Grillgasten

Grillgasten

Ontspanning  |  29 afleveringen

Een barbecue podcast waarin Jaap en Luuk de wereld van het barbecueën samen verkennen. Om de week bespreken we een ander onderwerp en kijken we naar wat we hebben gemaakt, wat er op de bucketlist staat en delen we onze beste tips met jullie als luisteraar!

Verras mij  


Aflevering #29 - Met de lammetjes mee naar buiten

Luister  

Grillgasten  /  25-03-2024

Tijd voor een echte Paasspecial! Want ja, zeg nu zelf. Als echte hardcore barbecuemaster draait de grill natuurlijk al lang weer op volle toeren richting het voorjaar. Met Pasen voor de deur bespreken we onze voorkeuren en ideeën voor het gebruik van de barbecue voor/tijdens de paasbrunch. En o ja,...


Grillgasten #28 - De echte BBQ Blues, maar we zijn terug!

Luister  

Grillgasten  /  03-01-2024

Er zit een hoop tijd tussen deze aflevering en de vorige. Waarvoor een welgemeend excuus. We hebben beiden last gehad van de befaamde BBQ Blues. Niet getreurd: we zijn weer terug. Met de juiste intenties en we kijken uit naar wat 2024 ons brengt. Links:Souvlaki!Porchetta van Noskos en de Porchetta-c...


Grillgasten #27 - Ik ga op vakantie en ik neem mee

Luister  

Grillgasten  /  11-09-2023

Het was weer even wachten, maar hopelijk wel de moeite waard. Een bewaaraflevering voor iedere vakantieganger, we bespreken vandaag namelijk alles wat je mee moet nemen als je op reis gaat en wil gaan barbecueën. Daarnaast  maken we graag gebruik van de mogelijkheid om een aankondiging te doen va...


Grillgasten #26 - Als een vis in het water

Luister  

Grillgasten  /  02-08-2023

In deze aflevering duiken we in de wondere wereld van vis. Welke soorten vis zijn geschikt voor de barbecue? Welke bereidingen kan je maken? Genoeg om over te hebben! We zijn als een vis in het water. Linkjes: Heilbot met chorizo-korstZwaardvis tortilla'sTrinchadoSardines in venkelvinaigrette


Grillgasten #25 - La Bella Italia

Luister  

Grillgasten  /  03-07-2023

Favoriet vakantieland van menig barbecue-liefhebber, ook wel bekend als de laars: Italië! De zomervakantie ligt in het vooruitzicht en ongetwijfeld zal er een kleine volksverhuizing op gang komen die kant op. Hoogste tijd om de wereld van de Italiaanse BBQ verder te ontdekken!Links: - Tagliata di M...


Grillgasten #24 - Kamado of kamadon't? Wat wij nu zouden kiezen en wat niet

Luister  

Grillgasten  /  02-05-2023

In onze langste aflevering tot nu toe bespreken we alle ins en outs van kamado's die nu op de markt en  voor ons interessant zijn. Na twee jaar intensief barbecueën op onze Bastard en Kamado Joe is de vraag; zouden we nu een andere keuzen maken? En wat zou die dan precies zijn?Zoals je van on...


Grillgasten #23 - Ik ben naar Mexico gekomen ????

Luister  

Grillgasten  /  17-04-2023

In deze aflevering vervolgen we onze reis naar Mexico, het land van liefde en van zon als je Zangeres zonder Naam mag geloven. We gaan wat dieper in op een aantal veel gebruikte ingrediënten, we lossen het tortillamysterie op en we pochen over onze Mexicaanse creaties. Ook is er deze aflevering een...


Grillgasten #22 - Back in (Korean) BBQ Business

Luister  

Grillgasten  /  13-03-2023

In deze aflevering verkennen we de wereld van de Zuid-Koreaanse bbq. Hier zijn een hoop smaken en recepten te ontdekken. Ook delen we onze ervaring met een Ests BBQ restaurant en uiteraard hebben we weer waardevolle tips! Recepten: Bosui salade - PajeoriUncle Roger Maangchi's Kimchi receptKimch...


Grillgasten #21 - Kerst recap en een blik in de toekomst

Luister  

Grillgasten  /  11-01-2023

Terug van een (korte) winterbreak!Vandaag staan de Grillgasten officieel aan de vooravond van het tweede seizoen van deze podcast. Als afsluiter van het afgelopen jaar is er druk gebarbecued en dat wordt uitgebreid gedeeld. Daarnaast kijken we vooruit in wat je de komende periode van ons mogelijk ku...


