Podcast Zoeker

Mechaman

Mechaman

Technologie  |  68 afleveringen

Mechaman weet alles over techniek in de landbouw en groensector. Van de makers van LandbouwMechanisatie, Veehouderij Techniek en Tuin en Park Techniek.

Mechaman Maandoverzicht | juni 2021Luister  

CNH Industrials neemt Raven Industries over, Husqvarna introduceert Ceora-robots en Belarus toont eerste autonome trekker. Dit en meer in het Mechaman-maandoverzicht van juni 2021.

Mechaman Maandoverzicht | mei 2021Luister  

Europese machinebouwers opperbest gestemd, Claas opent vernieuwde fabriek en Amazone test SmartSprayer. Dit en meer in het Mechaman Maandoverzicht van mei 2021.

Mechaman Maandoverzicht | april 2021Luister  

Fendt legt fabrieken stil door onderdelentekort, Valtra geeft N- en T-serie een update en Horsch Robo zaait eerste hectares mais. Dit en meer in het Mechaman Maandoverzicht van april 2021.

Mechaman Maandoverzicht | maart 2021Luister  

Agritechnica verschuift naar volgend jaar, Keestrack koopt Goldoni en de nieuwe Claas Arion 400 trekkers. Dit en meer in het Mechaman Maandoverzicht van maart 2021.

Mechaman Maandoverzicht | februari 2021Luister  

New Holland introduceert rupstrekker met gasmotor, Knoll komt met grote versie van de MultiBaler en Vervaet bouwt zijn eerste vierwieler. Dit en meer in het Mechaman Maandoverzicht van februari 2021.

Mechaman Maandoverzicht | januari 2021Luister  

Een optische Downs-sorteerinstallatie voor aardappelen, de Beddingcleaner van Hanskamp en een omkeerinrichting op John Deere-trekkers. Dit en meer in het Mechaman Maandoverzicht van januari 2021.

Databoeren | TrailerLuister  

In de podcastserie Databoeren hoor je boeren die al langere tijd de data van machines en sensoren verzamelen en gebruiken. Wat levert de data op? Waar sla je het op? Is het slim om de data te delen met de fabrikant of met andere boeren? En kun je geld verdienen met de data? Databoeren is een vierdel…

Mechaman Maandoverzicht | december 2020Luister  

Trekkerfabrikant Massey Ferguson vervangt de 5700S-serie door de 5S-serie,  Hanskamp sleept met het CowToilet een gouden Eurotier Innovatie Award in de wacht , Deutz-Fahr stelt de nieuwe 5D TTV trekkers voor en Raven Industries verkoopt AutoCart, het systeem dat het mogelijk maakt een chauffeurloze…

In productie: MultiToolTrac | Bonus - De eerste meters van de Eox-175Luister  

De Eox-175, de diesel/elektrische trekker van de Arnhemse fabrikant H2Trac, heeft de eerste meters gereden. Komende maanden wordt de laatste hand aan de trekker gelegd, waarna de machine getest wordt in het veld. Er is alleen nog één probleem; de trekker past niet door de deur van werkplaats. Dez…

Databoeren | Afl. 4 | Onderzoeker Koen van Boheemen (WUR)Luister  

Koen van Boheemen, onderzoeker precisielandbouw & agro-robotica van Wageningen University and Research, werkt mee aan de ontwikkeling van het dataplatform FarmMaps. In FarmMaps kun je alle data die machines, sensoren en weerstations genereren, opslaan op een centrale plek. In de laatste aflevering v…

Databoeren | Afl. 3 | Akkerbouwer Leon NoordamLuister  

Akkerbouwer Leon Noordam uit Numansdorp (ZH) zocht uit of het mogelijk is om de data uit een trekker zelf op te slaan, te ordenen en te gebruiken. Hij vertelt wat hem dit heeft opgeleverd. Noordam moedigt het ook aan om data te delen met andere akkerbouwers en fabrikant. Alleen de afspraken met de f…

Mechaman Maandoverzicht | november 2020Luister  

Dewulf introduceert vierrijige aardappelrooier, JCB komt met elektrische verreiker en Vredo bouwt zelfrijdende bemester met een inhoud van 32 kuub. Dit en meer in het Mechaman Maandoverzicht van november 2020.

