Hoe doe je dat nou? De Podcast

Hoe doe je dat nou? De Podcast

Religie & Spiritualiteit  |  26 afleveringen

Bram gaat in gesprek met inspirerende personen over het zijn van (jong) christen anno 2022. Wat maakt het leven daardoor makkelijker of juist moeilijker. Welke uitdagingen of struggles ervaar je als je jong christen bent en hoe kan je hier dan het beste mee om gaan. Iedere aflevering probeert Bram met een gast een thema aan te snijden die je helpt om de weg met God te bewandelen.

Verras mij  


S03E03: 'Dienen in de kerk' - Gerro Verkerk

Luister  

Hoe doe je dat nou? De Podcast  /  21-10-2021

In deze aflevering gaan we in gesprek met Gerro Verkerk (26 Amsterdam), Youth leader bij Hillsong Amsterdam. Met hem gaan we in gesprek over het onderwerp 'Dienen in de kerk'. Wat betekend het om te dienen in de kerk en op welke manieren kan je allemaal dienen? Gerro komt met praktische tips hoe j…


S03E02: 'Een Christelijk tussenjaar nemen...' - Amber van Wijngaarden

Luister  

Hoe doe je dat nou? De Podcast  /  30-09-2021

Deze week gaan we in gesprek met Amber van Wijngaarden (20 Genk). We gaan in gesprek over het onderwerp 'Een Christelijk tussenjaar nemen...' Amber heeft in haar tussenjaar deelgenomen aan een programma van Youth for Christ en verteld over haar ervaringen. We hebben het daarnaast wat deze ontwikke…


S03E01: 'Christen zijn' - Jolien Kooijman

Luister  

Hoe doe je dat nou? De Podcast  /  16-09-2021

"Écht respect dat jij kan geloven! Ik zou het niet kunnen...." Een reactie die wij persoonlijk best vaak krijgen als we in gesprek gaan met niet gelovigen. Deze aflevering gaan we daarom samen met Jolien Kooijman in gesprek over hoe het nu is om (jong) Christen te zijn. Jolien heeft een boek uitgeb…


S02E17: 'Aan de bel trekken als het nodig is' - Claudia Boakye

Luister  

Hoe doe je dat nou? De Podcast  /  20-05-2021

In honor of Mental Health Awareness Month verteld Claudia Boakye deze podcastaflevering over hoe zij onverwachts te maken kreeg met PTSS en, hoe God haar hiervan genezen heeft. Ze deelt haar verhaal en spoort jou tegelijkertijd aan om aan de bel te trekken als dit nodig is. Ze verteld wat haar in de…


S02E16: 'Omgaan met negatieve gevoelens' - Jesse Landoulsi

Luister  

Hoe doe je dat nou? De Podcast  /  06-05-2021

Vandaag in de podcast Jesse Landoulsi waarbij we gaan praten over hoe om te gaan met negatieve gevoelens. Deze maand is het Mental Health Awareness Month. Een maand waarbij we het stigma van het verborgen houden over problemen met je mentale gezondheid willen doorbreken en er op deze openlijke manie…


S02E15: 'Doei zeggen tegen de zonde' - Timo Meijs

Luister  

Hoe doe je dat nou? De Podcast  /  26-04-2021

In deze podcast gaan we in gesprek met Timo Meijs over het onderwerp 'Doei zeggen tegen de zonde.' Hij deelt met ons zijn strijd tegen de zonde maar, neemt ons ook mee in zijn overwinning. Daarnaast geeft hij goede tips mee over hoe jij deze strijd aan kan gaan én ‘m kan overwinnen!


S02E14: 'Wandelen in je bestemming' - Reyer

Luister  

Hoe doe je dat nou? De Podcast  /  08-04-2021

In gesprek met Reyer gaan we het hebben over hoe je gaat wandelen in je bestemming. Reyer verteld over zijn periode toen hij in een burn out zat en hoe hij hier uit is gekomen. Hoe gaan we om met alle kansen die we krijgen en weten we wanneer we 'ja' of 'nee' moeten zeggen. 


