Podcast Zoeker

Joost en Yonda Trauma Show

Joost en Yonda Trauma Show

Wetenschap & Geneeskunde  |  11 afleveringen

Psychiater Joost Stolker en psycholoog Yonda Poslavsky gaan elke paar weken in gesprek met inspirerende gasten op het gebied van psychotrauma. Iedereen die een schokkende gebeurtenis heeft meegemaakt, kan psychische en lichamelijke klachten krijgen. Soms zijn de gevolgen zo ernstig dat normaal functioneren niet meer mogelijk is. De afgelopen decennia is kennis over trauma, PTSS en de behandeling daarvan enorm toegenomen. Joost en Yonda belichten in hun podcast diverse vormen van psychotrauma en wat er aan gedaan kan worden. Nieuwsgierige vragen aan bijzondere mensen voor iedereen die meer over trauma en de gevolgen wil weten.

11. Complexe PTSS - Martijn StöfselLuister  

In deze aflevering praten Joost en Yonda met Martijn Stöfsel. Martijn is klinisch psycholoog en psychotherapeut en sinds 1989 werkzaam in de (ambulante) hulpverlening. Hij is gespecialiseerd in (complex) trauma en persoonlijkheidsproblematiek. Over deze onderwerpen heeft hij verschillende boeken ge…

10. Polyvagal theory: psychotrauma and the nervous system - Deb DanaLuister  

In this show Joost and Yonda speak with Deb Dana. Deb Dana is an American clinical social worker, therapist and consultant. Time ago she met Stephen Porges, founder of polyvagal theory. It is her mission to translate the meaning of polyvagal theory in the room of the trauma therapist.Polyvagal theor…

9. Schrijftherapie bij PTSS - Arnold van Emmerik Luister  

Joost en Yonda praten met Arnold van Emmerik. Arnold is onderzoeker en docent aan de Universiteit van Amsterdam en hij weet alles over schrijftherapie bij PTSS.

8. Fysieke klachten en PTSS - Stanneke LunterLuister  

Joost en Yonda spreken Stanneke Lunter, psychiater bij Eikenboom een onderdeel van Altrecht. Stanneke is gespecialiseerd in SOLK (Somatisch Onvoldoende begrepen Lichamenlijke Klachten). Zij vertelt hoe lichamenlijke klachten waar geen duidelijke fysieke oorzaak voor gevonden kan worden kunnen samenh…

7. EMDR - Erik ten BroekeLuister  

Joost en Yonda spreken Erik ten Broeke. Erik is klinisch psycholoog en psychotherapeut en expert op het gebied van EMDR. In deze podcast worden verschillende aspecten van EMDR belicht.

6. Lichaamsgerichte therapie - Carry van GilsLuister  

In deze aflevering spreken Joost en Yonda met Carry van Gils.Carry is lichaamsgericht therapeut bij Trauma Centrum Nederland. Zij vertelt over de invloed van een posttraumatische stressstoornis op het lichaam.

5. Traumasporen - Bessel van der KolkLuister  

Joost en Yonda spreken prof. dr. Bessel van der Kolk. Bessel van der Kolk is een Amerikaanse trauma specialist en auteur van de bestseller ‘Traumasporen’ (The body keeps the score).

4. Ervaringsverhaal 1 - Elsemieke de VosLuister  

In deze aflevering praten Joost en Yonda met Elsemieke de Vos. Elsemieke vertelt over de gebeurtenis die leidde tot haar posttraumatische stressstoornis, haar klachten en haar herstel.Trigger-warning: in de podcast wordt gesproken over omstandigheden rond een suicide.

3. Wat is Trauma en PTSS? - Joost en YondaLuister  

Naar aanleiding van feedback van luisteraars geven Joost en Yonda in deze aflevering uitleg over een aantal termen en begrippen die vaak genoemd worden als het gaat over trauma, ptss en de behandeling daarvan.

2. Trauma Centrum Nederland - Sophie BouwmanLuister  

De Joost en Yonda Trauma Show wordt gepresenteerd vanuit Trauma Centrum Nederland.Sophie Bouwman, oprichter en directeur behandelzaken, vertelt in deze aflevering over psychotrauma, het centrum en zichzelf.

1. Even voorstellen: Joost en YondaLuister  

In deze aflevering stellen Joost en Yonda zichzelf en de podcast aan je voor.