Databoeren | Afl. 2 | Pluim- en melkveehouder Robert NijkampLuister  

In de tweede aflevering van Databoeren hoor je een gesprek met Robert Nijkamp, pluim- en melkveehouder uit Raalte (O.). Nijkamp slaat zijn data op op een zogenoemde flight recorder op zijn bedrijf. Hierdoor heeft hij ook zonder internetverbinding toegang tot zijn data. Databoeren is een podcast van…

Databoeren | Afl. 1 | Akkerbouwer Jacob van den BorneLuister  

In de eerste aflevering van Databoeren gaat redacteur Chris Vlaanderen in gesprek met akkerbouwer Jacob van den Borne uit Reusel (NB). Onder meer zijn trekkers, aardappelrooier en gewas- en bodemsensoren verzamelen veel data. Van den Borne legt uit wat hij met die data doet, hoe hij het opslaat en b…

Mechaman Maandoverzicht | oktober 2020Luister  

Fendt stelt nieuwe 200 Vario-serie voor, Scholman en New Holland introduceren Dual Fuel trekker en Lely Exos maait en voert volledig autonoom. Dit en meer in het Mechaman Maandoverzicht van oktober 2020.

In productie: MultiToolTrac | Bonus - Hoeveel trekkers bouwt H2Trac in 2021?Luister  

De trekker van H2Trac heeft een nieuwe naam: EOX. Paul en Peter-Jan van Ham vertellen waarom zij voor deze naam hebben gekozen. Ook maken de broers bekend dat ze in 2021 nog zeven diesel/elektrische trekkers gaan bouwen. De productie van de waterstoftrekker wordt nog even uitgesteld.

Mechaman Maandoverzicht | september 2020Luister  

Deutz-Fahr introduceert 287 pk sterke 8280 TTV, Lemken stopt met productie Rumptstad-ecoploeg en 18 meter breed bemesten met Evers Duodisc. Dit en meer in het Mechaman Maandoverzicht van september 2020.

Mechaman Maandoverzicht | augustus 2020Luister  

Valtra vervangt deel N-serie door vier G-trekkers, robotmaaier maait Golfbaan Tilburg met behulp van RTK-GPS en Jacto presenteert zelfrijdende hybride zaaimachine. Dit en meer in het Mechaman Maandoverzicht van augustus 2020.

Mechaman Maandoverzicht | juli 2020Luister  

Massey Ferguson komt met 8S-trekkerserie, Kelly Diamond kettingeg naar Nederland en elektrische werktuigendrager rijdt in de polder. Dit en meer in het Mechaman Maandoverzicht van juli 2020.

Mechaman Maandoverzicht | juni 2020Luister  

Lemken stopt met bouw spuitmachines, Eco Clipper RM14 maait ruim 14 meter breed en Crophopper-robot springt over het perceel en woelt onkruid los. Dit en meer in het Mechaman Maandoverzicht van juni 2020.

In productie: MultiToolTrac | Bonus - Hoe werkt de waterstoftrekker?Luister  

De diesel-elektrische trekker die H2Trac uit Arnhem aan het bouwen is, is op zaterdag 10 oktober af. Daarna start de machinefabrikant met de ontwikkeling van een waterstoftrekker. In deze korte bonusaflevering van 'In productie' vertelt Paul van Ham hoe die waterstoftrekker gaat werken. H2Trac zoek…

Mechaman Maandoverzicht | mei 2020Luister  

MTT Tractors gaat door als H2Trac en bouwt waterstoftrekker, Noracore-slijpmachine slijpt maaimes zonder te bukken en opgevoerde combine sneller dan sportauto. Dit en meer in het Mechaman Maandoverzicht van mei 2020.