S02E13: Christelijk Tinderen & happy single zijn' - Tyeisha & Bram

Luister  

Hoe doe je dat nou? De Podcast  /  25-03-2021

Deze week gaan we het hebben over Christelijk Tinderen & happy single zijn. Wij vertellen over onze ervaringen in de liefde en de betrokkenheid van God hierbij. We bespreken welke keuzes wij hebben gemaakt om nu vol verwachting op God te wachten. Daarnaast geven we praktische tips over hoe jij jezel…


S02E12: 'Je dromen waarmaken' - Don Ceder

Luister  

Hoe doe je dat nou? De Podcast  /  11-03-2021

In deze podcast gaan we in gesprek met advocaat en politicus Don Ceder. Dit jaar staat hij op de kandidaatlijst van de ChristenUnie voor de Tweede Kamer verkiezingen. We praten met hem over het onderwerp 'Je dromen waarmaken'. Hij verteld hoe zijn passie zijn werk is geworden en dat alles mogelijk i…


S02E11: 'Je liefdesleven aan God overlaten' - Yoëlla Pullen

Luister  

Hoe doe je dat nou? De Podcast  /  25-02-2021

In deze podcast gaan we in gesprek met Yoëlla Pullen (22 Zwolle). We gaan in gesprek over het onderwerp 'Je liefdesleven aan God overlaten.' Wat heeft Yoëlla gedaan om God te betrekken in dit proces, en welk positieve gevolgen heeft dit nu ze samen zijn? 


S02E10: 'Je eigen keuze maken voor God' - Phebe de Zwart

Luister  

Hoe doe je dat nou? De Podcast  /  11-02-2021

In deze episode gaan we in gesprek met Phebe de Zwart (17 Brunssum). Phebe verteld over hoe zij als 'dochter van de voorganger' gewoon bij haarzelf is gebleven en haar eigen keuze voor God heeft gemaakt.


S02E09: 'Je laten dopen' - Zoe Buchheim

Luister  

Hoe doe je dat nou? De Podcast  /  28-01-2021

Deze week gaan we in gespreek met Zoe Buchheim (19 Kerkrade). Ze heeft zich half Oktober laten dopen bij Resound Church Parkcity en verteld hoe ze tot deze keuze is gekomen en wat haar beleving van die dag was.  Daarnaast vertellen Tyeisha & Bram over hun doop en geven we praktische tips als je o…


S02E08: Vasten - Tyeisha & Bram

Luister  

Hoe doe je dat nou? De Podcast  /  14-01-2021

Vandaag doen we het sober aan. Tyeisha & Bram gaan vandaag het onderwerp 'vasten' bespreken. Wat is de essentie van het vasten en wat kan jij vooral doen met het vasten. Daarnaast vertellen we onze ervaringen over onze tijd met vasten en wat het ons in die tijd gebracht heeft.


S02E07: Eindejaarsspecial - Tyeisha & Bram

Luister  

Hoe doe je dat nou? De Podcast  /  30-12-2020

In deze aflevering blikken we terug op het afgelopen jaar. We gaan terug naar het moment waarop het idee ontstond om een podcast te maken, en hoe dit uiteindelijk leidde tot 'Hoe doe je dat nou? De Podcast'. We hebben het over onze favoriete afleveringen, en gaan daarnaast in op wat 2020 met ons pri…


S02E06: Een kerk vinden die bij je past - Alfonso Ndongala

Luister  

Hoe doe je dat nou? De Podcast  /  21-12-2020

In deze aflevering gaan we in gesprek met Alfonso Ndongala (24 jaar Tilburg) Op dit moment gaat hij naar CLC Tilburg maar is eerder van kerk geswitcht. We praten met hem hoe hij deze switch ervaren heeft en welke uitwerkingen op zijn leven hebben gehad. Hoe vindt je een kerk die bij je past? 


