Harper's Bazaar Powercast

Harper's Bazaar Powercast

Maatschappij & Cultuur  |  33 afleveringen

Harper’s Bazaar hoofdredacteur Miluska van ’t Lam gaat in gesprek met leiders, creatieve denkers en entrepreneurs. Over hun persoonlijke successen, briljante mislukkingen en de kracht van intuïtie.

Verras mij  


Hoe onderneem ik met nóg meer zelfvertrouwen? Met Rubiah Balsem, eigenaar Studio Balsem

Luister  

Harper's Bazaar Powercast  /  10-11-2022

Slechts 1% van het investeringsgeld in Nederland gaat naar vrouwelijk geleide start-ups. Met het project Write Your Future willen Lancôme en Harper’s Bazaar daarin verandering brengen. Samen willen we vrouwelijke ondernemers empoweren een vliegende start te maken. De derde gast in deze serie ges...


Hoe maak je je merk (internationaal) zichtbaar? Met Lonneke Gordijn, co-founder Drift

Luister  

Harper's Bazaar Powercast  /  03-11-2022

Slechts 1% van het investeringsgeld in Nederland gaat naar vrouwelijk geleide start-ups. Met het project Write Your Future willen Lancôme en Harper’s Bazaar daarin verandering brengen. Samen willen we vrouwelijke ondernemers empoweren een vliegende start te maken. De tweede gast in deze serie ge...


Hoe vind je als starter de juiste investeerder?

Luister  

Harper's Bazaar Powercast  /  27-10-2022

Slechts 1% van het investeringsgeld in Nederland gaat naar vrouwelijk geleide start-ups. Met het project Write Your Future willen Lancôme en Harper’s Bazaar daarin verandering brengen. Samen willen we vrouwelijke ondernemers empoweren een vliegende start te maken. In een serie van drie gesprekke...


Hoe vertel je je verhaal, Floor Bremer

Luister  

Harper's Bazaar Powercast  /  06-10-2022

Floor Bremer is politiek verslaggever bij RTL, schuift regelmatig aan bij het televisieprogramma Jinek en reisde als radioverslaggever en journalist de wereld over. Verhalen vertellen is haar grote passie, en dat is precies wat we van Floor kunnen leren. Hoe kijkt deze vakvrouw bijvoorbeeld naar het...


Leiderschap in onzekere tijden, Janka Stoker

Luister  

Harper's Bazaar Powercast  /  29-09-2022

Over welke kwaliteiten moet je als leider beschikken in onzekere tijden? Hoe kun je medewerkers vinden en behouden? Hoe geef je leiding aan de nieuwe generatie. Over deze en nog veel meer onderwerpen deed Janka Stoker, hoogleraar leiderschap en organisatieverandering aan de Rijksuniversiteit Groning...


De nieuwe Nederlandse vrouw volgens Aldith Hunkar

Luister  

Harper's Bazaar Powercast  /  22-09-2022

Selfmade woman Aldith Hunkar is het wel gewend om in het diepe te springen. En de mening van anderen? Daar trekt ze zich niet zoveel van aan. ‘Ik heb op een dag besloten dat niet meer te doen, en sindsdien doe ik dat ook niet meer.’ En zo zijn er nog veel meer lessen die we kunnen leren van deze...


De nieuwe vrouw volgens Maaike Rikhof

Luister  

Harper's Bazaar Powercast  /  15-09-2022

Maaike Rikhof is een van de jongste conservatoren van Nederland, en heeft haar pijlen gericht op een carrière in de internationale kunstwereld. Maar eerst is ze nog even in eigen land, om de tentoonstelling De Nieuwe Vrouw te zien excelleren in Singer Laren (te bezoeken van 13 september tot 8 janua...


De nieuwe feminist volgens Hedy d’Ancona

Luister  

Harper's Bazaar Powercast  /  08-09-2022

Ze is de absolute feminist nummer 1 in Nederland, wordt dit jaar 85 en opent de tentoonstelling ‘De Nieuwe Vrouw’ die van 13 september tot 8 januari is te zien in Singer Laren. Bazaars Miluska van ’t Lam praat met Hedy d’Ancona over haar naaktportret in deze tentoonstelling, haar lessen in l...


Bastiaan Woudt en Yuki Isshiki over de rol van fotografie in de mode

Luister  

Harper's Bazaar Powercast  /  06-09-2021

Kunstfotograaf Bastiaan Woudt en hoedemaker Yuki Isshiki, founder van DE MURE, geven een kijkje in de wereld van mode- en kunstfotografie anno nu. Plus: waar moet je op letten bij het kopen van fotokunst? Een gesprek met Bazaars hoofdredacteur Miluska van 't Lam ter ere van AFW.  See acast.com/p...


