Lekker vet

Lekker vet

Kunst  |  9 afleveringen

Alles over olijfolie en het 'mediterrane diet'. Gesprekken met experts,voedingsdeskundigen, chefs, schrijvers over alles wat te maken heeft met deze wondere wereld. Een heerlijk recept met een vleugje humor!

Verras mij  


Olijfolie in Singapore? het STARBUCKS effect...:)

Luister  

Lekker vet  /  09-02-2023

Waar beter om een verse start te maken met deze podcast dan in HET olijfolie land ter wereld: SINGAPORE!  (not). Ik ga samen met mijn broer een aantal winkels bezoeken waar ze olijfolie verkopen en vliegen van links naar rechts in onze gesprekken. Via olijfolie naar de Aziatische keuken, terug naar...


met tv chef Alain Caron over de Amsterdam International Olive Oil Competition

Luister  

Lekker vet  /  01-07-2022

Afgelopen mei heeft de eerste editie van de Amsterdam International Olive Oil competition plaatsgevonden. 79 olijfoliën uit 12 landen werden beoordeelt door een panel van olijfolie experts en een chef vakjury. De experts waren zeer te spreken over de competitie en de olijfolie panelleden stonden ve...


Witte olijfbomen en een chef die er goed uit ziet!

Luister  

Lekker vet  /  01-12-2021

we bezoeken de olijfboomgaard van de de broers Gianni en Luca Calvi in Ligurië in Italië  die dit jaar 100 jaar lang olijfolie maken en verwonder ik mij over de witte olijfbomen en geniet ik van de boomgaard, de stilte, de kerkklok op de achtergrond en heerlijke gerechten.  Chef John Vingerhoets...


interview met olijfolieproducent Pavlos Kaplanis (English with some Dutch questions :)

Luister  

Lekker vet  /  31-03-2021

(English summery below)In deze aflevering praat ik Met Pavlos Kaplanis, trotse Griek met een enorme passie voor olijfolie. Hij is verantwoordelijk voor Ben Olive Mill op Kalamata en verzorgt rondleidingen en   olijfolieproeverijen.  Voor meer informatie ga naar https://www.benolivemill.comWe prate...


voedselfraude, olijfoliefraude en 'fawa'

Luister  

Lekker vet  /  01-12-2020

In deze aflevering praat Gregor Christiaans met prof. dr. ir Saskia van Ruth van de Wageningen University over de wondere en duistere wereld van voedselfraude. Wat is nou precies voedselfraude? Komt het veel voor? Welke voorbeelden zijn spraakmakend? En wat kan de consument er aan doen?  Ook gaat h...


Oily questions from listeners (partly in English!) :)

Luister  

Lekker vet  /  13-09-2020

To all English listeners: 75% of this podcast is in English ;). Enjoy!In deze aflevering beantwoord Gregor Christiaans, auteur van het boek "lekker vet, alles over olijfolie', vragen over olijfolie met 2 experts: Mauro Amelio, chemist, hoofd van het laboratorium van een olijfolieproducent en do...


interview met olijfoliesommelier Marije van den Boogaard

Luister  

Lekker vet  /  30-03-2020

In deze aflevering praat Gregor Christiaans, auteur van het boek "lekker vet, alles over olijfolie', met Marije van den Boogaard, olijfoliesommelier, restaurateur en olijfolieboer in Portugal. Ze vertelt over haar liefde voor de olijf, het harde werken in de gaard, de zin en onzin van olijfolie...


Het mediterrane diet en olijfolie met Jansen en Jansen

Luister  

Lekker vet  /  11-02-2020

In deze podcast is de host Gregor Christiaans In gesprek met Annemieke Jansen, cardioloog in het Groene Hart ziekenhuis te Gouda en Janine Jansen, grafische vormgever en auteurs van de boeken ‘hartstikke lekker’ en ‘hartstikke mediterraan’ over het mediterrane diet. Deze aflevering is opgeno...


Lekker vet - alles over olijfolie - deel 1

Luister  

Lekker vet  /  14-01-2020

In deze podcast praat de host Gregor Christiaans met Gerrit de Hoop, stemvirtuoos; Hidde Meijer, acteur en Ruud Kager, chefkok. We zitten om de tafel en bespreken wat wel en wat zeer zeker niet in de podcast serie moet komen.Muziek is courtesy van de waanzinnige band Fazzz; Reinier van Bevervoorde....