In productie: MultiToolTrac | Afl. 5 - Waardoor de trekkerproductie stil kwam te liggenLuister  

Akkerbouwer Jacob Vos uit Bant (Fl.) werkt met vaste rijpaden. Zou hij overwegen om een MultiToolTrac aan te schaffen? Redacteur Chris Vlaanderen gaat bij Vos op bezoek. Enkele weken later gebeurt er iets opmerkelijks; MTT Tractors wordt failliet verklaard. Uiteindelijk volgt er een doorstart. H2Tra…

Mechaman Maandoverzicht | april 2020Luister  

Fabrikanten starten productie weer op, GKB Machines komt met eigen variant op Verti-Drain en 40 hectare per uur spuiten met autonoom vliegtuig. Dit en meer in het Mechaman Maandoverzicht van april 2020.

In productie: MultiToolTrac | Afl. 4 - Waarom er een Claas-cabine op de nieuwe trekker komtLuister  

In de vierde aflevering legt directeur Paul van Ham uit waarom er een Claas-cabine op de nieuwe MultiToolTrac-trekker komt. Verder wordt ook duidelijk welke gevolgen het coronavirus voor de productie heeft. "De hydrauliektank kon niet geleverd worden, omdat de fabriek in Italië dicht was", vertelt …

Mechaman Maandoverzicht | maart 2020Luister  

De invloed van het Corona-virus op de mechanisatiebranche, Lindner toont nieuwe trekkers en CEO CNH Industrial stapt op. Dit en meer in het Mechaman Maandoverzicht van maart 2020.

In productie: MultiToolTrac | Afl. 3 - Waarom de nieuwe trekker (nog) niet 100% elektrisch isLuister  

Paul van Ham, directeur van MTT Tractors, overweegt een volledig elektrische trekker te bouwen. "Als we het frame volstoppen met batterijen, dan hebben we veel vermogen aan boord", vertelt Van Ham. Verder hoor je een gesprek met Vincent Schut. Vincent loopt stage bij MTT Tractors en ontwerpt de nabe…

Mechaman Maandoverzicht | februari 2020Luister  

AgroIntelli komt met nieuwe Robotti, New Holland verkoopt meeste trekkers in Nederland en Natuition Violette-robot boort onkruid uit sportveld. Dit en meer in het Mechaman Maandoverzicht van februari 2020.

In productie: MultiToolTrac | Afl. 2 – Hoe zeven akkerbouwers meewerken aan de nieuwe trekkerLuister  

In de tweede aflevering van 'In productie' vertelt Paul van Ham, directeur van MTT Tractors, bij welke akkerbouwers het idee van de nieuwe MultiToolTrac vandaan komt. Martijn Haalboom, mechanical engineer, legt uit hoe hij een lijst met wensen en eisen omzette in honderden 3D-tekeningen. In de werkp…

Mechaman Maandoverzicht | januari 2020Luister  

Landini laat vernieuwde 7-230 robo-six zien, trekkerkenteken komt eraan en Kubota toont nieuwe robot-trekker. Dit en meer in het Mechaman Maandoverzicht van januari 2020.

In productie: MultiToolTrac | Afl. 1 – Waarom MultiToolTrac een nieuwe trekker bouwtLuister  

“De eerste MultiToolTrac bleek te groot en te duur. Maar als we een kleine variant maken, die aanmerkelijk lichter en in de productie goedkoper is, dan hebben we iets wat goed naar de markt kan.” In de eerste aflevering van de podcastserie ‘In productie’ gaat Chris Vlaanderen, redacteur van …

Mechaman Maandoverzicht | december 2019Luister  

Nieuwe MultiToolTrac in productie, Stenon XLab maakt in enkele seconden bodemanalyse en wetsvoorstel kentekening en APK wederom uitgesteld. Dit en meer in het Mechaman Maandoverzicht van december 2019.

Mechaman Maandoverzicht | november 2019Luister  

Autonome bietenzaai- en schoffelmachine op zonne-energie, Steyr laat concepttrekker met hybride aandrijving zien en Trimbot snoeit zelfstandig heggen en rozen. Dit en meer in het Mechaman Maandoverzicht van november 2019.

