Podcast Zoeker

His and HerStory

His and HerStory

Geschiedenis  |  75 afleveringen

Iedereen in de geschiedschrijving en daarbuiten, heeft een noemenswaardig verhaal. Wij gaan ze een voor een af, totdat ieders verhaal is verteld.

Maria Bochkareva; oprichtster van het vrouwenbataljon des doodsLuister  

Weer eens een keer een aflevering over de Eerste Wereldoorlog. Maria Bochkareva richtte het eerste officiele vrouwen bataljon ter wereld op. Het bataljon moest de mannelijke collega's in het Russische leger aansporen de strijd aan te gaan. 

Van porder tot garbuleerder; uitgestorven beroepen #mvdgLuister  

In samenwerking met de Axel en Chiel van the Dutch Historian praten we in deze aflevering, geheel volgens het thema van de maand van de geschiedenis, over werk. Oude beroepen die ingehaald door de tijd nu niet meer bestaan, maar daardoor niet minder interessant zijn om over te praten.

Alexine Tinne; de flamboyante Haagse freule in de Sub-SaharaLuister  

Samen met Judith en Sophie van theater Roes bespreken we in deze aflevering het flamboyante leven van Alexine Tinne. Samen met haar moeder reisde ze naar centraal Afrika met een gevolg van tientallen bedienden. Was het een extravagante toeristische escapade of een daadwerkelijke ontdekkingsreis?

Het Kroondomein; pretpark van OranjeLuister  

Vanaf 2022 mag z.k.h. Willem Alexander het kroondomein niet meer voor langere tijd sluiten als hij nog aanspraak wil maken op de bijna 5mln subsidie t.b.v. het onderhoud van het gebied. In deze aflevering bespreken we de geschiedenis van het kroondomein. 

António de Spínola; de 20ste eeuw in Portugal door zijn monocleLuister  

Van de onafhankelijkheidsoorlog van Guinee-Bissau tot de Anjerrevolutie naar een extreemrechtse terreurorganisatie en een uiteindelijk een Portugese nationale held. Dat was de het leven van De Spinola in een notendop. 

Leni Riefenstahl; Tussen meesterwerken en Nazi-propagandaLuister  

In deze jubileum aflevering poppen we de champagne en hebben we het over Leni Riefenstahl. De Duitse cineaste die in opdracht van het Nazi-regime een aantal films maakte. Ondanks de opdrachtgever worden deze films vandaag de dag beschouwd als meesterwerken in zijn tijd en als ijkpunt in de filmgesch…

Slag om de Schelde; de vergeten slagLuister  

In deze aflevering behandelen we de Slag om de Schelde aan de hand van de gelijknamige film uit 2020. 

De Oost; een geschiedenis van de Indonesische onafhankelijkheidsoorlogLuister  

Naar aanleiding van de premiere van de film De Oost, spraken we met Thijs over de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog en de belevenissen van Nederlandse soldaten. Thijs schreef zijn masterscriptie over de Nederlandse soldaten tijdens deze onafhankelijkheidsoorlog. Dit deed hij aan de hand van dagb…

De Eindexamens HAVO; Nederland 1948-2008Luister  

Speciaal voor de eindexamens geschiedenis havo hier een kleine samenvattingspodcast. 

De Eindexamens HAVO; Duitsland in Europa 1918 -1991Luister  

Speciaal voor de eindexamens geschiedenis havo hier een kleine samenvattingspodcast. 

De Eindexamens HAVO; Het Britse rijk 1585 -1900Luister  

Speciaal voor de eindexamens geschiedenis havo hier een kleine samenvattingspodcast. 

Charles Mohammed Ali van Beetem; stond aan de basis voor de eerst moskee in NederlandLuister  

Deze keer een aflevering over Islam in Nederland begin twintigste eeuw. Bekeerling Charles Mohammed Ali van Beetem was een voorvechter voor het oprichten van de eerste Nederlandse moskee in Den Haag.  Deze aflevering was Sacha bij ons te gast, als docent Levensbeschouwing wist zij ons meer te vert…

Tansu Çiller; de eerste en voorlopig laatste vrouwelijke premier van TurkijeLuister  

Deze aflevering schuift Tansu bij ons aan om over haar naamgenoot te praten. Tansu Ciller de eerste vrouwelijke premier van Turkije. 

