Podcast Zoeker

Nieuwe Energie

Nieuwe Energie

Zakelijk  |  20 afleveringen

Enpuls is een jonge, onafhankelijke organisatie van visiemakers, businessdenkers en conceptontwikkelaars. Vanuit de drive om de energietransitie te versnellen geeft ze richting aan het energiedebat met maatschappelijke impact.

Zo groen als gasLuister  

John van Schagen gaat in gesprek met ondernemers en experts in de energietransitie. Deze keer is dat met Michiel van Dam, innovator bij Enexis, en Marc Londo van de Nederlandse Vereniging van Duurzame Energie.

Stroom voor de industrieLuister  

John van Schagen gaat in gesprek met ondernemers en experts in de energietransitie. Deze keer is dat met Roel van de Wiel van Enexis, en Gerrit Jan Koopman, directeur van de VNP (vereniging van de Nederlandse Papier en Karton Industrie) en voorzitter van het Zesde Cluster.

Zo verduurzamen we een woonwijkLuister  

John van Schagen gaat in gesprek met ondernemers en experts in de energietransitie. Deze keer met Cor Brockhoven, manager Transitie Wijkaanpak bij Enpuls en Derk Hueting, die werkt aan een project om woningen in de Bredase wijk Prinsenbeek te verduurzamen.

Trucks aan de laadpaalLuister  

John van Schagen gaat in gesprek met ondernemers en experts in de energietransitie. Deze keer met Robert van den Hoed van het Nationaal Kennisplatform Laadinfrastructuur en Willem Alting Siberg, Manager Transitie Mobiliteit bij Enpuls en Manager Strategie & Finance bij ElaadNL.

Lang leve de hybride warmtepompLuister  

John van Schagen gaat in gesprek met ondernemers en experts in de energietransitie. Deze keer met Claudia Reiner, vice-voorzitter van Techniek Nederland, en Roy Roessink, Programmamanager Warmtepompen bij Enpuls.

Windmolen of zonnepaneel?Luister  

John van Schagen gaat in gesprek met ondernemers en experts in de energietransitie. Deze keer met Kristel Lammers, programmadirecteur voor het Nationaal Programma Regionale Energie Strategieën, en Alexander Savelkoul, Manager Transitie Energiesysteem van Enpuls.

Een duurzame wijkaanpak, zo krijgen we woningen van het gas afLuister  

John van Schagen gaat in gesprek met ondernemers en experts in de energietransitie. Deze keer met Maarten van Poelgeest, voorzitter van het uitvoeringsoverleg Gebouwde Omgeving van het Klimaatakkoord en Cor Brockhoven, manager Collectieve Duurzame Wijken van Enpuls.

Laat die warmte maar komenLuister  

John van Schagen gaat in gesprek met ondernemers en experts in de energietransitie. Deze keer met Henk Visser, directeur van Enpuls en Henri Bontenbal, actief als strateeg bij Stedin.

Schone stadslogistiekLuister  

John van Schagen gaat in gesprek met ondernemers en experts in de energietransitie. Deze keer met Marieke van Amstel, consultant bij Enpuls en Aart Meijles, projectleider Schoon Vervoer bij de gemeente Utrecht.

Altijd voldoende laadpalenLuister  

John van Schagen gaat in gesprek met ondernemers en experts in de energietransitie. Deze keer met Marieke van Amstel van Enpuls en Steven van Eijk, voorzitter van de RAI Vereniging.

De toekomst wordt... zon en windLuister  

John van Schagen gaat in gesprek met ondernemers en experts in de energietransitie. Deze keer met Alexander Savelkoul van Enpuls en Wim Sinke, hoofdonderzoeker zonne-energie bij TNO.

Gas is zo gek nog nietLuister  

John van Schagen gaat in gesprek met ondernemers en experts in de energietransitie. Deze keer met Yvonne Boerakker van Enpuls en Ruud Paap, themacoördinator vergroening van de gasketen bij de New Energy Coalition.

De energietransitie, voor iedereen betaalbaarLuister  

John van Schagen gaat in gesprek met ondernemers en experts in de energietransitie. Deze keer met Maurijn de Heus van Enpuls en Koen Straver.

Thuis aan de slag met verduurzamenLuister  

John van Schagen gaat in gesprek met ondernemers en experts in de energietransitie. Deze keer met Roy Roessink van Enpuls en Gerdien de Vries, als gedragswetenschapper verbonden aan de TU Delft.

Flexibiliteit - smeerolie van de energietransitieLuister  

John van Schagen gaat in gesprek met ondernemers en experts in de energietransitie. Deze keer met Alexander Savelkoul, Manager Transitie Energiesysteem van Enpuls en Jorrit Lucas, kenner van de energiesector en mede-oprichter van Peeeks.

Duurzaam personenvervoer - door naar de volgende versnellingLuister  

John van Schagen gaat in gesprek met ondernemers en experts in de energietransitie. Deze keer met Willem Alting Siberg, Manager Transitie Mobiliteit van Enpuls en Marco Eenennaam, Business Developer bij de ANWB.

Emotie in de energietransitie - van verlamming naar versnellingLuister  

John van Schagen gaat in gesprek met ondernemers en experts in de energietransitie. Deze keer met Maurijn de Heus, bij Enpuls actief als Explorer en Evanne Nowak, zij deed eerder onderzoek naar de manier waarop klimaatontwrichting ons raakt.

Duurzaam Goederenvervoer – waar wachten we nog op?Luister  

John van Schagen gaat in gesprek met experts en ondernemers in de energietransitie.

Nederland aardgasvrij – hoe krijgen we woningeigenaren in beweging?Luister  

John van Schagen gaat in gesprek met experts en ondernemers in de energietransitie.

Waterstof – Hype of heilige graal?Luister  

John van Schagen gaat in gesprek met experts en ondernemers in de energietransitie.