Podcast Zoeker

Kleedkamer Noord

Kleedkamer Noord

Sport & Recreatie  |  56 afleveringen

Alle sporten, behalve FC Groningen. Dat is wat presentator Niiwino Geertsema en sportverslaggevers Karel-Jan Buurke en Henk Elderman wekelijks bespreken in de RTV Noord-podcast Kleedkamer Noord.

#56: 'Ik ben hartstikke blij en zij teleurgesteld, dat is echt heel raar te managen'Luister  

In deze 56e Kleedkamer Noord-podcast, de eerste aflevering van het nieuwe jaar, bellen we met de Groninger schaatser Marcel Bosker. Hij kan zich opmaken voor z'n eerste Olympische Winterspelen die op 4 februari van start gaan in China. Dat ging niet zonder rumoer, want de selectiecommissie van de KN…

#55: Kerstpodcast met pa en zoon HummelLuister  

De 55e aflevering is er eentje voor onder de kerstboom. Henk Elderman is namelijk op bezoek bij wereldkampioen grasbaanraces Romano Hummel en pa Gerke, die altijd al de steun en toeverlaat van Romano is geweest. Want hij kan dan wel wereldkampioen zijn, hij heeft ook diepe dalen meegemaakt.

#54: 'De Duitse vrouwen hier zijn vaak quinoa-etende boomknuffelaars'Luister  

Karel-Jan geniet van een welverdiende kerstvakantie, vandaar dat de voorzitter van de supportersvereniging Bas Kammenga het Donar-seizoen tot nu toe evalueert. Voormalig vlogger Auke van de Kamp laat vanuit Duitsland weten hoe het sportief met hem gaat, maar ook in de liefde.

#53: 'Heb wel een paar keer jankend op de mat gestaan'Luister  

In het kader van 'Hoe is het met?' spreken we met Sarèl de Jong, die hard werkt aan haar herstel na haar zware knieblessure. Vooral mentaal valt het haar zwaar. Voormalig handbalinternational Sanne Hoekstra evalueert het WK in Spanje. En de rol die Lois Abbingh speelt.

#52: Donar-nieuwelingen, Abbingh en showbizzLuister  

Elderman zit nog steeds in quarantaine, maar doet met showbizznieuws en Abbingh op het WK handbal zijn duit in het zakje. Ook kiest hij de Gronings sportvrouw van het jaar. Ook behandelen we (de nieuwelingen van) Donar, Lycurgus en een beetje Max Verstappen.

#51: De positieve thuisquarantaine-editieLuister  

Henk en als Lycurgus-coach Arjan Taaij, beiden Harksteders, zijn positief getest en zitten noodgedwongen in thuisquarantaine. Met beiden is gelukkig wel een verbinding gelegd. Dus besproken wordt Lycurgus, en hoe realistisch is een finale om de landstitel? En hoe hels was roeifestijn de Hel van het …

#50: voert verhitte discussie met Mister DonarLuister  

De technische baas van Donar Martin de Vries vertelt in een pittig gesprek over de nieuwe spelers die hij haalde en over de Europese uitschakeling. Welke doelstellingen blijven er nu over? VAR Siemen Mulder praat trots over zijn bruine (dart)kroeg in zijn achtertuin en de twee overwinningen op Henk.

#49: 'Er zaten meer mensen bij de Sparks dan bij Lycurgus'Luister  

Met Lycurgus-coach Arjan Taaij hebben we het over zijn partnerschap met rivaal Redbad Strikwerda, met wie hij een nieuwe team van Oranje gaat leiden. Wie is de assistent en wie de hoofdcoach?

#48: 'Martini Sparks, ga zo door!'Luister  

Ondanks het verlies van Lycurgus feliciteren we hoofdtrainer Arjan Taaij toch. Ook felicitaties voor het gepromoveerde GIJS en rechterrijtjekoploper Martini Sparks. De winst van Donar in Zwolle wordt ook besproken.

