In gesprek met Paul Jansen

In gesprek met Paul Jansen

Nieuws & Politiek  |  82 afleveringen

Wekelijks geeft Paul Jansen, hoofdredacteur van De Telegraaf, zijn commentaar op een actuele kwestie uit het nieuws. Elke zondag een nieuwe aflevering, op basis van een gesprek van Telegraaf Video.

Verras mij  


'Geluid van De Telegraaf is juist nu cruciaal'

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  28-05-2023

In het wekelijkse gesprek met Paul Jansen, de hoofdredacteur van De Telegraaf, bespreken we wat hem bezighoudt in het nieuws. Voor de laatste keer, want Jansen zwaait af als hoofdredacteur van De Telegraaf. Deze week praat hij over de ontwikkelingen van de afgelopen jaren, gevaren voor de journalist...


'Dit tuig moet je achtervolgen tot de poorten van financiële hel'

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  21-05-2023

In het wekelijkse gesprek met Paul Jansen, de hoofdredacteur van De Telegraaf, bespreken we wat hem bezighoudt in het nieuws. Deze week gaat het over het supportersgeweld in voetbalstadions.See omnystudio.com/listener for privacy information.


Zorgen om graaiflatie: ‘Een middelvinger naar de klanten’

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  14-05-2023

In het gesprek met Paul Jansen, de hoofdredacteur van De Telegraaf, bespreken we wat hem bezighoudt in het nieuws. Deze week gaat het over graaiflatie. Die term wordt gebruikt als bedrijven de prijzen harder verhogen dan de inflatie, waardoor de consument de kosten nóg harder ziet oplopen.See omnys...


'Deze nuance in stikstofdiscussie is laatste jaren volledig ondergesneeuwd'

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  16-04-2023

In het wekelijkse gesprek met Paul Jansen, de hoofdredacteur van De Telegraaf bespreken we wat hem bezighoudt in het nieuws. Deze week gaat het opnieuw over de stikstofproblematiek, die het land maar in zijn greep blijft houden. See omnystudio.com/listener for privacy information.


'Sentiment van dit soort oproerkraaiers is heel, heel risicovol'

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  02-04-2023

In het gesprek met Paul Jansen, hoofdredacteur van De Telegraaf, bespreken we wekelijks wat hem bezighoudt in het nieuws. Deze week de stikstofcrisis en het gevaarlijke sentiment dat daarmee ontstaat in de samenleving. See omnystudio.com/listener for privacy information.


‘Als CDA dit weer doet, kunnen ze het licht uitdoen’

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  26-03-2023

Iedere week bespreken we met Paul Jansen, hoofdredacteur van De Telegraaf, wat hem opvalt in het nieuws. Deze week de stikstofcrisis en de daarmee gepaarde spanningen in het kabinet. See omnystudio.com/listener for privacy information.


‘Duidelijk dat Forum dit vuurtje aan het opstoken is’

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  12-03-2023

Elke week bespreekt hoofdredacteur Paul Jansen wat hem bezighoudt in het nieuws. Deze week de schrikbarende toename van bedreigingen aan het adres van politici. Dat werd actueel toen BBB-fractievoorzitter Caroline van der Plas aangaf niet naar het boerenprotest zaterdag in Den Haag te gaan.See omnys...


Corona afkomstig uit lab? 'Dit is olie op het vuur!'

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  05-03-2023

Elke week bespreekt hoofdredacteur Paul Jansen wat hem bezighoudt in het nieuws. Dit keer de uitspraken van de FBI dat het coronavirus zeer waarschijnlijk is ontstaan in een Chinees laboratorium.See omnystudio.com/listener for privacy information.


‘Voor Poetin is er geen weg meer terug’

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  19-02-2023

Elke week bespreekt hoofdredacteur Paul Jansen wat hem bezighoudt in het nieuws. Deze keer de oorlog in Oekraïne, die volgende week een jaar geleden is begonnenSee omnystudio.com/listener for privacy information.


'Je krijgt nog niet eens de helft van het echte verhaal te horen'

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  12-02-2023

Elke week bespreekt hoofdredacteur Paul Jansen wat hem bezighoudt in het nieuws. Deze keer gaat het over de politieke dynamiek achter de vermeende Chinese spionageballon.See omnystudio.com/listener for privacy information.


