Podcast Zoeker

Kookgeluiden

Kookgeluiden

Ontspanning  |  11 afleveringen

Vanuit de testkeuken van delicious.magazine praten we je bij over wat er bruist, borrelt en leeft in de wereld van koken en eten.

Kookgeluiden #1 UienLuister  

Wat je met uien doet, erbij drinkt en nog meer gezelligheid uit de keuken.

Kookgeluiden #2 KalkoenLuister  

Alles over het spektakelstuk van je kerstdiner: de kalkoen! We vertellen je over onze kersttradities en nog meer gezelligheid uit de keuken.

Kookgeluiden #3 Foodtrends 2020Luister  

Wat gaat er gebeuren de komende 5 tot 10 jaar in foodland? Hoe gaan we eten in de toekomst? Veel veranderingen zien we al op ons bord: meer plantaardig, minder zuivel, minder vlees. Ondertussen wordt er hard gewerkt aan oplossingen voor ons eten in de toekomst. Wij vertellen je wat je nog meer kunt…

Kookgeluiden #4 StovenLuister  

Alles over stoven

Kookgeluiden #5 BonenLuister  

We duiken in de bonen! Want: bonen zijn gezond, duurzaam en veelzijdig. Vanuit de testkeuken van delicious. magazine vertellen we je wat we ontdekten bij Henk, de verse bonenboer uit Friesland. En maken we dahl! Meer weten over bonen? In ons nieuwste nummer vertellen we je er alles over: https://bit…

Kookgeluiden #6 MacaronsLuister  

Samen met culi-redacteuren Merijn Tol en Dosia Brewer gaan we het hebben over ons favoriete koekje: de macaron.

Kookgeluiden #7: Yvette's Home Made BasicsLuister  

Dit keer ontvangen wij niemand minder dan Yvette van Boven. Zij vertelt alles over haar nieuwste kookboek: Home Made Basics. Waarin je talloze recepten vindt: van een simpele dressing tot huisgemaakte, dampend verse tortilla's. Ook vertelt ze over trends als zelf brood bakken of limonadesiroop maken…

Kookgeluiden #8: TiramisuLuister  

Dit keer niet vanuit de delicious. testkeuken, maar vanuit de keuken van culinair redacteur - en onovertroffen bakkoningin - Dosia Brewer. Want ook in tijden van corona worden al onze recepten gewoon getest. Vandaag testen we het ultieme Italiaanse dessert: tiramisu! Het recept vind je hier: https:…

Kookgeluiden #9: Brood bakkenLuister  

Als er iets positiefs uit de corona crisis is gekomen, is het wel dat iedereen is gaan bakken. En dan hebben we het vooral over het bakken van brood. Maar waarom zijn we massaal aan het broodbakken geslagen? Maureen bespreekt het met onze culi-redacteuren Dosia Brewer en Merijn tol.

Kookgeluiden #10: Yotam OttolenghiLuister  

Maureen Belderink en Merijn Tol bespreken Flavour, het nieuwste kookboek van Ottolenghi. Want, in september is niemand minder dan Yotam Ottolenghi gasthoofdredacteur van delicious. In dit extra dikke septembernummer krijg je als foodie alles over Ottolenghi te weten, wat je nooit in zijn kookboeken …

Kookgeluiden #11: Koken met bierLuister  

Naast het drinken van bier, kun je er natuurlijk ook geweldig mee koken. Culinair redacteur Merijn Tol weet dat als geen ander (en dat terwijl ze vroeger niet eens van bier hield). Ze maakt uiensoep met Indian Pale Ale en gepocheerde witvis met een witbier-beurre blanc en bewaart de rest om bij het …