Podcast Zoeker

Gerjan. In gesprek.

Gerjan. In gesprek.

Nieuws & Politiek  |  23 afleveringen

Radiomaker. In gesprek.

Ruben Schoeman van VVD VeenendaalLuister  

VVD raadslid Ruben Schoeman van de VVD Veenendaal gaat een motie indienen om straat intimidatie tegen te gaan. Ik sprak hem voor Midland Actueel en vroeg hem waarom.

Gerard Van De Pavert van SV PanterLuister  

SV Panter heeft in het seizoen 2021-22 met een 3e selectie elftal. Dat is bijzonder, want dat heeft vrijwel geen enkele voetbalclub in de omgeving.

Yvonne Bottema van VVD VeenendaalLuister  

Als het aan de VVD in Veenendaal ligt worden de windmolens die Renswoude wil plaatsen op de Emminkhuizerberg ergens anders neergezet. OOk bij de slaperdijk wil de Veense VVD geen windmolens. Fractievoorzitter Yvonne Bottema legt uit waarom.

Schoolleider Dorine de Jong van de GriftschoolLuister  

De Griftschool heeft een cheque gekregen van het Streekfonds om het schoolplein te vergroenen. Ik belde met schoolleider Dorine de Jong om te horen wat dat betekend.

Wethouder Engbert Stroobosscher van VeenendaalLuister  

De boxal gaat verhuizen en dus ontstaat er veel ruimte in 't Hoorntje om nieuwe huizen te bouwen. Ik belde met wethouder Engbert Stroobosscher om te horen hoe het precies zit.

Tennisser Botic van de ZandschulpLuister  

Tennisser Botic van de Zandschulp plaatste zich onlangs voor het Australian Open grandslamtennis toernooi in Australië. Het toernooi was de eerste grandslam voor Botic. Helaas lag hij er naar de eerste ronde uit. Terug in Veenendaal mocht ik Botic interviewen voor Midland FM.

Robbert Middel van Schaatsclub De GrebLuister  

Schaatsclub De Greb in Veenendaal is op zoek naar vrijwilligers voor de ijsbaan. Woordvoerder Robbert Middel legt uit waarom.

Fractievoorzitter Tijs van der Weele van Groen Links VeenendaalLuister  

Groen Links Veenendaal vind dat spelers- en supportersbussen voortaan op bedrijventerreinen in Veenendaal moeten parkeren. Zo moet Sportpark Panhuis veiliger worden voor bezoekers. Fractievoorzitter Tijs van der Weele legt uit waarom.

Burgemeester Petra Doornenbal van RenswoudeLuister  

Burgemeester Petra Doornenbal van Renwoude deed onlangs de opmerkelijke oproep om lid te worden van een politieke partij. Ik belde met haar om te vragen waarom.

Schaapherder Daniël Versteegh van Schaapskudde DoornLuister  

Schaapherder Daniël Versteegh van Schaapskudde Doorn by Gerjan. In gesprek.

Harold Schonewille van CDA VeenendaalLuister  

De CDA in Veenendaal organiseerde een webinar over de ethiek rondom corona vaccinaties. Fractievoorzitter Harold Schonewille verteld er alles over in Midland Actueel.

Hans van de Braak van PvdA VeenendaalLuister  

De PvdA in Veenendaal heeft raadsvragen gesteld over de bejaarde gastarbeiders van de eerste generatie. Een deel van die mensen zijn inmiddels toe aan het verzorgingstehuis, maar de Nederlandse cultuur sluit niet goed aan bij de manier van leven van deze mensen. Hans van de Braak legt uit wat het pr…

Imke Jacobs van sportinwoudenberg.nlLuister  

(Nieuwe) inwoners van Woudenberg die een sport zoeken kunnen sinds kort terecht op www.sportinwoudenberg.nl. Daar kan je informatie vinden van alle sportverenigingen in Woudenberg. Imke Jacobs vertelde er alles over in Midland Actueel.

Michiel Blok van gemeente VeenendaalLuister  

De gemeente Veenendaal is steeds meer geld kwijt aan het riool in het dorp. Dat komt door de grote hoeveelheid vochtig toiletpapier die eerder in de pompen zitten dan ze vergaan. Michiel Blok legt in Midland Actueel uit hoe het zit.

Kinderburgemeester Hugo Wennekes van VeenendaalLuister  

Kinderen in Veenendaal kunnen Junior Cyber Agent worden bij Hackshield. Kinderburgemeester Hugo Wennekes legt uit hoe het allemaal zit. www.joinhackshield.nl

Emmy Van Daele over statiegeldbekers in WageningenLuister  

Emmy van Daele heeft een mooie oplossing bedacht tegen alle troep die langst de weg slingert in Wageningen. Statiegeldbekers. In Midland Actueel legt ze uit hoe ze bij het idee komt en wat de praktische mogelijkheden zijn.

Spertijd ReportageLuister  

Geen Gerjan. In gesprek deze keer, maar een reportage van de spertijd in Nederland. Vandaag, 23-01-2021 is om 21:00 uur de spertijd ingegaan. Voor het eerst (en ik hoop voor het laatst) in mijn leven heb ik te maken met een avondklok. Als medewerker van RTV Utrecht heb ik een ontheffing gekregen o…

Liselotte Pesch, de nieuwe voorzitter van het Regionaal Bureau voor ToerismeLuister  

Liselotte Pesch is de nieuwe voorzitter van het Regionaal Bureau voor Toerisme op de Utrechtse Heuvelrug en in de Gelderse Vallei. In Midland Actueel vertelde Liselotte over haar plannen.

Bert Quist over de volkstuinen in RenswoudeLuister  

Renswoude heeft de huur van de volkstuinen opgezegd om er woningen op te bouwen. Daarmee dreigen de volkstuinen verloren te gaan voor het kasteeldorp. Ik belde met Bert Quist en vroeg hem hoe het precies zit.

Botic van de Zandschulp gaat naar de Australiën OpenLuister  

De Veense tennisser Botic van de Zandschulp vertrekt binnenkort naar Australië voor zijn eerste Grand Slam Tennistoernooi. Ik Skypte met hem in zijn hotelkamer in Qatar, waar Botic zijn kwalificatie wedstrijden speelde.

Frits Beckerman van Triathlon VeenendaalLuister  

Op 28 augustus 2021 wordt in Veenendaal de 38ste triathlon gehouden. Voorzitter Frits Beckerman vertelde er alles over in Midland Actueel.

Erica Velthuis van Lionsclub Scherpenzeel/Woudenberg/RenswoudeLuister  

De Lionsclub van Scherpenzeel, Woudenberg en Renswoude gaan weer Douwe Egberts koffiepunten verzamelen voor de voedselbank. De punten kunnen ingeleverd worden bij alle supermarkten in de dorpen.

Mandy Heikamp van Denk VeenendaalLuister  

Mandy Heikamp staat op de 11e plek voor de 2e kamer verkiezingen in maart 2021. In Midland Actueel verteld ze waar Denk voor staat en wat ze zelf wil bereiken.