IEX BeleggersPodcast

IEX BeleggersPodcast

Zakelijk  |  102 afleveringen

In deze podcast nemen we op een luchtige manier de belangrijkste beursontwikkelingen door.

Verras mij  


"De gasprijzen gaan dalen"

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  23-09-2022

Techaandelenanalist Paul Weeteling schuift aan. Samen met analist Niels Koerts en marktcommentator Arend Jan Kamp bespreekt hij onder andere het Fed-rentebesluit, Prinsjesdag en Nvidia.


"Miljardenclaim tegen Philips is belachelijk"

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  16-09-2022

Er is weer veel te bespreken in deze aflevering van de IEX BeleggersPodcast. Zo komen onder andere de VEB-claim tegen Philips, de puinhoop bij Accsys en de hoger dan verwachtte Amerikaanse inflatie aan bod. 


Corné van Zeijl: "De energiesector was nog nooit zo goedkoop"

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  09-09-2022

Corné van Zeijl is te gast. Samen met Niels Koerts en Arend Jan Kamp hebben zij het over de chippers, de brede markt en over hoe Corné voor zijn kinderen belegt.


"Deze winter wordt een regelrechte ramp"

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  02-09-2022

Enorme energierekeningen, torenhoge inflatie en stijgende rentes; marktcommentator Arend Jan Kamp en Hoofd Beleggersdesk Erik Mauritz hebben genoeg te bespreken.  


Deze bedrijven kunnen worden opgesplitst

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  26-08-2022

Een volle aflevering deze week met uiteraard weer heel veel aandelen die Arend Jan Kamp en Niels Koerts gaan behandelen. Zo komen onder andere Alfen, ASR en Twitter aan bod. Daarnaast behandelen de heren een aantal aandelen dat goed opgesplitst zou kunnen worden. 


Niels en Arend Jan krijgen ruzie over Philips

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  19-08-2022

In deze podcast lopen de gemoederen hoog op als marktcommentator Arend Jan Kamp en analist Niels Koerts het hebben over Philips: "Ik ben het al anderhalf jaar oneens met jouw advies." Daarnaast komen onder meer Just Eat Takeaway, BAM en Adyen aan bod.


"Ik word verdrietig van deze cijfers"

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  12-08-2022

Analist Niels Koerts en marktcommentator Arend Jan Kamp bespreken weer tal van aandelen. Zo komen onder andere de verzekeraars, ABN Amro, Ebusco, Deutsche Telekom, Nvidia, PostNL, HAL en ForFarmers aan bod.


Dit is waarom de koersen weer stijgen

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  05-08-2022

Analist Niels Koerts en marktmonitor Arend Jan Kamp hebben weer een bomvolle uitzending. De heren hebben het onder andere over Just Eat Takeaway, Pharming en de spanningen in Taiwan.


Dead cat bounce of het begin van een bullmarkt?

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  29-07-2022

Techaandelenanalist Paul Weeteling schuift aan in de IEX BeleggerPodcast. Samen met Arend Jan Kamp en Niels Koerts hebben zij het over de vele cijfers die deze week verschenen.


"Ik hoop dat ik ontzettend ongelijk krijg"

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  22-07-2022

Er valt weer veel te bespreken voor Arend Jan Kamp en Niels Koerts. Zo hebben zij het onder andere over de historische renteverhoging van de ECB, de dramatische outlook van Snap, de afstraffing van Flow Traders en de cijfers van de chippers.


"De huidige bearmarket valt voor Europese beleggers wel mee"

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  14-07-2022

Arend Jan Kamp viert vakantie en dus vervangt redacteur Coen Grutters hem. Samen met analist Niels Koerts en hoofd Beleggersdesk Erik Mauritz heeft hij het over onder andere de hoge Amerikaanse inflatie, pariteit in de euro-dollarkoers en het gedoe rond de Twitterovername door Elon Musk.


Ebusco-CEO: "Blij dat ik overname heb kunnen stoppen"

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  01-07-2022

De IEX BeleggersPodcast vanaf de IEX Beleggersdag 2022! Ebusco-CEO Peter Bijvelds schuift aan en Arend Jan Kamp en Niels Koerts gaan in op de afslachting van Just Eat Takeaway en Philips.


