Kaas

Kaas

Kunst  |  8 afleveringen

Deze podcast is voor mensen die zelfverzekerd de kaaswinkel binnen willen stappen. Voormalig kaasverkopers Joppe en Lieven nodigen zichzelf uit aan de keukentafels van culinair experts en kaasmakers. In het eerste seizoen leer je over vijf verschillende kaasfamilies en hoe je aan de hand daarvan een doordachte kaasplank samenstelt. Ook nemen Joppe en Lieven je mee op reportage naar kaasmakers in Nederland en daarbuiten.

Verras mij  


????Kerstspecial: kaasplankbattle ft. Wat Schaft de Podcast

Luister  

Kaas  /  16-12-2021

Surprise: een kerstspecial! Want zeg je kerst, dan zeg je kaas. De jongens van Wat Schaft de Podcast nodigden ons uit voor een heuse ???? kaasplank battle ???? In twee teams hebben we kaasplanken samengesteld met ieder drie kazen voor na het kerstdiner. Jullie, de luisteraars, mogen kiezen welke het...


???? Kaasfondue ❅ crossover ❅ met Wat Schaft de Podcast

Luister  

Kaas  /  11-02-2021

Na het overweldigende succes van het eerste seizoen werden we door Wat Schaft de Podcast uitgenodigd voor een heuse crossover aflevering, over... kaasfondue!Jonas en Jeroen hebben al heel wat onderwerpen weten te verslaan in Wat Schaft de Podcast. En ze weten prima welke kaas ze lekker vinden, maar...


5️⃣ Blauwe kaas en do’s en don’ts voor de kaasplank met Ricardo van Ede

Luister  

Kaas  /  20-12-2020

Blauw, blauwer, blauwst. Een imposante gast voor een imposante kaasplank. Chef-kok Ricardo van Ede deelt zijn diepgaande kaaskennis en - liefde vanuit zijn restaurant “Vessel”. De bijzonder rijpe reportage met kaasmirakel Peter Boonen leert ons hoe de mooist gemarmerde kaas van de wereld haar ka...


4️⃣ Harde en smedige kaas met Marije van der Poel

Luister  

Kaas  /  16-12-2020

We hozen en roeien onszelf naar het eiland waar Marije van der Poel, de gast in deze aflevering, Boeren Goudse Oplegkaas maakt. We bespreken waarom zij en andere boeren harde kaas maken, in Nederland én daarbuiten. We duiken in de invloed van seizoenen, leren in de reportage bij de makers van Remek...


3️⃣ Roodflora en retronasale aroma’s met Hiske Versprille

Luister  

Kaas  /  09-12-2020

Schokkend nieuws voor veel kaasliefhebbers: roodschimmel bestaat niet! Roodflora wel, en dat is wat Joppe en Lieven deze aflevering bespreken in de keuken van niemand minder dan... Hiske Versprille. Zij werd nog niet zo lang geleden in een restaurant ondersteboven geblazen door taleggio met wat toev...


2️⃣ Witschimmels en biologische kaas met Mathilde van Otterloo

Luister  

Kaas  /  02-12-2020

Schimmels zijn awesome! We hebben onszelf uitgenodigd aan tafel bij Mathilde van Otterloo, zij maakt Mathilde’s kaas in Amsterdam west. In de reportage achterhalen we de mythe van de Arena kaas, en het kaaswoord van de aflevering is biologisch. Ook bespreken we AOP, AOC en BOB - de beschermde name...


1️⃣ Geitenkaas en rauwe melk met Joël Broekaert

Luister  

Kaas  /  24-11-2020

In deze eerste aflevering proeven we met smaakkenner Joël Broekaert een kaasplankje met alleen maar geitenkazen. Traditioneel gezien is dat namelijk waar je een kaasplank mee begint. We gaan op reportage naar Jubbega, waar Doetie Trinks op een unieke wijze rauwmelkse geitenkaas maakt. Ook hebben we...


???? Trailer van een podcast over kaas

Luister  

Kaas  /  14-11-2020

Een trailer van een podcast over kaas. Voor meer informatie kijk op www.kaaspodcast.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.