Podcast Zoeker

Geen hond in de podcast

Geen hond in de podcast

Gezondheid & Fitness  |  10 afleveringen

Een maandelijkse podcast over vegetarisch en veganistisch eten.

Geen hond in de podcast - S3 Aflevering 14Luister  

In deze aflevering vertellen Robert Barker en Leonie Gerritsen van de Partij voor de Dieren ons alles over het concept 'Carnivoor geef het door'.

Geen hond in de podcast - S3 Aflevering 13Luister  

In deze aflevering gaan we koken met truffel. Truffel is een delicatesse die vaak wordt gecombineerd met pasta, paddenstoelen of risotto. Wij zoeken uit of je ook lekkere groentegerechten met truffel kunt maken.

Geen hond in de podcast - S3 Aflevering 12Luister  

In deze aflevering onderzoeken we hoe het vega(n) assortiment in de supermarkt tot stand komt. We gaan in gesprek met een filiaalmanager van Jumbo over hoe bepaald wordt welke vega(n) producten in de schappen terecht komen en hoe je daar als klant invloed op uit kunt oefenen.  

Geen hond in de podcast - S3 Aflevering 11Luister  

In deze aflevering storten we ons op vegan broodbeleg. We hebben het over de vegan opties die we al kennen en die er altijd al waren en we doen een proeverij van vegan producten die inmiddels worden aangeboden.

Geen hond in de podcast - S3 Aflevering 10Luister  

Exotische paddenstoelen telen, drie hoofdgerechten met paddenstoel. 
In deze aflevering gaan we langs bij PaddenstoelenRijk, een kwekerij waar ze exotische paddenstoelen telen en daarna gaan we met die paddenstoelen aan de slag in drie verschillende hoofdgerechten.

Geen hond in de podcast - S2 Aflevering 9Luister  

Veganistische yoghurt proeverij, vegetarisch eten van een klein budget en Inge Ipenburg kookt. 
In deze aflevering proeven we vijf verschillende plantaardige yoghurts voor bij onze ontbijtgranen, gaan we in gesprek met de Vegetariersbond over hun missie en hun Budget Vega Challenge en Inge Ipenb…

Geen hond in de podcast - S2 Aflevering 8Luister  

Vegetarisch koken op sterrenniveau en een 4-gangen pannenkoekendiner. In deze aflevering vertelt 2 Michelinsterren-chef Sidney Schutte over zijn passie voor vegetarisch koken op hoog niveau en we maken een vier gangen diner met als basis de pannenkoek.

Geen hond in de podcast - S2 Aflevering 7Luister  

Vega(n) eten in de Eritrese keuken, Jackfruit wat is het en wat kan je ermee, een patatje vegan zuurvlees.   In deze aflevering duiken we in de Eritrese keuken en mogen we meekijken in de keuken van het Haagse restaurant Mogogo, we verdiepen ons in de Jackfruit en we maken een vega(n) versie van …

Geen hond in de podcast - S2 Aflevering 6Luister  

Onze haat/liefde voor tofu, zo wordt verse tofu gemaakt, tofu op plekken waar je het niet verwacht.   In deze aflevering draait het allemaal om tofu, we bespreken de redenen voor onze liefde en haat voor tofu, we gaan op bezoek bij Choi Kee - ook wel de tofumeisjes genoemd - die op ambachtelijke …

Geen hond in de podcast - S2 Aflevering 5Luister  

Vega(n) voornemens, vegetarisch bittergarnituur en vegan roerei.   In deze aflevering proberen we je op weg te helpen als het je goede voornemen is om helemaal vegetarisch of vegan te gaan eten, houden we een proeverij van vegetarische borrelhapjes en wagen we ons aan het bakken van een vegan roe…