Het Suezkanaal; zo nu en dan een crisisLuister  

Naar aanleiding van het vastgelopen schip Evergiven in het Suezkanaal, gingen we deze aflevering in op de geschiedenis van dit beroemde kanaal.  Hoe ging het in 1956 toen het kanaal ook een tijd niet doorvaarbaar was? Er blijkt een smeuïg stukje geschiedenis aan vast te hangen. 

Rutger-Jan Schimmelpenninck; president van NederlandLuister  

In aanloop naar de verkiezingen duiken we deze aflevering in het leven van Neerlands eerste president Rutger-Jan Schimmelpenninck. En de daarbij horende roerige periode rondom Republiek en Revoluties. 

Hans Valk; de Nederlandse kolonel die de Surinaamse Sergeantencoup assisteerdeLuister  

Deze aflevering gaan we in op de sergeantencoup die Desi Bouterse pleegde in 1980. Wat was de rol hierin van de Nederlandse regering en in het bijzonder van militair attaché Hans Valk? 

Schaken; de geschiedenis aan zetLuister  

Deze week duiken we in edele schaaksport. Met de Netflix serie The Queens Gambit en de overwinning van Jorden van Foreest van het Tata steel toernooi kent het schaken weer een opleving. De app Chess.com draait op volle toeren. Leek van de week is deze keer Bart Schouten.       

De avondklok; van brandpreventie naar middel voor law & orderLuister  

Op 23 januari werd de avondklok van kracht. Tussen 21.00 en 4.30 moeten de straten leeg zijn. Is dit echt zo'n unieke maatregel of gewoon een laatste redmiddel als het gaat om het controleren van bewegingen. Een middel dat de afgelopen eeuwen met enige regelmaat werd gebruikt. En misschien helemaal …

Edward Jenner; Vader der vaccinatiesLuister  

Deze aflevering schuift leek van de week Mart aan op het eens van dichtbij te aanschouwen.    De eerste Nederlandse prik van een coronavaccin is gezet. In deze aflevering daarom ook aandacht voor Edward Jenner, die de basis legde voor de manier waarop vaccins vandaag de dag worden ontwikkeld. 

Kurmanjan Datka; Verbinder van verschillende generaties Kirgiezen.Luister  

Expert van de week Simone Both vertelt in deze aflevering meer over Kurmanjan Datka. Kurmanjan was in de negentiende eeuw een verbindende factor tussen verschillende Kirgizische stammen in de strijd tegen Tsaristisch Rusland. Vandaag de dag wordt zij als historisch figuur gebruikt om een natie van K…

Lord Elgin; De roemruchtige kunstrover van het Griekse Parthenon.Luister  

Lord Elgin nam begin negentiende eeuw grote stukken van het Atheense Parthenon mee naar zijn thuisland Engeland. Vandaag de dag zijn dit een van de top stukken van de collectie van het British Museum. Deze zogenoemde Elgin Marbles worden zelfs aangevoerd als ruilmiddel in het Brexit-debat. Het roven…

Nettie Honeyball; oprichtster van de eerste vrouwelijke voetbalclubLuister  

Deze aflevering staat de volkssport nummer 1. centraal. Naar naar aanleiding van de herziening van onze nationale voetbalgeschiedenis door nieuw onderzoek, vertellen wij je meer over de eerste stappen in het vrouwenvoetbal. Nettie Honeyball stond aan de wieg van de British Ladies Football Club en da…

Jackie & Sgt. Stubby; twee van de vele dieren die dienden tijdens WOILuister  

Deze aflevering geen mens, maar dieren als onderwerp. Op 11 november 1918 kwam de Eerste Wereldoorlog ten einde. Tijdens de oorlog dienden niet alleen menselijke soldaten, maar speelden dieren ook een belangrijke rol aan het front. Van slakken tot olifanten, iedereen vervulde zijn taak. 

Edith Wilson; de eerste vrouwelijke president van de VS?Luister  

A.s. dinsdag 3 november zijn de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. In deze aflevering gaan we in op het leven van First Lady Edith Wilson. Zij fungeerde enkele maanden als doorgeefluik tussen haar man de president en de buitenwereld. Hoeveel macht had zij hier daadwerkelijk door? 

