? Kan je nog wel vis en vlees eten? En wanneer haal je dat dan uit de koelkast? Je hoort het in Etenstijd!Onze spo...


#105 - Ultra processed food

Luister  

Etenstijd!  /  22-06-2023

De klassiek Hollandse tomatensoep van de supermarkt is vol van smaak en rijk gevuld - maar waarmee eigenlijk? Vers geplukte tomaten, of water en aardappelzetmeel? Ultra processed food is vulling waar je nooit vol van zit. Waarom moeten die zakken chips en koek altijd in één keer naar binnen gescho...


#104 - Artisjok

Luister  

Etenstijd!  /  19-06-2023

Yvette houdt zó veel van artisjok dat ze er een artisjokhart van heeft gekregen. Schubje voor schubje komt ze bij het lekkerste stukje. Kan de artisjok eigenlijk in de microwavee, of de snelkookpan? Welke vinaigrette eet je bij de distelbloem? En hoe smaakt zijn vergeten broertje, kardoen? Je hoort...


#103 - Oven

Luister  

Etenstijd!  /  15-06-2023

Met deze hitte heeft niemand zin om boven een stel stomende pannen te zweten - in de zomer is de oven je beste vriend. Wat is eigenlijk het verschil tussen een elektrische oven en een gasoven? En wat zijn de favoriete ovengerechten van Teun en Yvette? Je hoort het in Etenstijd!Tips:Bleekselderij uit...


#102 - Bubbels

Luister  

Etenstijd!  /  12-06-2023

Yvette haat het woord, maar houdt van de smaak: bubbels. Is een crémant van een paar wijngaarden verderop eigenlijk beter dan het spul van marketingmachine Champagne? Wat maakt een bubbel nou lekker? En welke schuimwijn trekken Teun en Yvette open als er iets te vieren valt? Je hoort het in Etensti...


#101 - Haring

Luister  

Etenstijd!  /  08-06-2023

Teun en Yvette verkneukelden zich over die eerste vette hap van het haringseizoen. Toch sloften ze met sippe gezichten weg bij de viskraam: de haring is nog te mager. Wanneer begint de haringparty dan wél? Is Hollandse Nieuwe eigenlijk echt Hollands en nieuw? En: met ui en zuur? Je hoort het in Ete...


#100 - Trakteren

Luister  

Etenstijd!  /  05-06-2023

Teun en Yvette zijn jarig! Samen gaan ze de klassen rond met een grabbelton vol luisteraarstips en andere cadeaus. Waarom eten Nederlanders altijd taart als er iets te vieren valt? Zijn zelfgebakken stroopwafels niet veel lekkerder? Met welke originele traktaties krijg je gegarandeerd een sticker va...


#99 - Brood bakken

Luister  

Etenstijd!  /  01-06-2023

De geur van vers brood op zondagochtend haalt ieders gezicht uit de kreukels. Maar dan moet je natuurlijk wel zélf brood bakken - met Yvette's sodabread recept bijvoorbeeld. Wat is dat eigenlijk? Waarom maak je het vooral niet in een broodbakmachine? En hoe krijg je dan wel een knapperige korst? Je...


#98 - De borrel

Luister  

Etenstijd!  /  29-05-2023

Als Ajax verliest, kan alleen een borrel Teun's hartzeer verzachten. Dit keer kalmeerde hij onder het genot van een Mexicaans snackbuffet. Yvette maakt haar borrelplank op met sardientjes uit blik en op maat gesneden groenten. Waar dipt ze die rauwkost in? Je hoort het in Etenstijd!Onze sponsor:Air-...


#97 - Picknick

Luister  

Etenstijd!  /  25-05-2023

Als klein meisje peuzelde Yvette haar lunch op in de idyllische weiden van Ierland. Teun associeert picknicken meer met luidruchtige jongeren in een te druk Vondelpark (die in Amsterdam). Hoe blijft buiten eten plezierig? Je hoort het in Etenstijd!Onze sponsor:Delicious: Krijg 25% korting op dit GRE...


#96 - Vergeten groente

Luister  

Etenstijd!  /  22-05-2023

Teun en Yvette rakelen op welke groenten we zijn vergeten. Kunnen grote supermarkten nog schappen vullen met schorseneren en rammenas zonder voedsel te verspillen? Of zijn Nederlanders inmiddels zo bevangen door amnesie dat ze verleerd zijn met vergeten groenten te koken? Je hoort het in Etenstijd!M...


#95 - Barbecue

Luister  

Etenstijd!  /  19-05-2023

Zodra de zon schijnt, schuifelt Teun nerveus naar zijn barbecue. Want wanneer moet die zalm nou op de gril, zonder dat z’n vette huidje vlam vat? Met welke planken en briketten braad je een worst? En waarom is barbecueën zogenaamd voor mannen? Je hoort het in Etenstijd!Onze sponsor:De Koffiejonge...


#94 - Boter

Luister  

Etenstijd!  /  15-05-2023

Het verschil tussen 1 of 2 Michelinsterren is een half pakje boter. Maar dan nog kun je het lievelingsingrediënt van Yvette op zó veel manieren serveren: gezout, geklopt - of als montagekit? Kan Teun kiezen tussen zijn twee kinderen, roomboter en olijfolie? En mag je boter vervangen door margarine...


#93 - Calorieën op de menukaart

Luister  

Etenstijd!  /  11-05-2023

In Engeland wordt iedere vette hap en zoete koek op het menu vergezeld van hun aantal calorieën. Het voelt misschien als een vervelend vingertje. Of is dat juist de bedoeling? Kan de Nederlandse overheid ook met andere vingers wijzen om overgewicht tegen te gaan? Je hoort het in Etenstijd!Onze spon...


