Ingelijst

Ingelijst

Nieuws & Politiek  |  10 afleveringen

Speciaal voor de Tweede Kamerverkiezingen 2021 gaat Ruud de Wild elke dag in gesprek met een lijsttrekker. Samen praten ze over politiek én muziek, met een schilderij als resultaat.

Verras mij  


Geert Wilders (PVV)

Luister  

Ingelijst  /  05-03-2021

'Wat heel veel mensen nu meemaken, maak ik al 17 jaar mee. Dat je namelijk vooral thuis zit en geen externe dingen kan doen. Bij mij vanwege bedreigingen, bij andere mensen vanwege corona. Ik weet dus heel goed wat het betekent voor mensen om je persoonlijke vrijheid kwijt te raken.' In de laatste a...


Wopke Hoekstra (CDA)

Luister  

Ingelijst  /  04-03-2021

'Leef het leven. Dat is soms het moeilijkste, maar het belangrijkste dat we met elkaar te doen hebben. Leef het leven en leef het ook in het hier en nu'. In de voorlaatste aflevering van Ingelijst sprak ik met de lijsttrekker van het CDA: Wopke Hoekstra.


Sigrid Kaag (D66)

Luister  

Ingelijst  /  03-03-2021

'Ik denk dat het wel scheelt dat je niet meer dertig bent en angstvallig overal bij wilt horen. Dat je je minder zorgen maakt over hoe je overkomt. Ik ben gekomen om een bijdrage te leveren en wel ook trouw te blijven aan mezelf'. In de achtste aflevering van Ingelijst sprak ik met de lijsttrekker v...


Jesse Klaver (GroenLinks)

Luister  

Ingelijst  /  02-03-2021

'Als het gaat over hoe we met elkaar omgaan in de samenleving, mag het allemaal wel een klein beetje liefdevoller'. In de zevende aflevering van Ingelijst sprak ik met de lijsttrekker van GroenLinks: Jesse Klaver.


Lilianne Ploumen (PvdA)

Luister  

Ingelijst  /  01-03-2021

'Als ik onrecht zie, is het eerste wat ik doe denken 'ik moet iets doen!''. In de zesde aflevering van Ingelijst sprak ik met de lijsttrekker van Partij van de Arbeid: Lilianne Ploumen.


Farid Azarkan (DENK)

Luister  

Ingelijst  /  27-02-2021

'Ik heb altijd gezegd: ik vind het een nadeel voor de samenleving en voor de politiek dat DENK nodig is. Ik had liever gezien dat wij niet nodig waren.' In de vijfde aflevering van Ingelijst sprak ik met de lijsttrekker van DENK: Farid Azarkan.


Lilian Marijnissen (SP)

Luister  

Ingelijst  /  26-02-2021

'Het is zo onwerkelijk geweest dat in de Nederlandse politiek zoiets kon gebeuren. Dat maakt je wel kwetsbaar. Ik weet hoe het is om vol in de persoonsbeveiliging te zitten, maar dat gun je niemand.' In de vierde aflevering van Ingelijst sprak ik met de lijsttrekker van de SP: Lilian Marijnissen.


Gert-Jan Segers (ChristenUnie)

Luister  

Ingelijst  /  25-02-2021

'Er is een deel van de bevolking die echt het gevoel heeft dat er een overheid is die niet het beste met hun voorheeft. Dat vind ik heel erg.' In de derde aflevering van Ingelijst sprak ik met de lijsttrekker van de Christenunie: Gert-Jan Segers.


Esther Ouwehand (PvdD)

Luister  

Ingelijst  /  23-02-2021

'Die muziekscene van mij heeft dan wel zo'n ruig imago, maar het zijn super lieve mensen allemaal. Ik drink niet, ik rook niet, ik heb ook geen baard, dus ik val ook daar weer een beetje buiten.' In de tweede aflevering van Ingelijst sprak ik met de lijsttrekker van de Partij voor de Dieren: Esther...


Thierry Baudet (FvD)

Luister  

Ingelijst  /  22-02-2021

'Dit zijn voor mij filmposters. Dit zijn acteurs, geen politici. Ik zie Meg Ryan en Tom Cruise daar. Dit zijn gewoon rollen die ze spelen. Ik zou niet weten hoe je daar bevriend mee kan zijn.' In de eerste aflevering van Ingelijst sprak ik met de lijsttrekker van Forum voor Democratie: Thierry Baude...