Podcast Zoeker

Kamervragen!

Kamervragen!

Nieuws & Politiek  |  17 afleveringen

In deze podcastserie nemen we je mee in de wereld achter de Tweede Kamer. Met regelmaat schuift Gert-Jan Segers of een van onze andere Kamerleden aan om een inkijkje te geven in het wel en wee van het werk van de ChristenUnie en onze Tweede Kamerleden. Je krijgt hier een uniek inkijkje in de wereld van de Haagse politiek!

S2E8: Over de rol van Europa, oorlog in Oekraïne en de indrukwekkende speech van Zelensky.Luister  

Kamervragen! In deze podcastserie nemen we je mee in de wereld achter de Tweede Kamer en vragen we onze Kamerleden het hemd van het lijf.  Met deze week Gert-Jan die terugblikt op een bezoek aan het Europees Parlement, de oorlog in Oekraïne en de speech die Zelensky hield in de Tweede Kamer.

S2E7: Over abortus, een beetje fatsoen in de Kamer en op campagne gaan.Luister  

Kamervragen! In deze podcastserie nemen we je mee in de wereld achter de Tweede Kamer en vragen we onze Kamerleden het hemd van het lijf.  Deze week schuift Gert-Jan weer aan en hebben we het over een progressieve wettenwaterval, hoe de Kamerleden met elkaar om zouden moeten gaan en over campagnevo…

S2E6: Moties, emoties en het sociaal kredietsysteem!Luister  

Een nieuwe week en dus nieuwe kamervragen. Deze week niet aan Gert-Jan Segers maar aan Don Ceder. Hij legt in deze aflevering haarfijn uit hoe moties werken, welke emoties daarbij komen kijken en hoe de stem tegen de motie over het sociaal kredietsysteem tot stand kwam.

S2E5: Nieuwe bewindspersonen, de toekomst van de ChristenUnie en verkiezingen! Luister  

Kamervragen! In deze podcastserie nemen we je mee in de wereld achter de Tweede Kamer. Gert-Jan blikt in deze aflevering kort terug op 2021,  praat over het aanstellen van Henk Staghouwer en Maarten van Ooijen en blikt alvast vooruit op 2022, naar buiten gaan en de verkiezingen! 

S2E4: [SPECIAL] Hoe kwam het coalitieakkoord tot stand?Luister  

In deze aflevering van Kamervragen aan Gert-Jan Segers spreken we niet alleen Gert-Jan, maar ook onze andere kamerleden. Op de dag van de presentatie van het coalitieakkoord geven we je een uniek inkijkje in het verloop van deze dag en hoor je uit eerste hand de reacties van Mirjam, Don, Pieter, Car…

S2E3: Formeren, stroopwafels snaaiende Rutte en het coronatoegangsbewijsLuister  

Kamervragen! In deze podcastserie nemen we je mee in de wereld achter de Tweede Kamer. Gert-Jan Segers en Mirjam Bikker praten je in deze aflevering over de formatie, het coronatoegangsbewijs en de kracht van biddende mensen.

S2E2: Over onderhandelen, haat op social media, Rutte en Kaag.Luister  

Kamervragen! In deze podcastserie nemen we je mee in de wereld achter de Tweede Kamer. Gert-Jan Segers praat in deze aflevering over de kogel die door de kerk is, we gaan eindelijk aan tafel om te onderhandelen. En hij legt nog eens een keer uit wat hij over Rutte had gezegd. 

S2E1: Terugblik op Prinsjesdag, de APB, onderhandelingen en.. voetbal.Luister  

Kamervragen! In deze podcastserie nemen we je mee in de wereld achter de Tweede Kamer. Gert-Jan Segers geeft in deze aflevering een inkijkje hoe het er aan toe gaat  in de wandelgangen tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen.

S1E8: Carola Schouten in gesprek met dominee Kees van Ekris! Luister  

Over geloof en hoop in de politieke arena tijdens de coronapandemie. 

S1E7: Carola Schouten in gesprek met prof. dr. Paul van Geest!Luister  

Deze week had ik een mooi podcastgesprek met hoogleraar Paul van Geest, in Nederland bekend als kenner van de katholieke kerk. Paul en ik kennen elkaar al wat langer. Luister mee naar een open gesprek met hem over de politieke en persoonlijke lessen van deze Corona-tijd. Daarin ook de vraag of hij z…

S1E6: Zijn dochters! Wat vonden zij van de afgelopen jaren? En: Gert-Jan met een hogedrukspuit?Luister  

Een unieke aflevering van Gert-Jan vraagt aandacht. Één waar je een inkijkje krijgt in het persoonlijke leven van Gert-Jan en zijn dochters.  In deze aflevering blikt Gert-Jan  met zijn dochters terug op afgelopen jaren en kijkt hij met hen vooruit naar de verkiezingen van dit jaar. Hoe hebben z…

S1E5: Rinke Verkerk, over Arie Slob, polarisatie en lief zijn voor elkaar. Luister  

Rinke Verkerk is in het dagelijks leven journalist, verhalenmaker en columnist. Haar journalistieke werk is vaak verweven met haar persoonlijke leven en daar deelt ze online veel over! Maar de reacties zijn niet altijd heel hartelijk.

S1E4: Rinke Verkerk, over een zoon met het syndroom van down en waarom ze tegen abortus is. Luister  

Rinke Verkerk is in het dagelijks leven journalist, verhalenmaker en columnist. Haar journalistieke werk is vaak verweven met haar persoonlijke leven. Één van haar best gelezen columns ging over haar zoon Juda, die het syndroom van down heeft. Een bijzonder mooie column die ook Gert-Jan raakte.

S1E3: Don Ceder, de lessen van zijn moeder en wat hij wil doen als Kamerlid.Luister  

Hij groeide op in de Bijlmer, waar zijn moeder hem de lessen bijbracht die hij nu in de praktijk brengt. Recht doen, dát is waar zijn hart voor klopt. Nu doet hij dat nog als advocaat en raadslid voor de ChristenUnie in Amsterdam. Straks gaat hij dat hopelijk doen als Kamerlid voor de ChristenUnie …

S1E2: Gor Khatchikyan, Armenië en de zorg in Nederland.Luister  

Er is oorlog in de Armeense enclave Nagorno-Karabach en tegelijkertijd lopen in Nederland de IC's weer vol met coronapatiënten. Dat zijn de twee werelden van Gor Khatchikyan. Hij staat als Armeense-Nederlander en Spoedeisende Hulp Arts met het ene been in zijn geboorteland en met zijn andere b…

S1E1: Sander Heijne, Hendrik Noten en fantoomgroei.Luister  

 Want hoe kan het dat de economie al jaren groeit, maar jij daar als burger weinig van merkt qua koopkracht? Gert-Jan gaat in gesprek met Sander Heijne en Hendrik Noten van het boek Fantoomgroei! 

Seizoen 1: Welkom bij de podcast Gert-Jan vraagt aandacht voor..Luister  

..anderen. In deze serie ga ik in aanloop naar de verkiezingen iedere twee weken opzoek naar de dingen die echt tellen in Nederland.