#47: 'Moet Dourisseau de nieuwe 'mister Donar' worden?Luister  

De wedstrijd tussen Donar en Den Bosch stond in het teken van eren en afscheid nemen. De huidige trainer van Heroes was voor het eerst terug in Martiniplaza en werd voorafgaand geëerd. Het meest bijzondere was het eerbetoon aan voor Jason Dourisseau. Moet de voormalig speler de nieuwe 'mister Donar…

#46: Donar denkt aan versterking van selectieLuister  

In deze aflevering zijn de (nu nog) Mister Donar en de trainer van Lycurgus te gast. Laatstgenoemde wordt op scherp gezet om de teloorgang van het Nederlandse volleybal te voorkomen. Martin de Vries legt uit waarom het nog niet loopt bij Donar en vertelt waar eventuele versterking van de ploeg van a…

#45 (Kim Polling): 'Het gaat gelukkig steeds bete'Luister  

Met Kim Polling gaat het stukje bij beetje beter, vertelt ze in de podcast. En zou ze Henk Grol een goede trainer vinden? Elderman vertelt o.a. over zijn avonturen bij Donar en de Kelderklasse. Karel-Jan Buurke heeft veel beleefd bij Lycurgus en vertelt daar over.

#44: 'Schandalig, Lycurgus!'Luister  

Donar-teammanager Hans Besselink vertelt hoe de Europese bubbel in Groningen er de komende dagen uit ziet, waar Donar hoopt de poulefase van de Europe Cup te halen. Elderman vertelt over de dramatische Supercup-middag van Lycurgus, dat met 3-0 verloor van Dynamo.

#43 (met Arjan Taaij): 'Ik heb me niet ingehouden in Bologna'Luister  

Lycurgus-coach Arjan Taaij vertelt vanuit Slovenië hoe hij in Bologna alle verloren kilo's er weer aan heeft gegeten, maar schetst ook de verschillen tussen zijn club en de oefentegenstanders die ze tegenkomen op de Europese trip.

#42: 'Donar gaat dit jaar veel spektakel bieden'Luister  

Na een zomerstop is Kleedkamer Noord er weer. Buurke schetst een beeld van het nieuwe Donar, met heuglijk nieuws voor de coach. Wytze Kooistra verkoopt Lycurgus op geheel eigen wijze en Elderman vertelt over zijn avonturen op de amateurvelden.

#41 (met Vliet): 'Uiteindelijk is het allemaal uitgepraat'Luister  

Met De Rennende Tandarts uit Leek, die niet veel gerend heeft, praten we na over haar belevenissen in Tokio. Een reis die Leonie van Vliet voor geen goud had willen missen. Henk komt vanaf de camping met zijn Olympische top 5 en op deze manier praten we na over een bijzondere editie van de Spelen.

#40 (met Melvin Twellaar): 'Ik word nu echt herkend'Luister  

De tot nu toe enige Groningse medaillewinnaar Melvin Twellaar (zilver bij het roeien) vertelt over zijn tijd in Tokio en de dagen erna, nu hij min of meer BN'er is geworden.

#39 (met Jordy Kuiper): 'Hoor helaas best veel negativiteit over 3x3'Luister  

Met de Groningse basketballer Jordy Kuiper bespreken we de nieuwe sport 3x3 basketbal, met vier voormalig Donar-spelers in het team. Ook komen alle andere Groningse atleten, zoals Kromowidjojo en Mollema aan bod.

#38 (met Abbingh): 'Ik heb Rutte graag nog eens aan de lijn'Luister  

Handbalster Lois Abbingh heeft al veel eremetaal gewonnen met de Oranje dames, maar Olympische medailles nog niet. Is dat realistisch om te verwachten, zonder Polman en Broch? En wat is haar rol in het team op dit moment. Neemt ze niet teveel hooi op haar vork?

#37 (met Brouwer): 'De afbouwende, sluwe vossen, haha!'Luister  

Beachvolleyballer Alexander Brouwer weet wat het is om op de Olympische Spelen te staan, en ook wat het is om een medaille te pakken. Kunnen ze dat weer flikken? Of hebben ze daar een meningsverschil over.. Daarnaast nemen we de concurrentie met hem door.

#36 (met Van Vliet): 'In een paar weken is mijn wereld veranderd'Luister  

Henk zocht voor deze aflevering de rennende tandarts uit Leek op tijdens een training. Debutant Leonie van Vliet gaat ook naar de Spelen (4x100 estafette) en hoorde als laatste van alle Groningers dat ze naar Tokio mocht. Hoe was het om dat te 'opeens' horen, en is het terecht dat ze uitgaat van een…

#35 (met Carla Grol): 'Dit blijft pijn doen, ook bij hem'Luister  

Judoka Carla Grol praat over haar oudere broer Henk, die voor zijn laatste judokunstje op de Olympische Spelen gaat. Op welke manier steunt zijn familie hem, wie zijn zijn concurrenten en gromt Henk ook altijd naar Carla?