Tokugawa Ieyasu; De shogun die Japan centraliseerdeLuister  

Deze aflevering, op verzoek van de luisteraars, gaan wij in op het leven van een Japanse shogun. Tokugawa Ieyasu kwam na een verhitte interne machtsstrijd als winnaar uit de bus en wist als shogun Japan meer te centraliseren dan ooit tevoren. 

Melita Norwood; de Rode Oma, Britse spionne voor de Sovjet-UnieLuister  

Deze aflevering starten we met het thema van de maand van de geschiedenis 2020: Oost/West. Om vervolgens uit te komen bij de Britse Melita Norwood, die decennialang spioneerde voor de Sovjet-Unie en op 87-jarige leeftijd een statement in haar voortuin voorlas over haar doen en laten tijdens haar spi…

Graaf Willem II van Holland ; de bijna keizer van het Heilige Romeinse RijkLuister  

In deze aflevering begeven we ons net als het hoofdpersonage op glad ijs. We verdiepen ons wat meer in de Nederlandse (zover je daar van kan spreken) geschiedenis van de middeleeuwen. Dit doen we samen met Axel van het populaire historische Instagram account @theDutchHistorian. 

Special: Almere StadLuister  

In het kader van de Open Monumentendag 2020 maakte wij in opdracht van de gemeente Almere een special over de monumenten en geschiedenis van Almere Stad. Beluister ook de andere special over Almere Haven.

Special: Almere HavenLuister  

In het kader van de Open Monumentendag 2020 maakte wij in opdracht van de gemeente Almere een special over de monumenten en geschiedenis van Almere Haven. Beluister ook de andere special over Almere Stad.

Heinrich Severloh - het beest van NormandiëLuister  

Complottheorieën; Ben jij wel eens in Bielefeld geweest? Luister  

De recente branden in zendmasten gaf ons de aanleiding om op veler verzoek een aflevering over complottheorieën te maken. We bespreken in deze aflevering twee theorieën, de kaas & de wormen en die Bielefeldverschwörung.     

Miep Oranje; Koerierster des doodsLuister  

Tijdens de huidige coronacrisis proberen we even over iets anders te praten. Normaliter zou alles nu in het teken staan van het afronden van het bevrijdingsjubileum. Na de bevrijding verdween ons historisch figuur van deze aflevering Miep Oranje van de radar. Wie was zij en hoe kwam ze aan haar bijn…

De Spaanse griep; een blik op een vorige pandemie in tijden van coronacrisisLuister  

Nog net voor de sociaal isolerende maatregelen doken we weer de podcaststudio in om eens te kijken naar hoe er in het verleden werd omgegaan met de situatie rondom een pandemie zoals COVID-19. Speciaal kijken we in deze aflevering naar de Spaanse griep. De pandemie die eind jaren 1910 2,5% van de w…

Kaspar Hauser; het kind van EuropaLuister  

Kaspar Hauser was een van de grootste mysteries van zijn tijd. Zijn afkomst was mysterieus, zijn leven was mysterieus en de manier waarop zijn leven ten einde kwam was mysterieus. Luister om dit mysterie met ons te ontrafelen.

Bep Turksma; van Engelandvaarster tot Haute couture koningin van BaarnLuister  

Vanaf woensdagmiddag 22 januari 17.00 uur tot maandagmiddag 27 januari 2020 15.30 uur worden er in Kamp Westerbork 102.000 namen voorgelezen van alle vermoorde Joden, Sinti en Roma die geen eigen graf hebben. Bep Turksma had meer geluk. Zij ontsnapte uit het kamp en ondernam de gevaarlijke tocht n…

De jaren tien; een overzichtLuister  

In deze extra lange aflevering halen we de belangrijke historische gebeurtenissen uit de jaren tien nog eens aan. Wat moet je onthouden? Oftewel, wat gaat de geschiedenisboeken in?  