#92 - Asperges

Luister  

Etenstijd!  /  08-05-2023

De zon schijnt en de bluebells bloeien, maar dat kan Teun en Yvette niet interesseren. Zodra de zomertijd ingaat denken ze maar aan één groente: de asperge. Teun en Yvette koken het witte goud graag opslurpbaar zacht. Maar mag je asperges ook beetgaar grillen, stomen, of microwaveën? En kan je de...


#91 - Salade

Luister  

Etenstijd!  /  04-05-2023

Vis, vlees, groente, granen - je kan ieder ingrediënt door een salade husselen. Zolang een goede dressing de boel maar bij elkaar houdt, vindt Yvette. Als Yvette koningin Dressing is, regeert Teun over de textuur. Hoe geeft hij zachte sla een crunch? Je hoort het in Etenstijd!Onze sponsor:De koffie...


#90 - Michelin

Luister  

Etenstijd!  /  01-05-2023

Een sterrenrestaurant is prijzig en zit vaak vol donkergrijze pakken. Wie neem je mee naar een Michelinster-waardige theateravond? Of kun je er toch beter aanschuiven met de lunch? En moet je voor dat verjaardagsfeestje niet gewoon reserveren bij een Bib Gourmand? Je hoort het in Etenstijd!Onze spon...


#89 - Toetjes

Luister  

Etenstijd!  /  27-04-2023

Zodra Yvette de restaurantdeuren openslaat, denkt ze maar aan één ding: het toetje. Met een goed dessert krijgt ieder etentje een lekkere nasmaak en een gezellige nasleep. Teun denkt heel anders over het nagerecht. Wat serveer je iemand die anti-toet en anti-fruit is? Telt een drankje als toetje?...


#88 - Vakantiehuiskoken

Luister  

Etenstijd!  /  24-04-2023

De paspoorten zijn ingecheckt en de koffers neergeploft; tijd om te koken. Maar zodra je de keuken binnenloopt, tref je een kapotte oven, twee gaspitjes en een bot mes aan. Had je dan toch je eigen stalen pannetje moeten inpakken? En wat kun je nog van de lokale supermarché grissen? Je hoort het in...


#87 - Allergieën

Luister  

Etenstijd!  /  20-04-2023

Een opgezette keel, tranende ogen en tenenkrommende buikpijn - eten is niet altíj́d leuk. Hoe ga je als restauranteigenaar om met die waslijst aan allergieën en intoleranties? En hoe regel je dat de bediening alleen langs je tafel hoeft te lopen met glazen wijn, in plaats van adrenalineshots? Je...


#86 - Rabarber

Luister  

Etenstijd!  /  17-04-2023

Rabarber is de lievelingsgroente van Yvette - maar eet ze het ook als zodanig? Hussel je de rode plant door een salade, garneer je 'm met een klodder custard - of doe je allebei? En is er eigenlijk een Nederlands woord dat de smaak van rabarber écht goed omschrijft? Je hoort het in Etenstijd!Onze s...


#85 - De Italiaanse mythe

Luister  

Etenstijd!  /  14-04-2023

Volgens de voedselhistoricus Alberto Grandi zijn Italianen helemaal niet zo traditiegetrouw als ze denken. Volkeren reizen over de wereld en hun gerechten gaan mee in de knapzak. Moeten we die rondzwervende keukens vastleggen? Je hoort het in Etenstijd! Onze sponsors:Smyle: Ga naar www.wesmyle.nl en...


#84 - De microwavee

Luister  

Etenstijd!  /  12-04-2023

Yvette houdt 'm verstopt in de berging. Maar voor mensen die net zoals Teun een aubergine zijn, is de magnetron een onmisbaar aanrechtkasteel. Wat voor etenswaar stoom je gaar en klaar in de microwavee? En waar komt "microwavee" eigenlijk vandaan? Je hoort het in Etenstijd!Onze sponsors:De koffiejon...


#83 - Tafelmanieren

Luister  

Etenstijd!  /  10-04-2023

Met rechte rug en haar polsen hoog zat Yvette ooit aan tafel bij de koning: ze weet inmiddels hoe het heurt. Teun wordt opstandig van al die tafelmanieren. Welk bestek pak je ook al weer als eerst? Hoe slobber je welgemanierd een haring naar binnen? En een asperge? Je hoort het in Etenstijd!Muziek e...


#82 - Pasen

Luister  

Etenstijd!  /  07-04-2023

Teun en Yvette zitten dit weekend aan vol gedekte tafels te brunchen en te lineren; het is Pasen. Hoe fleur je eieren op met een verrassende bereidingswijze, in plaats van met waterverf? En waarom halen christenen eigenlijk eierdopjes uit de keukenkast voor Jezus? Je hoort het in Etenstijd!Onze spon...


#81 - Vasten

Luister  

Etenstijd!  /  05-04-2023

Ook het onderwerp 'niet eten' hoort bij een eetpodcast. Hebben Teun en Yvette weleens religieus gevast? Of doen ze aan intermittent fasting om 's zomers met strakke buiken op het strand te liggen? Zijn er ook andere redenen om je van die aanlokkelijke paaseitjes te onthouden? Je hoort het in Etensti...


#80 - De citroen

Luister  

Etenstijd!  /  03-04-2023

Een kneep citroen maakt alles lekkerder. Kan je een schilletje raspen als 'ie niet alleen besprenkeld is met Italiaanse zonnestralen, maar ook met gif? Waar komt de ingemaakte citroen vandaan, en waar stop je 'm in? En is dit dan de vrucht die Teun wél graag oppeuzelt? Je hoort het in Etenstijd!Onz...


#79 - Partyhappen

Luister  

Etenstijd!  /  31-03-2023

Teun en Yvette vieren feest: ze nemen voor het eerst op in de splinternieuwe podcaststudio. Wat serveert Teun tijdens de studiowarming? Wat voor lekkernijen doe je op de borrelplank als je zélf hapjes in elkaar wil draaien? En hoe maak je van die plastic bakjes uit de supermarkt toch nog iets feest...