‘Onbegrijpelijke provocatie zet relatie VS-China verder onder druk’

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  05-02-2023

Elke week bespreekt hoofdredacteur Paul Jansen wat hem bezighoudt in het nieuws. Deze keer de mysterieuze ballon die is opgedoken boven Amerika, die China zou gebruiken om te spioneren. See omnystudio.com/listener for privacy information.


‘Hier ligt de grens voor onze steun aan Oekraïne’

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  22-01-2023

Elke week bespreekt hoofdredacteur Paul Jansen wat hem bezighoudt in het nieuws. Deze keer de levering van steeds zwaardere wapens aan Oekraïne, waar ook Nederland aan meewerkt.See omnystudio.com/listener for privacy information.


‘Dit is de diepste crisis van het presidentschap van Biden’

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  15-01-2023

Elke week bespreekt hoofdredacteur Paul Jansen wat hem bezighoudt in het nieuws. Deze keer het nieuwste schandaal in de Amerikaanse politiek, waar geheime documenten zijn gevonden in een kantoor en de garage van president Joe Biden.See omnystudio.com/listener for privacy information.


‘Kabinet probeert tijd te winnen met deze asielaanpak’

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  25-12-2022

Elke week bespreekt hoofdredacteur Paul Jansen wat hem bezighoudt in het nieuws. Deze keer de gerechtelijke uitspraken waardoor een van pijlers onder de asielmaatregelen - waarmee het kabinet de instroom wil inperken - lijkt weg te vallen. See omnystudio.com/listener for privacy information.


‘Hiermee heeft kabinet slavernij-excuses verkloot’

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  18-12-2022

Elke week bespreekt hoofdredacteur Paul Jansen wat hem bezighoudt in het nieuws. Deze keer de slavernij-excuses van het kabinet, die een pijnlijk politiek dossier zijn geworden.See omnystudio.com/listener for privacy information.


Journalisten die elkaar aanvallen: ‘Kijk eens in de spiegel’

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  04-12-2022

Hoofdredacteur Paul Jansen bespreekt wat hem bezighoudt in het nieuws. Vorige week waren dat de bedreigingen die journalisten vaak ontvangen, waarbij de aanvallen soms ook van collega’s komen.See omnystudio.com/listener for privacy information.


‘Dit is opmerkelijk in discussie over hoofddoekjes bij politie’

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  20-11-2022

Elke week bespreekt hoofdredacteur Paul Jansen wat hem bezighoudt in het nieuws. Deze keer het standpunt van minister Yesilgöz dat hoofddoeken en andere religieuze signalen geen plek hebben bij de politie.See omnystudio.com/listener for privacy information.


‘VVD-overleg asieldeal was een vertoning’

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  13-11-2022

Elke week bespreekt hoofdredacteur Paul Jansen wat hem bezighoudt in het nieuws. Deze keer de asieldeal en de VVD-fractie die daar voor ging liggen.See omnystudio.com/listener for privacy information.


‘Klimaatplakkers stellen media voor journalistiek dilemma’

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  06-11-2022

Elke week bespreekt hoofdredacteur Paul Jansen wat hem bezighoudt in het nieuws. Deze keer de acties van klimaatactivisten die zich richten op kunstwerken.See omnystudio.com/listener for privacy information.


‘D66 en CU gaan soepel door de pomp na Qatar-motie’

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  23-10-2022

Elke week bespreekt hoofdredacteur Paul Jansen wat hem bezighoudt in het nieuws. Deze keer de beslissing van het kabinet om wel een delegatie naar het WK in Qatar te sturen, ondanks een eerdere motie van de Tweede Kamer.See omnystudio.com/listener for privacy information.


‘Vrijgegeven berichten minister geven precies aan wat er mis is’

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  16-10-2022

Elke week bespreekt hoofdredacteur Paul Jansen wat hem bezighoudt in het nieuws. Deze keer een onthullend onderzoek van De Telegraaf over de chaos op Schiphol en de rol van de overheid hierin. See omnystudio.com/listener for privacy information.


‘Niveau bewindsliedenploeg is gewoon niet goed genoeg’

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  25-09-2022

Elke week bespreekt hoofdredacteur Paul Jansen wat hem bezighoudt in het nieuws. Deze keer de Algemene Politieke Beschouwingen.See omnystudio.com/listener for privacy information.