Mechaman Maandoverzicht | oktober 2019Luister  

John Deere introduceert 8RX-rupstrekker, Lemken presenteert zelfrijdende veldspuit en de volledig autonome frontmaaier van Husqvarna. Dit en meer in het Mechaman Maandoverzicht van oktober 2019.

Mechaman Maandoverzicht | september 2019Luister  

John Deere introduceert veel nieuwe trekkers, CNH Industrial splitst trekker- en truckdivisie en Kuhn zet wereldrecord gras harken neer. Dit en meer in het Mechaman Maandoverzicht van september 2019.

GTH 2019: Terugblik op de laatste beursdagLuister  

Redacteuren Chris Vlaanderen en Jasper Lentz blikken terug op de laatste beursdag van GroenTechniek Holland 2019. Hoe kijkt beursmanager Willem Bierema terug op de beurs? Gaan er bij de volgende editie dingen veranderen? Ook sprak Chris Vlaanderen met Gerard Baars, verkoper bij machinefabrikant Empa…

GTH 2019: Terugblik op de tweede beursdagLuister  

In Biddinghuizen (Fl.) vindt Nederlands grootste beurs voor de groensector plaats; GroenTechniek Holland. Wat gebeurde er op de tweede beursdag? Neemt het aantal waterstofvoertuigen op de beurs toe? En hoe snel gaat ontwikkeling in de waterstoftechniek? Redacteuren Chris Vlaanderen en Jasper Lentz b…

GTH 2019: Terugblik op de eerste beursdagLuister  

In Biddinghuizen (Fl.) vindt Nederlands grootste beurs voor de groensector plaats; GroenTechniek Holland. Wat gebeurde er op de eerste beursdag? Wie is de winnaar van het Gouden Klavertje Vier? Wat is de beurstrend? Redacteuren Chris Vlaanderen en Henk Beunk blikken terug op dag 1 van de beurs. Daar…

Mechaman Maandoverzicht | augustus 2019Luister  

Kubota M8-trekkers komen voorlopig niet naar Europa, Horsch komt met machines voor mechanische onkruidbestrijding en claas komt met 790 pk sterke Lexion-maaidorser. Dit en meer in het Mechaman Maandoverzicht van augustus 2019.

Mechaman Maandoverzicht | juli 2019Luister  

Kubota presenteert de M8-trekkerserie, Ploeger harkt 12 meter bij elkaar en Fleischmann introduceert 10 meter brede elektrische maaier. Dit en meer in het Mechaman Maandoverzicht van juli 2019.

Mechaman Maandoverzicht | juni 2019Luister  

Fendt komt met vernieuwde 900 vario-serie, machinebouwers ontevreden en JCB rijdt bijna 170 km/h met een trekker. Dit en meer in het Mechaman Maandoverzicht van juni 2019.

Zomertour 2019 - Terugblik op dag 6Luister  

Jasper en Chris blikken terug op de laatste dag van de LandbouwMechanisatie Zomertour 2019. Tijdens deze roadtrip verzamelen zij leuke en bijzondere verhalen voor het vakblad.

Zomertour 2019 - Terugblik op dag 5Luister  

Jasper en Chris blikken terug op de vijfde dag van de LandbouwMechanisatie Zomertour 2019. Tijdens deze roadtrip verzamelen zij leuke en bijzondere verhalen voor het vakblad.

Zomertour 2019 - Terugblik op dag 4Luister  

Jasper en Chris blikken terug op de vierde dag van de LandbouwMechanisatie Zomertour 2019. Tijdens deze roadtrip verzamelen zij leuke en bijzondere verhalen voor het vakblad.

Zomertour 2019 - Terugblik op dag 3Luister  

Jasper en Chris blikken terug op de derde dag van de LandbouwMechanisatie Zomertour 2019. Tijdens deze roadtrip verzamelen zij leuke en bijzondere verhalen voor het vakblad.

Zomertour 2019 - Terugblik op dag 2Luister  

Jasper en Chris blikken terug op de tweede dag van de LandbouwMechanisatie Zomertour 2019. Tijdens deze roadtrip verzamelen zij leuke en bijzondere verhalen voor het vakblad.