Sarah Josepha Hale; van de eerste Thanksgiving naar een Black FridayLuister  

Deze week een persoon uit de geschiedenis rondom het thema Black Friday. Zelf konden we ons ook niet bedwingen op een mooie deal te benutten. Maar hoe zit het met de geschiedenis van Black Friday? Iets met Thanksgiving, maar verder? Wat is Thanksgiving eigenlijk en hoe heeft deze feestdag geresultee…

Günter Schabowski; gaf het laatste zetjeLuister  

Günter Schabowski zorgde er met zijn warrige persconferentie voor dat de inwoners van Oost- en West-Berlijn op de avond van 9 november 1989 massaal optrokken richting de muur. Diezelfde avond konden ze hun familie, vrienden en onbekenden aan de andere kant van de muur na 28 jaar weer in de armen sl…

Boerenopstand van alle tijdLuister  

Rondom alle stikstofperikelen praten we in deze aflevering over boerenopstanden in het verleden en dan in het specifiek de boerenopstand in het rampjaar 1672.   Afbeelding: Oud-Hollandse waterlinie.   Wil je een keer aanschuiven als 'leek van de week'? Laat van je horen!  

Jiang Qing; vrouw naast MaoLuister  

Hoera! De Volksrepubliek China bestaat dit jaar 70 jaar. Ter ere van deze aangelegenheid verdiepen we ons deze aflevering in de roemruchte geschiedenis van deze republiek. Specifiek gaan we in op het leven van Jiang Qing, Mao's derde/vierde vrouw. Gedreven door ambitie poogde zij Mao op te volgen na…

De Gouden Eeuw; het verleden verandert niet, de geschiedenis welLuister  

De Gouden Eeuw wordt afgeschaft? Dat is even schrikken. Wij duiken deze aflevering nog net op tijd in de geschiedenis van de term 'Gouden Eeuw' en vragen ons af wat we kunnen concluderen uit de huidige discussie rondom deze aanduiding van de zeventiende eeuw. Ook introduceren we een nieuwe terugkere…

Albert Speer; Architect van het Derde Rijk Luister  

Tot en met 19 januari 2020 is in het Designmuseum in Den Bosch de tentoonstelling Design van het Derde Rijk te zien. Dit was voor ons een reden om het leven van Hitlers huisarchitect Albert Speer uit te lichten. Leek van de Week Merel Hiemstra schreef in een ver verleden samen met onze eigen Rens e…

Leo Major; de eenogige bevrijder van ZwolleLuister  

Op 31 Augustus wordt het gedenkjaar 75 jaar vrijheid in Terneuzen afgetrapt. Daar zal de slag om de Schelde worden herdacht. Deze week staat de gedecoreerde veteraan Leo Major centraal in de podcast. Major vocht onder andere bij de slag om de Schelde en raakte ernstig verwond. Ook zou hij in zijn ee…

Egeria; vakantie van pelgrimstocht tot caravans aan de costaLuister  

Terug van weggeweest doken we in het thema 'Vakantie'. Egeria schreef in de 4e eeuw na christus een reisverslag van haar pelgrimstocht aan haar 'zusters'. Hoe ontwikkelde vakantie, reizen en toerisme sinds de reis van Egeria tot aan vandaag de dag?    

John Dillinger; Public Enemy Nr. 1Luister  

Wij zijn terug! Na een paar weken afwezigheid wegens een vakantie en een scriptie deadline zijn wij weer onze zolderkamer ingekropen. Na het proces van de eeuw in Nederland tegen Holleeder zijn wij op zoek gegaan naar de historische Holleeder. In deze aflevering staan wij daarom stil bij, misschien …

De canon; van hunebed tot Europa, de vijftig vensters van de Nederlandse geschiedenisLuister  

De canon van de Nederlandse geschiedenis wordt vernieuwd. Dit was voor ons een reden om de geschiedenis van de totstandkoming van de huidige canon en de toekomst ervan onder de loep te nemen.   Leek van de Week: Rachelle van Harn  

Europa; Waar komt het idee vandaan?Luister  

In deze aflevering vroegen we ons af waar het idee Europa zijn oorsprong kent. Hoe valt het begrip Europa te definiëren? Deze aflevering hadden we een momentje voor onszelf nodig en hadden daarom geen leek van de week.

Thomas Jefferson; architect voor de nieuwe wereldLuister  

Deze keer staat Thomas Jefferson centraal. Hij was naast een van de Founding Fathers en vele andere bezigheden ook architect. Hij keek de Europese neoclassicistische architectuur af om het toe te passen op zijn ontwerpen voor voornamelijk overheidsgebouwen in zijn thuisstaat Virginia om zo de bevolk…

De Eindexamens #13 Verlichting en politieke cultuur 1815-1848 (Alleen VWO)Luister  

Als voorbereiding op het eindexamen Geschiedenis is dit de dertiende en laatste aflevering met als vraag: Welke invloed heeft de Verlichting op de politieke cultuur, 1815-1848?