Ronald van der Kemp en Naz Kawan over mode als stroomversnelling voor duurzaam leiderschap

Luister  

Harper's Bazaar Powercast  /  06-09-2021

Couturier Ronald van der Kemp en sociaal ondernemer Naz Kawan delen inzichten en tips voor leiders die duurzamer willen ondernemen. Plus: hoe kan je als consument mórgen al duurzamere keuzes maken? Een gesprek met Bazaars hoofdredacteur Miluska van 't Lam ter ere van AFW.  See acast.com/privac...


Farid Asserti en Margreet van Schaijck over het vermarkten van je creatieve ideeën

Luister  

Harper's Bazaar Powercast  /  06-09-2021

Farid Asserti van The Collection Amsterdam en creator Margreet van Atelier van Schaijk delen hun lessen over het vermarkten van een creatief idee. Een gesprek met Bazaars hoofdredacteur Miluska van 't Lam ter ere van AFW.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.


Danie Bles en Lisanne van Egmond over the business of fashion

Luister  

Harper's Bazaar Powercast  /  06-09-2021

Hoe maak je van mode een succesvolle business? Stylist en mode-entrepreneur Danie Bles en Lisanne van Egmond, beiden eigenaar van Amsterdam Fashion Week, delen hun belangrijkste lessen voor startende modeontwerpers. Een gesprek met Bazaars hoofdredacteur Miluska van 't Lam ter ere van AFW.


Kris Berry over het nu

Luister  

Harper's Bazaar Powercast  /  16-04-2021

‘Schoonheid zit ‘m in de imperfectie. Dat wil ik vooral laten zien.’ Zangeres Kris Berry brengt een ode aan het vrouwenlichaam én het nu in gesprek met Bazaars hoofdredacteur Miluska van 't Lam.


Kunstfotograaf Sara Punt over haar unieke manier van werken

Luister  

Harper's Bazaar Powercast  /  08-04-2021

'Juist hetgeen waar je onzeker over bent kan heel mooi zijn', Sara Punt laat haar modellen met andere ogen naar hun lichaam kijken. Ontdek aflevering 2 in onze miniserie waarin we het vrouwenlichaam vieren.


Michèle Deiters brengt een ode aan het vrouwenlichaam

Luister  

Harper's Bazaar Powercast  /  29-03-2021

In deze aflevering brengen we een ode aan het lichaam van de vrouw. Samen met Le Sculpteur, de nieuwste wetenschappelijke innovatie van Sisley, en kunstenares Michèle Deiters.


Constance Scholten over het ontdekken en benutten van potentieel

Luister  

Harper's Bazaar Powercast  /  19-11-2020

Directeur en investeerder van Slingshot Ventures en board member van Earth Today: Constance Scholten weet als geen ander dat je aanwezig potentieel moet benutten. Plus haar kijk op het nieuwe normaal.


Lidewij Edelkoort over het einde van het individualisme

Luister  

Harper's Bazaar Powercast  /  12-11-2020

In deze podcast: trendvoorspeller Lidewij Edelkoort over samen leven, respect voor de planeet en de kracht van willing in je carrière: iets zo graag willen dat je het ook bereikt.


Zorgjournalist Anna Dijkman gelooft in het belang van een heldere analyse van Covid-19, het gaat ons immers allemaal aan en een goede duiding helpt richting bepalen. Hoe ziet zij de toekomst?

Luister  

Harper's Bazaar Powercast  /  29-10-2020

Zorgjournalist Anna Dijkman gelooft in het belang van een heldere analyse van Covid-19, het gaat ons immers allemaal aan en een goede duiding helpt richting bepalen. Hoe ziet zij de toekomst?


Ontwerpster Bibi van der Velden over haar juwelenmerk, haar stichting, haar familie en hoe ze dit allemaal combineert

Luister  

Harper's Bazaar Powercast  /  30-03-2020

Juwelenontwerpster Bibi van der Velden vertelt over haar vak, haar familie, haar zieke kind en de stichting Charlie Braveheart, die daaruit voortkwam.


Maddie Raedts over het opstarten en uitrollen van haar influencer marketing agency

Luister  

Harper's Bazaar Powercast  /  25-03-2020

Ondernemer Maddie Raedts over IMA, haar influencer marketing agency. Ze geeft een kijkje achter de schermen van de fusie met Mediamonks, en vertelt over het internationaal uitrollen van het bedrijf.


Jan Taminiau over mode, koesteren en doorgeven

Luister  

Harper's Bazaar Powercast  /  16-03-2020

Ontwerper Jan Taminiau vertelt over zijn kijk op mode: in plaats van trends gaat het hem om het koesteren van mooie, tijdloze stukken. Verder ook zijn persoonlijke ontwikkeling, inclusief zijn werk voor het Nationale Ballet.