'Kloof tussen burger en politiek alleen maar groter geworden'

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  04-09-2022

Elke week bespreekt hoofdredacteur Paul Jansen wat hem bezighoudt in het nieuws. Deze keer het alsmaar kleiner wordende vertrouwen van burgers in de politiek. See omnystudio.com/listener for privacy information.


'Koopkrachtreparatie wordt heel taai gevecht voor coalitie'

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  21-08-2022

Elke week bespreekt hoofdredacteur Paul Jansen wat hem bezighoudt in het nieuws. Deze keer de dramatische koopkrachtcijfers. See omnystudio.com/listener for privacy information.


‘Politieke wensen verergeren huidige gascrisis’

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  14-08-2022

Elke week bespreekt hoofdredacteur Paul Jansen wat hem bezighoudt in het nieuws. Deze keer de manier waarop de overheid omgaat met de staatskas.See omnystudio.com/listener for privacy information.


'Afwezige Rutte tekenend voor kloof tussen politiek en maatschappij'

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  03-07-2022

Elke week bespreekt hoofdredacteur Paul Jansen wat hem bezighoudt in het nieuws. De kloof tussen de politiek en maatschappij.See omnystudio.com/listener for privacy information.


‘Politici zien in stikstofcrisis kans hun agenda door te drukken’

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  26-06-2022

Elke week bespreekt hoofdredacteur Paul Jansen wat hem bezighoudt in het nieuws. Dit keer: de stikstofcrisis.See omnystudio.com/listener for privacy information.


'Dweilen met kraan open bij dit overheidsbeleid'

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  19-06-2022

Elke week bespreekt hoofdredacteur Paul Jansen wat hem bezighoudt in het nieuws. Deze keer de chaos rond luchthaven Schiphol.See omnystudio.com/listener for privacy information.


'Dat is hele slimme troef van Democraten bij hoorzitting Capitoolbestorming'

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  12-06-2022

Elke week bespreekt hoofdredacteur Paul Jansen wat hem bezighoudt in het nieuws. Deze keer de eerste openbare hoorzitting van de parlementaire commissie die de Capitool-bestorming van 6 januari 2021 onderzoekt.See omnystudio.com/listener for privacy information.


‘Doodeng wat zich in Russische top afspeelt’

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  05-06-2022

Elke week bespreekt hoofdredacteur Paul Jansen wat hem bezighoudt in het nieuws. Dit keer de invasie van Rusland in Oekraïne die vrijdag precies 100 dagen geleden begon. See omnystudio.com/listener for privacy information.


Ongekende uitslag enquête: ‘Deze politiek werkt gewoon niet’

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  27-05-2022

Elke week bespreekt hoofdredacteur Paul Jansen wat hem bezighoudt in het nieuws. Dit keer een enquête van De Telegraaf over het vertrouwen van de burger in de politiek.See omnystudio.com/listener for privacy information.


‘Rutte heeft gewoon gelijk over sms-berichten'

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  22-05-2022

Elke week bespreekt hoofdredacteur Paul Jansen wat hem bezighoudt in het nieuws. Dit keer het debat met premier Mark Rutte over de verwijderde sms’jes.See omnystudio.com/listener for privacy information.


‘Geen politieke wil in Nederland om asielprobleem op te lossen’

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  15-05-2022

Hoofdredacteur Paul Jansen vertelt elke week wat hem bezighoudt in het nieuws. Dit keer gaat het over asielprobleem in Nederland.See omnystudio.com/listener for privacy information.


‘Kabinet moet nu voorsorteren op dreigend gastekort’

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  08-05-2022

Hoofdredacteur Paul Jansen vertelt elke week wat hem bezighoudt in het nieuws. Dit keer gaat het over de dreigende gastekorten.See omnystudio.com/listener for privacy information.


'Heel veel vragen schreeuwen om doordacht migratiebeleid'

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  01-05-2022

Paul Jansen, de hoofdredacteur van De Telegraaf, geeft elke week commentaar op wat hem bezighoudt in het nieuws. Deze week is dat het tekortschietende migratiebeleid van de huidige coalitie.See omnystudio.com/listener for privacy information.


‘Stikstofaanpak is totaal aan het doorslaan’

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  10-04-2022

Wekelijks geeft Paul Jansen, hoofdredacteur van De Telegraaf, zijn commentaar op een actuele kwestie uit het nieuws. Deze keer de stikstofaanpak van de Nederlandse overheid.See omnystudio.com/listener for privacy information.


