Podcast Zoeker

Helemaal naar de Kroten

#13: Duurzaam ontwerper Emile Corre

Helemaal naar de Kroten

17-06-2021

Vissaus maken van de eikenprocessierups... Yup, dat is een van de bizarre en misschien wel geniale ideeën van ontwerper Emile Corre. Hij bedenkt creatieve oplossingen voor problemen in het voedselsysteem.

Frisdrank is volgens hem een van de grootste problemen in de horeca. Als oplossing daarvoor richtte hij het bedrijf Roze Bunker op, dat limonades maakt met bijvoorbeeld restfruit. Sinds kort hebben ze een eigen stuk land met kruiden en bloemen om de biodiversiteit te verhogen. Van die kruiden en bloemen maken ze een duurzame ijsthee. Waarom frisdrank zo'n groot probleem is en wat Emile nog meer in petto heeft, dat hoor je in de podcast.

Emile gelooft heel erg in het delen van kennis om samen de wereld mooier te maken en daarom organiseert Roze Bunker in juli een traineeship voor (jonge) mensen die ook het voedselsysteem willen verduurzamen. In de traineeship ga je lekker met je handen in de klei en leer je over biodiversiteit en landbouw. Ik doe mee, wil je dat ook? Er zijn nog plekken beschikbaar. Meld je aan via deze link, dat kan tot 3 juli.

Volg Roze Bunker via Instagram of en bezoek de website.  Emile Corre volg je hier.

Met dank aan Jeroen van der Ley voor de tune en Terilekst voor de montage.

Helemaal naar de Kroten! is een podcast van  De Platte Stad. Volg me ook via Instagram.