GeschiedenIS

GeschiedenIS

Geschiedenis  |  6 afleveringen

Gefeliciteerd! Na jaren ploeteren en zwoegen ben je afgestudeerd. De wereld ligt aan je voeten, op naar je droombaan, of toch niet? Bij anderen lijkt het vinden van leuk werk altijd heel makkelijk, maar klopt dat beeld eigenlijk wel? In de Jonge Historici-podcast GeschiedenIS duiken Marit Berends (Jonge Historicus van het Jaar 2019) en Martine van der Veer in die vraag en gaan zij in gesprek met vier jonge historici over hun studietijd, loopbaan, dromen, valkuilen en tips voor jou.

Verras mij  


Nieuwe Jonge Historici podcast - Jouw Geschiedenis, Onze Zorg

Luister  

GeschiedenIS  /  07-05-2021

Vanaf 12 mei verschijnt de nieuwe Jonge Historici podcast Jouw Geschiedenis, Onze Zorg. De coronapandemie heeft nog maar eens duidelijk gemaakt hoe belangrijk het werk van verpleegkundigen is voor onze samenleving. Maar wat weten we eigenlijk over hun werk en over de geschiedenis van hun beroep? In...


Aflevering 4: de Archivaris

Luister  

GeschiedenIS  /  09-10-2020

Welmoed Bons werd in 2018 uitgeroepen tot Jonge Archivaris van het Jaar. Toch zag haar toekomst er tijdens haar studie niet zo rooskleurig uit, door de arbeidscrisis van 2012. Hoe beïnvloedde deze crisis haar dromen en verwachtingen?


Aflevering 3: De public affairs adviseur

Luister  

GeschiedenIS  /  02-10-2020

Ewout wist lange tijd niet wat hij met de studie geschiedenis wilde. Nu zit hij als public affairs adviseur bij Dröge & Van Drimmelen helemaal op zijn plek. Hoe kwam hij erachter wat hij wilde?


Aflevering 2: De fondsenwerver

Luister  

GeschiedenIS  /  25-09-2020

Rens Bleijenberg is programmamaker en fondsenwerver bij de bibliotheek in Deventer. Tijdens en na zijn studie investeerde hij veel tijd in nevenactiviteiten. Toch merkte hij dat je niet zomaar je droombaan bemachtigt. Hoe beïnvloedde dit zijn dromen?


Aflevering 1: De beleidsmedewerker

Luister  

GeschiedenIS  /  17-09-2020

Fleur Albers heeft haar droombaan gevonden als beleidsmedewerker kunst, cultuur en erfgoed bij de Gemeente Amstelveen, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Hoe is ze daar uiteindelijk terecht gekomen?


Trailer

Luister  

GeschiedenIS  /  04-09-2020

De Jonge Historici podcast GeschiedenIS met Jonge Historicus van het Jaar 2019 Marit Berends en Martine van der Veer is binnenkort te beluisteren via jouw favoriete podcastapp.