Het Is Wat Het Was

#23 - Eten en drinken

Het Is Wat Het Was
06-12-2020

Cultuurhistorische podcast met centraal thema. Deze week hebben we het over eten en drinken (en hoe Claire kerst gaat vieren).
Markers:
06:30 Maaike vertelt over Marcel Proust en wat de filosoof met de uitvinding van de croque-monsieur te maken heeft.
17:54 Claire legt bekende mensen (o.a. Grog, Melba en Kir) op je bord.
37:25 Marc heeft het over het kookboek van Apicius, flamingotong verorberen en waarom arme Romeinen alleen streetfood aten. 
Facts en checks:
# De podcast van Noel Callebaut en Annelies van Wittenberghe heet 'Smaak! Gentse geschiedenis in lekkere verhalen' en kan je hier vinden: https://bit.ly/3mMvFnW
# Het boek 'Geschiedenis op uw bord' is van Eric de Maerteleire, niet -aere. 
# In 'Ons Kookboek: editie 1972' wordt géén frambozensaus toegevoegd aan de Perziken Melba.
# De volledige naam van de grote Bourgondiër avant-la-lettre is Marcus Gavius Apicius.