Italië Podcast | BNR

#1: De Italiaanse zomer

Italië Podcast | BNR
17-06-2020

Hoe belangrijk is toerisme voor Italië? En voor wie wel naar het zuiden afreist: wat kunnen we verwachten van een coronaproof vacanza deze zomer!
Wijn We trappen onze Italië Podcast af met een hele mooie Italiaanse bubbel. De spumante is gemaakt volgens de methodo Classico, de traditionele manier van klassieke mousserende wijnen maken. Na degorgement wordt een liqueur gebruikt van 8 gram restsuiker per liter. Daarmee is de naamgevende 8 op het etiket verklaard. Nog steeds een droge wijn, in een klassieke blend van Chardonnay 75% en Pinot Nero 25%, een zachte en vriendelijk mousserende wijn.
Over de Italië Podcast De italië Podcast is een tweewekelijkse podcast, waarin Italiëkenner en presentator Donatello Piras, een in Nederland geboren Italiaan, en Eveline Rethmeier, journalist en oud Italië-correspondent op zoek gaan naar de ziel van Italië. Wat maakt dit verscheurde land voor velen zo onweerstaanbaar? Ze pluizen ogenschijnlijke tegenstellingen uit: hoe kan het dat de straten in een land met zon verfijnde smaak bezaaid zijn met afval? Waar komt die verscheurdheid tussen Noord- en Zuid-Italië vandaan? En wat betekent Italië voor de makers zelf?
Abonneren Luister elke week naar Donatello Piras en Eveline Rethmeier in de Italië Podcast via bnr.nl/Italie-podcast, Apple Podcast of Spotify.

See omnystudio.com/listener for privacy information.