‘Kabinet heeft gebrek aan regie en loopt vast in bestuurlijke blubber’

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  03-04-2022

Wekelijks geeft Paul Jansen, hoofdredacteur van De Telegraaf, zijn commentaar op een actuele kwestie uit het nieuws. Deze keer over de toespraak van Zelenski in de Tweede Kamer en het debat dat daarop volgde.See omnystudio.com/listener for privacy information.


Trump had gelijk: NAVO-landen moeten beloftes nakomen’

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  27-03-2022

Wekelijks geeft Paul Jansen, hoofdredacteur van De Telegraaf, zijn commentaar op een actuele kwestie uit het nieuws. Deze keer de eensgezindheid van de NAVO-landen op een ingelaste top over de oorlog in Oekraïne.See omnystudio.com/listener for privacy information.


'Verbazingwekkend hoe weinig reflectie politici hebben'

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  20-03-2022

Wekelijks geeft Paul Jansen, hoofdredacteur van De Telegraaf, zijn commentaar op een actuele kwestie uit het nieuws. Deze keer de lage opkomst bij de gemeenteraadsverkiezingen.See omnystudio.com/listener for privacy information.


'Oorlog wordt gebruikt om eigen agenda in schijnwerper te zetten’

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  06-03-2022

Wekelijks geeft Paul Jansen, hoofdredacteur van De Telegraaf, zijn commentaar op een actuele kwestie uit het nieuws. Deze keer de rol van de media in de oorlog in Oekraïne en de houding van Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie.See omnystudio.com/listener for privacy informatio...


'Ongeloofwaardig dat Ollongren het voortouw moet nemen'

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  27-02-2022

Elke week bespreekt Paul Jansen, hoofdredacteur van De Telegraaf, wat hem bezighoudt in het nieuws. Deze keer de Russische inval in Oekraïne.See omnystudio.com/listener for privacy information.


'Zo'n rammelend verhaal is koren op de molen van jodenhaters'

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  06-02-2022

Elke week bespreekt Paul Jansen, hoofdredacteur van De Telegraaf, wat hem bezighoudt in het nieuws. Deze week de kwestie rondom het spraakmakende onderzoek en boek over het verraad van Anne Frank.See omnystudio.com/listener for privacy information.


'Kwestie Soumaya Sahla is vlek op vlek bij VVD'

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  30-01-2022

Elke week bespreekt Paul Jansen, hoofdredacteur van De Telegraaf, wat hem bezighoudt in het nieuws. Deze keer de kwestie rondom ex-terroriste Soumaya Sahla.See omnystudio.com/listener for privacy information.


'Westen hanteert 'nederlagenstrategie' richting Rusland'

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  23-01-2022

Elke week bespreekt Paul Jansen, hoofdredacteur van De Telegraaf, wat hem bezighoudt in het nieuws. Deze keer de situatie in het grensgebied van Rusland en Oekraïne.See omnystudio.com/listener for privacy information.


'Kamerleden trappen vol in FvD-frame'

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  12-12-2021

Elke week bespreekt Paul Jansen, hoofdredacteur van De Telegraaf, wat hem bezighoudt in het nieuws. Deze keer zeer opvallende uitspraken van FvD'er Freek Jansen in een debat over huisvesting van statushouders in de Tweede Kamer.See omnystudio.com/listener for privacy information.


‘Dit is een belangrijk moment voor Amalia’

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  05-12-2021

Elke week bespreekt Paul Jansen, hoofdredacteur van De Telegraaf, wat hem bezighoudt in het nieuws. Deze keer de achttiende verjaardag van prinses Amalia en haar toetreding tot de Raad van State.See omnystudio.com/listener for privacy information.


‘Stronteigenwijze ongevaccineerden verantwoordelijk voor ziekenhuisprobleem’

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  28-11-2021

Elke week bespreekt Paul Jansen, hoofdredacteur van De Telegraaf, wat hem bezighoudt in het nieuws. Met dit keer de discussie omtrent het nemen van een vaccin. Let op: deze podcast is voortgekomen uit een video van De Telegraaf.See omnystudio.com/listener for privacy information.


'Verleidingsactie van VVD riekt naar kiezersbedrog'

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  21-11-2021

Elke week bespreekt Paul Jansen, hoofdredacteur van De Telegraaf, wat hem bezighoudt in het nieuws. Deze keer het 'akkoord' tussen VVD en CDA dat CU-leider Gert-Jan Segers in de trein liet liggen waardoor het openbaar werd.See omnystudio.com/listener for privacy information.