Grillgasten #20 - To Borrel or not to Borrel?

Luister  

Grillgasten  /  12-12-2022

In deze aflevering ontdekken we een deel van de wereld van de borrelhap. Best wel ingewikkeld, want wat valt onder borrel? En is het vaak niet gewoon een bijgerecht? Als  je het dan maakt, hoe maak je het dan en kun je dat een beetje timen?Uiteraard staan we ook weer stil bij wat we recentelijk heb...


Grillgasten #19 - Het kerstmenu en barbecue

Luister  

Grillgasten  /  21-11-2022

En daar zijn we alweer met aflevering 19 van de Grillgasten. Deze week bespreken we ons tot nu toe hypothetisch (barbecue)kerstmenu en hoe we dat hebben samengesteld. Daarnaast gaan we uitgebreid in op hoe je zo'n lange dag met eten maken nu goed aan kunt pakken.Luuk's Menu- Stoofpeertjes...


Grillgasten #18 - Hoe onderhoud je jouw kamado? De grote schoonmaak

Luister  

Grillgasten  /  07-11-2022

Alles wat je (veel) gebruikt, vraagt ook om goed en regelmatig onderhoud. Zeker ook je kamado. In deze aflevering behandelen we het onderhoud van de kamado. Mocht je nou een schuuroverwinteraar zijn of een bikkel die in weer en wind staat te barbecuen, deze aflevering mag je niet missen.Linkjes:Smok...


Grillgasten #17 - Vlees nog visch, maar wat dan wel?

Luister  

Grillgasten  /  24-10-2022

Vandaag is de enige echte vega editie! We bespreken onze ervaringen met betrekking tot vegetarisch barbecueën en benoemen de do's en don'ts als het aankomt op de vegetarische barbecue. Deze podcast heeft de vorm van een college van Professor in de Vegetatiekunde Luuk.  - maïsvingers


Grillgasten #16 - van moetjes tot hebbedingen, de verlanglijst!

Luister  

Grillgasten  /  10-10-2022

Nu de dagen langer worden en Sinterklaas en de Kerstman zich aandienen, wordt het de hoogste tijd om na te denken over je verlanglijstje. Wat moet daarop? En wat vooral niet? In deze aflevering geven we je de nodige inspiratie voor een goed gevuld verlanglijstje! 


Grillgasten #15 - Als de blaadjes vallen

Luister  

Grillgasten  /  26-09-2022

Na een vakantie onderbreking is de herfst officieel van start gegaan. En om eens een keer met de actualiteit mee te gaan, hebben we het deze keer over... barbecueën in de herfst! Waar denken wij aan qua gerechten, hoe kun je rekening houden met het weer of is dat helemaal niet nodig? Linkjes:Butter...


Grillgasten #14 - Een rib uit je lijf

Luister  

Grillgasten  /  02-09-2022

In deze aflevering ontdekken we de wereld van de spareribs. Ook loopt Luuk over van enthousiasme vanwege zijn nieuwe speeltje. Jaap kwijlt over Koreaanse gerechten (alweer).  Links:Bearded Butchers - hoe worden spareribs uitgesnedenSsambapBulgogi


Aflevering #13 - De populairste of niet? De hamburger!

Luister  

Grillgasten  /  08-08-2022

Vandaag in de podcast misschien wel het meest besproken en gemaakte gerecht van de barbecue, de aloude hamburger. Want waar komt dat ding nou vandaan, wat is nou de perfecte patty en hoe perfectioneer je dat broodje? Het komt allemaal langs in deze eerste aflevering over hamburgers. Loopt het sap je...


Grillgasten #12 - De bucketlist stroomt over en we hebben een winnaar!

Luister  

Grillgasten  /  25-07-2022

Wat een hoop reacties; dat hadden wij ook niet verwacht. Heel leuk! Uit alle deelnemers zijn de beste inzendingen gekozen en hebben we uiteindelijk een winnaar getrokken. Bedankt voor het meedoen!We bespreken vandaag jullie inzendingen, hoe wij dat zouden bereiden en uiteraard komen onze vaste rubri...


Grillgasten #11 - Spies jij of spies ik?

Luister  

Grillgasten  /  04-07-2022

In deze aflevering hebben we het over spiesjes! Omdat Jaap door zijn rug is gegaan en zich  moeilijk kan verplaatsen, heeft hij alle tijd van de wereld gehad om  eens even goed de geschiedenis van het spiesje uit te diepen. Van kebab en saté tot shaslicks, ze komen allemaal aan bod. Wat zijn de v...