#78 - De vriezer

Luister  

Etenstijd!  /  29-03-2023

Na 78 afleveringen Etenstijd is je vriezer waarschijnlijk afgeladen met liters schillenbouillon, gin en ijsworst. Maar, merkt Yvette op, alles wat bevroren is, ziet eruit als kots. Hoe maak je onderscheid tussen al die plastic bakken en ziplock zakken gevuld met onherkenbare restjes? Je hoort het in...


#77 - Mosterd

Luister  

Etenstijd!  /  27-03-2023

Niks is lekkerder dan mosterd, vindt Yvette. Zelfs na de maaltijd likt ze haar vingers erbij af. Dippen Teun en Yvette hun bitterballen liever in gladde of grove mosterd? Serveerden de Romeinen ook al mosterd bij een kaasplankje? En hoe maak je het eigenlijk zelf? Je hoort het in Etenstijd!Tips:Mail...


#76 - Slechte bediening

Luister  

Etenstijd!  /  24-03-2023

Soms zit je zelfs na een avond lang opzichtig rondkijken nóg verstopt in de dode hoek van het personeel. Dat soort bediening werkt de eetlust tegen - hoe sappig je poussin ook is. Is er eigenlijk ook zoiets als een slechte klant? En wat is de gulden middenweg tussen informele en joviale service? Je...


#75 - Presentatie

Luister  

Etenstijd!  /  22-03-2023

Na een middag zwoegen in de keuken wil je graag dat gasten hun bordje lippenlikkend aanschouwen. Wat zijn de gouden regels van dresseren? Hoe geef je kleur aan fletse gerechten? En schep je flinke porties op, of juist niet? Je hoort het in Etenstijd!Onze sponsors:De koffiejongens: Ontvang met de cod...


#74 - De aardappel

Luister  

Etenstijd!  /  20-03-2023

Saint Patrick's Day is voorbij, dus de aardappels mogen de grond in. Hoe bereiden Teun en Yvette het meest veelzijdige stukje groente? Welke krieltjes groeien gewoon op je eigen balkon? En hoe weersta je de verleiding om dat goud glimmende korstje te eten vóór je 'm knapperig hebt gebakken? Je hoo...


#73 - Kookboekenbieb 2

Luister  

Etenstijd!  /  17-03-2023

Wijs worden uit het woud van kookboeken, het blijkt voor veel luisteraars een dagelijkse bezigheid. Neem je een betaald abonnement op een kookboekenwebsite? Of flans je liever zelf een geplastificeerd Excelsheet in elkaar? Geeft een monoloog aan foto's op Whatsapp meer overzicht? Of is het toch makk...


#72 - Kookboekenbieb

Luister  

Etenstijd!  /  15-03-2023

Vanavond bellen er gasten aan en die wil je natuurlijk imponeren met je kookkunsten. Maar zodra je weet wat je wil uitserveren voel je een lichte paniek aanwakkeren - waar ligt het recept?Teun's kookboekenbieb bestaat uit een systeem van losse keukenpapiertjes. Is dat nou écht rustgevender? En wat...


#71 - Vakantiewaar

Luister  

Etenstijd!  /  13-03-2023

Op warme zomerdagen wasemt de penetrante lucht van Franse kazen door de Thalyswagon. Dan weet je dat Teun in de buurt is. Het beste aandenken aan een vakantie is namelijk iets waar je op kan kauwen. Maar blijven er nog wel souvenirs over nu de Nederlandse schappen volstaan met Amora mosterd en truff...


#70 - Kool

Luister  

Etenstijd!  /  10-03-2023

Kool groeit als kool, ook tijdens de hungergap. Daarom kan je koelkast zelfs met de grauwe wintermaanden tot aan de nok toe gevuld zijn met kleur. Rode, groene en bloemendaalse gele - welke is het lekkerst? En hoe bereid je al die bewaargroenten? Je hoort het in Etenstijd!Onze sponsors:Hamster in je...


#69 - Staafmixer

Luister  

Etenstijd!  /  08-03-2023

Heb je een staafmixer? Dan heb je zó een lekkere klodder mayonaise op je bord. Toch is oplettendheid geboden. Een mixer met een goede motor maakt van soep en puree al gauw babyhapjes en behanglijm. Hoe krijg je je avondeten smeuïg, maar niet té? Je hoort het in Etenstijd! Onze sponsors:Matt Sleep...


#68 - Olijfolie

Luister  

Etenstijd!  /  06-03-2023

Olijfolie ligt Teun en Yvette na aan het hart. Maar is het ook bevorderlijk voor je vaten en kleppen? Waarom staat er op ieder olijfolieflesje 'extra vergine'? En bij welke temperaturen gaat die kostbare olie walmen en stinken? Je hoort het in Etenstijd!Onze sponsors:Storytel: Ga naar story.tel/eten...


#67 - Restaurants die te veel keukens voeren

Luister  

Etenstijd!  /  03-03-2023

Een restaurant dat kebab, roti én pizza serveert, of waar je door boekdelen aan gerechten bladert - kan het eten daar nog goed zijn? Teun en Yvette denken van niet. Is dat snobistisch gezeur of goed onderbouwde kritiek op de keukenkapitalist? Je hoort het in Etenstijd!Onze sponsors:Again and Again...


#66 - De walnoot

Luister  

Etenstijd!  /  01-03-2023

Teun kraakt deze aflevering harde noten. Ondanks de onvoorwaardelijke liefde die Yvette voelt voor de walnoot, heeft Teun een haat-liefdeverhouding met de bittere en vliezerige hersentjes. In welke salade krijgt de walnoot een zachte smaak? Wanneer snijdt hij juist door weeïge perentaartjes heen? E...