Deze bedrijven komen waarschijnlijk met een winstwaarschuwing

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  24-06-2022

In deze aflevering van de IEX BeleggersPodcast bespreken Arend Jan Kamp en Niels Koerts de bedrijven die binnenkort waarschijnlijk met een winstwaarschuwing gaan komen. Daarnaast hebben ze het over een grote shorter die zich op de markten beweegt, de dalende rentes en tal van aandelen.


"Ik word hebberig van deze koersen"

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  17-06-2022

Arend Jan Kamp en Niels Koerts hebben het over de onverwachte renteverhoging, de chaos op de beurzen en tal van individuele aandelen. De IEX BeleggersPodcast live meemaken? Dat kan op de IEX Beleggersdag. Koop snel uw kaarten op beleggersdag.iex.nl. 


Wat als China Taiwan binnenvalt?

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  09-06-2022

Deze IEX BeleggersPodcast staat in het teken van tech. Onze techaandelenanalist Paul Weeteling vervangt deze week namelijk Niels Koerts. Samen met marktcommentator Arend Jan Kamp bespreekt hij onder andere of er al een draai te zien is in technologie.


"Philips heeft aantoonbaar gefaald"

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  03-06-2022

Een pijnlijke wending voor Philips in de slaapapneuzaak waarmee het bedrijf kampt. Analist Niels Koerts legt u er alles over uit. Daarnaast bespreekt hij samen met marktcommentator Arend Jan Kamp onder andereUnilever, Adyen en DSM.


"De Nederlandse staat wordt een oor aangenaaid"

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  27-05-2022

Analist Niels Koerts geeft tekst en uitleg over de 'horroremissie' van Air France-KLM en vertelt hoe de Nederlandse staat daarmee een oor aangenaaid wordt. Daarnaast bespreekt hij met Arend Jan Kamp onder andere Shell, Snap en Nvidia. 


"Nu gaan ook de defensieve aandelen onderuit"

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  20-05-2022

Een bomvolle aflevering. Arend Jan Kamp en Niels Koerts bespreken onder andere de Amerikaanse supermarkten die genadeloos onderuit gingen en de invloed hiervan op Nederlandse aandelen. Verder worden tal van aandelen besproken zoals ABN Amro, Fastned en Air France-KLM. 


"Dit is het meest extreme wat ik ooit heb gezien in tech"

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  13-05-2022

Techaandelenanalist Paul Weeteling is deze week te gast. Samen met marktcommentator Arend Jan Kamp en analist Niels Koerts bespreekt hij de harde klappen die vallen in de technologiesector. Tickets voor de IEX Beleggersdag op 1 juli zijn overigens nog steeds te krijgen via beleggersdag.iex.nl. 


"Deze forse koersdaling is een zegen voor startende beleggers"

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  06-05-2022

Marktcommentator Arend Jan Kamp en analist Niels Koerts bespreken deze week onder andere ING, Shell en de staalproducenten. Daarbij legt Koerts uit waarom het huidige beursklimaat juist zegen is voor startende beleggers.


"Besi terecht afgestraft"

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  29-04-2022

Marktcommentator Arend Jan Kamp, analist Niels Koerts en hoofd Beleggersdesk Erik Mauritz bespreken deze week onder andere de cijfers van Big Tech, Besi en Philips. Kaarten voor de IEX Beleggersdag op 1 juli zijn nog steeds de krijgen via beleggersdag.iex.nl.


"Kleine beleggers gaan de rekening betalen"

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  22-04-2022

Reserveer hier tickets voor de IEX Beleggersdag 2022: beleggersdag.iex.nl


"De hoge inflatie wél tijdelijk"

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  15-04-2022

Redacteur Coen Grutters bespreekt samen met technologiespecialist Paul Weeteling en aandelenanalist Niels Koerts het belangrijkste beursnieuws van deze week zoals het bod van Elon Musk op Twitter. Daarnaast worden de volgende aandelen besproken: ASML, Tesla, Ebusco en meer!


"We moeten ernstig rekening houden met rode koersen"

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  08-04-2022

Aandelenanalist Niels Koerts is terug van weggeweest. Samen met marktcommentator Arend Jan Kamp bespreekt hij de uitspraken van verschillende Fed-bestuurders, Air France-KLM, Alfen, Euronav, HAL, Shell en nog veel meer!


