FRANKIE

FRANKIE

Kinderen & Familie  |  9 afleveringen

Dit is FRANKIE. Een podcast waarin wij, pubers, vertellen over ons leven. Wat we meemaken, waar we mee worstelen en wat we leren. Dat vertellen, dat doen we anoniem. Niet omdat we schijterds zijn, maar omdat het nou eens niet gaat om het plaatje. Het gaat om ons verhaal.

Verras mij  


#8 - Alles was voorbij

Luister  

FRANKIE  /  03-01-2019

Een droom als musicalster die werkelijkheid lijkt te worden. En dan kan je opeens niet meer zingen. Soms zijn de grootste teleurstellingen eigenlijk kansen. Maar dan moet je wel eerst door een emotionele achtbaan.


#7 - De enige die de game niet speelde

Luister  

FRANKIE  /  03-01-2019

Meedoen of outsider zijn – hoe ga je om met groepsdruk? Je kan je er bijvoorbeeld weinig van aantrekken en je storten op het ontwikkelen van je eigen talenten.


#6 - Bijna niemand weet het

Luister  

FRANKIE  /  03-01-2019

Als je erachter komt dat je op jongens én meisjes valt, is het fijn om daar met anderen over te praten. Maar hoe doe je dat als je op de biblebelt woont en de dominee zegt dat je naar de hel gaat?


#5 - Ik kon gewoon mijn moeder verliezen

Luister  

FRANKIE  /  03-01-2019

Iedereen maakt wel dingen mee die je liever niet wil. Maar dit is iets van een andere orde. Wat gebeurt er met je kijk op het leven als je moeder kanker heeft?


#4 - Ik wilde het er gelijk afsporten

Luister  

FRANKIE  /  03-01-2019

Het begint met een opmerking over je uiterlijk. En dan ben je in één zomer opeens 11 kilo afgevallen. Hoe krijg je weer grip op jezelf als je een eetprobleem hebt?


#3 - Hoezo zit ik in dit lichaam?

Luister  

FRANKIE  /  03-01-2019

Stel je voor, je bent een jongen die droomt van een mountainbike, hanenkam, schakelketting en een vriendin. Maar je lijf is dat van een meisje. Hoe komt je erachter wat er aan de hand is? En dan..?


#2 - Ik leerde erover te praten

Luister  

FRANKIE  /  03-01-2019

Het leven kan een heel verdrietige wending nemen. Als je te maken krijgt met intens groot verlies, waarvan je niet weet hoe ermee om te gaan, is praten en huilen misschien wel de enige oplossing.


#1 - Ik wil gewoon weer klein zijn

Luister  

FRANKIE  /  03-01-2019

Ken je dat, die behoefte om voor altijd klein te zijn, een leven zonder zorgen? Laten we het niet mooier maken dan het is, groot worden doet soms pijn. Helemaal als paniek je bij de strot grijpt.


Trailer

Luister  

FRANKIE  /  03-01-2019

Dit is FRANKIE. Een podcast waarin wij, pubers, vertellen over ons leven. Wat we meemaken, waar we mee worstelen en wat we leren. Dat vertellen, dat doen we anoniem. Niet omdat we scheiterds zijn, maar omdat het nou eens niet gaat om het beeld. Het gaat om ons verhaal.