#65 - De vijzel

Luister  

Etenstijd!  /  27-02-2023

Meer moeite is meer liefde. Daarom is de vijzel het lievelingsobject van Teun en Yvette: een met bloed, zweet en tranen gevijzeld ingrediënt geeft meer smaak. Stamp je peperkorrels fijn in een platte of een hoge vijzel? En maal je sambal in een metalen, stenen of houten ulekan? Je hoort het in Eten...


#64 - Keukenkastfossielen

Luister  

Etenstijd!  /  24-02-2023

Aanrechtkastelen worden vaak onopgemerkt onderdeel van het meubilair. Welke apparaten liggen te verstenen in de keukens van Teun en Yvette? En graven ze hun keukenkastfossielen nog weleens op? Je hoort het in Etenstijd!Onze sponsor:Delicious: Ga naar deliciousmagazine.nl/etenstijd en krijg 25% korti...


#63 - De nette keuken

Luister  

Etenstijd!  /  22-02-2023

Als nette koker houdt Yvette zich aan de mantra van Disney's Ratatouille: "Keep your workstation clean." Teun is het daarmee eens. Van een keukenblad bedolven onder vieze pannen en vuile kommen wordt hij alleen maar nerveus. Hoe houd je je keuken - en je hoofd - geordend? Je hoort het in Etenstijd!O...


#62 - Post

Luister  

Etenstijd!  /  20-02-2023

Vandaag bespreken Teun en Yvette prangende luistervragen. Is een zoete aardappel gezonder dan een gewone? Hoe geef je die weeïge wortel meer smaak? En er is een nieuwe ui op de markt. Heeft Yvette na jaren ervaring in de keuken droge ogen zoals ze ook vuurvaste vingers heeft? Of is ze nog altijd ee...


#61 - De cashewnoot

Luister  

Etenstijd!  /  17-02-2023

"Kook met de noot!" zegt Yvette altijd. Deze keer is dat de cashew. Als vegan room, crunch op de noedels, of kaasvervanger in de pesto - hoe komen Teun en Yvette aan hun handje noten per dag? Je hoort het in Etenstijd!Onze sponsor:Matt Sleeps: Krijg met de code 'etenstijd10' 10% korting op de gehele...


#60 - Ontbijt

Luister  

Etenstijd!  /  15-02-2023

'S morgens vroeg yoghurt met fruit, of toch liever een hartig eitje? Teun en Yvette vinden het allemaal even verschrikkelijk - tenzij het zondag is. Wat maakt het verschil tussen een feestelijk ontbijt en een noodzakelijke hap voor je naar kantoor fietst? En hoe belangrijk is het eigenlijk om je dag...


#59 - De ui

Luister  

Etenstijd!  /  13-02-2023

Aan een goed bord eten gaat vaak een ui vooraf - of het nou een rode, witte, Cevenne of Hollandse is. Hebben Teun en Yvette de gelaagde groente liever crispy of zacht? Hoe krijg je 'm lekker zoet? En met wat voor deegdeken stop je je gekaramelliseerde kindje in?Onze sponsors:Again and Again fashion:...


#58 - De mandoline

Luister  

Etenstijd!  /  10-02-2023

Yvette en Teun gebruiken hem dagelijks: de mandoline. Maar waarvoor eigenlijk? Is het een muziekinstrument, moordwapen of toch een schaaf? En wat kan je er - naast je vingertoppen - allemaal mee fijn snijden? Je hoort het in Etenstijd!Onze sponsors:Again and Again fashion: Ontvang met de code 'etens...


#57 - Ontslakken

Luister  

Etenstijd!  /  08-02-2023

Het woord van de dag is ontslakken - een begrip dat eigenlijk geen ruimte mag innemen in een culinaire podcast, vindt Teun. Een paar weken teren op wat sapjes, krijg je daarmee de afvalstoffen uit je lichaam?En welke detoxdiëten hebben Teun en Yvette zelf geprobeerd? Je hoort het in Etenstijd!Onze...


#56 - De rasp

Luister  

Etenstijd!  /  06-02-2023

De rasp is Yvettes beste vriend. Ook Teun voelt een intense vertedering voor zijn collectie fijnmakers. Waarom is de rasp zó handig? En moet er een Microplane, blokrasp, raspmolen, of kaasschaaf in je keukenla liggen? Je hoort het in Etenstijd!Tips:Wilde oreganoGriekse wilde oreganoMuziek en montag...


#55 - Bleekselderij

Luister  

Etenstijd!  /  03-02-2023

Bleekselderij, wat valt daar nou over te zeggen? Heel veel, vinden Teun en Yvette. De groente behoort natuurlijk tot de heilige drie-eenheid van de stoof. En bleekselderijblokjes zijn de crunchy ijsklontjes in je salade. Wat kan je er nog meer mee? Halveren, blancheren, grillen of bakken - je hoort...


#54 - Pizza bellen

Luister  

Etenstijd!  /  01-02-2023

Zelfs mensen met een kookpodcast hebben soms geen zin om te koken. Dan ga je pizza bellen. Halen Teun en Yvette hun eten zelf af, of nemen ze het liever aan van een bezorger? En welke gerechten worden onderweg niet plakkerig, koud of zompig? Je hoort het in Etenstijd!Onze sponsors:Chocolatemakers: G...


#53 - Roken

Luister  

Etenstijd!  /  30-01-2023

Yvette is een kettingroker: vis, vlees en yoghurt - ze rookt het aan de lopende band. Wat is eigenlijk het verschil tussen warm en koud roken? En hoe krijg je een smokey zalm, in plaats van een moot die naar asbak smaakt? Je hoort het in Etenstijd!Onze sponsor:Bunni: Ga naar www.bunni.nl/etenstijd e...