PostNL, Fastned en 12% inflatie: Buy, Sell or Hold?

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  01-04-2022

Marktcommentator Arend Jan Kamp heeft het samen met hoofd Beleggersdesk Erik Mauritz en redacteur Coen Grutters over onder meer de hoge inflatie, de inval bij PostNL en de cijfers van Fastned.


Moet u al in obligaties vluchten?

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  25-03-2022

Arend Jan Kamp heeft omikron overwonnen en staat weer achter de microfoon van de IEX BeleggersPodcast. Hij wordt vergezeld door hoofd Beleggersdesk Erik Mauritz en Ben Leppers. Hij is oud-obligatiehandelaar bij ABN Amro en handelt tegenwoordig voor eigen rekening. Met Leppers in de uitzending gaat h...


"Áls Pharming raak schiet, is het ook goed raak"

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  18-03-2022

Deze week wordt de IEX BeleggersPodcast gepresenteerd door hoofd Beleggersdesk Erik Mauritz en senior analist Martin Crum. Zij behandelen onder andere de oorlogsontwikkelingen, de Chinese invloed op aandelen, de bankensector, de hoge inflatie, Pharming en meer!


"Het slimme geld koopt nu"

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  11-03-2022

Aandelenanalist Niels Koerts en marktcommentator Arend Jan Kamp bespreken op luchtige wijze het ECB-rentebesluit, de alsmaar dalende Chinese techaandelen, het bod van HAL op Boskalis (en eventueel Fugro) en meer!


"De bear market komt eraan"

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  04-03-2022

Door de oorlog in Oekraïne, de sterk bewegende rentes en hoge inflatie ziet deze aflevering van de IEX BeleggersPodcast er iets anders uit dan normaal. Marktcommentator Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken naast Ontex en Just Eat Takeaway dan ook vooral de brede markt. 


"Dit kan het begin van een recessie betekenen"

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  24-02-2022

Beurzen dalen hard nadat Rusland Oekraïne is binnengevallen. Wat betekent dit voor beleggers? Marktcommentator Arend Jan Kamp en analist Niels Koerts bespreken onder andere deze geopolitieke spanningen, FlatexDegiro, JDE Peet's, ASMI en ASR.


"CM.com kan op termijn naar €80"

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  18-02-2022

In deze aflevering vertellen marktcommentator Arend Jan Kamp en analist Niels Koerts waarom beleggers zich minder druk zouden moeten maken om het conflict tussen Rusland en Oekraïne. Daarnaast bespreken zij onder andere Ahold Delhaize, CM.com, BAM en NN Group.


Jitse Groen bij Harry Mens: "Hij is bezorgd om de koers"

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  11-02-2022

Hoofd Beleggersdesk Erik Mauritz en IG Robbert Manders, analist bij IG, vergezellen marktcommentator Arend Jan Kamp vandaag in de IEX BeleggersPodcast. De heren hebben het onder andere over Just Eat Takeaway, Flow Traders, ArcelorMittal en Adyen.


Dramatische cijfers Meta: "Ik heb er nog nooit zo erg naast gezeten"

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  04-02-2022

De verschrikkelijke cijfers van Meta met een enorme koersdaling tot gevolg was toch wel hét nieuws van deze week. Marktcommentator Arend Jan Kamp en analist Niels Koerts bespreken het uitvoerig. Daarnaast hebben zij het over onder andere ING, het rentebesluit van de ECB en Shell.


"Dit is de draai in Galapagos"

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  28-01-2022

Marktcommentator Arend Jan Kamp en analist Niels Koerts worden deze aflevering bijgestaan door Erik Mauritz, hoofd van de IEX Beleggersdesk. De heren bespreken onder andere Galapagos, het rentebesluit van de Fed, Signify, Philips, Tesla en Microsoft.


"Het beste dat ons dit jaar kan overkomen is een koersdaling van 30%"

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  21-01-2022

Aandelenanalist Niels Koerts geeft een uitgebreide uitleg over de gevolgen voor beleggers van een mogelijke vermogensrendementsbelasting. Daarnaast bespreekt hij samen met marketwatcher uiteraard ASML, Microsoft, Unilever en verschillende andere aandelen.


