Podcast Zoeker

Het Laatste Avondmaal

Het Laatste Avondmaal

Kunst  |  28 afleveringen

In deze superlekkere podcast kookt Samuel Levie in zijn eigen keuken, samen met zijn vrienden, een gerecht met een heel bijzonder verhaal. Om je vingers bij af te likken! 


☕️ Alle recepten zijn te vinden op vriendvandeshow.nl/laatsteavondmaal


💼 Deze podcast is onderdeel van het podcastnetwerk Dag en Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via adverteren@dagennacht.nl


De restjes 🧑‍🍳Luister  

Samuel is weer terug uit Frankrijk en maakt samen met producer Folkert de restjes op van de vorige afleveringen. Ze maken pasta in tomatensaus. Deze aflevering is het bonusmateriaal uit de DVD box. Samen blikken ze terug op het eerste seizoen van Het laatste Avondmaal en krijgt Folkert een heel bijz…

Kaji But van Sea Palace met zijn buikspek met taro ⛩Luister  

Kaji But is eigenaar van het restaurant dat iedereen die in Amsterdam is geweest wel kent: Sea Palace. Het grote drijvende Chinese restaurant naar Amsterdam Centraal. Kaji geeft Samuel een snelkookles Chinees koken. Hij leert ons over de verschillende keukens in China en zijn manier van ondernemen i…

Emma de Thouars met haar vegetarische noodles 🥬Luister  

Emma de Thouars is kookboekauteur en als je van Aziatisch eten houdt moet je bij haar zijn. Zij laat zien hoe je met een klein budget een simpel Aziatisch gerecht kan maken, dat ook nog eens comfort biedt. Zo ook de zelfgemaakte noodles die we in deze aflevering maken. De inspiratie voor dit gerecht…

Samuel Levie maakt een soort van Nicoise vanuit Frankrijk 🥖 Luister  

Producer Folkert was vergeten dat Samuel nog op vakantie was en stond voor de dichte deur. Toen Folkert belde was Samuel net een typische Franse salade aan het maken: Nicoise, vernoemd naar de Franse stad Nice. Een eenvoudig gerecht dat gemakkelijk te maken is, ook als je maar beschikking hebt over …

Emile van der Staak met zijn chocolademousse van kastanjes 🌰Luister  

Sterrenchef Emile van der Staak is de meest vernieuwde chef van ons land. In zijn restaurant De Nieuwe Winkel in Nijmegen kookt hij plantaardig en haalt hij zijn ingrediënten uit een nabijgelegen bos. Dit is niet zomaar een bos, maar een zogenaamd voedselbos. De kastanjes uit deze aflevering komen …

Vanja van der leeden met haar in sambal geprekte kip 🌶Luister  

Culinair schrijver Vanja van der Leeden is al haar hele leven bezig met koken, recepten bedenken en kookboeken schrijven. Haar relatie met eten is niet altijd prettig geweest. In deze aflevering vertelt ze hoe dat komt en hoe het nu met haar gaat. We maken haar favoriete gerecht: Indonesische geprek…

Freddy Tratlehner (Vjeze Fur) en zijn bouillabaisse met Noordzeekrab 🦀Luister  

Vjeze Fur of Lekker Fred zoals we hem nu ook kennen is op Instagram een grote kooksensatie. Zijn kookfilmpjes worden massaal bekeken. In deze aflevering koken we zijn favoriete gerecht: vissoep. Voor de echte fan komt dit niet als een verrassing. Samen met zijn kompanen rapte hij in 2010 al: “en c…

Joris Bijdendijk en zijn eerste aardbeienslof ooit 🍓Luister  

Sterrenchef Joris en worstenmannetje Samuel kennen elkaar al lang, om die reden mag hij niet ontbreken in deze reeks. In deze aflevering gaat Joris iets maken dat hij altijd al had willen maken, maar nog nooit aan toegekomen is: een aardbeienslof. Er kan dus van alles misgaan. Joris vertelt ons onde…

Shirma Rouse en haar Caribische ossenstaart uit de snelkookpan 🐮Luister  

Zangeres Shirma Rouse kan niet alleen fantastisch zingen, ze kan ook heerlijk koken. Shirma is opgegroeid op een boerderij op Sint Eustatius. Daar leerde ze de basiskennis van de keuken en kreeg ze voor het eerst het gerecht te eten wat ze in deze aflevering kookt: ossenstaart. Haar oma maakte het g…

Jonnie Boer en zijn gemummificeerde haan 🐓Luister  

Samuel Levie kookt samen met chefkok Jonnie Boer zijn laatste avondmaal: gemummificeerde haan.

Hiske Versprille en haar fish pie 🐟Luister  

Samuel Levie kookt samen met vriendin Hiske Versprille haar favoriete gerecht: Fish pie

Alain Caron en zijn pasta met kaviaar 🍝Luister  

Samuel Levie kookt samen met Alain Caron zijn lievelingsrecept: pasta met kaviaar

Howard Komproe en zijn Surinaamse kip 🐔Luister  

Vrienden Howard Komproe en Samuel Levie koken het favoriete gerecht van Howard: Surinaamse kip.

