Gravelgirls

Gravelgirls

Sport & Recreatie  |  19 afleveringen

Gravelrides en bikepacking avonturen met Annemieke en Tanja. Hoe bereid je je voor op een meerdaagse bikepacking trip in Schotland, als je zelfs nog nooit een fietsvakantie hebt gedaan? Alles over de fiets, de gear, de gadgets en natuurlijk het trainen.

Verras mij  


Tranen in Turijn

Luister  

Gravelgirls  /  18-05-2024

Over fysieke en mentale voorbereiding op een grote tocht


Een nieuwe start

Luister  

Gravelgirls  /  06-04-2024

Terug van weggeweest starten we fris aan het derde seizoen van Gravelgirls! Veel plezier met luisteren


Seizoen 3 - 1 Uitbreiding van ons podcast team! Nieuwe seizoen met nieuwe gravelverhalen

Luister  

Gravelgirls  /  09-07-2021

Het is begin juli 2021 en we zijn terug met het derde seizoen Gravelgirls.  We breiden ons team uit met 1 nieuwe vast kracht. We praten jullie bij over onze avonturen. Uiteraard hebben we wat tips op het gebied van materiaal. Veel luister plezier en mocht je remblokjes voor ons hebben, hoor we het...


Seizoen 2 - 8 It's a wrap!

Luister  

Gravelgirls  /  29-12-2020

De laatste aflevering alweer van 2020. In deze podcast een korte samenvatting van de vorige 15 afleveringen. Daarnaast onze favoriete route van 2020 en we sluiten af met onze product top 5. Welke producten die wij kochten waren een absolute aanvulling op onze gravelbikes of in onze kleding kast. Vee...


Seizoen 2 - 7 Alles over routes maken met Gijs Bruinsma

Luister  

Gravelgirls  /  16-12-2020

Luister naar het gesprek tussen Tanja en Gijs Bruinsma. Gijs is een van de bekenste routemakers van Nederland. Heeft routes gemaakt voor diverse grote evenementen zoals The Ride. In deze aflevering verteld Gijs over zijn passie voor het maken van routes. Uiteraard heeft hij nog een aantal mooie tips...


Seizoen 2 - 6 Onze bucketlist

Luister  

Gravelgirls  /  23-11-2020

Inspiratie nodig? In deze podcast vertellen we jullie alles over onze bucketlist. Tocht ver van huis en ook vlakbij, voor aankomende zomer maar ook voor volgende week. Veel plezier en hopelijk inspiratie! 


Seizoen 2 - 5 Tough1000 met Petra

Luister  

Gravelgirls  /  15-11-2020

Vandaag hadden wij een gast in onze podcast. Petra verteld je alles over de Tough1000, een monster gravel meerdaagse. Ook verteld ze hoe het is om te werken in een geweldige fietswinkel (Stappenbelt Apeldoorn) en daar iedere dag de mooiste fietsen te zien langskomen. Veel plezier met luisteren!


Seizoen 2 - 4 Indoor trainen op Zwift

Luister  

Gravelgirls  /  06-11-2020

Wat als het in de winter vroeg donker, nat en koud is? Dan hebben wij een alternatief, indoor trainen op onze Wahoo trainer met Zwift. Een (bijna) volwaardig alternatief voor fietsen buiten. Wij zijn er enorm fan van en nemen je in deze podcast mee in de wereld van indoor trainen. Veel luister plezi...


Seizoen 2 - 3 Wat verwacht je van gravel?

Luister  

Gravelgirls  /  18-10-2020

Deze aflevering is een gezellig gesprek over gravelrijden. Lekker luisteren na een dag werken of na een mooie rit je in de frisse herfstlucht. Veel luisterplezier! 


Seizoen 2 - 2 The mental game

Luister  

Gravelgirls  /  02-10-2020

Vandaag praten we samen over het mentale stuk van fietsen. Soms is je conditie fantastisch maar heb je vooral een gevecht met jezelf, in je hoofd, en kom je niet vooruit. Herken je dit, dan is deze podcast zeker het luisteren waard. 


Seizoen 2 - 1 Terug van vakantie

Luister  

Gravelgirls  /  25-09-2020

Terug met seizoen 2 van onze Gravelgirls podcast. Wij hebben niet stilgezeten deze zomer. Luister naar onze avonturen en denk met ons mee over de herfst.


De laatste podcast van seizoen 1

Luister  

Gravelgirls  /  17-07-2020

De laatste maar zeker niet de minste!  In deze podcast een korte samenvatting van het eerst seizoen. Tevens kijken we met jullie naar de komende zomermaanden en alle mooie plannen die we hebben en nog gaan maken. Volg ons deze zomer op Instagram (gravelgirlsnl) om mee te genieten met onze avonturen...


De eerste bikepacking trip

Luister  

Gravelgirls  /  10-07-2020

Eindelijk! Na maanden van voorbereiden, plannen en dromen gingen we dan op bikepacking trip. Het regende, het stormde maar we hebben 2 geweldige dagen gehad! Luister naar ons avontuur. 


Julia Hobson

Luister  

Gravelgirls  /  28-06-2020

In deze podcast praat Tanja met Julia Hobson. We hebben Julia in 2014 ontmoet tijdens de Trans Provence zij was daar onze gids. Julia woont in Engeland en is een ervaren bikepacker in Schotland. Ze geeft ons tips en deelt een paar mooie bikepack moment met ons in deze podcast. 


Schoenen, Banden en meer

Luister  

Gravelgirls  /  19-06-2020

In deze aflevering praten Tanja en Annemieke onder andere over de uitdaging om de juiste schoenen en pedalen te vinden voor een bikepack trip. Staan ze stil bij de vraag welke banden kunnen we het best monteren en zijn we bijna klaar voor vertrek.


De voorbereidingen voor het slapen tijdens onze bikepacking trip

Luister  

Gravelgirls  /  14-06-2020

In deze aflevering vertellen we over de voorbereidingen en spullen die wij hebben gekocht voor het slapen tijdens onze bikepacking trip. Denk hierbij aan de tent, het matje en de slaapzak. Veel plezier met luisteren


Bike(be)packing

Luister  

Gravelgirls  /  06-06-2020

In de derde aflevering hebben we het over de tassen die wij gebruiken op onze fietsen! Er zijn heel veel tassen beschikbaar op de markt maar wat vinden wij de beste tas? Luister naar deze aflevering en laat je inspireren! 


Onze gravelbikes

Luister  

Gravelgirls  /  06-06-2020

In de tweede aflevering van onze podcast serie vertellen we over onze fiets keuze. Welke fietsen hebben we overwogen en welke fiets is het uiteindelijk geworden. Ben je ook opzoek naar een gravelbike? Laat je dan inspireren door deze podcast! 


We stellen ons aan jullie voor

Luister  

Gravelgirls  /  06-06-2020

Wij zijn Tanja en Annemieke en gek op fietsen. In de eerste aflevering van onze podcast serie stellen wij ons aan jullie voor. Waar komt onze passie voor fietsen vandaan en hoe hebben we elkaar ontmoet. Daarna nemen we jullie mee in onze plan om de Northcoast 500 te gaan rijden in Schotland. Veel lu...