"Frans van Houten moet de eer aan zichzelf houden"

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  14-01-2022

Philips schrikt de markt op met een pijnlijke winstwaarschuwing. Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken uitgebreid wat er allemaal met de communicatie van het bedrijf is misgegaan. Verder bespreken ze verschillende aandelen zoals Besi, Flow Traders, Unilever en Just E...


Is het tijdperk van gratis geld voorbij?

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  07-01-2022

De notulen van de Federal Reserve hebben de markt in beweging gezet. Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken de renteverwachtingen en stellen zichzelf daarbij de vraag of het tijdperk van gratis geld ten einde is gekomen. Daarnaast bespreken ze verschillende aandelen z...


"Tesla gaat naar de $5000"

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  30-12-2021

De laatste aflevering van 2021! Aandelenanalist Niels Koerts en techexpert Paul Weeteling blikken samen vooruit op 2022. Daarnaast bespreken ze onder andere de toekomst van Tesla, de chippers en geven enkele aandelentips.


Zijn banken een kansrijke belegging?

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  23-12-2021

Arend Jan Kamp is vrij en dus neemt analist Niels Koerts te rol van presentator op zich. Hij wordt vergezeld door Erik Mauritz, hoofd van de IEX Beleggersdesk. Samen bespreken zij onder andere de banken als belegging, de koersstijging van Tesla en de tariefverhoging bij DeGiro.


Gaan beleggers nu meer belasting betalen?

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  17-12-2021

Arend Jan Kamp en Niels Koerts benoemen wat in de kleine lettertjes van het regeerakkoord staan. Daarnaast bespreken ze de inflatieverwachting van de ECB en het onderzoek van de AFM naar koersmanipulatie bij PostNL.


China heeft zóveel leegstand dat alle Duitsers er kunnen wonen

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  10-12-2021

Arend Jan Kamp en Niels Koerts worden deze week vergezeld door Erik Mauritz, het nieuwe hoofd van de Beleggersdesk bij IEX. Met z'n drieën bespreken zij onder andere de extreme leegstand van woningen in China, de grote hoeveelheid Nederlanders die crypto als alternatief voor spaargeld zien en de tw...


"De correctie van techaandelen is nog niet voorbij"

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  03-12-2021

Arend Jan Kamp en Niels Koerts hebben het deze week over de uitspraken van Jerome Powell. De Fed-voorzitter noemt de hogere inflatie niet langer tijdelijk. Daarnaast hebben ze het nog over Philips, ForFarmers, Aalberts en meer!


Waarom ik juist nú bijkoop

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  26-11-2021

De schrik zit er bij beleggers flink in nu de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus om zich heen slaat. Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken eventuele koopkansen.


"Een koersdoel van €40 voor Ahold is nog conservatief"

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  19-11-2021

Marketwatcher Arend Jan Kamp en analist Niels Koerts worden deze week vergezeld door Robbert Manders, beursanalist van IG. Samen bespreken zij uitvoerig de waardering van Ahold.


“Ik kan de rekensom van Rivian niet maken”

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  12-11-2021

Marketwatcher Arend Jan Kamp bespreekt onder andere Intertrust, PostNL en de beursgang van Rivian. Dit doet hij ditmaal met senior analist Martin Crum, omdat Niels Koerts ziek op bed ligt. Gelukkig zijn Arend Jan en Martin de beroerdste niet en bellen ze hem om verhaal te halen over de koers van CM....


"Coronapil Pfizer is een gamechanger"

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  05-11-2021

Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist beginnen deze podcast met het grote nieuws van Pfizer: een coronapil die de ziekenhuisopnames drastisch terug zou moeten brengen. Daarnaast bespreken zij onder andere Ontex, PostNL en ING. 


Het feest voor tech is nog niet voorbij

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  29-10-2021

Een volle IEX BeleggersPodcast deze week. Marketwatcher Arend Jan Kamp en analist Niels Koerts worden vergezeld door techaandeelspecialist Paul Weeteling. Zij hebben het onder andere over het radicale besluit van het ABP, een mogelijke splitsing van Shell en een kakelverse kooptip.


Party like it is 1999... eh 2021

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  22-10-2021

Een ramvolle IEX BeleggersPodcast deze week. Marketwatcher Arend Jan Kamp en analist Niels Koerts hebben het onder andere over de Chinese huizenmarkt, de bitcoin ETF en tal van aandelen.