De Eindexamens #12 De Franse Revolutie (Alleen VWO)Luister  

Als voorbereiding op het eindexamen geschiedenis is dit aflevering 12 met als vraag: In welke mate is de Franse Revolutie verlicht te noemen, 1789-1815?  

De Eindexamens #11 De Verlichting (Alleen VWO)Luister  

Als voorbereiding op het eindexamen geschiedenis is dit aflevering 11 met als vraag: Welke ideeën ontstaan tijdens de Verlichting over de ideale samenleving, 1650-1789?

De Eindexamens #10 Het einde van de Koude Oorlog Luister  

Als voorbereiding op het eindexamen Geschiedenis is dit de tiende aflevering met als vraag: Waardoor namen de spanningen tussen Oost en West af, 1963-1991?

De Eindexamens #9 Waarom de Koude Oorlog koud bleefLuister  

Als voorbereiding op het eindexamen Geschiedenis is dit de negende aflevering met als vraag: Waardoor liep de Koude Oorlog op kritieke momenten niet uit op een directe militaire confrontatie tussen beide grootmachten, 1955-1963?

De Eindexamens #8 Azië en Afrika in de Koude Oorlog ALLEEN VWOLuister  

Als voorbereiding op het eindexamen Geschiedenis is dit de achtste aflevering met als vraag: Waardoor raakte Azië betrokken bij de Koude Oorlog en groeide de spanning tussen beide blokken in Azië en Afrika, 1949-1975?

De Eindexamens #7 Het begin van de Koude OorlogLuister  

Als voorbereiding op het eindexamen Geschiedenis is dit de zevende aflevering met als vraag: Waardoor raakt Europa verdeeld in twee ideologische machtsblokken en waardoor groeit de spanning tussen deze blokken (1945-1955)?

Koningsdag; van Waterloo tot nuLuister  

Afgelopen weekend was het Koningsdag. Een leuke reden om van de gebruikelijke vorm af te stappen en een special te maken. Waarom vieren we dit elk jaar en hoe kwam dit tot stand? Voorafgaand aan dit weekend doken we in deze geschiedenis om goed beslagen ten ijs te komen.    Leek van de Week was …

De Eindexamens #6 Nationaalsocialisme in DuitslandLuister  

Als voorbereiding op het eindexamen Geschiedenis is dit de zesde aflevering met als vraag: Welke gevolgen had het nationaalsocialisme voor Duitsland en Europa, 1933- 1945?

De Eindexamens #5 Weimar Republiek Luister  

Als voorbereiding op het eindexamen Geschiedenis is dit de vijfde aflevering met als vraag: Welke factoren leidden tot de ondergang van de Weimar Republiek in Duitsland, 1933-1945?

De Eindexamens #4 Duitse eenwordingLuister  

Als voorbereiding op het eindexamen Geschiedenis is dit de vierde aflevering met als vraag: Wat betekende de vorming van het Duitse keizerrijk voor het machtsevenwicht tussen de Europese grootmachten, 1871-1918?

De Eindexamens #3 De Gouden EeuwLuister  

Als voorbereiding op het eindexamen Geschiedenis is dit de derde aflevering met als vraag: Waardoor ontstond in de Republiek de Gouden Eeuw, 1588-1648?  

De Eindexamens #2 Van opstand naar republiekLuister  

Als voorbereiding op het eindexamen Geschiedenis is dit de tweede aflevering met als vraag: Waardoor resulteerde de Opstand in het ontstaan van de Republiek, 1572-1588?  

De Eindexamens #1 De Nederlandse opstandLuister  

Als voorbereiding op het eindexamen Geschiedenis is dit de eerste aflevering met als vraag: Waardoor breekt de opstand uit in de Nederlanden 1515-1572?  

