Podcast Zoeker

Het Laatste Avondmaal

Het Laatste Avondmaal

Kunst  |  16 afleveringen

In deze superlekkere podcast kookt Samuel Levie in zijn eigen keuken, samen met zijn vrienden, een gerecht met een heel bijzonder verhaal. Om je vingers bij af te likken! 


☕️ Alle recepten zijn te vinden op vriendvandeshow.nl/laatsteavondmaal


💼 Deze podcast is onderdeel van het podcastnetwerk Dag en Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via adverteren@dagennacht.n


Howard Komproe en zijn Surinaamse kip 🐔Luister  

Vrienden Howard Komproe en Samuel Levie koken het favoriete gerecht van Howard: Surinaamse kip.

Jean Beddington en haar Queen of Puddings 👸Luister  

Jean Beddington en Samuel Levie koken samen Jean haar favoriete gerecht: Queen of Puddings

Het Laatste Avondmaal is live! Luister  

Elke woensdag kookt Samuel Levie, in zijn eigen keuken, samen met zijn vrienden een gerecht met een bijzonder verhaal. Van de ultieme Surinaamse kip tot chocoladepuree van gefermenteerde kastanjes, het komt allemaal in geuren en kleuren voorbij. Volg Het Laatste Avondmaal op Spotify en Apple Podcast…

Gehaktbal met Guido den Aantrekker en chef Pieter DamenLuister  

Guido den Aantrekker leert gehaktballen maken van Mr. Gehaktbal Pieter Damen (de Klepel).

Couscous met Eric Corton en chef Nadia Zerouali (Couscousbar) Luister  

Eric Corton leert couscous maken van Nadia Zerouali.

Rendang met Ionica Smeets en chef Titi Waber (Blauw)Luister  

Zo maak je de allerlekkerste rendang. Met Iconica Smeets en chef Titi Waber.

Cheft is terug! Hiske laat culinaire wensen in vervulling gaanLuister  

Cheft, de lekkerste culinaire podcast is terug

De lekkerste festivalkeuken, deel 2: Gaat alles wel goed met de Timpano? (pastataart!)Luister  

In de tweede aflevering van deze speciale, dubbeldikke aflevering van Cheft proeft Hiske Versprille nog veel meereigenwijs eilandeten op Into the Great Wide Open. Ze schept pad thai, grillt groenten en scheermessen, hoort alles over het feestgerecht Timpano en praat met koks, gasten, eilanders en w…

De lekkerste festivalkeuken (deel1): Oesters plukken met Gerrit OestermanLuister  

In de eerste aflevering van deze speciale, dubbeldikke aflevering van Cheft onderzoekt Hiske Versprille het eigenwijze eilandeten van Into the Great Wide Open. Ze eet parelgort met de burgemeester van Vlieland, plukt oesters op het wad, en vraagt zich af: Hoe moeilijk is dat eigenlijk, voor duizend…

Michiel van der Eerde (Zuid & BAUT), risotto met schol en een nieuwe keukenskill: arroserenLuister  

Michiel van der Eerde (45) is chefkok en eigenaar van drie grote restaurants in Amsterdam. In deze aflevering maakt hij een risotto met schol, deelt hij zijn culinaire en zijn zakelijke overwegingen en leert ons een levensveranderende nieuwe keukenskill: ARROSEREN." Dank aan Kloaq voor de muziek!

Luc Kusters (Bolenius) en zijn Moestuingroenten van de ZuidasLuister  

Luc Kusters (1976, Venray) is chef en mede-eigenaar van restaurant Bolenius aan de Zuidas. Deze eigenzinnige visionair, pietje precies en punkliefhebber pleit voor méér Nederlandse cultuur in de keuken, méér aandacht voor groenten en méér lokale producten. Terwijl we zijn signatuurgerecht me…

Yvette van Boven en gnocchi van knolselderij (om zelf thuis te maken!)Luister  

Yvette van Boven (1968) is beroemd om haar recepten, kookboeken en televisieprogramma. Eerder was ze chef in haar restaurant Aan de Amstel. Voor Cheft maakt ze, in haar eigen keuken in Noord, gnocchi van knolselderij en pastinaak met groenekruidenboter, biet en walnoten. We praten over thuiskoken …

Sidney Schutte (Librijes Zusje) en een waan-zin-nige carabinerogarnaalLuister  

Sidney Schutte (Middelburg, 1976) is de chef van het poepchique Waldorf Astoria aan de Herengracht. In de keuken van tweesterrenrestaurant Librijes Zusje bereidt hij een waan-zin-nig gerecht van rauwe carabinerogarnaal, watermeloen, XO-saus, shortrib en gember. Ondertussen praten we over hoe hij z…

Leonardo Pacenti (Toscanini) en spaghetti a.o.p. Buonissimo!Luister  

Caffè Toscanini in de Jordaan is al 32 jaar een begrip in Amsterdam. Chef,  mede-eigenaar en (full disclosure) mijn ex-baas Leonardo Pacenti (51) maakt voor mij de meest eenvoudige pasta denkbaar: met knoflook, olie en peper. Of wordt het toch iets anders…? We praten over zijn achtergrond en d…

Joris Bijdendijk (RIJKS) en een heerlijke dry aged duck Luister  

Joris Bijdendijk, de chef van Restaurant Rijks, wordt alom geprezen als voortrekker van de nieuwe generatie Nederlandse topkoks. Joris gaat me laten zien hoe hij zijn beroemde dry aged eend bereidt. En we praten over ambacht, stijl en inspiratie: een kolenkachel in de Ardennen, een komkommerbloem bi…

Dit is Cheft!Luister  

8 chefs, 8 afleveringen, 8 heerlijke gerechten. Luister de komende weken naar Cheft en ontdek alle geheimen en mooie verhalen van de beste Amsterdamse chef-koks!