Arend Jan Kamp: "Ik denk erover toch nog bitcoin te kopen"

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  15-10-2021

Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken op luchtige wijze het belangrijkste beursnieuws. Zo spreken ze onder andere over de cijfers van Just Eat Takeaway, TomTom en de uitgestelde beursgang van Coolblue.


"Ook Shell geraakt door stijgende gasprijzen"

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  08-10-2021

podcastawards.nl/stem Stem vóór 11 oktober op de IEX BeleggersPodcast en help ons de Dutch Podcast Award in de categorie zakelijk winnen. 


Bloedbad bij de chippers

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  01-10-2021

Aandelenanalist Niels Koerts bespreekt deze aflevering het laatste beursnieuws. Dit doet hij samen met Lucia Rodenburg, redacteur bij onder andere IEX, Belegger.nl en Beursduivel.be. Samen hebben zij het over het bloedbad bij de chippers en de verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke beleggers.


"De Chinese vastgoedcrisis is een potentiële zwarte zwaan"

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  23-09-2021

Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts worden deze week vergezeld door Robbert Manders, marktanalist bij IG. Samen bespreken zij de beursweek, hebben zij het over verschillende aandelen en geven zij hun mening over de recente beursontwikkelingen rond Evergrande.


Handelen Fed-bestuurders met voorkennis?

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  17-09-2021

Handelen Fed-bestuurders met voorkennis? Dat en meer bespreken marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts deze week in de IEX BeleggersPodcast.


Deze aandelen gaan last krijgen van stijgende grondstofprijzen

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  10-09-2021

Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken op luchtige wijze de belangrijkste beursontwikkelingen.


"Unilever potentiële overnamekandidaat"

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  02-09-2021

Marktcommentator Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken op een luchtige wijze Philips, vermogensbelasting, Unilever en meer.


"De Fed wordt weer bedankt"

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  27-08-2021

Marktcommentator Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken op een luchtige wijze de belangrijkste beursontwikkelingen rond de de uitspraken van Fed-voorzitter Jerome Powell, ASR en andere aandelen.


"Just Eat Takeaway heeft heel slechte kaarten in handen"

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  20-08-2021

Marktcommentator Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken op een luchtige wijze de belangrijkste beursontwikkelingen van deze week. De heren kregen echter bezoek op Beursplein 5, analisten Robbert Manders en Salah Bouhmidi van IG schoven namelijk aan.


"Koersdoelen Fastned zijn schandalig"

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  13-08-2021

Marktcommentator Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken op een luchtige wijze de belangrijkste beursontwikkelingen rond de verzekeraars, rente, inflatie, banken, Ahold en Fastned.


Is de huizenmarkt een bubbel?

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  06-08-2021

Deze week staat de IEX BeleggersPodcast in het teken van de huizenmarkt. Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts hebben daarom extra kennis ingeroepen van woningmarktspecialist Madeline Buijs. 


Is het al te laat om in tech te beleggen?

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  30-07-2021

Marktcommentator Arend Jan Kamp en aandelenanalist Paul Weeteling bespreken op een luchtige wijze de belangrijkste beursontwikkelingen rond de chippers, Tesla en Chinese techaandelen in deze aflevering die in het teken staat van technologie. 


ASML, Unilever, Flow Traders en een interessante tip

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  23-07-2021

Marktcommentator Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken op een luchtige wijze de belangrijkste beursontwikkelingen.


Op deze 3 aandelen moet je letten bij het kwartaalcijferseizoen

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  16-07-2021

Marktcommentator Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken op een luchtige wijze de belangrijke beursontwikkelingen.


Huizenmarkt, Philips en TomTom

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  09-07-2021

Aandelenanalist Niels Koerts en marketwatcher Arend Jan Kamp bespreken op luchtige wijze de recordbrekende huizenprijzen, de moeilijkheden rondom Philips en de geslonken overnamekans van TomTom. 


"Meer belasting voor beleggers dan voor spaarders is oneerlijk"

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  02-07-2021

Deze podcast wordt mede mogelijk gemaakt door IG Markets. Aandelenanalist Niels Koerts en marketwatcher Arend Jan Kamp bespreken op luchtige wijze de belangrijkste beursontwikkelingen. Marktanalist bij IG Robbert Manders schuift aan om mee te praten.