#34 (met Van Klinken): 'Zal één van die bizar goeie vrouwen moeten verslaan'Luister  

De jonge, maar zeer zelfbewuste Jorinde van Klinken vertelt hoe ze naar haar eerste Spelen toeleeft. Wel met de discus, niet met de kogel. Baalt ze daarvan? Ook horen we haar over haar grote voorbeeld Rutger Smith, haar eetgewoonten en de kans op een medaille.

#33 (met Twellaar): 'Wij zijn zeker een podiumkandidaat'Luister  

Olympisch debutant Melvin Twellaar doet zijn verhaal over wat hij en roeibootgenoot Stef Broenink in Tokio verwachten. En waarom Aegir, en niet Gyas?

#32 (met Kromowidjojo): 'Samen met Femke de oude wijven'Luister  

De altijd vrolijke en openhartige zwemkoningin Ranomi Kromowidjojo trapt de 'Tokio-reeks' van Kleedkamer Noord af. Met een verrassing van Het Feestbeest Oet Grunnen!

#31: 'Er komt ook een Groningse fietsberg'Luister  

Toch een zomerstop, kondigt Kleedkamer Noord aan. Deze laatste aflevering voor die zomerstop is eigenlijk één grote versnelde ronde. Met daarin o.a.: NK Wielrennen op de VAM-berg, de terugkeer van Erik Braal in de eredivisie basketbal en toch Jur Vrieling op de Olympische Spelen?

#30: 'Groningse hockey hangt er wat bij'Luister  

Na het weekend met ultiem hockeysucces op het EK praten we met Joost van Geel van de hockeybond over het balletje dat Dick Heuvelman opgooit: waarom is er in Groningen geen tophockey te zien? En is Van Geel de aangewezen persoon om het Groningse hockey naar een hoger plan te tillen?

#29: 'De Spelen in Parijs zijn mijn ultieme droom'Luister  

Malou Alferink, de fysiotherapeut van Lycurgus, zit met de Oranje Dames voor de Nations League in Rimini. Ze vertelt in Kleedkamer Noord dat ze nóg grotere dromen heeft. Ook bespreken we onder andere het beachvolleybalgoud van Alexander Brouwer en de transfers bij Lycurgus en Donar.

#28 (met o.a. Arvin Slagter): 'Altijd een droom geweest'Luister  

Met voormalig Donar-basketballer Arvin Slagter bellen we over de kwalificatie van zijn 3x3 team, wat voor het eerst op de Olympische Spelen te zien is. En welke rol heeft Jason Dourisseau in het team? Lycurgus-libero Steven Ottevanger spreken we over zijn debuut voor De Lange Mannen. En heeft hij zi…

#27 (met Mister Donar): 'Het was allemaal net niet'Luister  

Met Donar-bestuurslid technische zaken Martin de Vries evalueren we het afgelopen seizoen, waarin de topclub geen enkele prijs pakte. Wat voor cijfer geeft De Vries zichzelf voor de selectie die hij heeft samengesteld?

#26: Over Donar, dunks en dildo'sLuister  

We hebben het over Donar, de wel of niet dunk van Davonté Lacy en Damjan Rudez die terugblikt op de breuk met zijn broer. Ook praat Dick Heuvelman ons bij over de mogelijke premies die door Emmen aan Sittard zijn beloofd. Dat moet toch kunnen?

#25: 'Hmm, yeah.. you should let me love youLuister  

Natuurlijk hebben we het over Arjen Robben, ook met Bennie Tuinstra. Die vertelt over zijn debuut voor de Nederlandse volleybalmannen en live in Kleedkamer Noord een voorproefje geeft van zijn ontgroeningsritueel bij de Lange Mannen.

#24: 'Negeren Kim Polling is emotiemanagement'Luister  

Host Niiwino is er niet, maar vervanger Martijn Folkers loodst Henk Elderman en Karel-Jan Buurke door de sportbelevenissen van afgelopen week. De uitschakeling van Donar in de beker, het selectiebeleid van Lycurgus en het feit dat Kim Polling niet naar de Spelen gaat komen allemaal aan bod in een gl…

#23 (met Auke van de Kamp): 'Verhaal van Ghanbari doet me het meest'Luister  

Vlogger, dierenliefhebber en volleyballer Auke van de Kamp is te gast om na te praten over het seizoen van Amysoft Lycurgus, dat zondag de titel misliep. Ook blikt hij vooruit op zijn stap naar het buitenland, met een onbedoelde hint over zijn nieuwe club. Daarnaast komen zijn dromen en de steekjes …

#22: Clubwatcher neemt hoedje af voor LycurgusLuister  

Het gaat uiteraard over de Clash der Clashes: Henk Grol vs Roy Meyer. Wie gaat er nu naar de Olympische Spelen? En maakt Kim Polling nog kans? Verder gaat het over de 'koekenbakkers' van Lycurgus en een nachtelijke ontmoeting met Pete Miller.

