Podcast Zoeker

Het Geheim van Saxion

Het Geheim van Saxion

Maatschappij & Cultuur  |  2 afleveringen

Het geheim van Saxion is een podcast over complotdenken in coronatijd. Complotten zijn van alle tijden, maar ze lijken nu meer zichtbaar dan ooit. Waar ligt de grens tussen zorgen, waarheid en waanzin? Wat maakt je vatbaar voor het complot? En hoe ga je met complotdenkers om?

In de vierdelige podcastserie Het Geheim van Saxion scheren we niet alleen langs de duistere krochten van het complot, maar zoeken we vooral ook naar wat ons bindt. Hoe voorkomen we dat er een tweedeling ontstaat in de samenleving en we elkaar dreigen te verliezen? 

Het Geheim van Saxion is een productie van Saxnow en het Studium Generale van Saxion en is gemaakt door Sharon Kromotaroeno en Bas Klaassen.


1. De ZorgenLuister  

In deze eerste aflevering gaat het over de zorgen die de coronapandemie met zich meebrengt. Waar sommige studenten de crisis lijdzaam (of zelfs relaxed) ondergaan, gaan anderen de barricades op. Zij keren zich tegen de maatregelen en zien onze vrijheid voorgoed in het geding…

2. Het ComplotLuister  

In aflevering twee drinken we een explosief kopje koffie op het Malieveld, bij een demonstratie tegen de coronamaatregelen. Aan de hand van gesprekken die we daar voeren gaan we in samen met Saxion-expert Annemarie Walter in op de motieven en factoren die een rol spelen bij …