Grillgasten #10 - Saus, het smeermiddel van je gerecht

Luister  

Grillgasten  /  22-06-2022

Feest! De tiende aflevering is (alweer) een feit. We staan uitgebreid stil bij deze mooie mijlpaal en hebben dan ook een mooie winactie voor jullie in petto. Verder hebben we het uitgebreid over sauzen, is Jaap heel eerlijk over zijn faalgedrag en  hebben we een gebrek aan inspiratie. Een hulpvraag...


Grillgasten #9 - Rubs, wrijf 't niet zo in joh

Luister  

Grillgasten  /  30-05-2022

Vandaag staan we stil bij rubs, maar passeren uiteraard ook de vaste rubrieken de revue. Heeft Luuk zijn barbecueschaamte kunnen afschudden en is er barbecuend revanche genomen? We vieren een mooie mijlpaal in onze jonge podcasthistorie en ook volgt onze eerste rectificatie. Niet alles wat we zeggen...


Grilgasten #8 - Barbecuetechnieken!

Luister  

Grillgasten  /  15-05-2022

Ja toch, hoe dan!? Reverse sear, low & slow, direct, indirect. Hoe zat nou ook alweer? In deze aflevering behandelen we een aantal basisbegrippen en geven we tips hoe wij bepaalde zaken aanpakken. Veel luisterplezier!- Ikea braadslede- Ikea barbecuekwast- Ikea pannendekselrek- Vuur en Rook world&apo...


Grillgasten #7 - Smokin'

Luister  

Grillgasten  /  02-05-2022

In deze aflevering gaan we dieper in op het gebruik van rookhout. We raken in de war van de verschillende soorten, types, vormen en elke andere categorie die je maar kan bedenken.  De korte samenvatting is: bezint eer ge begint. En er bestaat ook nog zoiets als teveel roken. 


Grillgasten #6 - Na vlees komt zoet

Luister  

Grillgasten  /  20-04-2022

Vlees, groenten, hartig en zoet. Alles passeert de revue maar eigenlijk zelden tot nooit de toetjes! Terwijl het vaak toch de kers op de taart is van een mooi samengesteld menu. En ja, die barbecue leent zich daar toch ook echt wel voor. Van heerlijke gegrild fruit tot bakken op je barbecue. Geniet...


Grillgasten #5 - Strijd der kamado's

Luister  

Grillgasten  /  04-04-2022

Het heeft  even geduurd, maar we zijn weer terug! Met een periode van prachtig weer achter de rug is op veel plaatsen de barbecue weer ontstoken. In deze aflevering spreken wij over onze paradepaardjes en hoe we tot onze keuze zijn gekomen, gaat het over prachtige recepten en beloven we beterschap...


Grillgasten #4 - Het barbecueleven van een vader gaat niet over kolen

Luister  

Grillgasten  /  18-02-2022

Het was even wachten op een nieuwe aflevering, maar niet zonder reden: de barbecuefamilie is uitgebreid met een kleine spruit (die laten zich ook goed laten grillen trouwens red.)! Nu het stof is neergedaald is het tijd om bij te praten en elkaar eens goed aan de tand te laten voelen over hoe je da...


Grillgasten #3 - van cremeerder tot barbecuemaster

Luister  

Grillgasten  /  29-01-2022

In deze eerste thema aflevering bespreken we hoe je met wat simpele trucs kunt promoveren van cremeerder naar een chef die een degelijke maaltijd van de barbecue kan toveren.Zo gaat het onder meer over wat je minimaal nodig hebt om te starten en wat wij goede recepten vinden voor een echte beginner....


Grillgasten #2 - De Kerst en nieuwjaarsbarbecue

Luister  

Grillgasten  /  07-01-2022

In deze aflevering blikken we terug op onze eerste podcastervaring en de leuke reacties die we hebben ontvangen. En hoe zat het nou met die Kerst? Wat hadden we ook alweer gegeten? Luuk laat weten dat hij toch echt wat aan die kilo's moet doen. Jaap pakt de cremeerders weer ongenadig hard aan....


Grillgasten #1 - Wie zijn die gasten dan!?

Luister  

Grillgasten  /  27-12-2021

In deze eerste aflevering introduceren we elkaar en delen de eerste barbecueverhalen. Zo hoor je wat er bij Luuk op de barbecue gaat voor kerst en hoe je barbecuen met kinderen kunt combineren. Ook ontdek je wat Jaap's mening is over kippenpoten en voorverpakte spareribs op een open vuur. Voor...