Hoogbegaafd door het leven

Hoogbegaafd door het leven

Onderwijs  |  8 afleveringen

Hanneke Berens en Lijnie Reijers, docenten van HBO Drechtsteden én bestuurders van het expertisecentrum hoogbegaafdheid Hart voor IQ (Haviq), voeren in 8 afleveringen gesprekken met uiteenlopende gasten om zo de dialoog over hoogbegaafdheid te verbreden.
Vanaf woensdag 1 juni wordt wekelijks een nieuwe podcastaflevering geplaatst. De gesprekken gaan over talent en de ontwikkeling daarvan, over kansen zien en uitdagingen aangaan, maar ook over de belemmeringen van hoogbegaafdheid. De afleveringen kenmerken zich door lichtheid en nieuwsgierigheid.
De podcast is gebaseerd op het boek: “Basisboek Hoogbegaafde adolescent, de theorie in de praktijk” en zijn tot stand gekomen in samenwerking met tweede- en derdejaars Design & Media studenten van het Da Vinci College.

Verras mij  


Aflevering 8 - Xandra van Hooff

Luister  

Hoogbegaafd door het leven  /  20-07-2022

Aflevering 8: Xandra van Hooff – Speelsheid, Xandra gaat creatief en improviserend door het leven en deelt met ons haar ervaringen met en gedachten over het belang van spel en de kwetsbaarheid daarin. 


Aflevering 7 - Kayla Goedbloed

Luister  

Hoogbegaafd door het leven  /  13-07-2022

Aflevering 7: Kayla Goedbloed – Groei en ontwikkeling, Kayla is een bewust levend, puur natuur mens, in dit gesprek belichten we de verschillende aspecten van groei en ontwikkeling. 


Aflevering 6 - Caroline Bied-Charreton

Luister  

Hoogbegaafd door het leven  /  06-07-2022

Aflevering 6: Caroline Bied-Charreton - Vertrouwen en veiligheid, Caroline is talentbegeleider bij HAVIQ en AIKIDO leraar. We onderzoeken met haar in dit gesprek wat vertrouwen en veiligheid betekent in het werken met deze jongeren. 


Aflevering 5 - Lotte van Lith

Luister  

Hoogbegaafd door het leven  /  29-06-2022

Aflevering 5: Lotte van Lith – Over eenzaamheid versus alleen-zijn, een fijngevoelig schrijfster en intens levend mens. In dit gesprek denken we na over het verhouden tussen alleen- en samenzijn.


Aflevering 4 - Goof Laurens

Luister  

Hoogbegaafd door het leven  /  22-06-2022

Aflevering 4: Goof Laurens – Motivatie, een sociaal betrokken en bevlogen mens. We gaan in gesprek met hem op zoek naar redenen van motivatie en wat hem stimuleert in zijn betrokkenheid. 


Aflevering 3 - Ruben Beijl

Luister  

Hoogbegaafd door het leven  /  15-06-2022

Aflevering 3: Ruben Beijl – Zingeving en inspiratie, Een jonge, bevlogen theoloog wiens interesses niet te categoriseren zijn en wiens blik op zingeving en inspiratie tot nieuwe inzichten zal leiden. 


Aflevering 2 - Richard Spiering

Luister  

Hoogbegaafd door het leven  /  08-06-2022

Aflevering 2: Richard Spiering - Verwondering en nieuwsgierigheid, Richard is volgens ons de belichaming van nieuwsgierigheid en oprechte verwondering. In deze aflevering verkennen we samen met hem wat verwondering en nieuwsgierigheid in beweging kunnen zetten. 


Aflevering 1 - Dorien Oskam

Luister  

Hoogbegaafd door het leven  /  01-06-2022

Aflevering 1: In gesprek met Dorien Oskam. Over het begin van HAVIQ, het boek, het lectoraat en de dromen die hebben geleid tot deze podcast serie.