Food Inspiration

Food Inspiration

Kunst  |  10 afleveringen

In de Food Inspiration podcast gaan we op zoek naar visionairs, ondernemers en creatieven. Omdat zij ons verrassen met vernieuwende perspectieven en ons de weg naar verandering laten zien.

Verras mij  


Food Inspiration podcast 10 | Sarriel Taus

Luister  

Food Inspiration  /  22-08-2021

In de tiende aflevering van de Food Inspiration podcast interviewt Joost Scholten Sarriel Taus. Hij startte in 2004 zonder enige horeca-ervaring restaurant Fifteen in Amsterdam. Dit opleidingsrestaurant van Jamie Oliver was pas het startpunt van een horecacarrière die altijd in het teken bleef staa...


Food Inspiration podcast 9 | De Spijsbereiders

Luister  

Food Inspiration  /  16-07-2021

Roland van Balen onderneemt met zijn compagnon Peter Derks onder de naam van De Spijsbereiders. Vanuit uitvalsbasis Den Bosch bedenken ze concepten die telkens opnieuw weten te verrassen en te verleiden. Roland van Balen laat in deze podcastaflevering het achterste van zijn tong zien en vertelt over...


Nel Schellekens over no-waste cooking

Luister  

Food Inspiration  /  07-06-2021

Nel Schellekens is de ultieme ‘kop tot kont’ chef. Al sinds jaar en dag verkondigt zij vanuit haar geadopteerde thuisstreek De Achterhoek dat we meer moeten doen met de natuur, zorgvuldiger en respectvoller om moeten gaan met plant en dier. En passant voedt ze daarmee iedereen die bij haar langs...


Aflevering 7 | Tess Posthumus

Luister  

Food Inspiration  /  07-05-2021

In deze aflevering interviewt Joost Scholten bartender Tess Posthumus. Zij is eigenaar van twee cocktailbars in Amsterdam en wilde het tweede bedrijf ongeveer openen op het moment dat de eerste lockdown werd opgelegd. “Van de ene op de andere dag ging ik van een bruisende bar naar in mijn eentje a...


Aflevering 6 | Wouter Staal van Yoghurt Barn

Luister  

Food Inspiration  /  03-04-2021

In deze aflevering interviewt Joost Scholten Wouter Staal. Hij zegde zijn comfortabele functie als marketeer op om in de yoghurt te duiken. Samen met zijn vrouw Esther bouwt hij aan hun keten Yoghurt Barn. Een bijzondere formule omdat een bezoek aan een Barn bijdraagt aan een beter milieu. "Ik zie d...


Aflevering 5 | Helen Kranstauber

Luister  

Food Inspiration  /  27-02-2021

In deze aflevering interviewt Joost Scholten Helen Kranstauber. Zij is, onder veel meer, mede-oprichter van campagneburau Food Cabinet en werkt aan een mooiere, gezondere en duurzamere food-wereld.


Aflevering 4 | Hans Meyer

Luister  

Food Inspiration  /  13-02-2021

In deze aflevering interviewt Joost Scholten hotelpionier en visionair ondernemer Hans Meyer van longstay-formule Zoku. Hij vertelt over ondernemen in een verlaten Amsterdam en de kracht van positiviteit. "Niemand volgt een pessimist."


Aflevering 3 | Emile van der Staak

Luister  

Food Inspiration  /  05-01-2021

In deze aflevering interviewt Joost Scholten chef-kok Emile van der Staak. Hij is eigenaar van De Nieuwe Winkel in Nijmegen en introduceerde de botanische gastronomie in zijn keuken. “Dit is geen restaurant”.


Aflevering 2 | Ria Joosten

Luister  

Food Inspiration  /  18-12-2020

In deze aflevering interviewt Joost Scholten de Limburgse rasondernemer Ria Joosten. Zij is oprichter en eigenaar van Ria Joosten catering en events en deelt haar uitdagingen en dromen in tijden van corona.


Aflevering 1 | Soenil Bahadoer

Luister  

Food Inspiration  /  18-12-2020

In deze eerste aflevering interviewt redacteur Joost Scholten tweesterrenchef Soenil Bahadoer. De eigenaar en chef van restaurant de Lindehof uit Nuenen vertelt over zijn achtergrond, inspiratie én irritaties.