‘Maatschappij niet elke keer totaal ontwrichten bij coronapiek’

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  07-11-2021

Elke week bespreekt Paul Jansen, hoofdredacteur van De Telegraaf, wat hem bezighoudt in het nieuws. Dit keer heeft hij het met presentator Wilson Boldewijn over de aangescherpte coronamaatregelen die zaterdag zijn ingegaan.See omnystudio.com/listener for privacy information.


‘Vrees dat klimaattop bijdraagt aan parallelle werkelijkheid’

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  30-10-2021

Elke week bespreekt Paul Jansen, hoofdredacteur van De Telegraaf, wat hem bezighoudt in het nieuws. Dit keer de klimaattop in Glasgow, de zogenoemde COP26, die dit weekend begint.See omnystudio.com/listener for privacy information.


‘Oudere generaties worden hiermee uit hun huis gejaagd’

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  03-10-2021

Elke week bespreekt Paul Jansen, hoofdredacteur van De Telegraaf, wat hem bezighoudt in het nieuws. Deze keer een plan van het Internationaal Monetair Fonds om de woningmarkt in Nederland recht te trekken.See omnystudio.com/listener for privacy information.


Formatie traag? ‘Neem juist de tijd voor langetermijnvisie’

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  26-09-2021

Elke week bespreekt Paul Jansen, hoofdredacteur van De Telegraaf, met Wilson Boldewijn wat hem bezighoudt in het nieuws. Deze keer de formatie van een nieuw kabinet, die nog altijd zeer moeizaam verloopt.See omnystudio.com/listener for privacy information.


‘D66 ligt nu echt op ramkoers’

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  19-09-2021

Elke week bespreekt Paul Jansen, hoofdredacteur van De Telegraaf, met Wilson Boldewijn wat hem bezighoudt in het nieuws. Deze keer: het opstappen van demissionair minister van Buitenlandse Zaken, Sigrid Kaag en de consequenties voor de formatie.See omnystudio.com/listener for privacy information.


‘Instabiliteit in de wereld alleen maar toegenomen na 9/11’

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  12-09-2021

Elke week bespreekt Paul Jansen, hoofdredacteur van De Telegraaf, met Wilson Boldewijn wat hem bezighoudt in het nieuws. Deze keer: de aanslagen op de Twin Towers die zaterdag precies twintig jaar geleden plaatsvond.See omnystudio.com/listener for privacy information.


‘Met deze tactiek komt premierschap op dienblad richting Kaag’

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  05-09-2021

Elke week bespreekt Wilson Boldewijn met Paul Jansen, hoofdredacteur van De Telegraaf, wat hem bezighoudt in het nieuws. Deze keer: de formatie die nog altijd zeer moeizaam verloopt en de rol van D66 hierin.See omnystudio.com/listener for privacy information.


‘Links is de band met kiezer volledig verloren’

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  29-08-2021

Elke week bespreekt Wilson Boldewijn met Paul Jansen, hoofdredacteur van De Telegraaf, wat hem bezighoudt in het nieuws. Deze keer: de samenwerking tussen PvdA en GL en de beladen ledenbijeenkomsten van die partijen dit weekend.See omnystudio.com/listener for privacy information.


'Kibbelende ministers typerend voor Afghanistan-dossier'

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  22-08-2021

Elke week bespreekt Wilson Boldewijn met Paul Jansen, hoofdredacteur van De Telegraaf, wat hem bezighoudt in het nieuws. Deze keer: het handelen van de Amerikaanse én Nederlandse regering na de val van Kabul.See omnystudio.com/listener for privacy information.


‘Ontspoorde criminaliteit niet te bestrijden met huidige middelen’

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  11-07-2021

Elke week bespreekt Paul Jansen, hoofdredacteur van De Telegraaf, wat hem bezighoudt in het nieuws. Deze keer: de heftige aanslag op Peter R. de Vries.See omnystudio.com/listener for privacy information.


‘Journalistieke onafhankelijkheid bij NPO te grabbel gegooid’

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  04-07-2021

Elke week bespreekt hoofdredacteur Paul Jansen wat hem bezighoudt in het nieuws. Deze week: de rel rondom de documentaire van D66-leider Sigrid Kaag.See omnystudio.com/listener for privacy information.