Marry de Gaay Fortman over female empowerment

Luister  

Harper's Bazaar Powercast  /  11-03-2020

Topadvocaat Marry de Gaay Fortman vertelt wat female empowerment voor haar betekent, en breekt een lans voor beminnelijke doeltreffendheid.


Kunsthandelaar Nynke van der Ven over het beginnen van een kunstverzameling: adviezen aan beginnende kunstkopers

Luister  

Harper's Bazaar Powercast  /  11-03-2020

Kunsthandelaar Nynke van der Ven deelt haar kennis over oriëntaalse kunst en vertelt hoe je zelf het beste een kunstverzameling kunt beginnen.


Simone van Trojen over de kracht van imperfectie

Luister  

Harper's Bazaar Powercast  /  17-02-2020

Onderneemster Simone van Trojen praat openhartig over de mooie energie die vrij kan komen uit moeilijke momenten. En over impact en hoe je impactvol kunt blijven.


Claes Iversen over het verleggen van grenzen als carrièretip

Luister  

Harper's Bazaar Powercast  /  10-02-2020

Wat kunnen we leren van Claes Iversens carrièrepad? Het belang van transformatie. Nieuwe dingen doen voortvloeiend vanuit een logische oorsprong om jezelf zo uit te blijven dagen See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.


Gaite Jansen over het volgen van je intuïtie

Luister  

Harper's Bazaar Powercast  /  03-02-2020

In deze podcast: Gaite Jansen vertelt wat ze heeft geleerd in haar werk als actrice. Goed voorbereiden bijvoorbeeld, en kiezen wat bij je past, omdat in je kracht staan macht oplevert.


Hendrikje Crebolder over lef

Luister  

Harper's Bazaar Powercast  /  27-01-2020

In deze podcast: Hendrikje Crebolder, directeur Development & Media van het Rijksmuseum, over haar loopbaan-inzichten. Zo leerde ze uit eigen ervaring dat het belangrijk is om onverwachte partijen bij elkaar te brengen. Verdere speerpunten: oog voor de maatschappij en het besef dat klasse iets van a...


Fotograaf Robin de Puy over hoe je minpunten tot pluspunten maakt

Luister  

Harper's Bazaar Powercast  /  20-01-2020

Fotografe Robin de Puy ging op roadtrip (10.000 km!) door Amerika, met haar camera om de nek. Het belangrijkste wat ze van die periode heeft geleerd is naar overeenkomsten kijken tussen mensen. “Je kunt het niet eens zijn met een ander, maar kijk eens naar hetgene waarin je elkaar wel kunt vinden....


Marscha Krouwel over transparant, innovatief en positief leidinggeven

Luister  

Harper's Bazaar Powercast  /  13-01-2020

Marscha Krouwel werd begin 2020 benoemd als de country manager van Hearst Netherlands. In deze podcast deelt ze haar carrière-ervaringen en inzichten. Ze pleit ervoor om op je intuïtie te vertrouwen en zo transparant mogelijk te zijn naar je medewerkers. Andere succesfactoren: relevant zijn, inclu...


Joyce Urbanus over hoe het is om met je liefdespartner samen te werken

Luister  

Harper's Bazaar Powercast  /  06-01-2020

Interieurdesigner Joyce Urbanus heeft geleerd directe feedback te geven aan de mensen met wie ze werkt, maar dan wel op een liefdevolle manier. In deze podcast vertelt ze hoe ze het heeft ervaren om internationaal te werken, wat voor haar de beste manier is om te ontspannen en deelt ze carrieretips...


Janneke Niessen over de wetenschap achter succesvolle teams

Luister  

Harper's Bazaar Powercast  /  17-12-2019

In deze Harper’s Bazaar Powercast in samenwerking met Huawei Freebuds 3 noise cancelling headphones, gaan we in gesprek met leiders, creatieve denkers en entrepreneurs. Over hun persoonlijke successen, briljante mislukkingen en de kracht van intuïtie.Als serial entrepreneur kent Janneke Niessen d...


Marian Spier over je unieke eigenschappen en persoonlijkheid inzetten als kracht

Luister  

Harper's Bazaar Powercast  /  17-12-2019

In deze Harper’s Bazaar Powercast in samenwerking met Huawei Freebuds 3 noise cancelling headphones, gaan we in gesprek met leiders, creatieve denkers en entrepreneurs. Over hun persoonlijke successen, briljante mislukkingen en de kracht van intuïtie.Wat social entrepreneur Marian Spier vooral he...


Els van der Plas over het volgen van idealen en passies

Luister  

Harper's Bazaar Powercast  /  11-12-2019

In deze Harper’s Bazaar Powercast in samenwerking met Huawei Freebuds 3 noise cancelling headphones, gaan we in gesprek met leiders, creatieve denkers en entrepreneurs. Over hun persoonlijke successen, briljante mislukkingen en de kracht van intuïtie.Els van der Plas is sinds 2012 de directeur va...