Los Vast

Los Vast

Muziek  |  14 afleveringen

Jarenlang was het op zaterdagmiddag vaste prik op de radio: Los Vast met Jan Rietman. Nu 35 jaar later opent Jan Rietman voor het eerst de archieven van het legendarische muziekprogramma. In zes afleveringen gaat hij door dozen met foto’s, uren aan uitzendingen en haalt hij verloren gewaande opnamen naar boven. Dat doet hij samen met onder anderen Henk Westbroek (Goede Doel), Patty Zomer (Dolly Dots), Erik van der Hoff (Roberto Jacketti & The Scooters), Danny de Munk, Lee Towers en natuurlijk ome Joop.

Verras mij  


#7 - Jan geschorst door kopje koffie? (S02)

Luister  

Los Vast  /  15-05-2021

In deze aflevering horen we Nol Havens, over het mega-succes van ‘Eén kopje koffie’, het lied dat Jan bijna zijn baan bij de omroep kostte!


#6 - Exclusief interview met Golden Earring drummer CESAR ZUIDERWIJK (S02)

Luister  

Los Vast  /  24-04-2021

In deze aflevering spreekt Jan met drummer Cesar Zuiderwijk. Hoe kwam de wereldhit Radar Love tot stand, welke  avonturen beleefden Cesar & Jan in Amerika, waar ging het mis met When The Lady Smiles? En hoe gaat het met George Kooymans….


#5 - Unieke opname van Herman Brood (S02)

Luister  

Los Vast  /  17-04-2021

In deze aflevering ziet Jan na lange tijd Georgie Davis terug, is Jochem Fluitsma te gast en horen we een unieke opname van Herman Brood op het Los Vast podium.


#4 - Moeilijk en eigenwijs? Erik Mesie was vooral heel verlegen. (S02)

Luister  

Los Vast  /  10-04-2021

Erik Mesie was de voorman van de band Toontje Lager en stond vaak op het Los Vast podium. In deze aflevering vertelt hij over zijn onzekerheid, die hem een air van arrogantie gaf, maar vooral zijn twijfel verhullen moest.


#3 - Gewoon de kroeg in en spelen! (S02)

Luister  

Los Vast  /  03-04-2021

Het was de grootste hit van Drukwerk: 'Je loog tegen mij' , nu alweer veertig jaar geleden. In deze podcast vertelt Harry dat er twee concerten in Paradiso stonden gepland, én heeft hij advies voor de jonge muzikanten van nu. 


#2 - Anita Meyer (S02)

Luister  

Los Vast  /  27-03-2021

In de tweede aflevering van de 2e serie Los Vast, de podcast, haalt Jan herinneringen op met Anita Meyer. 'Een raar liedje....' herinnert Jan zich 'The Alternative way'. Maar het kwam razendsnel de top tien binnen en staat sindsdien in ons geheugen gegrift. Anita herinnert zich vooral het feit dat z...


#1 - Frank Boeijen “Je doet verslag van je leven” (S02)

Luister  

Los Vast  /  20-03-2021

In deze eerste aflevering zit Jan met Frank Boeijen. Ze praten over begin jaren tachtig, toen Frank als ‘eigenwijs kereltje” op het Los Vast-podium stond te zoeken naar zijn stijl. Frank is ontroerd als Jan uitlegt wat het lied “Zeg me dat het niet zo is” voor hem betekent.


#6 - Ome Joop laat van zich horen

Luister  

Los Vast  /  16-01-2021

Met Jan van der Mey spreekt Jan Rietman over het halen van de hoge noten na een drukke week vol optredens en André van Duin vertelt over de opnames van de Dik Voormekaar-shows. Ome Joop laat zich verleiden tot een interview van man tot man.


#5 - Een spannend jongensboek

Luister  

Los Vast  /  09-01-2021

Jan kijkt met technicus Sybrand Verwer terug op spannende momenten tijdens de live shows. Hans de Booy en George Baker vertellen hun Los Vast herinnering en je hoort Jan Rietman op zijn best, op de piano, in “Whole lotta shakin' going on”, samen met George Baker.


#4 - Geloof in je dromen

Luister  

Los Vast  /  02-01-2021

Ome Joop geeft Jan deze week de vrije ruimte in de Los Vast archieven. Jan kijkt terug op zijn vriendschap met Lee Towers. Over 'de juiste mensen op het juiste moment' en over hoe twee doodgewone jongens in de Kuip belandden.


#3 - Vroeg op en dan rocken!

Luister  

Los Vast  /  19-12-2020

Ome Joop zoekt humeurig verder in het grote Los Vast archief, en duikt samen met Jan een opname met Gary Brooker op. Met Henk Westbroek denkt Jan terug aan de tijden dat ze in alle vroegte afreisden naar verre plekken om daar live Los Vast te maken.


#2 - Spannende momenten in de Kuip

Luister  

Los Vast  /  12-12-2020

Archivaris Ome Joop is zoals altijd een tikje humeurig, maar duikt uit het archief toch een paar fijne Los Vast herinneringen op. Jan praat met Dolly Dot Patty Zomer over de bizarre minuten die de Dots beleefden hoog in de nok van de Kuip. René Froger vertelt over het belang van Los Vast voor zijn...


#1 - Los Vast, de podcast

Luister  

Los Vast  /  05-12-2020

In deze eerste aflevering van Los Vast, de podcast duikt Jan Rietman in de archieven van Beeld & Geluid. De archivaris aldaar is een oude bekende! Jan praat met Erik van der Hoff, de voorman van Roberto Jacketti and the Scooters. Zij stonden vaak op het podium van het legendarische Los Vast.


Trailer - Los Vast de Podcast

Luister  

Los Vast  /  03-10-2020

Het Los Vast archief wordt geopend, abonneer je nu alvast!