#52 - Bagels

Luister  

Etenstijd!  /  27-01-2023

Chewy, krokant en goed gaar. In Nederland kennen we geen plekken waar je een bagel kan eten zoals het hoort. Hoe kan je hem dan het best zelf maken? Je hoort het in Etenstijd!Onze sponsors:Bunni: Ga naar www.bunni.nl/etenstijd en krijg twee maanden cadeau!Tips:Taco Friday in ZwedenPrintbaar bagelrec...


#51 - Online recepten

Luister  

Etenstijd!  /  25-01-2023

Online recepten koken - super handig. Toch? Yvette heeft er een maar bij. Hoe krijg je het lekkerste eten van het web op je bord? Je hoort het in Etenstijd!Onze sponsors:De koffiejongens: Krijg met de code 'etenstijd!' 2x €5 euro korting op de eerste twee orders van een abonnementTips:Kokosstoof r...


#50 - Meeneemlunch

Luister  

Etenstijd!  /  23-01-2023

Teun is een fanatieke lunchbereider. Yvette eet haar middagmaal graag thuis. Maar welk gerecht stop je in je tas voor een dag buitenshuis? En hoe houd je het warm? Je hoort het in Etenstijd!Onze sponsors:Ik ben Frits: Ga naar www.ikbenfrits.nl en krijg je eerste gesprek gratis.Tips:De geschiedenis v...


#49 - Bakpoeder vs baksoda

Luister  

Etenstijd!  /  20-01-2023

Wat is het verschil tussen bakpoeder, baksoda en zelfrijzend bakmeel? Waarmee bakt Teun het liefst zijn Griekse pita's, en wat stopt Yvette in haar flatbread? Je hoort het in Etenstijd!Onze sponsors:BitesWeLove: Ga naar biteswelove.nl/challenge en ontvang tot 16 maart 10% korting op het hele assorti...


#48 - Voorraadkast

Luister  

Etenstijd!  /  18-01-2023

Elke dag heen en weer van de keuken naar de winkel voor dat ene ingrediënt - Teun en Yvette vinden het maar vermoeiend. Welke essentials kun je het best inslaan om een lekkere maaltijd bij elkaar te rommelen? Je hoort het in Etenstijd!Onze sponsors:Back market: Ga naar backmarket.nl en kies een ref...


#47 - Snijden

Luister  

Etenstijd!  /  16-01-2023

Teun en Yvette snijden het nieuwe jaar aan, in de breedste zin van het woord. Koken begint met een mes: alles smaakt anders als je het anders snijdt. Dus hoe houd je je messen scherp? Je hoort het in EtenstijdOnze sponsors:Back market: Ga naar backmarket.nl en kies een refurbished apparaat uit!Muzie...


#46 - Oud & nieuw

Luister  

Etenstijd!  /  31-12-2022

Teun heeft een houten kop. Gelukkig past zijn staat van zijn bij het thema van deze special. Wat eet je met oud en nieuw? En wat stop je in je brakke kop de dag erna? Hoewel Yvette en Teun de jaarwisseling geregeld ontvluchten, hebben ze genoeg tips voor de luisteraars! Je hoort ze in Etenstijd!Onze...


#45 - Kerstmis

Luister  

Etenstijd!  /  23-12-2022

Hoe breng je de kerstsfeer op tafel? In ieder geval niet door te gourmetten. Dat is lui koken, vindt Yvette. Maar wat dan wel? Teun en Yvette geven kerstkooktips, van vegetarische klapstukken tot esma crème brûlées. Je hoort het in Etenstijd!Onze sponsors:Matt Sleeps: Krijg 10% korting met de cod...


#44 - Alleen eten

Luister  

Etenstijd!  /  21-12-2022

Alleen eten is compromisloos eten - Yvette vindt het heerlijk. Teun daarentegen is een crowdpleaser. Zonder publiek is er niks aan. Gaan Teun en Yvette weleens alleen uiteten? Je hoort het in Etenstijd!Onze sponsors:Matt Sleeps: Krijg met de code 'etenstijd10' 10% korting op het gehele assortiment!M...


#43 - Alcoholvrij

Luister  

Etenstijd!  /  19-12-2022

Teun en Yvette houden van drinken. Maar een autorit of een hoog cholesterolgehalte staan een borreltje niet altijd toe. Wat is dan een mooi alternatief? Je hoort het in Etenstijd!Onze sponsors:Again and Again: Krijg 20% korting met de code 'etenstijd20'Muziek en montage: Keez GroentemanInstagram: @e...


#42 - Kookboeken

Luister  

Etenstijd!  /  16-12-2022

Het succes van iedere kok begint met een goed kookboek. Van welke kookboeken steekt Yvette na al die jaren nog steeds iets op? En welk boek heeft Teun kapot gekookt? Je hoort het in Etenstijd!Onze sponsors:Again and Again: Krijg 20% korting met de code 'etenstijd20'Muziek en montage: Keez Groenteman...


#41 - Vlaai

Luister  

Etenstijd!  /  14-12-2022

Teun heeft een probleem met vlaai. Eigenlijk eet hij het liefst appeltaart zonder appels en rozijnen. Yvette is vastberaden zijn gedachten te veranderen met een rijstevlaai uit Limburg. Zou het lukken? Je hoort het in Etenstijd!Onze sponsors:De chocolatemakers: Krijg deze week 10% korting met de cod...


#40 - Cadeauwijn

Luister  

Etenstijd!  /  12-12-2022

Drink je de cadeaus van je gasten meteen op, of moet je ze bewaren? En wat doe je met een obligate wijn die niet bij je visgerecht past? Yvette vindt de oplossing in labelsystemen en stoofpotjes. Teun vivinoot liever voor hij een geschenk aan een ander passt. Je hoort het in Etenstijd!Onze sponsors:...