; #21Alles over het ontslag van Rudez bij DonarLuister  

Op de dag dat Donar coach Ivan Rudez ontslaat is dat natuurlijk het belangrijkste onderwerp. Verantwoordelijk bestuurslid Martin de Vries geeft uitleg waarom een trainer met een driejarig contract het eerste jaar niet eens volmaakt.

#20 (met o.a. Bennie Tuinstra): 'Maak je keuze en laat de rest maar lullen'Luister  

In deze aflevering veel aandacht voor de Groningse judoka's en hun battles met de concurrenten om een Olympisch ticket. We horen Grol, maar ook zijn 'vriend' Roy Meijer en de concurrent van Kim Polling, Sanne van Dijke. Daarnaast bespreken we het gedoe tussen Lycurgus en het door corona geteisterde …

#19: 'Lycurgus heeft geen absolute wil om te winnen'Luister  

Uitgebreid aandacht is er voor de volleyballers van Lycurgus, die waarschijnlijk voor het eerst in zeven jaar niet in de finale om de te vergeven landstitel staan . Waar ligt dat aan? En de staat van Donar lijkt op dit moment niet veel beter, en dan is er ook nog een speler met overgewicht. De Groni…

#18: 'Ik vind het calimerogedrag van Lycurgus'Luister  

Met gelegenheidslibero Pim Kamps van Orion bespreken we de staat van concurrent Lycurgus en zijn teksten zijn niet mals. We duiken in de wereld van het kunstschaatsen, zijn bij een uitreiking van een nieuw boek over BV Veendam en behandelen Donar.

#17: Trainerloos Martini Sparks hoopt op nauwere band met DonarLuister  

De derde trainer op rij stapt op bij Martini Sparks. Bestuurslid Gaaike Euwema vertelt waarom en of er wel toekomst is voor vrouwenbasketbal in Groningen. Ook zoomen we uitgebreid in op de volleybalclash tussen Lycurgus en Dynamo, waarbij Dynamo-trainer Redbad Strikwerda de interviews voor RTV Noord…

#16: 'Donar zou nu drie stappen voor moeten liggen op de rest!'Luister  

Het bewogen weekend van Donar en Lycurgus, met twee coaches die uit hun slof schoten, wordt uitgebreid gesproken. Ook wordt er op Internationale Vrouwendag een verhitte discussie gevoerd over de financiële verschillen tussen mannen en vrouwen in de topsport.

#15: verdedigt vriend van de show Siemen MulderLuister  

Met Auke van de Kamp die bekent dat de coronacrisis en zijn slepende knieblessure hem tot bezinning maant: wil hij nog wel door met volleyballen? Ook komen we op voor scheidsrechter Siemen Mulder, die de afgelopen weken hard wordt aangepakt in de media.

#14 (met Jordy Kuiper): 'Taboe om in topsport over psychische problemen te praten'Luister  

Met weer een gast: de openhartige en eerlijke Jordy Kuiper die zijn contract ontbond bij de Franse basketbalclub Lorient Basket. Hij vertelt dat het, vanwege allerlei oorzaken, mentaal te zwaar werd om daar te blijven. Hij kijkt terug, maar zeker ook vooruit. Want wil hij nog weer een club, en in we…

#13 (met o.a. Siemen Mulder): 'Het liefst geen VAR'Luister  

Het zou een ijsuitzending vanaf de ijsbaan van Lageland-Hamweg worden, maar vanwege de dooi zitten we in de studio. Met scheidsrechter Siemen Mulder, maar telefonisch ook de andere gasten: Arjan Taaij (Lycurgus) en Martin de Vries (Donar). Met hen bespreken we hoe ze de afgelopen ijsdagen hebben bel…

#12: NK Marathonschaatsen op Oldambtmeer, Schildmeer of Zuidlaardermeer?Luister  

Ijs staat centraal in de twaalfde aflevering van Kleedkamer Noord. Fokko Veen ziet nog weinig ijs in Scheemda op het parcours van de Oldambtrit. Wel spreekt hij de wens uit om het NK Marathonschaatsen op het Oldambtmeer te organiseren.

