HET WACHTEN WAARD

HET WACHTEN WAARD

Kunst  |  7 afleveringen

Elke twee maanden maakt een kunstenaar uit het Living Museum Vught een werk wat tentoongesteld wordt in de voormalige bushalte op zorgpark Voorburg. In de podcast ’Het wachten waard’ gaan Walter van der Velden en Fred Budas in gesprek met de maker over zijn of haar werk en over het Living Museum, de plek waar ruimte is om te schilderen, dichten, schrijven en maken. Elke aflevering geven we ook het woord aan een reisgenoot van de maker. Dit kan zijn een familielid, vriend of een medemaker uit het Living Museum. De podcast van De Rebushalte.

Verras mij  


Aflevering 7: Anja Noé

Luister  

HET WACHTEN WAARD  /  20-03-2024

Wat de impact van een geschilderd of getekend portret kan zijn ondervond Anja een aantal jaren geleden toen ze een werk van Marlene Dumas zag. Het inspireerde haar om zelf ook te gaan tekenen. In deze aflevering hoor je hoe Anja met het maken van haar portretten een manier heeft gevonden om vorm t...


Aflevering 6: Ro Bhikharie

Luister  

HET WACHTEN WAARD  /  16-10-2023

In de zesde aflevering van podcast ’Het wachten waard’ gaan we op reis met Ro Bhikharie. Ro komt uit Suriname.  Hij vertelt over de liefde voor Maria, Bob Marley en Maxima. Zijn begeleiders Inie en Bas vertellen over het tekentalent van Ro.


Aflevering 5: John de Jong

Luister  

HET WACHTEN WAARD  /  27-07-2023

Een gesprek met John de Jong en zijn vrouw Gertruud.


Aflevering 4: Jeanne van Diessen en Marianne van Heeswijk

Luister  

HET WACHTEN WAARD  /  26-06-2023


Aflevering 3: Lea Adriaans

Luister  

HET WACHTEN WAARD  /  16-05-2023

Het wachten waard is een onderdeel van de Rebushalte.


Aflevering 2: Arjen ’Konstrukto’ den Boer

Luister  

HET WACHTEN WAARD  /  20-03-2023

In de tweede aflevering gaan we op reis met Arjen ’Konstrukto’ den Boer en zijn reisgenoot -en tevens goede vriend- Jeroen Kurpershoek. Arjen verteld over zijn passie voor muziek en kunst met een boodschap. Hoe samenwerken voor hem werkt en het belang van structuur in zijn leven. Verder komen we...


Aflevering 1: Emiel Dillo

Luister  

HET WACHTEN WAARD  /  28-11-2022

In de eerste aflevering van podcast ’Het wachten waard’ gaan we op reis met Emiel Dillo. Emiel vraagt zich af waar we op wachten. Hij vertelt over de liefde, Pegasus, Bob Dylan, en neemt ons mee naar Schiermonnikoog, een plek waar hij de rust vindt die hij zoekt om te creëren.