#39 - Koffie thuis

Luister  

Etenstijd!  /  09-12-2022

Koffie thuis is net zo spannend als koffie onderweg. Senseo-machines, nespresso-apparaten, filterkoffiekannen of percolators: met wat voor aanrechtkastelen maken Teun en Yvette een bakkie? Je hoort het in Etenstijd!Onze sponsors:Again and Again: Krijg 20% korting met de code 'etenstijd20'Muziek en m...


#38 - Koffie onderweg

Luister  

Etenstijd!  /  07-12-2022

In Nederland worden Teun en Yvette bekogeld met een enorme hoeveelheid koffiesmaken. Veel zijn duur, weinig zijn écht lekker. Waarom is de prijs-kwaliteitverhouding zoveel beter in Zuid-Europa? En hoe moet je omgaan met een vieze-koffie-fobie?Onze sponsors:Again and Again: Krijg met de code 'etenst...


#37 - Hollandse pot

Luister  

Etenstijd!  /  05-12-2022

Sinterklaas is jarig en dan eet je Hollandse pot. Maar wat is dat eigenlijk? Teun en Yvette zijn meer van de nieuwe Nederlandse smaken. Je hoort het in Etenstijd!Onze sponsors:Suitable: Krijg 10% korting op de gehele collectie met de code 'etenstijd'Muziek en montage: Keez Groenteman Hosted on Acast...


#36 - Kaasplank

Luister  

Etenstijd!  /  02-12-2022

Begin je met een Stinky Bishop of een Roquefort? Welke kazen bestel je tijdens een avondje uit en hoe stel je je eigen plankje samen? Teun en Yvette verhelpen je kaaskeuzestress!Onze sponsors:Kef: Bestel een kaasplateau, type 'etenstijd1' in de comments van je bestelling en krijg een pakje gezouten...


#35 - Meer pannen

Luister  

Etenstijd!  /  30-11-2022

Yvette vertelt over haar koperen pannen met RVS - échte pannenporn vindt Teun. En zeg je pan, dan zeg je fornuis. Boven welke warmtebron komt welke pan het best toch zijn recht? Je hoort het in Etenstijd!Onze sponsors:Suitables: Krijg met de code 'etenstijd' 10% korting op de gehele collectieMuziek...


#34 - Pannen

Luister  

Etenstijd!  /  28-11-2022

Pannen inbranden kunnen we van onze to-dolijst afvinken. Maar wanneer gebruik je die stalen pan, en wanneer kun je beter eentje van gietijzer op het fornuis zetten? Je hoort het in Etenstijd!Onze sponsors:Oma's soep: Wil je je vrijwilliger worden of een ouder opgeven? Kijk dan op https://omassoep.nl...


#33 - Tomatensaus

Luister  

Etenstijd!  /  25-11-2022

Echte pizzabakkers zoals Teun erkennen het belang van een goede tomatensaus: het cement tussen de pizza en de topping. Moet je zulk soort voeg anders bereiden dan de saus voor een pasta? Je hoort het in Etenstijd!Onze sponsors:Oma's soep: Wil je je vrijwilliger worden of een ouder opgeven? Kijk dan...


#32 - Miso

Luister  

Etenstijd!  /  23-11-2022

Teun komt nog bij van een avondje uit als Yvette de studio binnenloopt met een bord riekende smaakmakers. Op haar misoplankje liggen allerlei tinten umami, van rogge tot parmezaan. Je hoort het in Etenstijd!Onze sponsors:Kookpunt: Kijk op kookpunt.nl of in de winkel aan het Noordplein 29 in Rotterda...


#31 - Fooi

Luister  

Etenstijd!  /  21-11-2022

Hoeveel fooi laat je achter in welk restaurant? En wat is een gangbare tip in andere landen? Het zijn prangende vragen waar vooral Yvette de antwoorden op mag geven. Toch geeft Teun ook zijn mening. Je hoort het in Etenstijd!Onze sponsors:Brandt & Levie: Wil je ook bij de Worstclub? Met de code Eten...


#30 - Guilty pleasures

Luister  

Etenstijd!  /  18-11-2022

Het is een stomme uitdrukking. Sterker nog, Teun en Yvette vragen zich af of het eigenlijk wel bestaat. Wat zijn guilty pleasures? En wat zijn dan de heimelijke genoegens van Teun en Yvette? Je hoort het in Etenstijd!Onze sponsors:Brandt & Levie: Wil je ook bij de Worstclub? Met de code Etenstijd kr...


#29 - Pannen inbranden

Luister  

Etenstijd!  /  16-11-2022

Teun legt het probleem van de antiaanbaklaag uit. Yvette geeft de oplossing: pannen inbranden. Hoe doe je dat eigenlijk? En wat nou als je al een pan met teflon hebt? Je hoort het in Etenstijd!Leestip van Teun: wokpan inbranden in de oven Onze sponsors:Back market: Krijg met de code 'etenstijd!' €...


#28 - Meer leuke restaurants

Luister  

Etenstijd!  /  14-11-2022

Wat een leuk restaurant maakt is een kwestie zonder klinkklaar antwoord. Daarom praten Teun en Yvette verder in deel twee. Yvette komt terug op Teuns cliffhanger: zijn sterrenzaken ook leuke restaurants? En raken ze hier ooit over uitgepraat? Je hoort het in Etenstijd!Onze sponsors:Back market: Krij...


#27 - Leuke restaurants

Luister  

Etenstijd!  /  11-11-2022

Wat maakt een leuk restaurant? En hoe vind je er één op een plek die je helemaal niet kent? Het zijn vragen waar je geen harde data tegenaan kan gooien. Toch helpen Teun en Yvette je ook nu weer uit de brand. Je hoort het in Etenstijd!Onze sponsors:Smyle: ga naar wesmyle.nl/etenstijd en krijg m...