S02E05: Ondanks teleurstelling toch Gods plan accepteren? - Steven Voogt

Luister  

Hoe doe je dat nou? De Podcast  /  03-12-2020

In deze aflevering te gast: Steven Voogt (19 's Hertogenbosch). We gaan met hem in gesprek over hoe om te gaan met teleurstelling doordat God een ander plan met je leven heeft. Daarnaast hebben we het over ons gemeenschappelijk gemis van Toy Story 4 in ons leven, De liefde voor Afrikaans eten en d…


S02E04: Een man worden naar Gods hart - Remco de Zwart

Luister  

Hoe doe je dat nou? De Podcast  /  19-11-2020

In deze aflevering hebben we Remco de Zwart te gast waarin hij verteld hoe hij zijn jeugd is geweest en uiteindelijk een man naar Gods hart is geworden, ondanks zijn eigen struggles en de undercoveractie voor Jezus die hij heeft gehad. 


S02E03: Je creativiteit kwijt kunnen in je geloof - Jolien Kooijman

Luister  

Hoe doe je dat nou? De Podcast  /  05-11-2020

Samen met Jolien Kooijman (21 Eindhoven) gaan we in deze aflevering op zoek naar hoe je je creativiteit voor God kan inzetten en welke mooie kansen om over je geloof te praten hiermee ontstaan. 


S02E02: Evangeliseren - Maarten Middelveld

Luister  

Hoe doe je dat nou? De Podcast  /  22-10-2020

Samen met Maarten Middelveld praten we over de essentiële kenmerken van evangeliseren, zijn avontuur in Zimbabwe en over wat jij in je eigen omgeving kan doen om het Woord van God te verspreiden! 


S02E01: Je laten vormen door God - Bo Boekhorst

Luister  

Hoe doe je dat nou? De Podcast  /  10-09-2020

Ook in het 2e seizoen blijven wij op zoek gaan hoe je dat nu doet, Christen zijn. Vandaag gaan we in gesprek met Bo Boekhorst (20 jaar). Bo is op haar 18e tot bekering gekomen en verteld over de vorming die God door haar heen deed bij haar bekering.


S01E05: 'Lees je bijbel, bid elke dag'

Luister  

Hoe doe je dat nou? De Podcast  /  16-07-2020

Het is zomer, en daarom verspreid over de zomer 2 zomerspecials. Geen gasten, maar wel Tyeisha en Bram die reageren op stellingen rondom een thema. Vandaag: bidden en bijbel lezen. 


S01E04: Vriendschappen bouwen - Myrna Dorff

Luister  

Hoe doe je dat nou? De Podcast  /  26-06-2020

Samen met Myrna Dorff gaan we onderzoeken wat de waarde van een vriendschap is en delen we onze ervaringen met vriendschappen.


S01E03: Niet getrouwd, niet verloofd maar wel verliefd - Nyomi & Manoah

Luister  

Hoe doe je dat nou? De Podcast  /  03-06-2020

Samen met Nyomi en Manoah gaan we onderzoeken hoe het is om als Christen een relatie te hebben. Hoe kijken Nyomi en Manoah naar deze periode van hun leven en waar lopen ze tegenaan?


S01E02: Van de wereld naar de Kerk - Musa

Luister  

Hoe doe je dat nou? De Podcast  /  20-05-2020

Samen met Musa gaan we onderzoeken hoe je van de wereld naar de kerk gaat. Hoe is deze verandering van leven voor hem geweest en hoe bewandel je dit pad anno 2020?


S01E01: Introductie door Tyeisha en Bram

Luister  

Hoe doe je dat nou? De Podcast  /  07-05-2020

Tyeisha en Bram leggen uit wat ze met de podcast gaan doen en delen daarnaast hun verhaal hoe zij in het geloof staan.


Trailer: Hoe doe je dat nou? De Podcast

Luister  

Hoe doe je dat nou? De Podcast  /  01-05-2020

Tyeisha en Bram gaan onderzoeken hoe je anno 2020 Christen kan zijn.