"Dit kan weleens het einde van de bitcoin betekenen"

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  24-06-2021

Deze week bespreken marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts op luchtige wijze bitcoin, Bol.com, Ahold, GrandVision, Rabocertificaten, Galapagos, Beter Bed en meer!


Alles over de Fed, shorten en traden

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  18-06-2021

Deze week bespreken marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts op luchtige wijze het rentebesluit van de Fed, de invloed van shorters op beleggers en trading. Hiervoor schoof beurshandelaar Vincent Vis aan. 


“Heb niet de illusie dat de centrale banken alles onder controle hebben"

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  11-06-2021

Deze week bespreken marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Martin Crum op luchtige wijze het rentebesluit van de ECB, Just Eat Takeaway, de hoge inflatiecijfers en nog veel meer. Bovendien hebben we maar liefst twee aandelentips voor u. 


"We moeten ernstig rekening houden met lagere rendementen op aandelen"

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  04-06-2021

Deze podcast wordt mede mogelijk gemaakt door IG Markets. Aandelenanalist Niels Koerts en marketwatcher Arend Jan Kamp bespreken op luchtige wijze de belangrijkste beursontwikkelingen. Marktanalist bij IG Robbert Manders schuift aan om mee te praten.


Wat te doen met Shell

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  28-05-2021

Deze week bespreken marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts op luchtige wijze de uitspraak rond Shell. Wat betekent dit voor beleggers? Daarnaast praten de heren over Alfen en heeft Niels Koerts weer een tip van de week. 


Michaël van de Poppe: "Ethereum wordt groter dan bitcoin"

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  21-05-2021

Deze week besteden marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts extra aandacht aan crypto. Er is de afgelopen dagen veel gebeurd in de cryptowereld en dus schuift econoom en crypto-expert Michaël van de Poppe aan om het hierover te hebben.


Rentes, Crypto's en Pharming

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  14-05-2021

Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts hebben het deze week op luchtig wijze over onder andere de rentes, cryptomunten en de kwartaalcijfers van Pharming. 


Sell in May and go away?

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  07-05-2021

Klopt het gezegde 'Sell in May and go away'? Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts hebben het over deze strategie. Daarnaast bespreken zij op een luchtige manier onder andere ING, ArcelorMittal en AMG. 


“We zitten dicht bij een belangrijke top”

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  30-04-2021

Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken op een luchtige manier Besi, Shell en André Brouwers schuift aan om te spreken over trading. 


"Aandeel Coinbase kan verdubbelen"

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  23-04-2021

Aandelenanalisten Niels Koerts en Paul Weeteling hebben het op luchtige wijze onder andere over Capital Gain Tax, Coinbase en meer!


Bitcoin vs Euro

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  16-04-2021

Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken op een luchtige manier cryptomunten en we bellen hiervoor ook met Michaël van de Poppe, beter bekend als CryptoMichNL. 


Emissie AMG, Prosus verkoopt en gerucht KPN

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  09-04-2021

Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken op een luchtige manier de emissie van AMG, de aandelenverkoop van Prosus en nog veel meer. Daarnaast bellen we met Tim van LangzaamRijker.


"De all-time high is een ramp voor beginnende beleggers"

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  01-04-2021

Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken onder andere de all-time high van de AEX en behandelen een aantal aandelen. Daarnaast geeft Veronique Estié van YoungTrader.nl haar aandelentip.


All-time high voor het grijpen

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  26-03-2021

Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken onder andere Galapagos, Boskalis en Tencent. Daarnaast geeft Emma Mouthaan haar aandelentip.


Wat betekent de verkiezingsuitslag voor beleggers?

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  19-03-2021

Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken op een luchtige wijze de belangrijkste beursontwikkelingen.


Prosus, Bpost en tip van de week

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  12-03-2021

Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken op een luchtige wijze de belangrijkste beursontwikkelingen.


Alles over Pharming, Galapagos en PostNL

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  05-03-2021

Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken op een luchtige wijze de belangrijkste beursontwikkelingen.