#26 - Ottolenghi

Luister  

Etenstijd!  /  09-11-2022

Teun en Yvette hebben het fenomeen Yotam Ottolenghi ontmoet. Hij is inmiddels zijn eigen methode geworden. Waarom is Ottolenghifiseren eigenlijk zo revolutionair? Je hoort het in Etenstijd!Onze sponsors:Smyle: ga naar wesmyle.nl/etenstijd en krijg met de code 'etenstijd' 30% korting op je eerste bes...


#25 - Paddenstoelen

Luister  

Etenstijd!  /  07-11-2022

Yvette is Miss Wildpluk Nederland. Toch blijft het spannend om zelf paddenstoelen uit het bos te halen. Teun waagt zich er niet aan, hij houdt het liever bij de zwammen uit de supermarkt. Welke dan? Je hoort het in Etenstijd!Onze sponsors:Koffiejongens: Krijg met de code 'etenstijd!' 2x €5 korting...


#24 - Water en brood

Luister  

Etenstijd!  /  04-11-2022

Water en brood; de yin en yang die een restaurantervaring in balans houden. Wat smeert Teun het liefst op zijn broodje? Houdt Yvette van harde of zachte bubbels? En horen deze onmisbare versnaperingen gratis te zijn? Je hoort het in Etenstijd!Onze sponsors:Smyle: ga naar wesmyle.nl/etenstijd en krij...


#23 - Bouillontablet

Luister  

Etenstijd!  /  02-11-2022

Zelfgemaakte bouillon met schillen en karkassen is ons inmiddels bekend. Hoe zit het dan met het bouillonblokje? We kunnen altijd nog kiezen voor een bijzondere smaakmaker uit de Ivoorkust.Onze sponsors:MFF Quadekker: met de code 'YVETTEENTEUN' krijg je 5% korting op de persoonlijke messen en op de...


#22 - Paprika

Luister  

Etenstijd!  /  31-10-2022

Yvettes poorten staan open en daarom geeft ze de paprika nog een kans. Geroosterd zijn ze toch wel lekker. Teun vertelt Yvette over een kleur paprika die ze nog niet kende. Je hoort het in Etenstijd!Onze sponsors:Matt Sleeps: Krijg 10% korting op de gehele collectie met de code “etenstijd10”Muzi...


#21 - Wijn proeven

Luister  

Etenstijd!  /  28-10-2022

Teun en Yvette bespreken het eindeloze onderwerp: wijn. Teun legt uit dat er zelfs in draaidopflessen kurk kan zitten. Yvette vertelt hoe je galant een smerige wijn afwijst. Hoeveel flessen heeft ze ooit in één zitting teruggestuurd? Je hoort het in Etenstijd!Onze sponsors:Sprinklr: krijg vijf eur...


#20 - Kastanjes

Luister  

Etenstijd!  /  26-10-2022

Het is weer herfst, dus vertrekt Yvette binnenkort naar haar Ierse tuin. Daar groeit het belangrijkste ingrediënt voor een van haar lievelingsgerechten: de kastanje. Teun heeft een ander soort associatie bij de noot. Je hoort het in Etenstijd!Onze sponsors:Chocolatemakers: ontvang met de code 'eten...


#19 - Airfryer

Luister  

Etenstijd!  /  24-10-2022

Je kan 100 Gouden Kookboeken winnen, met niets zamel je zoveel Instagramreacties in als de airfryer. Teun houdt niet van grote apparaten met stekkers. Na wat experimenteren is Yvette het daar niet helemaal mee eens. Je hoort het in Etenstijd!Onze sponsor:De Koffiejongens: krijg met de code 'etenstij...


#18 - Zout

Luister  

Etenstijd!  /  21-10-2022

Zout brengt smaak naar voren en is daarom één van de belangrijkste ingrediënten in de keuken. Zó belangrijk, dat Yvette er kilo's van inslaat. Hoeveel zoutvaatjes zou ze thuis hebben? Je hoort het in Etenstijd!Onze sponsors:Kiosk, krijg nu 2 nummer van je favoriete woonblad voor maar € 5,- via...


#17 - Vleesvervangers

Luister  

Etenstijd!  /  19-10-2022

Waarom volgespoten ham eten als je ook een bewerkte vegaburger op tafel kan zetten? Yvette en Teun gaan liever voor de zelfgemaakte vega-opties.Je hoort ze in Etenstijd! Ook geschikt voor mensen die vinden dat garnalen tot het dierenrijk behoren.Onze sponsors:Kiosk, krijg nu 2 nummer van je favoriet...


#16 - Snel

Luister  

Etenstijd!  /  17-10-2022

Lekker lang in de keuken staan is een privilege. Soms moet koken nou eenmaal snel. Daarom geven Yvette en Teun kniftige voorbereidingstips en rappe recepten in Etenstijd!Onze sponsors:Kiosk, krijg nu 2 nummer van je favoriete woonblad voor maar € 5,- via http://kiosk.nl/podcast.Muziek en monatge:...


#15 - Wijn in restaurants

Luister  

Etenstijd!  /  14-10-2022

Wijn in het restaurant is een wereld op zich met curieuze sommeliers, ingewikkelde etiketten en hoge prijzen. Hoe snel drink je door? En wat doe je met flessen die aan de andere kant van de kamer staan? Yvette en Teun wijzen je de weg.Onze sponsor:Sprinklr: krijg 5 euro korting op een bestelling van...


#14 - Verrassingsmenu

Luister  

Etenstijd!  /  12-10-2022

Een ingrediëntenlijst zonder bereidingswijze, of toch liever een limerick die het eten begeleidt? Teun vertelt over een ongewenste poëzieworkshop tijdens een avond uiteten, terwijl Yvette uitlegt hoe een verrassingsmenu ook leuk kan zijn. Je hoort het in Etenstijd!Onze Sponsors:De Koffiejongens, m...