Jean Beddington en haar Queen of Puddings 👸Luister  

Jean Beddington en Samuel Levie koken samen Jean haar favoriete gerecht: Queen of Puddings

Het Laatste Avondmaal is live! Luister  

Elke woensdag kookt Samuel Levie, in zijn eigen keuken, samen met zijn vrienden een gerecht met een bijzonder verhaal. Van de ultieme Surinaamse kip tot chocoladepuree van gefermenteerde kastanjes, het komt allemaal in geuren en kleuren voorbij. Volg Het Laatste Avondmaal op Spotify en Apple Podcast…

Gehaktbal met Guido den Aantrekker en chef Pieter DamenLuister  

Guido den Aantrekker leert gehaktballen maken van Mr. Gehaktbal Pieter Damen (de Klepel).

Couscous met Eric Corton en chef Nadia Zerouali (Couscousbar) Luister  

Eric Corton leert couscous maken van Nadia Zerouali.

Rendang met Ionica Smeets en chef Titi Waber (Blauw)Luister  

Zo maak je de allerlekkerste rendang. Met Iconica Smeets en chef Titi Waber.

Cheft is terug! Hiske laat culinaire wensen in vervulling gaanLuister  

Cheft, de lekkerste culinaire podcast is terug

De lekkerste festivalkeuken, deel 2: Gaat alles wel goed met de Timpano? (pastataart!)Luister  

In de tweede aflevering van deze speciale, dubbeldikke aflevering van Cheft proeft Hiske Versprille nog veel meereigenwijs eilandeten op Into the Great Wide Open. Ze schept pad thai, grillt groenten en scheermessen, hoort alles over het feestgerecht Timpano en praat met koks, gasten, eilanders en w…

De lekkerste festivalkeuken (deel1): Oesters plukken met Gerrit OestermanLuister  

In de eerste aflevering van deze speciale, dubbeldikke aflevering van Cheft onderzoekt Hiske Versprille het eigenwijze eilandeten van Into the Great Wide Open. Ze eet parelgort met de burgemeester van Vlieland, plukt oesters op het wad, en vraagt zich af: Hoe moeilijk is dat eigenlijk, voor duizend…

Michiel van der Eerde (Zuid & BAUT), risotto met schol en een nieuwe keukenskill: arroserenLuister  

Michiel van der Eerde (45) is chefkok en eigenaar van drie grote restaurants in Amsterdam. In deze aflevering maakt hij een risotto met schol, deelt hij zijn culinaire en zijn zakelijke overwegingen en leert ons een levensveranderende nieuwe keukenskill: ARROSEREN." Dank aan Kloaq voor de muziek! …

Luc Kusters (Bolenius) en zijn Moestuingroenten van de ZuidasLuister  

Luc Kusters (1976, Venray) is chef en mede-eigenaar van restaurant Bolenius aan de Zuidas. Deze eigenzinnige visionair, pietje precies en punkliefhebber pleit voor méér Nederlandse cultuur in de keuken, méér aandacht voor groenten en méér lokale producten. Terwijl we zijn signatuurgerecht me…

Yvette van Boven en gnocchi van knolselderij (om zelf thuis te maken!)Luister  

Yvette van Boven (1968) is beroemd om haar recepten, kookboeken en televisieprogramma. Eerder was ze chef in haar restaurant Aan de Amstel. Voor Cheft maakt ze, in haar eigen keuken in Noord, gnocchi van knolselderij en pastinaak met groenekruidenboter, biet en walnoten. We praten over thuiskoken …

Sidney Schutte (Librijes Zusje) en een waan-zin-nige carabinerogarnaalLuister  

Sidney Schutte (Middelburg, 1976) is de chef van het poepchique Waldorf Astoria aan de Herengracht. In de keuken van tweesterrenrestaurant Librijes Zusje bereidt hij een waan-zin-nig gerecht van rauwe carabinerogarnaal, watermeloen, XO-saus, shortrib en gember. Ondertussen praten we over hoe hij z…

Leonardo Pacenti (Toscanini) en spaghetti a.o.p. Buonissimo!Luister  

Caffè Toscanini in de Jordaan is al 32 jaar een begrip in Amsterdam. Chef,  mede-eigenaar en (full disclosure) mijn ex-baas Leonardo Pacenti (51) maakt voor mij de meest eenvoudige pasta denkbaar: met knoflook, olie en peper. Of wordt het toch iets anders…? We praten over zijn achtergrond en d…

Joris Bijdendijk (RIJKS) en een heerlijke dry aged duck Luister  

Joris Bijdendijk, de chef van Restaurant Rijks, wordt alom geprezen als voortrekker van de nieuwe generatie Nederlandse topkoks. Joris gaat me laten zien hoe hij zijn beroemde dry aged eend bereidt. En we praten over ambacht, stijl en inspiratie: een kolenkachel in de Ardennen, een komkommerbloem bi…

Dit is Cheft!Luister  

8 chefs, 8 afleveringen, 8 heerlijke gerechten. Luister de komende weken naar Cheft en ontdek alle geheimen en mooie verhalen van de beste Amsterdamse chef-koks! Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-in…