Podcast Zoeker

Jouw Zwangerschapsweek

21 weken zwanger: huidproblemen, angst voor striae en de babyuitzet

Jouw Zwangerschapsweek

27-10-2021

Je bent nu 21 weken zwanger. Waarschijnlijk is je lichaam al een tijd aan het veranderen. Ook je huid kan er nu anders uit gaan zien. Zo maak je tijdens je zwangerschap meer pigment aan, wat je aan je huid kan zien. Je krijgt bijvoorbeeld een donkere lijn over je buik, donkerdere tepels of een zwangerschapsmasker. Deze veranderingen hebben een doel. Maar wat is die functie precies? Dat legt verloskundige Maartje uit.

Een andere huidkwaal waar veel vrouwen bang voor zijn, is het krijgen van zwangerschapsstriemen. Gelukkig is er op social media steeds meer ruimte voor ‘echte’ lichamen, en hoef je je hier zeker niet voor te schamen. Toch vinden veel vrouwen het lastig om deze tijgerstrepen te accepteren. Hoe ga je daarmee om? Over veranderingen gesproken: hoe zit het eigenlijk met je vagina na de bevalling?

Ook je baby zit niet stil en blijft zich verder ontwikkelen. Zo opent je kindje deze week de ogen in je buik. Wat kan hij allemaal zien? Naast de ogen, heeft ook het hart een groeispurt doorgemaakt. Wist je dat het hartje van je baby nu wat anders werkt dan na de geboorte?

Nu we het over de baby hebben: hoe ver is Dide met de babyuitzet? Ze heeft al wat babyspullen bij elkaar gesprokkeld, maar vindt het vooral lastig. Wat heb je nou allemaal nodig? En heb je het écht nodig of denk je dat alleen? Maartje, Roos en Renée delen in ieder geval alvast hun tops en flops met je.

Leuk om naar aanleiding van deze aflevering te bekijken

🛒 Bekijk wat je nodig hebt met de handige baby uitzetlijst en shop direct alles wat op de lijst staat >

🤰 Lees meer over huidproblemen tijdens je zwangerschap >

👶 Ontdek hoe je baby zich verder ontwikkelt >


Deze aflevering van Jouw Zwangerschapsweek wordt mede mogelijk gemaakt door C&A.


Redactie en presentatie: Renée van Heteren
Muziek: Custom Audio Productions