#11: 'Kan Jorden het schaken sexy maken?'Luister  

Met Martin de Vries (interim-teammanager Donar) die het Kleedkamer Noord tribunaal overleeft. Ook bespreken we uitgebreid de historische winst van schaker Jorden van Foreest in Wijk aan Zee.

#10: 'Volgende week zenden uit vanaf de ijsbaan'Luister  

Een bomvolle podcast brengt ons bij Donar, dat deze week Europees speelt in Den Bosch. Mister Donar Martin de Vries vertelt telefonisch dat Donar de volgende ronde haalt. Ook komt het 'trainingspartijtje' van Lycurgus voorbij. In de versnelde ronde: voetbalbroers Goguadze, ijshockeygoalie Martijn Oo…

#9: 'Het schieten van Rudez tegen Leiden valt vies tegen'Luister  

Deze week bespreken we de veegpartij in Leiden, waar Donar flink klop kreeg. Ook gaat het over Lycurgus en bellen we met Georgië. Daar proberen de voetbalbroers Goguadze oet Oskerd een contract te verdienen bij een profclub. In de versnelde ronde behandelen we de topweek van basketballer Rienk Mast…

#8: 'Ik snap niet dat ze niet gewoon Grol naar de Spelen sturen'Luister  

In de eerste aflevering van het nieuwe jaar vertelt Martin de Vries waarom Donar Justin Watts alsnog heeft gehaald, hebben we het over de competitiehervattingen van Donar en Lycurgus en beschouwen we voor op de belangrijke judoweek van Polling en Grol in Qatar. Ook zijn er flinke zorgen over het geb…

#7: Kerstpodcast over het amateurvoetbalLuister  

In deze speciale Kleedkamer Noord dit keer geen gekwalm over de Groningse sporten, maar een luisterdocument voor onder de kerstboom. Henk Elderman neemt je mee in de geschiedenis van het Oldambtster amateurvoetbal. De voetbalclubs in Groningen hebben allemaal hun eigen verhaal, eigen ambities, eige…

#6: 'Een slecht besluit voor Donar, maar ook voor Aris zelf'Luister  

Karel-Jan zit in thuisquarantaine, maar kan prima meepraten over Donar. Waarom hebben ze die Europese bubbel 'cadeau gedaan' aan Den Bosch? En hoe denkt telefoongast en Donar-bestuurslid Gert-Jan Swaving over Aris Leeuwarden, dat Donar de bekerfinale door de neus boort? Ook wordt kort teruggeblikt o…

#5 (vanuit Moskou): 'Poetin luistert nu mee'Luister  

Karel-Jan praat deze aflevering vanaf het vliegveld in Moskou mee, waar hij als onderdeel van de Europese trip van Amysoft Lycurgus is geland op het moment dat de podcast is opgenomen. Hij vertelt met wat voor coronamaatregelen hij en de volleyballers tot nu toe te maken hebben gehad. Ook stippen we…

#4: 'Het is heel twijfelachtig allemaal bij Abbingh'Luister  

Voormalig handbalinternational Sanne Hoekstra heeft haar oude ploeggenoten zien zwoegen op het EK Handbal, waar Lois Abbingh ook nog niet uit de verf komt. Ook gaat het over het perfect verlopen OKT van Ranomi Kromowidjojo, een drugssmokkelende Jetro Willems, de achillespees van Siemen Mulder. Daar…

#3: 'Bij het handen schudden zat 'ie onder de drugs'Luister  

Met Azing Griever die live vanaf hole 6 vertelt over die keer dat hij collega-trainer Diego Maradona ontmoette. Ook wordt de poging voor EK-kwalificatie van Leon Williams en de Nederlandse basketbalmannen besproken. En hoe gaat het met Rienk Mast? Daarnaast bespreken we de tijgernootjes in Thialf, d…

#2: 'Donar wil Europese bubbel naar Groningen halen'Luister  

Met Donar-bestuurslid Gert-Jan Swaving bespreken we de wens van Donar om de Europese bubbel naar MartiniPlaza te halen. Een dolblije Hossein Ghanbari (Lycurgus) vertelt over zijn gekregen verblijfsvergunning en Iraanse rijstijl.

#1 (met positieve Henk Grol): 'Echt een drama voor mij'Luister  

Deze aflevering bellen we met judoka Henk Grol die corona heeft en het EK moet laten schieten. Ook behandelen we de missie van basketbalster Laura Cornelius, de oprijlaan van de kersverse trekkerverkoper Tom-Jelte Slagter en de beperkte lobby van basketbalclub Donar. Daarnaast hebben we primeurs uit…