‘Politiek moet lef tonen en digitale taak NOS inperken’

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  27-06-2021

De hoofdredacteuren van grote Nederlandse media gaan volgende week in gesprek met de politiek over de persvrijheid. Volgens Paul Jansen, hoofdredacteur van De Telegraaf, moet het ook gaan over de taak van de NOS in het medialandschap.See omnystudio.com/listener for privacy information.


‘Hier wordt bikkelharde machtsstrijd gevoerd’

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  14-06-2021

De uitgelekte memo van CDA’er Pieter Omtzigt heeft volgens hoofdredacteur Paul Jansen een bom onder de partij gelegd.See omnystudio.com/listener for privacy information.


'Factor tijd gaat bepalend worden in formatiespel'

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  06-06-2021

Informateur Mariëtte Hamer heeft meer tijd nodig om tot een advies te komen over een nieuw kabinet. Ze had tot zondag de tijd gekregen, maar haalt dit niet. Paul Jansen, hoofdredacteur van De Telegraaf, geeft zijn analyse over de stroeve formatiegesprekken.See omnystudio.com/listener for privacy in...


‘Plan om woningtekort aan te pakken schuurt met andere ambities’

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  23-05-2021

In april stegen de huizenprijzen met 11,5%, de grootste prijsstijging in twintig jaar tijd. Hoofdredacteur Paul Jansen vindt de stijging buitengewoon zorgelijk.See omnystudio.com/listener for privacy information.


‘50Plus-rel is tekenend voor groter probleem in Den Haag’

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  09-05-2021

Wilson Boldewijn bespreekt elke week met Paul Jansen, hoofdredacteur van De Telegraaf, wat hem opvalt in het nieuws. Deze keer: de zetelroof bij 50Plus en waarom dit typerend is voor een groter probleem in de Nederlandse politiek.See omnystudio.com/listener for privacy information.


‘Politiek is niet altijd gebaat bij openbaarheid’

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  02-05-2021

In het wekelijkse gesprek met Paul Jansen gaan presentator Wilson Boldewijn en de hoofdredacteur in op notulengate.See omnystudio.com/listener for privacy information.


‘Politici moeten systeemfouten niet afdekken maar verbeteren’

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  25-04-2021

De toeslagenaffaire bereikte deze week een nieuw hoogtepunt nadat bekend werd dat het inmiddels demissionaire kabinet doelbewust informatie achterhield. Paul Jansen, hoofdredacteur van De Telegraaf, laat zijn licht schijnen over de kwestie.See omnystudio.com/listener for privacy information.


'Rutte dacht het hele proces te kunnen beheersen'

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  04-04-2021

De inmiddels historische 'verkennersgate' bereikte donderdag een hoogtepunt in een urenlang debat. Paul Jansen, hoofdredacteur van De Telegraaf, laat zijn licht schijnen over een chaotische week in politiek Den Haag.See omnystudio.com/listener for privacy information.


‘Deze klimaat-ambitie is symboolpolitiek’

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  28-03-2021

We zitten nog middenin de coronacrisis, maar als die achter de rug is, komen andere grote dossiers weer op tafel. Hoofdredacteur van De Telegraaf, Paul Jansen vestigt vast zijn aandacht op een van die thema’s: het klimaatakkoord.See omnystudio.com/listener for privacy information.


'Opmerkelijk dat coalitie voldoende heeft gekregen van kiezer’

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  21-03-2021

De verkiezingen zitten erop, de stemmen zijn geteld. Hoofdredacteur van De Telegraaf Paul Jansen vertelt wat hem is opgevallen en gaat daarnaast in op de formatie van de nieuwe regering.See omnystudio.com/listener for privacy information.


GL niet in verkiezingskrant: 'Klaver duikt al jaren'

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  07-03-2021

Komende maandag verschijnt de traditionele verkiezingskrant van De Telegraaf. Hoofdredacteur Paul Jansen legt uit hoe deze speciale krant tot stand komt, bespreekt een aantal opvallende momenten van de afgelopen jaren en kijkt vooruit naar deze editie.See omnystudio.com/listener for privacy informat...


‘Overheid maakt fout op fout in coronacrisis’

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  21-02-2021

Een rechter sprak dinsdag uit dat de avondklok per direct moest worden opgeheven. De overheid probeerde daarna snel te handelen om de avondklok alsnog in stand te kunnen houden. Paul Jansen, hoofdredacteur van De Telegraaf, kijkt op van de gang van zaken.See omnystudio.com/listener for privacy infor...


