Podcast Zoeker

Meer rust in je hoofd

Meer rust in je hoofd

Gezondheid & Fitness  |  10 afleveringen

Laat je drukke hoofd even tot rust laten komen. In seizoen 1 deden we dit via een korte meditatie, relaxatie of een verhaal. In seizoen 2 door te kijken vanuit nieuwe, verruimende perspectieven.

S2A7/Leen je aan de ander, geef je aan jezelfLuister  

Afhankelijkheid van anderen is de achillespees van je emotionele stabiliteit.Zorg dat je zelf de poppenspeler blijft van het marionettentheater dat ‘leven’ noemt. Geef de touwtjes niet uit handen. 

S2A6/GeurduikenLuister  

Het activeren van je zintuigen, is wellicht de meest aangename manier om bewuster te genieten in het leven. Met Michel De Montaigne als gids maken we een wonderlijke reis naar het geurenparadijs.

S2A5/Zal je een goed leven gehad hebben?Luister  

Geen tijd hebben voor de dingen die er werkelijk toe doen. Jakkeren en het gevoel hebben dat je leven een rit is op een autosnelweg waar de afritten afgesloten zijn. Op het einde van die rit kunnen zeggen “Ik heb  een goed leven gehad”, dat is waar het om draait. Daar moet je nu voor zorge…

S2A4/Ga eens anders met je moeilijkheden omLuister  

Vaak stellen we een probleemoplossend gedrag dat eigenlijk probleemversterkend werkt. In deze podcast leer je dit te herkennen en doorbreken.

S2A3/Lezen om intenser te levenLuister  

Lezen biedt herkenning, laat ons met nieuwe ogen kijken naar wat ons belast en versterkt verbondenheid. Boeken helpen de eenzaamheid te ontstijgen, zijn vuurtorens als het stormt en wie van boeken houdt gaat nooit alleen naar bed! 

S2A2/Rituelen brengen rustLuister  

Rituelen helpen los te laten, omdat ze zeggen: ‘tot hier en vanaf nu.’ Ze trekken een streep.Rituelen zijn in de tijd wat thuis is in de ruimte. We komen er tot rust.

S2/A1 TusseninheidLuister  

In deze aflevering zou ik een pleidooi willen houden om rigide posities van wat we als het ‘juiste’ noemen wat los te laten en te durven schaatsen naar de tusseningebieden. In relaties, gender, cultuur, gastronomie, politiek, economie … kortom, in het leven.

S1/A7 – Tijd voor veranderingLuister  

Stilzitten en braakliggen zijn een natuurlijk groeibed voor verandering en twee bijzondere manieren  om tot rust te komen in je hoofd. Ze worden afgesloten met een stiltemeditatie. (Tekstfragmenten uit Ton Lemaire,…

S1/A6 – Landen in de natuurLuister  

We beginnen met een sensorische relaxatie en vervolgen met de suggesties van enkele natuurminnende schrijvers. Hun woorden zijn de landingsbanen in de tuinen, bossen, bomen en wolken die ons omgeven en waar het goed vertoeven is om het hoofd tot rust te laten komen.

S1/A5 – Reizen naar dierbare momentenLuister  

Tijdens een experiment liet ik 100 mensen in hypnose hun meest dierbare moment beleven, een moment ‘waarop de tijd mocht blijven stilstaan’. De suggestie tijdens de zelfhypnose was deze: Laat je onbewuste terugkeren naar een moment waarop je een gevoel had dat eeuwig zou mogen blijven duren. Me…