Podcast Zoeker

Kan Je Even Langskomen?

Kan Je Even Langskomen?

Maatschappij & Cultuur  |  15 afleveringen

“Ze belde of ik even langs wilde komen, dat was gek want normaal bellen we nooit. Dus ik ging er naartoe en toen vertelde ze me, ze is zwanger en wil het gaan houden...” Dit is het verhaal van Lucas, hij is 29 jaar, woont in Amsterdam Noord met zijn 2 kippen. Hij wordt onverwacht vader… maar de moeder kent hij eigenlijk niet zo goed.

#1 - Ik moet je wat vertellenLuister  

Lucas wordt gebeld of hij even langs wil komen bij K. Dat is gek want normaal bellen ze nooit. Ze moet hem iets vertellen, ze is zwanger en wil de baby houden.

#2 - Ik word vader. En nu?Luister  

Lucas wordt vader en heeft besloten dat hij ook graag een actieve rol speelt in het leven van het kind. Nu moet hij ook K. daarvan overtuigen.

#3 - Werktitel QuincyLuister  

Nu Lucas aan boord is, kan hij meteen mee naar een echo. Ook komen Lucas en K. elkaar in de kroeg tegen tijdens een wedstrijd van Ajax en daar leren ze elkaar weer wat beter kennen.

#4 - De echoLuister  

De eerste belangrijke echo staat op stapel. En daar gaan Lucas en K. samen naartoe. Ook krijgt Lucas de vraag om op K. haar kat te passen wat hij als een test ziet waarvoor hij moet slagen.

#5 - De achternaamLuister  

Er moet een keuze gemaakt worden, wiens achternaam gaat de baby krijgen. Daarvoor moeten Lucas en K. naar het gemeentehuis. Ook komen steeds meer mensen te weten dat K. zwanger is.

#6 - Mijn oudersLuister  

Lucas gaat aan zijn ouders vertellen dat ze opa en oma worden. En ontmoeten de ouders van Lucas voor het eerst K.

#7 - IntimiteitLuister  

Lucas en K. hebben elkaar al even niet gezien. Want er ontstaan wat spanningen over wat ze nu voor elkaar voelen. En dan kiest K. ervoor om wat afstand te nemen van Lucas.

#8 - De psycholoogLuister  

Lucas gaat op bezoek bij Geeske, zij is psycholoog en relatietherapeut. Het is mooi moment om eens in gesprek te gaan over de situatie en hoe Lucas en K. het doen?

#9 - Het ziekenhuisLuister  

K. wordt opgenomen in het ziekenhuis en samen moeten Lucas en K. door deze moeilijke periode heen. En weer komt er een kink in de kabel in de relatie tussen Lucas en K.

#10 - De kinderwagenLuister  

Lucas moet zich nu toch ook praktisch gaan voorbereiden op het vaderschap. Want hoe ga je een kind opvoeden op 40m2. En ook andere praktische zaken komen ter spraken, zoals wie is er bij de bevalling? En hoe kies je welke kinderwagen het best is?

#11 - Op TenerifeLuister  

Het is een drukke tijd geweest met werk en de zwangerschap van K. die wel heftig is. Dus Lucas besluit er tussenuit te knijpen voor een weekje Tenerife. En dan slaat Corona toe...

#12 - OefenweeënLuister  

Het corona virus heeft Nederland bereikt en vanwege quarantaine mogen Lucas en K. weinig tot geen sociaal contact met anderen hebben. Daardoor brengen zij veel meer tijd samen door. Ook komt er een gesprek op gang over de culturele verschillen tussen Lucas en K. Ook komen deze week de eerste weeën …

#13 - De bevallingLuister  

Het is zover! K. gaat bevallen, samen gaan Lucas en K. op weg naar het ziekenhuis om daar hopelijk als verse ouders weer te vertrekken.

#14 - Bonus: Rosa in gesprek met de moeder van mijn kindLuister  

Het is zover, er is baby. Na 13 afleveringen Lucas aan het woord te horen vertelt nu K. als bonus haar verhaal aan Rosa. Ze legt uit waarom zij besloot om de baby te houden, hoe moeizaam de gesprekken met Lucas waren en hoe het nu is om een baby te hebben.

TeaserLuister  

"Ze belde of ik even langs wilde komen, dat was gek want normaal bellen we nooit. Dus ik ging er naartoe en toen vertelde ze me, ze is zwanger en wil het gaan houden...” Dit is het verhaal van Lucas, hij is 29 jaar, woont in Amsterdam Noord met zijn 2 kippen. Hij wordt onverwacht vader… maar de …