'Impeachment-proces tegen Trump is pure machtspolitiek'

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  14-02-2021

In de Verenigde Staten is deze week het impeachment-proces tegen Donald Trump gestart. Paul Jansen, hoofdredacteur van De Telegraaf, geeft zijn visie op het proces tegen de oud-president.See omnystudio.com/listener for privacy information.


‘Mist rondom Koningshuis kan schadelijk zijn voor het aanzien’

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  07-02-2021

De Tweede Kamer wil een onderzoek naar een mogelijke poging tot beïnvloeding in de zaak Julio Poch door ‘kringen rondom het Koninklijk Huis’. Hoofdredacteur Paul Jansen gaat in op deze kwestie.See omnystudio.com/listener for privacy information.


'Hier spreekt De Jonge zichzelf gewoon tegen!'

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  31-01-2021

De druk op minister Hugo de Jonge neemt alsmaar toe nu Nederland onderaan blijft bungelen in ranglijsten van landen met meest gevaccineerde inwoners. Paul Jansen, hoofdredacteur van De Telegraaf, bespreekt dit in zijn wekelijkse gesprek met Wilson Boldewijn.See omnystudio.com/listener for privacy in...


‘Trump’s speech is mosterd na de maaltijd’

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  10-01-2021

Ook hoofdredacteur Paul Jansen heeft met verbazing naar de bestorming van het Capitool gekeken. De speech die president Trump vrijdagochtend gaf om de ongeregeldheden te veroordelen, kwam volgens hem echter te laat.See omnystudio.com/listener for privacy information.


'Deze zet is qua timing wel heel toevallig'

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  06-12-2020

Elektriciteitsproducent EPZ wil twee nieuwe kerncentrales gaan bouwen naast de bestaande kerncentrale in het Zeeuwse Borssele. Tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer werden die plannen deze week toegelicht. Paul Jansen, hoofdredacteur van De Telegraaf, keek met gefronste wenkbrauwen naar alle on...


‘Sluimerde al langer ongenoegen over koers binnen FvD’

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  29-11-2020

De soap bij Forum voor Democratie blijft de gemoederen bezig houden. Hoofdredacteur van De Telegraaf, Paul Jansen volgt met verbazing het nieuws en vertelt over de tweedeling in de partij.See omnystudio.com/listener for privacy information.


'Krokodillentranen van topambtenaar rondom toeslagenaffaire'

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  22-11-2020

Deze week startte de parlementaire enquête rondom de toeslagenaffaire. Verschillende topambtenaren werden gehoord door een speciale commissie. Paul Jansen, hoofdredacteur van De Telegraaf, is niet te spreken over de houding van enkele ambtenaren.See omnystudio.com/listener for privacy information.


‘Wegschakelen Amerikaanse media neigt naar censuur’

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  15-11-2020

De Amerikaanse presidentsverkiezingen domineren al wekenlang het nieuws. In de VS worden persconferenties zelfs weggeschakeld omdat er volgens de media onwaarheden worden verteld. Hoofdredacteur Paul Jansen van De Telegraaf vindt het allemaal wat ver gaan.See omnystudio.com/listener for privacy info...


‘Bedreigingen na spotprent griezelige ontwikkeling’

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  08-11-2020

Een docent van een school in Rotterdam is ondergedoken na bedreigingen tegen hem omdat een spotprent in zijn lokaal hing. Volgens hoofdredacteur Paul Jansen treedt de overheid niet hard genoeg op.See omnystudio.com/listener for privacy information.


‘Gooi naar nieuw premierschap niet zonder risico’s’

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  01-11-2020

Mark Rutte gaat langer door als lijsttrekker van de VVD en hoopt in maart opnieuw premier van ons land te worden. Volgens de hoofdredacteur van De Telegraaf Paul Jansen is zijn gooi naar nieuw premierschap niet zonder risico’s.See omnystudio.com/listener for privacy information.


‘Rutte spreekt burgers toe alsof het kleuters zijn’

Luister  

In gesprek met Paul Jansen  /  18-10-2020

Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge kondigden dinsdag een nieuw pakket coronamaatregelen aan. Paul Jansen, hoofdredacteur van De Telegraaf, is niet te spreken over het functioneren van het kabinet tijdens deze crisis.See omnystudio.com/listener for privacy information.