Podcast Zoeker

Mijn Verhaal

Mijn Verhaal

Maatschappij & Cultuur  |  7 afleveringen

Op de redactie van Libelle komen elke dag verhalen binnen. Herkenbare, ontroerende en inspirerende verhalen van echte vrouwen, die geconfronteerd worden met het leven en die elk daarin hun eigen weg proberen te zoeken. Hét uitgangspunt bij Libelle is dat het verhaal eerst de journalisten op de redactie moet kunnen beroeren. Bij elke getuigenis leven en voelen we mee. Alleen dan kunnen we ze op de goede manier verder vertellen, als steun en inspiratie voor anderen. In deze podcastreeks ‘Mijn Verhaal’ brengen we nooit eerder gepubliceerde verhalen in onze typische Libelle-stijl: warm, intrigerend en herkenbaar. We werkten hiervoor samen met Het Geluidshuis, gekend om hun heerlijke hoorspelen.

Aflevering 6: Mama van een kind met DownLuister  

Mama van een kind met Down

Aflevering 5: Rauwe rouwLuister  

Vijf jaar geleden verloor Christel haar man. Van de ene op de andere dag stond ze er alleen voor met haar twee kinderen. Samen zoeken ze een weg naar ‘opnieuw gelukkig zijn’.

Aflevering 4: Parentale ontvoeringLuister  

Parentale ontvoering: Al twee jaar lang strijdt Erik om zijn eigen zoontje te zien. Legolas woont op dit moment bij zijn mama in Peru, zo’n 10 000 kilometer van hier.

Aflevering 3: Huntington in de familieLuister  

Anja’s vader heeft de ziekte van Huntington, een erfelijke aftakelingsziekte. Ook Anja is getest of ze drager is van het gen.

Aflevering 2: anonieme adoptieLuister  

Monica werd bij de geboorte afgestaan ter adoptie. Pas na 26 jaar vond ze haar biologische moeder, die anoniem was bevallen in Frankrijk, terug.

Aflevering 1: als je man je man niet meer isLuister  

Sofies man Pol krijgt een hartstilstand. Hij overleeft, maar houdt er zware hersenschade aan over. Hoe moet Sofie verder met een man die eigenlijk haar man niet meer is?

Trailer Mijn VerhaalLuister  

◈ Op de redactie van Libelle-redactie komen elke dag verhalen binnen. Herkenbare, ontroerende en inspirerende verhalen van echte vrouwen, die geconfronteerd worden met het leven en die elk daarin hun eigen weg proberen te zoeken. Hét uitgangspunt bij Libelle is dat het verhaal eerst de journalist…