#13 - Jackfruit

Luister  

Etenstijd!  /  10-10-2022

Yvette neemt een luisteraarstip ten harte en eet vanavond speltspaghetti met worst. Teun gaat voor een vegetarische optie: taco's met pulled jackfruit. Maar is dat wel een vleesvervanger? Je hoort het in Etenstijd!Onze sponsors:BitesWeLove, krijg 25% korting op het gehele assortiment met de code 'et...


#12 - Pizza

Luister  

Etenstijd!  /  07-10-2022

Teun is een doorgewinterde pizzabakker – zolang hij maar met gist mag werken. Van Yvette en luisteraar Niels kreeg hij de opdracht om het met zuurdesem te proberen. Of het gelukt is, hoor je in Etenstijd!Onze sponsor:????️ Matt Sleeps: ga naar mattsleeps.com en krijg 10% korting op de gehele col...


#11 - Pastavormen

Luister  

Etenstijd!  /  05-10-2022

Naakte pasta, volkoren, zelfgemaakt of verkeerd gesneden. Welke vorm past het best bij een harde saus, of een beetje ketchup? Teun en Yvette bespreken het in Etenstijd!Onze sponsors:BitesWeLove, krijg 25% korting op het gehele assortiment met de code 'etenstijd' via biteswelove.nl/etenstijd ????Muzi...


#10 - Meer softijs

Luister  

Etenstijd!  /  03-10-2022

Teun en Yvette zijn nog niet uitgepraat over hun lievelingskost. Yvette koloniseert de studio met haar softijsmachine en zet de eerste stap naar een softijsimperium. Hoe zou het smaken? Je hoort het in Etenstijd!Onze sponsor:De Koffiejongens, met de code 'etenstijd!' krijg je 2 keer €5 korting op...


#09 - Snelkookpan

Luister  

Etenstijd!  /  30-09-2022

Yvette heeft een levensveranderende beslissing genomen: ze schafte een snelkookpan aan. Ze gooide op Teuns advies rauwe bonen in een snelkookpan en creëerde een dekseltje van olie. Hoe dat afliep? Je hoort het in Etenstijd!Speciaal voor onze luisteraars nu 30 dagen gratis Storytel via story.tel/et...


#08 - Restaurantlingo

Luister  

Etenstijd!  /  28-09-2022

Smakelijk eten, geniet ervan, prettige voortgang, en natuurlijk: bent u bekend met ons concept? Teun en Yvette hebben het over restaurantlingo in Etenstijd!Ga naar sprinklr.co en zet je tuin vol leven! Vijf euro korting op bestellingen vanaf 30 euro met de code Etenstijd ????Muziek en montage: Kee...


#07 - Budget

Luister  

Etenstijd!  /  26-09-2022

Yvettes kerst begint doorgaans al in augustus. Bij het schrijven van de kerstmenu’s is het budgetkerst voor en budgetkerst na. Yvette en Teun delen hun eigen budgettips in Etenstijd!Win een heerlijk boterpakket van Kerrygold, mail naar info@refreshid.nl, actie geldig tot 28 september!Montage & muz...


#06 - Bonen

Luister  

Etenstijd!  /  23-09-2022

Witte bonen, bruine bonen, kidneybonen, cannellinibonen... Yvette is zelfs een boon. Ook Teun is bonengek. Je hoort het in Etenstijd!Win een heerlijk boterpakket van Kerrygold, mail naar info@refreshid.nl. Actie geldig tot 28 september!Kijk hier voor bonen bij de BBC!Muziek en montage: Keez Groentem...


#05 - Softijs

Luister  

Etenstijd!  /  21-09-2022

Niks zo fantastisch als een vers softijsje. Tijd om softijs uit het verdomhoekje te halen want het is geen kleutervoer. Yvette en Teun pleiten vandaag in Etenstijd voor een Angelsaksische softijstraditie.Win een heerlijk boterpakket van Kerrygold, mail naar info@refreshid.nlMuziek en montage: Keez G...


#04 - Rouwkost

Luister  

Etenstijd!  /  19-09-2022

Op de dag dat Queen Elizabeth wordt begraven hebben we het over rouwkost. Broodjes ham en kaas, kleffe begrafeniscake of een grote pan soep. Teun en Yvette bespreken al het troostvoer dat je niet hoeft te kauwen in Etenstijd!  Speciaal voor onze luisteraars nu 30 dagen gratis Storytel via story.te...


#03 - Bouillon

Luister  

Etenstijd!  /  16-09-2022

Teun en Yvette belandden deze week in een mediastorm door de uienschillen van Yvette. Vandaag onthult ze wat ze er mee doet. Je hoort het in Etenstijd!Onze sponsor:???? Check, de code ‘etenstijd’ geeft nieuwe klanten 100 gratis rijminuten. Daarbovenop krijg je met de code ‘yvetteenteun’ nóg...


#02 - Kliekjes

Luister  

Etenstijd!  /  14-09-2022

Kliekjes, restjes, leftovers: Yvette en Teun zijn er gek op. En wie steekt haar hoofd in een pan met koude spaghetti?Je hoort het in Etenstijd!Onze sponsors:???? Check, de code ‘etenstijd’ geeft nieuwe klanten 100 gratis rijminuten. Daarbovenop krijg je met de code ‘yvetteenteun’ nóg eens 2...


#01 - Eetgeluiden

Luister  

Etenstijd!  /  12-09-2022

Eetgeluiden. Smakken, kraken, galmen en slurpen. Teun en Yvette bespreken het allemaal. Etenstijd!Onze sponsors:???? Check, de code ‘etenstijd’ geeft nieuwe klanten 100 gratis rijminuten. Daarbovenop krijg je met de code ‘yvetteenteun’ nóg eens 20 minuten extra. Óók als je al een account...