Kamer C

Kamer C

Onderwijs  |  6 afleveringen

Creativiteit. Het staat in de top drie van alle lijstjes die gaan over de vaardigheden van de toekomst. Maar wat weten we er eigenlijk écht over? Met deze podcast wil ik je alle hoeken van de kamer laten zien. Kamer C, waar we praten over hoe creativiteit ontstaat, hoe je het stimuleert en wat je ermee aanvangt. En nog veel meer. Als creativiteitsexpert wil ik mijn kennis delen, verhalen vertellen en interessante mensen aan het woord laten. Kom erin en laat de deur maar wagenwijd open.

Verras mij  


Episode 6 - Het Creatief Proces

Luister  

Kamer C  /  31-12-2020

Creativiteit is een proces. Een proces dat begint bij een probleemstelling en eindigt bij een overtuigend idee om dat probleem aan te pakken. Wanneer je de stappen van dat proces kent, is de kans groot dat je met sterke ideeën komt


Episode 5 - Interview met Jan Dejonghe, Creatief Directeur BBDO

Luister  

Kamer C  /  04-11-2020

Reclame is onlosmakelijk met creativiteit verbonden. Daarom een interview met Jan Dejonghe, creatief directeur van BBDO, één van de grootste reclamebureau's in België.


Episode 4 - Vaardigheden van Creatief Denken (2/2)

Luister  

Kamer C  /  06-10-2020

In deze episode bespreek ik de drie overige vaardigheden van creatief denken: associaties maken, anders observeren en je verbeelding gebruiken.


Episode 3 - Vaardigheden van Creatief Denken (1/2)

Luister  

Kamer C  /  27-08-2020

Om je creativiteit te boosten zijn er vijf vaardigheden die je best onder de knie krijgt. In deze episode bespreek ik de eerste twee. De volgende drie komen in episode 4 aan bod.


Episode 2 - Creativiteit: qu'est-ce que c'est?

Luister  

Kamer C  /  06-08-2020

In deze tweede episode gaan we op zoek naar de juiste definitie van creativiteit.


Episode 1 - Creativiteit en misverstanden

Luister  

Kamer C  /  28-07-2020

In deze eerste episode van Kamer C belichten we de vier meest voorkomende misverstanden die de kop opsteken wanneer we het over creativiteit hebben.