De EindexamensLuister  

De eindexamens komen er weer aan! Daarom zijn wij in de examenstof gedoken om de mensen die eindexamen Geschiedenis doen op de havo of het VWO een beetje te helpen met de voorbereidingen. In 13 afleveringen van circa 12 minuten per stuk worden de volgende onderwerpen besproken: Republiek der Z…

Saartje Specx; J. P. Coen en de affaire SpecxLuister  

Deze aflevering staat in het teken van de affaire Specx. Saartje Specx (1617-1636) was een buitenechtelijke dochter van VOC-Koopman Jaques Specx. Hierdoor werd Saartje ondergebracht in het gezin van de Gouverneur Generaal van Indië, J.P. Coen, om daar een Nederlandse opvoeding te krijgen. Uiteindel…

Giuseppe Garibaldi; de Risorgimento RevolutionairLuister  

In deze tiende aflevering kozen we voor ons favoriete historische figuur. Giuseppe Garibaldi, de held van twee werelden, trok van revolutie naar revolutie. Zijn grote droom was een verenigd Italië. Samen met zijn 'roodhemden' droeg hij bij aan de Risorgimento. Niet alleen in Italië vocht hij in ee…

Carry Pothuis-Smit; De eerste vrouwelijke senatorLuister  

Deze aflevering staat in het teken van de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart. In 1920 betrad Carry Pothuis-Smit als eerste vrouw ooit de Eerste Kamer der Staten Generaal. Dit hogeherengezelschap moest hier wel even aan wennen. Pothuis-Smit bracht onderwerpen ten tafel waar men voorheen nooi…

Peter Giele; de vader van de Nederlandse HouseLuister  

Deze week gaan we de samenwerking aan met Spuistreet Records, een nieuw platenlabel uit Amsterdam. Hierbij vonden we een interessant en bijpassend onderwerp, de vader van de Nederlanse House Peter Giele. De Amsterdamse club RoXY werd in 1987 opgericht door Giele en werd de plek waar de House muziek …

Maria Swanenburg (Goeie Mie); de Leidse gifmengster Luister  

De schrik van negentiende-eeuws Leiden, Maria Swanenburg, staat deze aflevering centraal. Met de onlangs uitgekomen Netflix-documentaire over de Amerikaanse seriemoordenaar Ted Bundy, de bekentenissen van Amerika's grootste seriemoordenaar ooit Samuel Little en de constante nieuwsstroom vanuit de ex…

Ferdinand Bol; Rembrandts meesterleerlingLuister  

In het kader van het Rembrandtjaar maakten wij een aflevering over een van zijn meest succesvolle leerlingen, Ferdinand Bol. Deze kunstschilder was niet alleen kunstenaar maar ook een begenadigd ondernemer in zijn tijd. In tegenstelling tot zijn leermeester Rembrandt wist Bol zijn carriere zonder …

Mary Stuart I; Queen of ScotsLuister  

Na een korte pauze zijn we weer terug met een nieuwe aflevering! De beeldschone Mary Queen of Scots is deze week ons individu die symbool staat voor de relatie tussen Schotland, Engeland en het Continent. We wagen ons in deze aflevering eraan om de relatie met de brexit te trekken. 

David Ben-Gurion; Een leven voor IsraëlLuister  

In deze aflevering staan wij stil bij het leven van David Ben-Gurion, de eerste premier van de staat Israël. Deze week is de Leek van de Week Hans van Keulen, die Israël vanuit eigen ervaring kent. Vergeet niet je stem te laten horen voor de Von Ranke/Bloss sagen bokaal op onze socials. 

Zwarte Piet; van beestachtig figuur tot roetveegpietLuister  

In deze aflevering behandelen we de geschiedenis van Zwarte Piet. Waar komt dit figuur vandaan? Hoe ontwikkelde het zich? Daarnaast komen Pino en Gerda van Sesamstraat ook nog aan het woord. En ben jij volgende aflevering onze 'leek van de week'? Afbeelding: http://www.beeldengeluidwiki.nl/index.php…

Tjoet Nja Dinh; de Atjehse vrijheidsstrijdster Luister  

In deze aflevering staat Tjoet Nja Dinh centraal. De Atjehse vrijheidsstrijdster die voor de Nederlanders een doorn in het oog was en later uitgeroepen zou worden tot nationale heldin van Indonesië.

TRAILERLuister  

Opzoek naar een leuke toegankelijk podcast over geschiedenis? Abonneer je dan nu op His and HerStory, een podcast waar in elke aflevering wordt ingegaan op een bepaald individu uit de geschiedenis. Volg ons op twitter @HaHSpodcast.

Manfred von Richthofen; De Rode BaronLuister  

In deze eerste pilot aflevering van His and HerStory duiken we in het leven van de rode baron, oftewel Manfred van Richthofen.