Podcast Zoeker

Jouw Zwangerschapsweek

25 weken zwanger: suikertest, babymoon en psychische klachten

Jouw Zwangerschapsweek

24-11-2021

Dide is 25 weken zwanger en heeft de suikertest gehad. “Vijf sportdrankjes in geconcentreerde vorm”, zoals ze zelf zegt. Hoe verloopt zo’n test, wanneer moet je deze test doen en waarom is het nodig? Dat vertelt verloskundige Maartje.


Dide is pasgeleden op vakantie geweest naar Valencia. Zag zij dat als haar babymoon; de laatste vakantie zonder baby? En waarom zou je dit wel of niet doen? Dide is in ieder geval nog niet klaar met eropuit gaan. Er staan nog meer tripjes op de planning.


Helaas is een zwangerschap niet voor iedereen rozengeur en maneschijn. Prenatale depressies komen regelmatig voor, maar ook andere sombere gevoelens, het niet kunnen genieten of psychische problemen kunnen tijdens de zwangerschap optreden. Wat kan je doen als je hier last van hebt? Waar kan je hulp vinden? Maartje deelt haar eigen verhaal. Ze kampte met een burn-out en suïcidale gedachten tijdens haar zwangerschap. Hoe was dit? En wat heeft haar geholpen?


Verder natuurlijk weer de ontwikkelingen van je baby deze week. Je hoort het in deze aflevering van Jouw Zwangerschapsweek.


Deze aflevering wordt mede mogelijke gemaakt door EHBO bureau


Interessant om te lezen nav deze aflevering

🩺 Meer informatie over zwangerschapsdiabetes >

😢 Meer informatie over een prenatale depressie >

❤️ Ervaringsverhaal: “Cynthia had een prenatale depressie”

🤳 Volg je zwangerschap van dag tot dag in de 24Baby-app >


Redactie en presentatie: Renée van Heteren

Muziek: Custom Audio Productions