Zomertour 2019 - Terugblik op dag 1Luister  

Jasper en Chris blikken terug op de eerste dag van de LandbouwMechanisatie Zomertour 2019. Tijdens deze roadtrip verzamelen zij leuke en bijzondere verhalen voor het vakblad.

Mechaman Maandoverzicht | maart 2019Luister  

Mechaman Maandoverzicht | maart 2019 by AgriMedia

Mechaman Maandoverzicht | januari 2019Luister  

Mechaman Maandoverzicht | januari 2019 by AgriMedia

Mechaman maandoverzicht | februari 2019Luister  

Mechaman maandoverzicht | februari 2019 by AgriMedia

Mechaman Maandoverzicht | januari 2019Luister  

Mechaman Maandoverzicht | januari 2019 by AgriMedia

Mechaman Maandoverzicht September 2018Luister  

Mechaman Maandoverzicht September 2018 by AgriMedia

Mechaman Maandoverzicht Oktober 2018Luister  

Mechaman Maandoverzicht Oktober 2018 by AgriMedia

Mechaman Maandoverzicht Augustus 2018Luister  

Mechaman Maandoverzicht Augustus 2018 by AgriMedia

Mechaman Maandoverzicht November 2018Luister  

Mechaman Maandoverzicht November 2018 by AgriMedia

Mechaman Maandoverzicht Mei 2018Luister  

Mechaman Maandoverzicht Mei 2018 by AgriMedia

Mechaman Maandoverzicht December 2018Luister  

Mechaman Maandoverzicht December 2018 by AgriMedia

Mechaman Maandoverzicht Juni 2018Luister  

Mechaman Maandoverzicht Juni 2018 by AgriMedia

Mechaman Maandoverzicht Juli 2018Luister  

Mechaman Maandoverzicht Juli 2018 by AgriMedia

Mechaman Maandoverzicht April 2018Luister  

Peeters presenteert Pitbull minishovels, Lely introduceert Astronaut A5 melkrobot en New Holland oogst 197,6 ton druiven in acht uur tijd. Dit en meer in het Mechaman Maandoverzicht van april 2018.

Mechaman Maandoverzicht Maart 2018Luister  

Spuitmachinefabrikant Dubex gaat door, Samasz investeert in nieuwe fabriek en CSP bouwt zelfrijdende pelletpers. Dit en meer in het Mechaman Maandoverzicht van maart 2018.

Mechaman Maandoverzicht Februari 2018Luister  

Multifunctionele mestinstallatie van Verkooyen, spuitmachinefabrikant Dubex failliet en Toro introduceert kruising tussen trekker en transporter. Dit en meer in het Mechaman Maandoverzicht van februari 2018.

Mechaman Maandoverzicht Januari 2018Luister  

Zip-Drill zaait in zode en stoppel, Fendt scant bodem autonoom en Bourgault valt in de prijzen met een compacte zaaimachine. Dit en meer in het Mechaman Maandoverzicht van januari 2018.

Mechaman Maandoverzicht December 2017Luister  

John Deere 8R rijdt volledig autonoom, New Holland toont trekkersimulator en Case IH gebruikt HoloLens voor onderhoud op afstand. Dit en meer in het Mechaman Maandoverzicht van december 2017.

Mechaman Maandoverzicht April 2017Luister  

New Holland en Väderstad verbreken wereldrecords, Holthausen bouwt veegmachine op waterstof en Deutz-Fahr stopt met hooibouwmachines. Dit en meer in het Mechaman Maandoverzicht van april 2017.

Mechaman Maandoverzicht Maart 2017Luister  

Mechaman Maandoverzicht Maart 2017 by AgriMedia

Mechaman Maandoverzicht Februari 2017Luister  

Appsforagri geeft teeltadvies met FieldMate weerstation, laagste trekkerverkoop sinds afgelopen acht jaar en de Swincar een goed alternatief voor de quad. Dit en meer in het Mechaman maandoverzicht van febrauri 2017.

Mechaman Maandoverzicht Januari 2017Luister  

Mechaman Maandoverzicht Januari 2017 by AgriMedia