Hoe in te spelen op een hogere rente

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  26-02-2021

Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken op een luchtige wijze de belangrijkste beursontwikkelingen.


Besi, Galapagos en Gordon

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  19-02-2021

Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken op een luchtige wijze de belangrijkste beursontwikkelingen.


Wat te doen met Galapagos en Unibail Rodamco?

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  12-02-2021

Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken op een luchtige wijze de belangrijkste beursontwikkelingen.


Aandelentip in de cijferstorm van Shell en Unilever

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  05-02-2021

Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken op een luchtige wijze de laatste beursontwikkelingen.


"Mag dit allemaal wel?"

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  29-01-2021

Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken op een luchtige de belangrijkste beursontwikkelingen. 


Breaking beleggerspodcast: Wat gebeurt er toch bij Gamestop?

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  27-01-2021

Het is hét beursverhaal van dit moment: een op hol geslagen horde particuliere beleggers jaagt tot voor kort onbekende aandelen als Gamestop en AMC tot ongekende hoogtes en brengt daarmee en passant beruchte hedge funds met shortposities aan het wankelen. Arend Jan Kamp legt - in één take - uit h...


IEX Beleggerspodcast: ASML, Tesla en een aanstaande emissie

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  22-01-2021

Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken de belangrijkste beursontwikkelingen van de afgelopen week.


IEX Beleggerspodcast: Fantasie, Ahold, KPN en ASML

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  14-01-2021

Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken op een luchtige manier de belangrijkste beursontwikkelingen.


IEX Beleggerspodcast: "Niets lijkt de beurs tegen te houden"

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  08-01-2021

Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken de belangrijkste beursontwikkelingen van de afgelopen week.


IEX Beleggerspodcast: "Onze toppers en floppers voor 2021"

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  24-12-2020

Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken op een luchtige wijze de belangrijkste beursontwikkelingen.


IEX Beleggerspodcast: Kansen bij Galapagos?

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  18-12-2020

Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken op een luchtige manier de belangrijkste beursontwikkelingen. 


IEX Beleggerspodcast: "Pharming, BAM en centrale banken"

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  11-12-2020

Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken op een luchtige wijze de belangrijkste beursontwikkelingen.


IEX Beleggerspodcast: "Fugro, ABN Amro en twee kooptips"

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  04-12-2020

Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken op een luchtige manier de belangrijkste beursontwikkelingen van de week.


IEX Beleggerspodcast: Pharming, Unibail en BAM

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  27-11-2020

Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken op een luchtige manier de belangrijkste beursontwikkelingen.


Aandelen of Bitcoin?

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  20-11-2020

Marktcommentator Arend Jan Kamp en aandelenanalist Nico Inberg bespreken in deze podcast de gebeurtenissen op de beurs van de afgelopen week. Onder andere komt langs het debacle bij pensioenfonds Zorg en Welzijn, dat 4 miljard euro verloor met oliefutures, de stijging van de bitcoin, de strategieupd...


IEX Beleggerspodcast: "Coronavaccin is een gamechanger"

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  13-11-2020

Aandelenanalist Niels Koerts bespreekt samen met Nico Inberg op een luchtige manier de belangrijkste ontwikkelingen op de aandelenmarkt


IEX Beleggerspodcast: "Wel of geen eindejaarsrally?"

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  06-11-2020

Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Nico Inberg bespreken op een luchtige wijze de belangrijkste ontwikkelingen op de beurs.


IEX Beleggerspodcast: Trump, Biden of PostNL

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  30-10-2020

Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Nico Inberg bespreken deze week op een luchtige manier de ontwikkelingen op de aandelenmarkt.


IEX Beleggerspodcast: "kansrijke turnaroundkandidaten"

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  23-10-2020

Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken op een luchtige manier de belangrijkste ontwikkelingen op de aandelenmarkt. 


IEX Beleggers Podcast: Paniek in de tent

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  16-10-2020

Arend Jan Kamp en Niels Koerts praten u op een luchtige manier bij over de stand van zaken op de beurs


IEX Beleggers Podcast: Draai in de markt

Luister  

IEX BeleggersPodcast  /  09-10-2020

Deze week komen ASML, Ahold, Fastned en PostNL aan bod. Ook vertellen we iets over gedoe rondom het coronasteunpakket.