Podcast Zoeker

Leidinggeven in de Zorg | TIAS Business School

Leidinggeven in de Zorg | TIAS Business School

Zakelijk  |  10 afleveringen

Interviews met experts, bestuurders en beleidsmakers in de zorg. Om inzicht te krijgen in wat er op dit moment speelt in de zorg, om kennis te maken met discipline overstijgende onderwerpen die zorgprofessionals interessant vinden en om leidinggevenden in de zorg van kennis uit de praktijk te voorzien. Gemaakt door Sietske Rozie, radioloog en Adjunct Professor bij TIAS.

Zorgprofessional en innovator Joris Arts over innoveren in de zorgLuister  

Sietske Rozie praat met zorginnovator Joris Arts over de keuzes die hij in zijn loopbaan tot nu toe heeft gemaakt, over zijn ervaringen met de MHA opleiding en hoe en waarom hij van ziekenhuisapotheker in zijn huidige bestuurdersrol bij DiSofa terecht is gekomen.

Erik Gerritsen over de rol van de secretaris generaal in het in de praktijk brengen van het beleid van VWSLuister  

In deze aflevering praat Sietske Rozie met secretaris generaal van VWS Erik Gerritsen over de rol van de secretaris generaal in het in de praktijk brengen van het beleid van VWS.

Hoogleraar Corporate Governance Mijntje L├╝ckerath-Rovers over de rol van toezichthouders in de zorgLuister  

In deze aflevering praat Mijntje L├╝ckerath-Rovers over de rol van toezichthouders in de zorg.

Leider speelt rol in proces psychologische veiligheid - Interview Roemer Visser, Deel 2Luister  

In deze tweede aflevering bespreken Roemer Visser (executive professor bij TIAS) en Sietske Rozie de noodzaak, de definitie en de werkelijkheid van psychologische veiligheid in de werkomgeving.

Interview met executive professor Roemer Visser over het effect van de Corona crisis op leiderschap.Luister  

Roemer Visser gaat in op het belang van daadkracht tijdens de crisis.

Interview met Jan Berkelmans, clustermanager Zorg bij ONVZ, over de rol van de zorgverzekeraar tijdens de Corona crisisLuister  

In deze aflevering bespreekt Jan Berkelmans de rol van de zorgverzekeraar tijdens de Corona crisis.

Interview met bestuurder kenniscentrum langdurende zorg en bijzonder hoogleraar Mirella Minkman over het effect van de Corona crisis.Luister  

In deze aflevering bespreekt Mirella Minkman de impact van de Corona crisis op de langdurende zorg.

Interview met clinical data scientist Egge van der Poel over de potentie van data science in de zorg in de Corona crisis.Luister  

In deze aflevering geeft expert in Big Data analyse, clinical data scientist Egge van der Poel inzicht in de (on)mogelijkheden die data science biedt voor, tijdens en na de Corona crisis.

Interview met intensivist, bestuurder en hoogleraar Nardo van der Meer over zijn ervaringen in de Corona crisis.Luister  

In deze aflevering horen we hoe Nardo van der Meer terugblikt op de afgelopen drie maanden. De uitbraak van het Corona-virus beheerste ook zijn leven als intensivist en als voorzitter van de Raad van Bestuur van het Catharina ziekenhuis in Eindhoven.

Trailer Leidinggeven in de ZorgLuister  

Interviews met experts, bestuurders en beleidsmakers in de zorg. Om inzicht te krijgen in wat er op dit moment speelt in de zorg, om kennis te maken met discipline overstijgende onderwerpen die zorgprofessionasls interessant vinden en om leidinggevenden in de zorg van kennis uit de praktijk…