Het Voedselkabinet

Aflevering 5: Wie zaait, wiedt en oogst ons eten?

Het Voedselkabinet
16-06-2020

Nederland produceert ontzettend veel eten. Elk jaar komen er tonnen aan voedsel van onze bodem. Van aardappelen tot witlof, van tomaten uit de kas tot verse bonen van het land. Toen door de coronamaatregelen de grenzen werden gesloten en de vliegtuigen aan de grond bleven en wij ons in Nederland massaal druk maakten over onze geplande zomervakantie, vreesden de boeren in Europa voor iets heel anders. Namelijk het wegvallen van een vaak niet zo zichtbare, maar ontzettend belangrijke schakel in onze voedselproductie: de seizoensarbeiders.
In deze aflevering duiken we in de wereld van de seizoensarbeid. Welk handwerk is er allemaal nodig voordat ons eten op ons bord belandt? Wie doet dit werk? En onder welke omstandigheden? Het onderwerp wekte onze interesse en we gaan op onderzoek uit. We spreken met een expert die er alles van weet en ook gaan we zelf onkruid wieden op het land.
Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.