Podcast Zoeker

Kaas

Kaas

Kunst  |  7 afleveringen

Deze podcast is voor mensen die zelfverzekerd de kaaswinkel binnen willen stappen. Voormalig kaasverkopers Joppe en Lieven nodigen zichzelf uit aan de keukentafels van culinair experts en kaasmakers. In het eerste seizoen leer je over vijf verschillende kaasfamilies en hoe je aan de hand daarvan een doordachte kaasplank samenstelt. Ook nemen Joppe en Lieven je mee op reportage naar kaasmakers in Nederland en daarbuiten.


🫕 Kaasfondue ❅ crossover ❅ met Wat Schaft de PodcastLuister  

Na het overweldigende succes van het eerste seizoen werden we door Wat Schaft de Podcast uitgenodigd voor een heuse crossover aflevering, over... kaasfondue!

5️⃣ Blauwe kaas en do’s en don’ts voor de kaasplank met Ricardo van EdeLuister  

Blauw, blauwer, blauwst. Een imposante gast voor een imposante kaasplank. Chef-kok Ricardo van Ede deelt zijn diepgaande kaaskennis en - liefde vanuit zijn restaurant “Vessel”. De bijzonder rijpe reportage met kaasmirakel Peter Boonen leert ons hoe de mooist gemarmerde kaas van de wereld haar ka…

4️⃣ Harde en smedige kaas met Marije van der PoelLuister  

We hozen en roeien onszelf naar het eiland waar Marije van der Poel, de gast in deze aflevering, Boeren Goudse Oplegkaas maakt. We bespreken waarom zij en andere boeren harde kaas maken, in Nederland én daarbuiten. We duiken in de invloed van seizoenen, leren in de reportage bij de makers van Remek…

3️⃣ Roodflora en retronasale aroma’s met Hiske VersprilleLuister  

Schokkend nieuws voor veel kaasliefhebbers: roodschimmel bestaat niet! Roodflora wel, en dat is wat Joppe en Lieven deze aflevering bespreken in de keuken van niemand minder dan... Hiske Versprille. Zij werd nog niet zo lang geleden in een restaurant ondersteboven geblazen door taleggio met wat toev…

2️⃣ Witschimmels en biologische kaas met Mathilde van OtterlooLuister  

Schimmels zijn awesome! We hebben onszelf uitgenodigd aan tafel bij Mathilde van Otterloo, zij maakt Mathilde’s kaas in Amsterdam west.

1️⃣ Geitenkaas en rauwe melk met Joël BroekaertLuister  

In deze eerste aflevering proeven we met smaakkenner Joël Broekaert een kaasplankje met alleen maar geitenkazen.

🧀 Trailer van een podcast over kaasLuister  

Een trailer van een podcast over kaas. Voor meer informatie kijk op www.kaaspodcast.nl